Forum serwisu RC AUTO
  * RC AUTO    * e-mail do ADMINA    * FAQ    * Szukaj   * Użytkownicy
* Zaloguj   * Zarejestruj
Teraz jest N kwi 19, 2026 12:49 pm

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 304 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19 ... 21  Następna strona
Autor
PostNapisane: Śr sty 27, 2010 10:23 am 

Krzysztof Wicher napisał(a):
Chce ktoś czegoś więcej zapraszam do SPECA

Oczywiscie popieram w całości, choć cytuję tylko kawałek.

Chciałem jeszcze na marginesie dyskusji zapytać Pana Roberta Pawłowskiego dlaczego tak nalega na zmiane przepisów technicznych w klasie 540. Sprawdziłem ranking tej klasy w bieżącym i ubiegłym roku i nie znalazłem tam Pana nazwiska.
O co tu chodzi?
Przepraszam, że trochę to nie na temat silników, ale myślę, że przynajmniej kilka osób chciałoby przeczytać odpowiedź na to pytanie.

Tomasz Wójcik - Tarnów

Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  

PostNapisane: Śr sty 27, 2010 10:48 am 

Paweł Żelazo napisał(a):
Jaki poziom taka odpowiedź.
Fakt - internet pozwala napisać wszystko, przyjmie każdą "brednię".
Ale co najważniesze - nikogo nie zmusi to rzeczowej odpowiedzi.
I jest ucieczką dla osób nieradzących sobie w "realu".
i w ostateczności zostaje jeszcze pudelek. Tam też mozna dołożyć na lewo i prawo. Nic to nie zmieni, ale jak dowartościowuje autora.
Smutne, ale prawdziwe.
Co do rad dla innych. Wiem na pewno, że jak mam pisać brednie to .... wolę nic nie pisać.

Dobra samokrytyka, szacunek, zwłaszcza za ostatnie słowa ;) Faktem bezsprzecznym jest, że przez ponad rok żaden post użytkownika Paweł Żelazo na tym forum nie dotczył pomocy jakiemukolwiek innemu użytkownikowi w sprawach modelarskich. Wystarczy wejść w profil użytkownika i kliknąć na pokaż wszystkie posty. Więc te dumne apele ojca jednego z lepszych w swoim czasie zawodników w Polsce o pomaganie innym na forum to lekka żenada. Jest czas na błotko, ale na pomoc nie?
Na razie widać przejmuje pałeczkę od Zaremby jeśli chodzi o zastępowanie argumentów inwektywami.
Mi zależy na wprowadzeniu tego typu silników ponieważ otworzyłoby to możliwość startu sporej grupie modelarzy startujących w Toruniu i Warszawie w ligach rajdowych na wpost, poza tym jednego młodego zawodnika chcę wyposażyć w sprzęt i możliwości startów, ale w szczotki i NIMH inwestował na pewno nie będę, ponieważ uważam to za wyrzucanie pieniędzy w błoto, nawet jeśli są to pozornie małe pieniądze.
Jak nie 13.5 to niech to będzie inny silnik porównywalny z saturnem,a nie dyskutują najwięcej ci, co nie mają w tym roku w ogóle zamiaru startować w tej klasie.

PostNapisane: Śr sty 27, 2010 11:58 am 

Krzysztof, mi chodzi o zużywanie się szczotek i Nimh, dlatego byłbym za opcją dopuszczenia dodatkowo bezszczotki i life w dowolnej konfiguracji mogącej zaspokoić roszczenia wszelakich stron. Ale kończę wypowiedzi w tym temacie definitywnie, on i tak na przepisy nie wpłynie a na zacietrzewienie niektórych na pewno.

PostNapisane: Śr sty 27, 2010 12:07 pm 

Adrian Lutyński napisał(a):
...możliwości startów, ale w szczotki i NIMH inwestował na pewno nie będę, ponieważ uważam to za wyrzucanie pieniędzy w błoto, nawet jeśli są to pozornie małe pieniądze.

Adrian Lutyński to kolejna osoba ,która skupia się na tym,żeby mi tylko dowalić,albo błysnąć wątpliwą erudycją.W Swoim zapizialstwie nawet nie wie,albo zapomniał,że do klasy 540 ,nocnym zamachem wprowadzono LiFe.
Ale skąd on o tym może wiedzieć skoro nawet licencji nie posiada...i nie posiadał.
To tylko dowód na bezmyślne,głupie wtrącanie się,robiące tylko zamieszanie....
Ps.nie inwestuj w modelarstwo,kup sobie chińczyka,będzie taniej...

PostNapisane: Śr sty 27, 2010 12:16 pm 

Zaremba Lesław napisał(a):
...możliwości startów, ale w szczotki i NIMH inwestował na pewno nie będę, ponieważ uważam to za wyrzucanie pieniędzy w błoto, nawet jeśli są to pozornie małe pieniądze.

Adrian Lutyński to kolejna osoba ,która skupia się na tym,żeby mi tylko dowalić,albo błysnąć wątpliwą erudycją.W Swoim zapizialstwie nawet nie wie,albo zapomniał,że do klasy 540 ,nocnym zamachem wprowadzono LiFe.
Ale skąd on o tym może wiedzieć skoro nawet licencji nie posiada...i nie posiadał.
To tylko dowód na bezmyślne,głupie wtrącanie się,robiące tylko zamieszanie....
Ps.nie inwestuj w modelarstwo,kup sobie chińczyka,będzie taniej...

http://www.osm-rc.pl/portal/menu/128
Cytuj:
7. Akumulatory.
Dopuszcza się stosowanie wyłącznie akumulatorów SUB-C niklowo-kadmowych Ni-Cd oraz niklowo-wodorkowych Ni-MH o nominalnym napięciu 1,2 V na ogniwo.
Wymiary pojedynczego ogniwa:
- długość - max. 43 mm,
- średnica - max. ∅23 mm.
Modele mogą posiadać maksymalnie 5 ogniw akumulatorów o nominalnym napięciu baterii 6 V. Niedopuszczalna jest wymiana akumulatorów podczas biegu.

Chyba ze to co na stronie jest nieaktualne.

Leslaw wiecej kultury dyskutujesz na poziomie nieosiagalnym dla wiekszosci cywilizowanych ludzi...

PostNapisane: Śr sty 27, 2010 12:42 pm 

No OSM już nie raz pokazał,że nie ogarnia wszystkiego....

PostNapisane: Śr sty 27, 2010 1:50 pm 

jednego z lepszych w swoim czasie zawodników w Polsce

Jeśli wysłałeś tym postem Pawła na emeryturę, to życzę Ci w najlepszym okresie rozkwitu Twej formy połowy takich umiejętności, jakie ma ten "emeryt". To są bardzo dobre życzenia!

Adrian Lutyński napisał :
Mi zależy na wprowadzeniu tego typu silników ponieważ otworzyłoby to możliwość startu sporej grupie modelarzy startujących w Toruniu i Warszawie w ligach rajdowych na wpost, poza tym jednego młodego zawodnika chcę wyposażyć w sprzęt i możliwości startów, ale w szczotki i NIMH inwestował na pewno nie będę, ponieważ uważam to za wyrzucanie pieniędzy w błoto, nawet jeśli są to pozornie małe pieniądze

Są na tym swiecie pewne, nazwijmy to, normy zachowania w społeczeństwie, narodzie, grupie osób wreszcie. Jedna z nich jest mniej więcej taka, że jak chcesz przystąpić do jakiejś grupy to akceptujesz to, co w niej obowiązuje (w końcu chęć przystąpienia do niej wynikać powinna z tego, że mi się ta grupa podoba). Zmieniać coś można zacząć po wcieleniu się do grupy. Zmiany te nawet wówczas nie mogą być wynikiem działania jednej, czy dwóch osób. Musi być akceptacja ogółu.
Innymi słowy jak wejdziesz do mojego pokoju, to nie zmieniaj położenia książek w regale na pierwszym spotkaniu!
Ty idziesz o wiele dalej - chcesz się włamać do mojego pokoiku, powywracać książki, a jak wejdę to mi powiesz, że tak ma być!

Kolegom z Torunia i Warszawy mogę jedynie zaproponować, by "uzbroili się" w sprzęt, który obowiązuje zgodnie z przepisami. Jeśli uznają to za wyrzucanie pieniędzy w błoto, to widocznie chcą jeździć w innej klasie. Z bólem ich pożegnamy.

...,a nie dyskutują najwięcej ci, co nie mają w tym roku w ogóle zamiaru startować w tej klasie.
[/quote][/quote]

Wystarczy mieć zamiar, potem pozmieniać co się da - no bo ma się zamiar. Potem najlepiej zrezygnować z realizacji zamiaru - bałagan zostanie - klasa zniknie!

Tomasz Wójcik - Tarnów

PostNapisane: Śr sty 27, 2010 2:30 pm 

Co Polak, to zdanie :wink:

PostNapisane: Śr sty 27, 2010 2:44 pm 

Kuba w 100% się z tobą zgadzam 8) Poza tym mówiąc ogólnie bez obrazy dla kogoś pisze tu kilka osób które nie są związane z tą klasą i nie powinny się raczej w kontekście wprowadzenia BL wypowiadać . W tej sprawie powinni się wypowiadać właśnie tacy jak ja czy Kuba czyli zawodnicy i ich opiekunowie nikt więcej , bo takim sposobem to do tej pory jest może kilka postów które naprawdę wnoszą coś do tematu . a ja nadal jestem zdania żeby nie dopuszczać BL do 540 bo to może zniszczyć tylko tą klasę , a dopuścić jedynie zasilanie Li-Fe . Jeśli ktoś chce większej różnorodności w wyborze niech idzie do speca bądź modi .

PostNapisane: Śr sty 27, 2010 2:55 pm 

Cytuj:
Smieszne najwieksze fora zagraniczne (rctech, rcmonster) i duze polskie fora o np tematyce motoryzacyjnej niemaja problemu ze uzytkownik podpisuje sie swoim nickiem a na rcauto oburzenie... W internecie niema "Panow" ...

Ludzie zaakceptujcie to, że nie jesteście na żadnym rctech, rcmonster... To jest RCauto! Te forum ma swoje zasady.

Cytuj:
poza tym jednego młodego zawodnika chcę wyposażyć w sprzęt i możliwości startów

Dla mnie super, dla JEDNEGO młodzika zmienimy całe przepisy... Bo chce jeździć na bezszczotce.
Jeśli jeszcze nie wiesz jest SPEC! Ohh, te upragnione bezszczotki, LiFe i LiPo.

Dajcie spokój 540 i sobie najlepiej też...

P.S: Mam 14 lat, przeszkadza to komuś w dyskusji?

PostNapisane: Śr sty 27, 2010 3:06 pm 

Kuba - jesteś wielki!

Tomasz Wójcik - Tarnów

PostNapisane: Śr sty 27, 2010 3:08 pm 

Panie Tomaszu, ale w czym...? :wink:

PostNapisane: Śr sty 27, 2010 3:11 pm 

Ja myśle że w tym że mimo tak młodego wieku nie boisz się napisać prawdy :!:

PostNapisane: Śr sty 27, 2010 3:20 pm 

Jakub Golonka napisał(a):
Cytuj:
Smieszne najwieksze fora zagraniczne (rctech, rcmonster) i duze polskie fora o np tematyce motoryzacyjnej niemaja problemu ze uzytkownik podpisuje sie swoim nickiem a na rcauto oburzenie... W internecie niema "Panow" ...

Ludzie zaakceptujcie to, że nie jesteście na żadnym rctech, rcmonster... To jest RCauto! Te forum ma swoje zasady.

A no wlasnie rownamy do gory czy do dolu bo jak to drugie to spoko ...

Jakub Golonka napisał(a):
Dajcie spokój 540 i sobie najlepiej też...

Wolisz jezdzic na nimh i saturnie ok mi sie juz niechce przekonywac zejdzmy jeszcze nizej moze 4 cele? Bedzie mozna odkupic je po zawodnikach z e12 :lol:

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 304 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19 ... 21  Następna strona