Forum serwisu RC AUTO
  * RC AUTO    * e-mail do ADMINA    * FAQ    * Szukaj   * Użytkownicy
* Zaloguj   * Zarejestruj
Teraz jest Wt cze 09, 2026 12:23 pm

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 17 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona
Autor
PostNapisane: Pt kwi 11, 2008 10:18 am 

Mam mojego mta4, ale seryjne serwo skretu nie jest dostatecznie szybkie i nienajlepiej sie steruje. Chce je dac jako serwo gazu/hamulca.
Jako serwo skretu wybralem sobie sprzecik firmy hitec. I teraz pytanie:
ktore lepiej wziac:
Hitec HS 645 MG
czy
Hitec HS 625 MG?

A moze jakis inny model polecicie? Szkoda mi wydawac duzej ilosci kasy wiec tak do 150zł bylo by git :)

Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  

PostNapisane: Pt kwi 11, 2008 10:25 am 

bst napisał(a):
Mam mojego mta4, ale seryjne serwo skretu nie jest dostatecznie szybkie i nienajlepiej sie steruje. Chce je dac jako serwo gazu/hamulca.
Jako serwo skretu wybralem sobie sprzecik firmy hitec. I teraz pytanie:
ktore lepiej wziac:
Hitec HS 645 MG
czy
Hitec HS 625 MG?

A moze jakis inny model polecicie? Szkoda mi wydawac duzej ilosci kasy wiec tak do 150zł bylo by git :)

Do zabawy styka 645Mh, ale nie gwarantuje że będzie długo działać. Zdaża się, że chodzą kilka lat, a zadaza sie ze się kopcą po kilku jazdach.

Tytuł:
PostNapisane: Pt kwi 11, 2008 11:16 am 

i dlatego wlasnie kupilem sobie 8 serw Tower Pro MG995 , kosztuja grosze, jak narazie te ktore wlozylem do modelu dzialaja wysmienicie, mocne , a jak sie spali takie serwo czy cos to nawet mi sie łza w oku nie zakreci, bo poprostu wloze nastepne 8)

GG:2247936

Tytuł:
PostNapisane: Pt kwi 11, 2008 11:49 am 

Draxan napisał(a):
i dlatego wlasnie kupilem sobie 8 serw Tower Pro MG995 , kosztuja grosze, jak narazie te ktore wlozylem do modelu dzialaja wysmienicie, mocne , a jak sie spali takie serwo czy cos to nawet mi sie łza w oku nie zakreci, bo poprostu wloze nastepne 8)

Bardzo głupie posunięcie.. 8 x 80 zł ( bo tyle ok kosztuje jedno TP ) = 680 zł :!: Za tyle, masz 2 x Sanve ERG-Vrx Z o niebo lepszymi osiągami i trwałością. Tu nie chodzi o ilośc , ale jakośc.

Tytuł:
PostNapisane: Pt kwi 11, 2008 11:59 am 

sorry jarek 8x35zł:)

Pozdrawiam

Tytuł:
PostNapisane: Pt kwi 11, 2008 12:06 pm 

ShadowEvo napisał(a):

Fakt, nie zorientowałem się ile teraz dokładnie. Kiedyś jak zaczynały na rynku, kosztowały 80pln. Teraz juz kosztuja mniej, niz dobre standarty.. ALe tak czy siak, za 8 TP po 40 pln, masz jedną Sanwę ERG-Vrx

Tytuł:
PostNapisane: Pt kwi 11, 2008 12:09 pm 

ShadowEvo napisał(a):

Ale nawet 8x35= 280zł to i tak za to można kupić jakieś dobre servo na skręt.
Edit:Wyprzedziłeś mnie :wink:

PostNapisane: Pt kwi 11, 2008 4:18 pm 

Cytuj:
Do zabawy styka 645Mh, ale nie gwarantuje że będzie długo działać. Zdaża się, że chodzą kilka lat, a zadaza sie ze się kopcą po kilku jazdach

a co z 625, jest troche szybszy ale tez i troche slabszy? [/code]

Tytuł:
PostNapisane: Pt kwi 11, 2008 4:25 pm 

tak ale kto powiedział ze tower pro jest zły hmmm wlasnie sobie kupilem ylko uszczelinilem pozadnie . Wiecie ok zgadzam sie ze servo za 280zl moze byc lepsze ale czy az o tyle?? przeciez tez po jakims czasie sie zfajcy ;>na 8 tower pro mozesz zrobic w wersji pesymistycznej ok 20litrów liczac ze kazde padnie po 2,5litra w co wątpie a na jednym lepszym za 280zl ile zrobisz w wersji pesymistycznej hmm mozesz zrobic 5litow a mozesz 25l miałem kumpla ktoremu servo za 230zł zjarało sie po 1litrze

Pozdrawiam

Tytuł:
PostNapisane: Pt kwi 11, 2008 4:37 pm 

ShadowEvo napisał(a):
tak ale kto powiedział ze tower pro jest zły hmmm wlasnie sobie kupilem ylko uszczelinilem pozadnie . Wiecie ok zgadzam sie ze servo za 280zl moze byc lepsze ale czy az o tyle?? przeciez tez po jakims czasie sie zfajcy ;>na 8 tower pro mozesz zrobic w wersji pesymistycznej ok 20litrów liczac ze kazde padnie po 2,5litra w co wątpie a na jednym lepszym za 280zl ile zrobisz w wersji pesymistycznej hmm mozesz zrobic 5litow a mozesz 25l miałem kumpla ktoremu servo za 230zł zjarało sie po 1litrze

Znajdź mi kogoś, kto będzie narzekał na Sanwe z serii ERG-V..xx Moze znajdzie się jedna osoba.

