Forum serwisu RC AUTO
  * RC AUTO    * e-mail do ADMINA    * FAQ    * Szukaj   * Użytkownicy
* Zaloguj   * Zarejestruj
Teraz jest Wt lip 21, 2026 9:38 pm

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 33 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3  Następna strona
Autor
PostNapisane: Pt lut 19, 2010 5:10 pm 

matizz napisał(a):
Jeśli masz taką możliwość to dorób sobie mocowanie do silnika 540 i kup np. Swindera , czy Fluxa z HPi i wądpie czy osiągów ci zabraknie . :twisted:

tylko poco jeśli z małą bezszczotką to erevo wariuje ;)

tak więc te "rady" zostaw dla siebie kolego.

Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  

PostNapisane: Pt lut 19, 2010 5:14 pm 

serce74 napisał(a):
spajki88 napisał(a):
mozesz podac mi jakisz najtanszy i w cenie tak gdzies srodkowej. Niepotrzebny mi silniczek z regolatorem najdroszy. ok 800zl ale jak jest cos mocnego i tansze to tez pisz

Pierwsze pytanie:

Masz już model - ?? Bo jakoś sobie przypomniałem, że na inny temat Ci odpowiadałem w wyborze pierwszego modelu z firmy TRAXXAS.

Drugie pytanie:

Po co kupować 1/16 E-Revo VXL i wymieniać w nim silnik z reglem, chcąc przeznaczyć na tę wymianę 800 zł ?? Lepiej kup odrazu 1/8 E-REVO BRUSHLESS z Mambą Max
http://www.traxxas.com/products/electri ... vo5608.htm

Pytanie trzecie:

Widziałeś w akcji 1/16 E-Revo VXL z pakietami Flightmax 7,4V 2200mAh 2s1p ?? To zastanów się czy potrzebna jest Ci większa moc, do tak małego modeliku ?? A można jeszcze dać pakiety 3s1p 11,1V które jak dla mnie, dla tego małego modeliku są za mocne i model jest trudny w prowadzeniu po każdej nawierzchni !!!

Mówiłem juz ze za model chce dac ok 1200zl a nie 2500 i niechce duzego samochodzika a o silnik sie pytam bo za jakis miesioac myslalem nad zmiana silnika i dlatego tak napisalem.

PostNapisane: Pt lut 19, 2010 5:40 pm 
Administrator forum

Tylko poco zmieniać?? Nie rozumiem sensu zmiany nowego silnika na inny tylko dlatego, że fajnie wydać szmal. Masz dobrą ładowarkę??? Dobre akusy??? Zasilacz do ładowarki??? Serwis do modelu??? To wszystko kosztuje, a za 1200zł to kupisz sam model z nędznym pakietem. Poza tym jak masz tyle zbędnej $$$ to trzeba było kupić X-ray'a 1:18, albo Sharka na węglu, to przynajmniej w Lidze Micro byś miał szanse pośmigać. Nie miałeś w ręku tego modelu, nie wiesz jak jeździ, jakie są jego osiągi, a już planujesz zmianę silnika. Dla mnie to jest nielogiczne.

PostNapisane: Pt lut 19, 2010 6:11 pm 

Czy li dopiero kupujesz model :?: Ja juz sie pogubiłem ,za 1200zł możesz kupić vlx i lepszego silnika nie wlożysz :?

http://allegro.pl/zawodniczy-model-team ... 76477.html

PostNapisane: Pt lut 19, 2010 6:31 pm 

Tomasz Dolata napisał(a):
matizz napisał(a):
Jeśli masz taką możliwość to dorób sobie mocowanie do silnika 540 i kup np. Swindera , czy Fluxa z HPi i wądpie czy osiągów ci zabraknie . :twisted:

tylko poco jeśli z małą bezszczotką to erevo wariuje ;)

tak więc te "rady" zostaw dla siebie kolego.

Przepraszam ale nie wolno mi powiedzieć mojego pomysłu ? Mały silnik z E-Revo ma bardzo szybki silnik przez małą ilość zwojów , a więc czy nie lepiej kupić silnik np. 10,5t nosram będzie miał podobne osiągi przez inną ilość zwojów . Będzie miał dużą moc i mniejsze obroty w porównaniu do Velineona . Co prawda z wcześniej podanymi silnikami przesadziłem .
Nosram 10,5t - 400 zł
Mamba max micro -... :lol:

PostNapisane: Pt lut 19, 2010 7:52 pm 

matizz napisał(a):
Przepraszam ale nie wolno mi powiedzieć mojego pomysłu ?

Nikt nie napisał, że nie wolno:)
matizz napisał(a):
Mały silnik z E-Revo ma bardzo szybki silnik przez małą ilość zwojów

Staraj się pisać bardziej zrozumiale:)

Spajki, napisz ty wogóle czy już kupiłeś e E-Revo, jaką wersję jeżeli już kupiłeś, a jeżeli nie czy widziałeś je z tym silnikiem który Ci tak bardzo nie pasuje i koniecznie chcesz go zmieniać...

PostNapisane: Pt lut 19, 2010 8:09 pm 

matizz napisał(a):
Właściwie rewo to taka skala 1/12 , a wystarczy zamontować trochę słabszą 540 .

