Forum serwisu RC AUTO
  * RC AUTO    * e-mail do ADMINA    * FAQ    * Szukaj   * Użytkownicy
* Zaloguj   * Zarejestruj
Teraz jest Pn cze 29, 2026 12:22 pm

Autor
PostNapisane: Wt sty 19, 2010 10:13 pm 

Witam moj model to http://nitrotek.pl/modele/samochody-ele ... nster.html i mam problem z reglem HSP-03018 który mi się spalił oczywiście z mojej winy. Tak czy inaczej jest to mój pierwszy model i nie jestem obyty w temacie RC dlatego proszę o pomoc co mam robić ? Zakupiłem drugi regiel firmy HIMOTO 03018 podpiąłem go w miejsca z których wcześniejszy działał. Po wł radia FM i przełącznika w modelu nic się nie dzieje ? Regiel tylko bzykną dźwiękiem i zapaliła się czerwona dioda, nie mogę skręcać ani jeździć w przód i w tył ? Pomocy ! :cry: moje gg 9381310

Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  

PostNapisane: Śr sty 20, 2010 12:10 am 

Jest :) udało się metodą prób i błędów udało mi się go odpalić 8) Konfiguracja modelu polegała na uniesieniu modelu na jakąś platformę tak aby koła nie przylegały do podłoża a następnie przy pomocy radia FM ustawić przy pomocy TH. TRIM moment aż koła zaczną się kręcić a potem ustawić tak aby się zatrzymały i gotowe po przyłożeniu modelu do ziemi model smiga bez problemu. Co do regla to model HSP 03018 nie posiada żadnego przycisku restartu :) pomimo iz na reglu są dwie małe szparki jedna to LED a druga przypominająca prostokąt w której winien być przycisk resetu - to nie ma go. A instrukcja modelu który dostałem wprowadza w błąd :x

Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość