Forum serwisu RC AUTO
  * RC AUTO    * e-mail do ADMINA    * FAQ    * Szukaj   * Użytkownicy
* Zaloguj   * Zarejestruj
Teraz jest Wt maja 19, 2026 11:34 am

Autor
PostNapisane: Pn wrz 12, 2005 9:24 pm 

Witam,
Ponieważ startuje dopiero I sezon w IC8T, nie wiem jak było do tej pory, ale moja ocena toru w Tarnowie jest :( :? :x :evil: :!:
Z calym szacunkiem dla Organizatora, ale dla mnie tor do MP powinien byc najlepszy ze wszyskich, bo wiadomo ze tam walczy sie na całego.
Może sie czepiam , ale wystające cegły, ostre kawałki betonu i kamienie wielkości ziemniaka to nie są warunki do MP. Kalendarz był ustalony wiosną i jeśli Organizator nie ma pojęcia jak powinien wyglądać tor - niech nie aspiruje do bycia " Organizatorem ". Brałem udział w budowie "amatorskiego" toru w Kraku i wiem, że koszt całości ( bez podestu) to pareset zeta + sporo czasu i własnej pracy. Zawsze w okolicy znajdzie sie jakas budowa z której można nawieźć gline, płyte do ubijania toru można pożyczyć na kilka godzin, a strażacy odpowiednio wcześniej ugadani też pomogą w polaniu wieczorem toru.
Chce jechac za rok na MP, ale powalczmy o troche wyższy poziom tego po czym jeździmy.
W.

Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  

Tytuł:
PostNapisane: Wt wrz 13, 2005 8:18 am 

Bylem juz na duzej ilosci zawodow. I jestem naprawde zdziwiony tym co tam zobaczylem. Tor jedna wielka tragedia, na zawodach rangi MP gdzie zaprasza sie ludzi z zagranicy powinnien byc tor na poziomie, a jeszcze jeden z organizatorow powiedzial ze tor juz jest na swiatowym poziomie (bez komentarza). Podest jest za niski i malo co bylo widac z niego ale to niewazne dalo sie przezyc. Stanowisko sedziowskie umieszczone w takim miejscu zeby kompletnie zaden sedzie nie widzial co sie na torze dzieje np. wpadajace reviaki z zielonymi spinkami na pelnej predkosci do serwisu koszac przy okazji model innego zawodnika i lamiac mu dogbona - przynajmniej powinien dostac stop and go, ale sendzia nie mogl poprostu tego widziec. Byl rowniez problem z amb gdzie jednemu z zawodnikow nabilo kolek a drugiemu odebralo nie wiadomo jakim cudem. W domu policzylismy ile mozna bylo zrobic okrazen monsterem i napewno nie bylo to 70. No i na koniec mega walek ktory wykrecono Mackowi Bartoszkowi, ale nie bede sie dalej wypowiadal bo mi jeszcze bana ktos da. I jeszcze przytocze zachowanie malczynskiego szarej myszki przemykajacej na zawodach i kryjacej sie jak by sie mial czegos bac, a po powrocie do domu z innego nicku juz mi powysylal piekne wiadomosci pozdrowienia dla niego.

Tytuł:
PostNapisane: Wt wrz 13, 2005 12:54 pm 

w Tarnowie na off-road byłem ostatni raz , to jakas pomyłka ,widocznie organizator nie zdaje sobie sprawy ze nasze modele sa wiecej warte niz cały ten zasr... tor na których rozegrane zostały MP.
Do Rudy tez nie jade , nie bedę płacił 30 zeta za to ze wydałem kupe kasy na model i zmuszony jestem jezdzic po torze ktory jest najbardziej nierowny niz jakikolwiek tor w polsce ... zreszta , po co jezdzic na zawody na ktorych manipuluje sie przepisami oraz osobami odpowiedzialnymi za sędziowanie , jaki kraj takie zawody

Tytuł:
PostNapisane: Wt wrz 13, 2005 2:04 pm 

no tak.... :?

Jak przygotowany był tor każdy widział :cry: . Myślę ,że jest to doskonały przykład jak nie powinien wyglądać dobrze przygotowany tor a zarazem przestroga dla kolejnych organizatorów imprez.

Drodzy Organizatorzy - na przyszłośc pomyślcie troszke o cierpiących modelach zawodników bo moze się okazać ,że braknie sprawnych modeli na starty w kolejnych imprezach.

