Chcę przełożyć silnik 5.5t do modelu onroad 1:10, zasilanie lipo 6000 7.2V. Chodzi o sprawdzenie V-max. Ma sens moja przekładka czy model jak mnie ostrzegano zacznie się zwyczajnie kręcić i guzik z tego? Z góry dzięki za wszelkie odpowiedzi - zwłaszcza te demotywujące lecz poparte uzasadnieniem.
_________________ Himoto EMTX-1 - 5.5t Brushless HK Himoto Nascada - 9t Brushless YR Toyota Tundra - trialowa samoróbka. VW Taro - Trial. Big Lama
Nie pozostało mi nic innego jak zrobić tę przekłądkę. Złapię się za to wieczorem i jutro jeśli nie będzie padać to zobaczę co z tego wyjdzie. Zabiorę też kamerę i na jakimś statywie postawię gdyż nie bardzo mam komu w łapę wsadzić (jakkolwiek by to nie brzmiało).
Filmik jaki by nie był wrzucę na YT
No chyba, że jakiś chętny kierowca z Wawki do puszenia modelu przed samochodem się znajdzie? Obojętne czy poprowadzi model czy samochód. Jedno z dwojga mogę udostępnić.
_________________ Himoto EMTX-1 - 5.5t Brushless HK Himoto Nascada - 9t Brushless YR Toyota Tundra - trialowa samoróbka. VW Taro - Trial. Big Lama
Według mnie to założenie telemetrii i jazda na lotnisku/stadionie czy tez innym wielkim płaskim obiektem. Był tu na forum juz taki, ktory włożyl 3.5t i przekroczył 100km/h modelem rowniez budzetowym firmy ansmann. Wedlug mnie jesli taki silnik to z programem do stocka i odpowiednie ustawienie modelu, plus kola piankowe no ibuda jakas lola ze spaliny. Tak ja bym to widzial.
Dzięki za cenną podpowiedź. O kołach piankowych zupełnie nie pomyślałem.
~ 70km/h złapałem na NiMH-u 4600 na zwykłej jezdni. Mam dowód w postaci filmiku. Tyle, że silnik w MT Himoto więc bez rewelki no i koła większe niż onroad. Spać nie dają mi właśnie małe kółka + lipo oraz pewien projekt nad którym pracuje wymaga przetestowania. Kalkulator RC nie wystarczy - muszę udokumentować.