Forum serwisu RC AUTO
  * RC AUTO    * e-mail do ADMINA    * FAQ    * Szukaj   * Użytkownicy
* Zaloguj   * Zarejestruj
Teraz jest Cz kwi 23, 2026 10:59 pm

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 137 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 6, 7, 8, 9, 10
Autor
 Tytuł:
PostNapisane: Wt mar 18, 2008 9:22 am 

Ja też czekam właśnie na pakiety od nich. Kazali dowiadywać się w pierwszym tygodniu kwietnia bo ponoć idzie dostawa z Kyosho. Dla mnie dziwne to jest, bo jak zamawiałem coś powiedzmy z Wysp, to po 3-4 dniach od kliknięcia Kup miałem towar w domu, a tu takie ceregiele. Do tego goście nie potrafią wytłumaczyć dlaczego tak jest i o co chodzi, że trzeba czekać tak długo. Poza tym wpienia mnie też ich stronka, gdzie nikt tego nie aktualizuje i sprzedaje się towar widmo. Szkoda gadać. Jedyna atrakcja to ta cena. Nie znalazłem nigdzie na świecie taniej pakietów 8,4V 4500mAh, bo już dawno bym nabył i dał sobie spokój z tym dziadostwem u nas.

Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  

Tytuł:
PostNapisane: N kwi 27, 2008 8:12 pm 

No to już trochę czasu minęło. Pakiety 4500mAh 7 cel, spostrzeżenia po ok. 100 cyklach:
+ Pojemność wciąż ok.4500mAh
+ niezła wydajność prądowa - mniej nieznacznie niż IB, ale wystarczająco do 40-50A ciągłego
+ jeśli jest taka potrzeba znoszą ładowanie 5A bez zbędnego grzania się
+niezła cena jak za tą jakość

-ogromne nagrzewanie podczas rozładowania, po użytkowaniu pakiet prawie nie do utrzymania w ręce.
-słabe łączenie cel, kilka mi się rozlutowało podczas użytkowania od w/w wady
-w jedynm cela jedna jest słabsza, nagrzewa się już tak, że izolacja z niej zeszła, ale lepiej to niż IB, które notorycznie padają (4200)

generalnie-za tą kasę jeśli chcesz NiMH-warto, choć sprawdziłbym IB4600, już kosztują podobnie. Do tego ciężki kontakt ze sprzedawcą, nigdy mi na żadnego maila nie odpowiedział. A jeśli ktoś przez ładowarke nie jest skazany na NiMH, to polecam jednak LiIon ew a123, choć dokładne testy za chwilę.

Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 137 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 6, 7, 8, 9, 10