Paweł

HB Cyclone Moore Speed Edition

foto

Tytuł:
PostNapisane: Wt wrz 13, 2005 2:53 pm 

Tor w tarnowie był tragiczny. Dziory były tak duże że na prostych było ciężko model opanowac nie mowie już po zeskoczeniu z hopy. Fakt jest że za cene jednego z naszych samochodów można było by zbudować praktycznie tor odpowiadający naszym sąsiadom , chodzi tylko o nawierzchnie. Tylko kto ma wyłożyć pieniądze na budowe toru chociaż jednego w polsce coś jak w kłodzku :D tylko off road

Tytuł:
PostNapisane: Wt wrz 13, 2005 3:03 pm 

Pisze to w imieniu Rafała
Cytuj:
I jeszcze przytocze zachowanie malczynskiego szarej myszki przemykajacej na zawodach i kryjacej sie jak by sie mial czegos bac, a po powrocie do domu z innego nicku juz mi powysylal piekne wiadomosci pozdrowienia dla niego.

Nie bede komentowal tego co napsailes... nie ma slowa ktorym to mozna okreslic - jak masz ajkis problem do mnei to podejdz i wytlumacz mi, bo mozliwe ze czegos nie rozumiem

PS. Ja nikogo nie straszylem ze go pobije na nastepnych zaowdach... a Ty? chyba ze sie teraz do tego nie przyznasz, ale mam w skrzynce taka wiadomosc od Ciebie. Nie pisze ze swojego konta bo nie moge.

A co do toru - nie bede sie powtarzal... tak naprawde to najgorzy tor na jakim jezdzilem... na prostej wystajacy kawalek krweznika, po malej hopce jakis kamol na ktorym sie zatrzymalem kilka razy i nawet na psotej zdarzaly sie kamienie o ktore sie zawadzalo co czesto zle sie konczylo... a tak wyglada przod mojego bagusa: http://img366.imageshack.us/my.php?imag ... 0412kr.jpg po takich jednych zaowdach model jest zmasakrowany jak po jakims derby. Dopuki ten tor nie bedzie mial nawierzch z prawdziwego zdarzenia moge sie tam pokazac najzywej jako kibic...

PS. Gratuluje Arkowi przerwania swojej zlej passy

Tytuł:
PostNapisane: Wt wrz 13, 2005 3:49 pm 

Rafał Malczyński dostał bana właśnie po to żeby nie pisał na tym. Więc prosze nie wrzucaj na forum jego wypowiedzi bo może się okazać, że podzielisz jego los.

Co do toru to była to JEDNA WIELKA NĘDZA, nie wiem czym tu się można było zachwycać. Dodam jeszcze że podest to też było niezłe zagrożenie dla życia. Janusz mało nogi nie stracił :)

Reasumując był to świetny pokaz sytuacji w jakiej się znajdujemy. Jeżeli to były MISTRZOSTWA POLSKI przygotowane na profesjonalnym poziomie to ja bardzo gratuluje organizatorom.

Teraz wszyscy rozumieją dlaczego nikt nie chce się podzielić informacją jak wygląda tor przed zawodami. Jak bym zobaczył wcześniej jakieś zdjęcia toru to bym się przynajmniej dobrze wyspał w weekend a nie gonił o 4 rano na zawody.

Tytuł:
PostNapisane: Wt wrz 13, 2005 6:52 pm 

Jakub Mazur napisał(a):
Byl rowniez problem z amb gdzie jednemu z zawodnikow nabilo kolek a drugiemu odebralo nie wiadomo jakim cudem. W domu policzylismy ile mozna bylo zrobic okrazen monsterem i napewno nie bylo to 70.

Powiem w sekrecie, że zawodnik miał taką specjalną pchełke co zlicza niektóre okrążenia podwójnie. Dogadał się z sędziami i miał.
A tak poważnie to dość trudne, żeby system zliczania okrążeń samoczynnie dodał albo odjął komukolwiek okrążenie. W najgorszym razie może nie zliczyć okrążenia ale to co innego.
Co do ilości okrążeń... Licząc w domu na palcach można wyliczyć różne ciekawe rzeczy.

Tytuł:
PostNapisane: Wt wrz 13, 2005 8:51 pm 

Krzysztof Antoniak napisał(a):
Jakub Mazur napisał(a):
]A tak poważnie to dość trudne, żeby system zliczania okrążeń samoczynnie dodał albo odjął komukolwiek okrążenie. W najgorszym razie może nie zliczyć okrążenia ale to co innego.
Co do ilości okrążeń... Licząc w domu na palcach można wyliczyć różne ciekawe rzeczy.

Nie kolego, to nie trudne... to tylo kwestia szybkiej edycji bazy danych software'u i ponownego zaindeksowania jej ponownie... ile ? kilka sekund :-)

Sądziłem, że odpuszczono juz sobie ten proceder na zawodach...
ale na szczęście jest na to wyjście...

Tytuł:
PostNapisane: Śr wrz 14, 2005 7:40 am 

Michał Zieliński napisał(a):
Nie bede komentowal tego co napsailes... nie ma slowa ktorym to mozna okreslic - jak masz ajkis problem do mnei to podejdz i wytlumacz mi, bo mozliwe ze czegos nie rozumiem

PS. Ja nikogo nie straszylem ze go pobije na nastepnych zaowdach... a Ty? chyba ze sie teraz do tego nie przyznasz, ale mam w skrzynce taka wiadomosc od Ciebie. Nie pisze ze swojego konta bo nie moge.

Malczynski wywalili cie z forum i dalej pyskujesz. Ja nie bede przytaczal tego co mam w skrzynce od ciebie bo mi wstyd by bylo pisac takie rzeczy jestes najwiekszym burakiem jaki sie pojawil na tym forum. A Michalowi gratuluje zadawania sie z takimi ludzimi. Tyle na ten temat bo to nie miejsce na sprzeczki z toba. Polecam sobie przeczytac te wiadomosc odemnie kilka razy i moze zrozumiesz jej sens a nie bedziesz przekrecal na forum bo i tak niczyjej litosci nie wzbudzisz!

A co do sytuacji z Mackiem posta reaktywowali na nastepny raz prosze o nie podejmowanie pochopnych decyzji i bedzie wszystko ok.

Tytuł:
PostNapisane: Śr wrz 14, 2005 6:25 pm 

Witam
Pod względem wypowiedzi na temat jakości toru przeważają posty zawodników klas spalinowych.
A wyobraźcie sobie czym była jazda po takim torze dla elektryków... :(
Modele wręcz ginęły rowach i dziurach oraz rozbijały się o wystające betony.

Ale cóż, trzeba w ogóle docenić inicjatywę budowy tego toru, bo przynajmniej jest na czym pojeździć (gorzej jakby nie było go wogóle).

Poza tym Każdy miał przecież RÓWNE szanse, ponieważ wszyscy ścigaliśmy się na takim samym torze.

Tytuł:
PostNapisane: Śr wrz 14, 2005 7:28 pm 

Moim skromnym zdaniem wygrana na tym torze to czysty przypadek, na takim torze wygrywa sie przypadkiem a nie umiejętnościami. Dobrze że jest jeszcze ktoś w Tarnowie komu jeszcze się chce, jeśli chodzi o organizowanie imprezy to trzeba tylko popracować nad jakością toru a to ciągnie za sobą koszty i wysiłek kilku lub kilkunastu ludzi i maszyn a tego w Tarnowie już nie ma i to jest smutne :(

Tytuł:
PostNapisane: Pt wrz 16, 2005 12:28 am 

Suche fakty:
-tor byl bardzo nierówny
-wystawaly z niego kamienie, plyty betonowe, pustaki,
-na najwazniejszych zakrętach był bardzo głeboki piach i nie utwardzona ziemia ktora pozwolila na zrobienie wilekich dziur
-na prostej na poczatku byla deska wbita w ziemie (pozioma) ktora zasłaniala poczatek prostej tak ze jak model elektryczny ktory jest nizszy , przezezdzal obok niej to nei bylo go widac.

Poza tym - urwalem przedni popychacz od ustawiania kątów ( jadac bez błędu po zakręcie , model zachaczyl o wystający kamień)
-na jednym z okrązen model jadac po prostej ( ok 5 metrow przed skocznia ) idealnie prosto , wybil sie w powietrze kręcąc salto do przodu , po uderzeniu przednim zderzakiem w kamien.

UWAZAM: ze jest to bardzo nieodpowiednie organizowac MP -najwazniejsza impreze w roku na najgorszym torze w Polsce.

Proponuje :
-zeby na tor nawiesc okolo 3 wywrotek(albo wiecej) gliny którą rozsypie sie po calym torze na grubosc okolo 15 cm , wierzchnia warstwe zmoczy woda . a nastepnie ubije zageszczarką. w nefralgicznych miejscach takich jak zakręty i skocznie (najazd) wymiesza sie gline z cementem by zapewnic duzą trwalosc w tych miejscach.

Poza tym na zawodach powinna byc zawsze górkaa "zapasowej" gliny z której mozna podsypac dziury .

Poza tym tor ma bardzo ciekawy kształt. Mozna by dodac jeszcze jedna skocznie za zejsciem z prostej by spowolnic tor delikatnie.