Forum serwisu RC AUTO
  * RC AUTO    * e-mail do ADMINA    * FAQ    * Szukaj   * Użytkownicy
* Zaloguj   * Zarejestruj
Teraz jest Pn kwi 27, 2026 7:54 pm

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 17 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2
Autor
PostNapisane: So sty 19, 2013 8:46 pm 

Gabber napisał(a):
Nie napisałem nigdzie, że te tranzystory działają na 150A. Tylko dziwię się, że piszesz, iż mocny silnik (pobierający chociażby te 100A) pali słabsze regulatory. Piszesz również, że regulatory mają moc wyssaną z palca, ok, więc Xerun 80A ma mniej niz 80 amperów. Tymczasem na youtube są filmiki (nikt nie kręci filmików po parę godzin), gdzie Xeruny 80A śmigają z silnikami przeznaczonymi dla regulatorów 150A i się nie palą. W innym temacie dotyczącym Summita i Xeruna 80A forumowcy odradzają ten regulator do tego podwozia bo niby od razu pójdzie dym. Tymczasem są filmiki na necie, na których Summity smigają na takich zestawach bez problemów. Więc pytam się - o co tu chodzi? I czy wyssana z palca jest nie tylko moc, ale i też rady forumowiczów?

https://www.youtube.com/watch?v=YmysXFSU-OU https://www.youtube.com/watch?v=opGtxPvc1aM https://www.youtube.com/watch?v=TRNHlq1dM6s

Jak widać ten regulator sprawnie porusza zawodnicze 1/8 2000KV 4S - a ma się spalić w Summicie? I jak wobec tego możliwe jest, że silnik 6.5T 540 "mogl uszkodzic ktorac polowke fazy" ? OCB?

ehh to wsadz do xeruna leoparda 4282 :) mi spalil hk150 dopiero xerun 150 to wytrzymal . a co do pradow :) hehe zakladam sie o wszystko ze ten regiel nie pociagnie ciaglego pradu 150 amper :) widziales konstrukcje w srodku? grubosc nożek od mosfetow ? xerun 80 oczywiscie ze pojdzie na 4s i pociagnie emaxa ale zalezy z jakim silnikiem! sa silniki ktore biora po 80 amper na 4 s wszystko zalezy od rodzaju uzwojenia odraz od przelozenia - zapewniam Cie ze wkladasz takiego leoparda badz mambe do bagusa regiel xeruna 80 i sie spali przywiekszym obciazeniu na asfalcie - sam mam 80 ktora jezdzila u mnie w modelu silnikeim 80 amperowym i dawala rade w bagusie , a gdzie ten xerun 4282? poprosze filmik xeruna 80 z silnikiem castla w emaxie albo revo

te prady 150 amperowe to sa chwilowe prady - jesli mi nie wierzysz - zrob test :) latwy i tani - zalutuj na kablu od + od bateri bezpiecznik 45 amper i zobaczysz ze przy ciezkiej jezdzie sie nie spali ;)

Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  

PostNapisane: So sty 19, 2013 9:03 pm 

Na żadnym filmiku nie znalazłem rozmiarów tych silników, tylko kv. mogą (i pewnie są) to 36-tki, a one nie są tak amperożerne.
Tacon to to samo co leopard, przynajmniej kilka modeli mają takich samych.
Osobiście odradzam 80A do silnika rozmiaru 40/42, bo owszem może pojeździć kilka/kilkanaście jazd, ale jest wysoce prawdopodobne, że prędzej czy później pójdzie z dymem...
Wbrew pozorom w summicie napęd jest bardziej obciążony ze względu na wagę, która jest większa o ok 1-2kg.

Marui Big Bear
Tamiya:
-GT-01 BL
-TXT-1
Kyosho:
-959 BL
-The Boss
-Rally Sports
-Gallop MkII

Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 17 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2