Adrian Lutyński napisał(a):
jednego z lepszych w swoim czasie zawodników w Polsce
Jeśli wysłałeś tym postem Pawła na emeryturę, to życzę Ci w najlepszym okresie rozkwitu Twej formy połowy takich umiejętności, jakie ma ten "emeryt". To są bardzo dobre życzenia!
Adrian Lutyński napisał :Mi zależy na wprowadzeniu tego typu silników ponieważ otworzyłoby to możliwość startu sporej grupie modelarzy startujących w Toruniu i Warszawie w ligach rajdowych na wpost, poza tym jednego młodego zawodnika chcę wyposażyć w sprzęt i możliwości startów, ale w szczotki i NIMH inwestował na pewno nie będę, ponieważ uważam to za wyrzucanie pieniędzy w błoto, nawet jeśli są to pozornie małe pieniądzeSą na tym swiecie pewne, nazwijmy to, normy zachowania w społeczeństwie, narodzie, grupie osób wreszcie. Jedna z nich jest mniej więcej taka, że jak chcesz przystąpić do jakiejś grupy to akceptujesz to, co w niej obowiązuje (w końcu chęć przystąpienia do niej wynikać powinna z tego, że mi się ta grupa podoba). Zmieniać coś można zacząć po wcieleniu się do grupy. Zmiany te nawet wówczas nie mogą być wynikiem działania jednej, czy dwóch osób. Musi być akceptacja ogółu.
Innymi słowy jak wejdziesz do mojego pokoju, to nie zmieniaj położenia książek w regale na pierwszym spotkaniu!
Ty idziesz o wiele dalej - chcesz się włamać do mojego pokoiku, powywracać książki, a jak wejdę to mi powiesz, że tak ma być!
Kolegom z Torunia i Warszawy mogę jedynie zaproponować, by "uzbroili się" w sprzęt, który obowiązuje zgodnie z przepisami. Jeśli uznają to za wyrzucanie pieniędzy w błoto, to widocznie chcą jeździć w innej klasie. Z bólem ich pożegnamy.
Adrian Lutyński napisał(a):
...,a nie dyskutują najwięcej ci, co nie mają w tym roku w ogóle zamiaru startować w tej klasie.
[/quote][/quote]
Wystarczy mieć zamiar, potem pozmieniać co się da - no bo ma się zamiar. Potem najlepiej zrezygnować z realizacji zamiaru - bałagan zostanie - klasa zniknie!