Forum serwisu RC AUTO
  * RC AUTO    * e-mail do ADMINA    * FAQ    * Szukaj   * Użytkownicy
* Zaloguj   * Zarejestruj
Teraz jest N kwi 19, 2026 9:47 am

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 304 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18 ... 21  Następna strona
Autor
PostNapisane: Wt sty 26, 2010 10:15 pm 

Jakub Mazur napisał(a):
Za LiFe przemawia wiele plusów. Jednak obostrzyłbym ten przepis jeszcze obowiązkiem posiadania przez zawodnika używającego taki pakiet torebką do ładowania tych pakietów.

A co taka torebka miałaby zagwarantować?

Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  

PostNapisane: Wt sty 26, 2010 10:40 pm 

Pouczający wątek Panie Janie z tą klasą bużetową z przełomu 2006/2007 i proponowanymi rozwiązaniami, które dziś brzmią zabawnie. I faktycznie Panie Janie najmądrzejszy głos w dyskusji to głos końcowy - Jacka który był jeden raz na zawodach, którego fragment Pan cytował.

Ale mniej zabawne jest to, że obecnie jesteśmy na przełomie 2009/2010 a 540 jest w tym samym miejscu co była w 2006/2007.

I pewnie z tym podejściem w 2013/2014 też wylądujemy w tym samym miejscu. Żyrandol nie spadnie ... i będzie się można gapić w sufit, tak najbezpieczniej.

Robert

PostNapisane: Wt sty 26, 2010 10:58 pm 

KiT napisał(a):
I pewnie z tym podejściem w 2013/2014 też wylądujemy w tym samym miejscu. Żyrandol nie spadnie ... i będzie się można gapić w sufit, tak najbezpieczniej.

no i TANIEJ!! pamiętaj o tym ! ;)

PostNapisane: Wt sty 26, 2010 11:21 pm 

bezwzględnie - tanie znaczy dobre
Biedronka

Robert

PostNapisane: Wt sty 26, 2010 11:49 pm 

Robert Pawłowski alias KiT napisał(a):
bezwzględnie - tanie znaczy dobre
Biedronka

No teraz wyciągnąłeś ciężkie argumenty.Przekonałeś mnie.Dopuścić wszystko do klasy 540 ....bo KiT nie kupuje w Biedronce.Zapewne do Żabki ma bliżej....

Ostatnio edytowano Śr sty 27, 2010 7:56 am przez Zaremba Lesław, łącznie edytowano 1 raz

PostNapisane: Wt sty 26, 2010 11:53 pm 

a nie bliżej mam do Biedronki, do Żabki dalej, do Aro bliżej niż do Żabki dalej niż do Biedronki, jeszcze jakiś sklepów lokalizację podać?

Robert

PostNapisane: Śr sty 27, 2010 12:01 am 

KiT napisał
Cytuj:
Co do mnie. Nie mam 12 lat raczej sporą tego wielokrotność.
Z tego co widzę w lustrze nie jestem blondynką bliżej mi do szatyna.
Poznamy się osobiście na jakiejś imprezie to chętnie osobiście się przedstawię. Publiczne fora internetowe nie służą moim zdaniem temu celowi. Znajomość czyjego nazwiska w necie raczej nie powinno zmieniać merytorycznej oceny tego co pisze, nawet jeśli miałbym dwanaście lat.
Natomiast nie ukrywam, dużą radość od jakiegoś czasu, sprawia mi czytanie aluzyjnych odmian mojego nick'a w chwilach kiedy brakuje rzeczowych argumentów.

Uwaga ogólna.
Czy trzeba być tchórzem aby swoich poglądów nie podpisywać swoim nazwiskiem p.Pawłowski.
Az taki wstyd?????????????????????????
Tadeusz Żelazo

PostNapisane: Śr sty 27, 2010 7:57 am 

Czy trzeba być chamem by publikować czyjeś dane wiedząc, że ta osoba sobie tego nie życzy?

Robert

PostNapisane: Śr sty 27, 2010 8:26 am 

Cytuj:
Czy trzeba być chamem by ...

Po pierwsze:
Według staropolskiego powiedzenia" swój swojego zawsze pozna".
(Gdyby Pan tego niezrozumiał - proszę poprosić o pomoc swojego syna).
Po drugie:
Identyfikując Pana nazwisko chciałem pokazać innym czytelnikom tego forum, kto ma takie poglądy. Chciałem pomóc innym w zapoznaniu się z Pana działalnością między innymi na innym forum. Na tym na którym występuje Pan pod swoim imieniem i nazwiskiem. Chciałem uruchomić u tych "INNYCH" proces myślowy, który niechybnie doprowadzi ich do wniosku że Panu i Pańskim towarzyszom z tego forum było juz tam za ciasno i postanowiliście " zbawić innych". Intencje mojego działania w języku prawniczym nazywają się "ważnym interesem społecznym.
Po trzecie:
Do swoich adwersarzy ( w ostrej polemice nawet do tych z którymi jestem po imieniu ) zwracałem się , zwracam i będę się zwracał per "PAN". Dotyczy to zarówno Pana jak i innych. Ale dla Was jest to zbyt wyszukana forma. Ale ja dalej będę ją stosował zwracając się do Pana "p.Chamie".
Mimo śmieszności tego zwrotu.
Tadeusz Żelazo
PS. Ponieważ grupa "rajdowa" posiada tak bogate doświadczenia może pomogą początkującemu który w innym miejscu forum zadał pytanie " jakie wybrać serwo ?" Podpowiedzcie czy to ma być serwo wolniejsze i z mniejszą sią uciągu czy też serwo szybkie i bardzo mocne. Nie podawajcie konkretnych danych, ale dajcie podpowiedź czego ma szukać. Mając tak bogate doświadczenie i niebywałą wiedzę teoretyczną pomóżcie początkującym. Nawet jeśli nie macie serw w swojej ofercie handlowej.