W jednym temacie pytasz o bl a w drugim juz doradzasz dla mnie to nielogiczne.
matizz napisał(a):
Przepraszam ale nie wolno mi powiedzieć mojego pomysłu ? Mały silnik z E-Revo ma bardzo szybki silnik przez małą ilość zwojów , a więc czy nie lepiej kupić silnik np. 10,5t nosram będzie miał podobne osiągi przez inną ilość zwojów . Będzie miał dużą moc i mniejsze obroty w porównaniu do Velineona . Co prawda z wcześniej podanymi silnikami przesadziłem .
Nosram 10,5t - 400 zł
Mamba max micro -... :lol:

Pomyslu? A co bedzie jak kolega kupi i niewejdzie zniszczy akumulatory pomieli napedy etc?
To nie jest konkurs kto da glopszy pomysl tylko dyskusja osob ktore wiedza cos na temat i maja cos ciekawego do powiedzenia ale z racji swojego doswiadczenia a nie bujnej wyobrazni.

PostNapisane: Pt lut 19, 2010 8:52 pm 

spajki88 napisał(a):
serce74 napisał(a):
spajki88 napisał(a):
mozesz podac mi jakisz najtanszy i w cenie tak gdzies srodkowej. Niepotrzebny mi silniczek z regolatorem najdroszy. ok 800zl ale jak jest cos mocnego i tansze to tez pisz

Pierwsze pytanie:

Masz już model - ?? Bo jakoś sobie przypomniałem, że na inny temat Ci odpowiadałem w wyborze pierwszego modelu z firmy TRAXXAS.

Drugie pytanie:

Po co kupować 1/16 E-Revo VXL i wymieniać w nim silnik z reglem, chcąc przeznaczyć na tę wymianę 800 zł ?? Lepiej kup odrazu 1/8 E-REVO BRUSHLESS z Mambą Max
http://www.traxxas.com/products/electri ... vo5608.htm

Pytanie trzecie:

Widziałeś w akcji 1/16 E-Revo VXL z pakietami Flightmax 7,4V 2200mAh 2s1p ?? To zastanów się czy potrzebna jest Ci większa moc, do tak małego modeliku ?? A można jeszcze dać pakiety 3s1p 11,1V które jak dla mnie, dla tego małego modeliku są za mocne i model jest trudny w prowadzeniu po każdej nawierzchni !!!

Mówiłem juz ze za model chce dac ok 1200zl a nie 2500 i niechce duzego samochodzika a o silnik sie pytam bo za jakis miesioac myslalem nad zmiana silnika i dlatego tak napisalem.

eeeh najpierw kup, dopiero pogadamy !!!

PostNapisane: Pt lut 19, 2010 9:44 pm 

mniej więcej zrozumiałem twoje pytanie. Chodzi o to że kupujesz zwykłe revo ze szczotką i chcesz w ciagu miesiąca się nauczyc jeździć i zmienic na beszczotkę. Jeśli tak to zainwestuj w system jaki jest do niego dedykowany, a ewentualny niedomiar mocy możesz podwyższyć dobrym lub dobrymi pakietami jakie w tym wątku ci doradzają.
Napisz czy pomogłem.

PostNapisane: Pt lut 19, 2010 9:49 pm 

jak ktoś ma za dużo kasy i nie szkoda mu jej wyrzucać w błoto, to jest to dobre rozwiązanie... :roll: ale wydać po miesiącu drugie tyle co kosztował samochód? nie łatwiej dozbierać te 300 paczki?

Ostatnio edytowano So lut 20, 2010 12:59 pm przez Bender, łącznie edytowano 1 raz

PostNapisane: Pt lut 19, 2010 11:33 pm 

Bender napisał(a):
jak ktoś ma zadurzo kasy i nie szkoad mu jej wyżucać w błoto, to jest to dobre rozwiązanie... :roll: ale wudać po miesiącu drugie tyle co kosztował samochud? nie ąłtwiej dozbierać te 300 paczki?

slownik!!!

PostNapisane: Pt lut 19, 2010 11:40 pm 

Mógłbyś kupić e-revo vlx,ustawić sobie prędkość max i przyśpieszenie :arrow: Ja z pierwszym modelem nie mialem jak ograniczyć pędkości więc wsadzalem coś pomiędzy manetke gazu i tak zaczynałem uczyć sie jezdzić :D Bo naprawde nie warto kupywac zwyklego jeżeli po miesiącu chce sie tam wsadzić BL

http://allegro.pl/zawodniczy-model-team ... 76477.html

PostNapisane: So lut 20, 2010 11:46 am 

Bender napisał(a):
jak ktoś ma zadurzo kasy i nie szkoad mu jej wyżucać w błoto, to jest to dobre rozwiązanie... :roll: ale wudać po miesiącu drugie tyle co kosztował samochud? nie ąłtwiej dozbierać te 300 paczki?

widać kolega dopiero co wrócił z melanżu . :D

PostNapisane: So lut 20, 2010 1:00 pm 

Tomasz Dolata napisał(a):
Bender napisał(a):

widać kolega dopiero co wrócił z melanżu . :D

w sumie :lol:

Sorrry za błędy, ale jak to Tomek słusznie zauważył, post poprawiony.

PostNapisane: So lut 20, 2010 1:49 pm 

Model już kupilem i czekam na to żeby do mnie doszedł.

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 33 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3  Następna strona