Forum serwisu RC AUTO
  * RC AUTO    * e-mail do ADMINA    * FAQ    * Szukaj   * Użytkownicy
* Zaloguj   * Zarejestruj
Teraz jest Pn cze 22, 2026 4:56 am

Autor
PostNapisane: Wt lut 26, 2008 11:53 pm 

Witam
Właśnie zacząłem uruchamiać zestaw mamby 25 (5400kV) i tu pojawił się problem.
Po przeprowadzeniu procedury programowania w trybie normalnej pracy (bez względu na ustawienia timingów itp.)
silnik po dodaniu gazu wkręca się na obroty tylko do pewnego momentu (szybkość dodawania gazu nie ma znaczenia).
Po przekroczeniu punktu 84% "otwarcia przepustnicy" następuje gwałtowny spadek obrotów ,a zielona dioda na reglu
zaczyna pulsować. Sprawdzałem zestaw z różnymi akumulatorami (łącznie z samochodowym) więc mała
wydajność prądowa źródła zasilania nie wchodzi w grę .
Co może być przyczyną takiego zachowania ? Niestety chwilowo nie mam możliwości sprawdzenia zestawu z inną aparaturą, chociaż do tej pory ze swoją (Spectrum DX2.0) nie miałem najmniejszych problemów i z innymi regulatorami i silnikami działa jak należy.
Czy istnieje możliwość,że sygnał z odbiornika ma dla tego regla za wysoki poziom i przesterowuje go ?
Po ograniczeniu gazu do w/w 84% wszystko działa dobrze, ale wystarczy ustawić 85% i już problem "na ful gazie "sie pojawia bez względu na napięcie zasilania (testowałem na 6V ,7.2V,12V)

------------------------------------------------------------------------------------
Już znalazłem przyczynę :D

1/16 Slash/Revo

Jammin CRT.5 electric

Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość