Forum serwisu RC AUTO
  * RC AUTO    * e-mail do ADMINA    * FAQ    * Szukaj   * Użytkownicy
* Zaloguj   * Zarejestruj
Teraz jest N lut 15, 2026 3:42 pm

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 19 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2
Autor
 Tytuł:
PostNapisane: So mar 29, 2008 1:41 pm 

Mam tą samą ładowarkę. Wg mnie to że jest napisane do 4000 mAh nie ma żadnego znaczenia. W jaki sposób Twoim zdaniem ta ładowarka miałaby się dowiedzieć że pakiet ma powyżej 4000 mAh?! przecież ona nie mierzy pojemności w żaden sposób!
Dla mnie logiczne wydaje się tylko jedno wyjaśnienie - czas ładowania pakietu np. 5000 mAh prądem maksymalnym 5A będzie dużo dłuższy niż 4000 mAh i najzwyczajniej ładowarka się bardziej rozgrzeje. Napisali więc że jest do 4000 mAh na wszelki wypadek żeby się nie przegrzała.
Innym powodem może być po prostu fakt, że ładuje z akumulatora samochodowego i trzeba uważać żeby go nie rozładować...
Można by też sądzić że przez to że konstrukcja jest dość stara po prostu za czasów jej projektowania nie było pakietów powyżej 4000 mAh:D

Ładuj pakiet normalnie i się nie przejmuj. A jak będziesz miał możliwość zmierzenia czy choćby porównania z inną to daj znać co się okazało.
Pozdrawiam

Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  

Tytuł:
PostNapisane: Pn mar 31, 2008 10:27 am 

Podepnę sie do tematu, ponieważ potrzebuję jakiegoś nowego pakietu do roto, jako, że nigdy nie interesowałem sie elektrykami i nie mam pojęcia o prądach, napięciach itd proszę o poradę. Czy ten profitexx bedzie ok do roto, bo cena zadawalajaca, a może lepiej w podobnej cenie GP 3300?? ( a może camelion?) będę je ładował zwykła ładowarką ( ok 1 A, ale czasem samochodową, max 4 A) , nie będę rozładowywał, formował, mierzył prądów itd, więc zależy mi na aku który najdłużej zachowa swoje właściwości w tak niesprzyjających warunkach.

TRAXXAS REVO 3.3 #5308 [ 2008 EDITION ]

Spektrum DX 3.0

AUKCJE : http://www.allegro.pl/show_user_auction ... id=1576079

Tytuł:
PostNapisane: Pn mar 31, 2008 7:03 pm 

GP jest z tych najlepszy, tamte pozostałe to do latarki.

Tytuł:
PostNapisane: Pn mar 31, 2008 7:05 pm 

No to bierz jakiegoś gp albo Ib, bo profitexx to chyba najgorszy pakiet na rynku

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 19 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2