PostNapisane: Śr sty 27, 2010 8:41 am 

Paweł Żelazo napisał(a):
Tadeusz Żelazo
PS. Ponieważ grupa "rajdowa" posiada tak bogate doświadczenia może pomogą początkującemu który w innym miejscu forum zadał pytanie " jakie wybrać serwo ?" Podpowiedzcie czy to ma być serwo wolniejsze i z mniejszą sią uciągu czy też serwo szybkie i bardzo mocne. Nie podawajcie konkretnych danych, ale dajcie podpowiedź czego ma szukać. Mając tak bogate doświadczenie i niebywałą wiedzę teoretyczną pomóżcie początkującym. Nawet jeśli nie macie serw w swojej ofercie handlowej.

Po pierwsze wypadałoby założyć swoje konto na forum, to nietrudne, syn pomoże. Po drugie, przytyk o pomaganiu innym od osoby, która na forum przez okres ostatniego roku nie udzieliła ŻADNEJ (no może jedną) porady technicznej a wojowała tylko w kwestiach politycznych jest chyba bardzo nie na miejscu.
Aha, proponuję zapoznać się bliżej z zasadami panującymi w internecie na forach, Pan'owanie nie było nigdy pochwalane, było coś kiedyś o nazwie Netykieta, ale dawno już poszło w niepamięć. Nazwisk też się nie używało nigdy. To nie sejm, to forum hobbystów.

PostNapisane: Śr sty 27, 2010 9:06 am 

Cytuj:
Po pierwsze wypadałoby założyć swoje konto na forum, to nietrudne, syn pomoże. Po drugie, przytyk o pomaganiu innym od osoby, która na forum przez okres ostatniego roku nie udzieliła ŻADNEJ (no może jedną) porady technicznej a wojowała tylko w kwestiach politycznych jest chyba bardzo nie na miejscu.
Aha, proponuję zapoznać się bliżej z zasadami panującymi w internecie na forach, Pan'owanie nie było nigdy pochwalane, było coś kiedyś o nazwie Netykieta, ale dawno już poszło w niepamięć. Nazwisk też się nie używało nigdy. To nie sejm, to forum hobbystów.

Jaki poziom taka odpowiedź.
Fakt - internet pozwala napisać wszystko, przyjmie każdą "brednię".
Ale co najważniesze - nikogo nie zmusi to rzeczowej odpowiedzi.
I jest ucieczką dla osób nieradzących sobie w "realu".
i w ostateczności zostaje jeszcze pudelek. Tam też mozna dołożyć na lewo i prawo. Nic to nie zmieni, ale jak dowartościowuje autora.
Smutne, ale prawdziwe.
Co do rad dla innych. Wiem na pewno, że jak mam pisać brednie to .... wolę nic nie pisać.
A co do pomocy innym. Sami dużo skorzystaliśmy na cennych radach bardziej doświadczonych. I jak byłem czy jestem na zawodach - zawsze odpowiadałem i będę odpowiadał na zadane pytania.
Tadeusz Żelazo
PS. A może z innej beczki czyli aut 1:1. Jakieś porady jak ustawić auto na wyścigi na torze. Bazując na doświdczeniu rajdowym lub rally crosowym. Może to jest wam bliższe i zechcecie się podzielić swoją wiedzą. Może coś uda przenieść sie do 1:10?
PSII.
To może ktoś mi podpowie co napisać, aby nie wprowadzać początkującego w błąd
jakie wybrać serwo na początek?

PostNapisane: Śr sty 27, 2010 9:17 am 

Smieszne najwieksze fora zagraniczne (rctech, rcmonster) i duze polskie fora o np tematyce motoryzacyjnej niemaja problemu ze uzytkownik podpisuje sie swoim nickiem a na rcauto oburzenie... W internecie niema "Panow" ...

Link w podpisie jest płatny jeżeli nie spełnia wymogów zawartych w komunikacie od administracji forum. Link usunąłem. Admin

PostNapisane: Śr sty 27, 2010 9:31 am 

Cytuj:
Smieszne najwieksze fora zagraniczne (rctech, rcmonster) i duze polskie fora o np tematyce motoryzacyjnej niemaja problemu ze uzytkownik podpisuje sie swoim nickiem a na rcauto oburzenie... W internecie niema "Panow" ...

Bełkot trwa nadal.
Ale merytorycznej odpowiedzi nadal brak.
BO TO ZA TRUDNE????????????
Ważna jest opinia osób zainteresowanych takich jak głos powyżej.
Tyle tylko że w dyskusji zabierali głos tez inni, którzy ten etap mają już za sobą. I nie są "związani" emocjonalnie jak i "biznesowo" z klasą 540.
Ja swojej opinii nie prezentuję w tym miejscu. Ja swoje przemyślenia i propozycje przedstawiłem w sierpniu 2009 roku na piśmie p.Melionowi. Bo taki miałem "kaprys". Bo to LOK powinien mieć koncepcje rozwoju modelarstwa i plan długofalowy rozpisany na etapy.
Trzeba słuchać rad innych, ale nie robić tak jak inni chcą. Bo chodzi o korzyści w dłuższej perspektywie czasowej.
Tadeusz Żelazo
PS. Drobna uwaga do powyższego postau - chyba chodzi o Krzysztofa Hulina?

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 304 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18 ... 21  Następna strona