Ja obecnie, na ERG-Vb mam cały sezon za sobą. Czyli jakieś 22L moze więcej. Nidgy nie zawiodło, nie ma luzów pracuje jak nalezy. To najlepiej wydane 300zł do modelu.

Pozatym, TP często powoduje zakłocenia, jest prądożerne i ma jakieś dziwne odpały. Rozumiem ze jest tanie, ale płaci się za jakoś. Dlaczego ERG nie jest tak tani jak TP ? Sami chyba wiecie o co mi chodzi ;)

Ale wyboru dokona kolega, który szuka serwa. Jesli potem zabijesz ze 3 TP to nie miej pretencji, że ktoś Ci je doradzał :)

Pozdrówki.

Tytuł:
PostNapisane: Pt kwi 11, 2008 5:18 pm 

nie no ok jezeli ma chłopak kase nich bierze ale ze ja nie wydam 300 na servo bo mam inne wydaki i w dodatku nie zarabiam (a kupilem właśnie starterbox lrp z żel packiem) więc mnie nie stać na takie rzeczy :D

Pozdrawiam

Tytuł:
PostNapisane: Pt kwi 11, 2008 8:20 pm 

Jarek Poniatowski napisał(a):
ShadowEvo napisał(a):

Znajdź mi kogoś, kto będzie narzekał na Sanwe z serii ERG-V..xx Moze znajdzie się jedna osoba.

Ja obecnie, na ERG-Vb mam cały sezon za sobą. Czyli jakieś 22L moze więcej. Nidgy nie zawiodło, nie ma luzów pracuje jak nalezy. To najlepiej wydane 300zł do modelu.

Pozatym, TP często powoduje zakłocenia, jest prądożerne i ma jakieś dziwne odpały. Rozumiem ze jest tanie, ale płaci się za jakoś. Dlaczego ERG nie jest tak tani jak TP ? Sami chyba wiecie o co mi chodzi ;)

Ale wyboru dokona kolega, który szuka serwa. Jesli potem zabijesz ze 3 TP to nie miej pretencji, że ktoś Ci je doradzał :)

Pozdrówki.

Jareczek dobrze mówi. Dobre serwo to podstawa. Jestem przeciwny kupywaniu 8 tower pro- lepiej kupic jedno serwo a dobre (chociazby te sanwę). Argument ze za cene 1 sanwy mam 8 TP jest totalnie bez sensu. Co mi po 7 TP na zapasie, jesli to ktore mam w modelu zjara mi się w trakcie finału.

Też nie mam stałęgo źródła kasy, ale nie stac mnie zebym kupywal kiepskie rzeczy :wink:

PostNapisane: Pt kwi 11, 2008 8:28 pm 
Administrator forum

bst napisał(a):
Cytuj:
Do zabawy styka 645Mh, ale nie gwarantuje że będzie długo działać. Zdaża się, że chodzą kilka lat, a zadaza sie ze się kopcą po kilku jazdach

a co z 625, jest troche szybszy ale tez i troche slabszy? [/code]

Mi 625 padł po 2 tygodniach po 2l paliwa ale pozatym wrażenia dobre :D (jak ktoś chce to mam całe serwo jak nowe tylko zajrana elektronika chętnie sprzedam xD )

Tytuł:
PostNapisane: So kwi 12, 2008 1:42 am 

jak ja "kocham" te argumenty ze serwo zjara sie podczas finalu... A oczywiscie wasze wypasione serwa za 400zl i wiecej nie maja wogole takiej mozliwosci bo sa niezniszczalne, niesmiertelne i skreca nawet kola od traktora... Sprawa jest prosta, KAZDE serwo predzej czy pozniej sie spali/zniszczy , a kiedy to bedzie to zalezy tylko od jego kaprysu, wiec wyskakiwanie z argumentami ze te MG995 sie spali podczas finalu a wasze 625MG nie uwazam za idiotyczne. Wiec ja wole zeby mi sie spalilo serwo za hmm 1zl 15gr (tak, wlasnie tyle mnie wynioslo jedno serwo TP MG995) niz jakies serwo za 300zl . Ale co kto lubi, jak chcesz kup sobie nawet serwo za 700zl , moze Ci sie nigdy nie spali... a moze spali sie po 4 litrach. Ja mam serwa za 1zl , jak bym chcial to kupil bym sobie nawet i te za 700zl , tylko nie rozumiem po co, dla mnie to bzdura, tym bardziej ze ja nie mam bezsennych nocy z powodu tego ze serwo mi sie moze spalic w finale ;) . Ja sie poprostu bawie :) .

GG:2247936

Tytuł:
PostNapisane: So kwi 12, 2008 9:48 am 

Jeżeli servo jest dobrze zaprojektowane/policzone, to nic się w nim samo nie pali. Może czasem się zużyć przełożenie, jednak za zwyczaj jest to wynikiem nieodpowiedniego doboru serva do rodzaju modelu.

W tanich serwach (szczególnie tym TP) jest inaczej. W jednym łuku możesz skręcać, w drugim już nie i to bez specjalnego powodu - wzrostu obciążenia, a przecież niby miało wytrzymać siłę kilka razy przewyższającą masę modelu :lol:

Do podwórkowej jazdy taki worek z servami ma jakiś sens, jednak jak jedziesz na zawody przez pół kraju żeby pojeździć sobie te ~30min modelem, to trochę szkoda nawet tego jednego biegu na wymianę, o ile w ogóle jeszcze masz zapas :) Tym bardziej że często koszty wyjazdu są sporo wyższe, niż dobrego serva.

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 17 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona