Forum serwisu RC AUTO
  * RC AUTO    * e-mail do ADMINA    * FAQ    * Szukaj   * Użytkownicy
* Zaloguj   * Zarejestruj
Teraz jest Cz maja 07, 2026 8:49 pm

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 23 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona
Autor
PostNapisane: N cze 05, 2005 8:27 pm 

Nieoficjalne wyniki klasy IC-8MT

www.rcBziom.spec.pl

Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  

Tytuł:
PostNapisane: N cze 05, 2005 8:31 pm 
Raflee

Jak ma ktos gdzie wrzocic zdjecia to ja mam 120 mb :)

Tytuł:
PostNapisane: N cze 05, 2005 8:39 pm 

Panowie jak wam sie wogóle podobało na tych zawodach ?? Moim zdaniem zawody były bardzo udane .. wszystko przebiegało zgodnie z planem .... tor był całkiem fajny choc i tak mysle ze tor w Murowanej Goślinie był najlepszy ale ten nie był zły :)
Czekam na wasze opinnie co do zawodów :) Pozdrawiam

Tytuł:
PostNapisane: Pn cze 06, 2005 1:15 pm 

Murowana jak narazie jest nie do pobicia :) Jednak tor w Tarnowie też jest niczego sobie no i niebo lepszy niż w Piasecznie.

Zawody jak najbardziej mi się podobały, jak zwykle zacięta rywalizacja i sporo emocji. Jednak dla mnie to one się za ciekawie nie skończyły. Złamałem swoją zasadę i pozwoliłem komuś pomieszać przy moim modelu. Pozwoliłem, bo myślałem, że osoba która zajmuje się modelami dłużej odemnie, startująca od dawna w zawodach, ma o wiele wieksze doświadczenie jednak srodze się pomyliłem.

Arek Glajzer pomagał mi przy starcie i to właśnie on zabierał się za regulacje silnika w efekcie korbowod rozwalił tłok a silnik miał tak wysoką temperature, że się odbarwił. Dodam jeszcze że opinia Krzyśka Treli była taka, że mi coś przecieka. Panowie ręce opadają. Miałem was za ekspertów w tej dziedzinie a prawda okazała się zupełnie inna. Jak można regulować silnik zupełnie go nie znając. Dodam że był skręcony o ponad 1,5 obrotu więcej niż wartość minimalna podawana przez producenta. Jak powiedziałem że przez te ustawienia silnik się ugotował to usłyszałem "temperatura była ok".

W chwili obecnej nie mam silnika więc jak narazie nie zapowiada się na to że pobawie się swoim modelem :(

Tytuł:
PostNapisane: Pn cze 06, 2005 1:51 pm 
Raflee

Akurat Arek i Krzysiek znaja sie na rzeczy... ustawaiaj swoje silinki i nie tylko - Arek ustawial mi mojego sirio i super chodzi... A pozatym jakby sie nie znali to niby jak by wygrywali? Jakby nie to ze Arkowi serwo padlo, to te 3 osoby pod tamtym namiotem bylby w czlowce IC-8T

A co temperatury - heh, ja sie wcale nie dziwie ze sie zagotowal, bo takie kola to sa bardziej dla picu niz do jazdy :) A pozatym - chlodzenie? jak silnik jest zamaskowany pod buda to sorry, ale chyba musialby byc chlodzony ciecza :lol: a to co podaje producent to inna sprawa... to jest ustawienei silnka jak jest nowy, czyli pod docierania... po docieraniu wkreca sie srubeczke i pilnuje sie temperatury. Na tym co podaje producent tosie jezdzic nie da :) (tzn. da sie, ale to jest masakra :) )

A moja opinia co do samych zaowdow - tor zostal zmieniony w sobote przed zawodami i wyszlo tak, ze po petli byla opona... troche nie wesolo bylo :) wkazdym razie slyszlame, ze tor ma byc poprawiony i mysle ze teraz bedzie super... co prawda nei jezdzilem po nim ale z tego co widzilem to dobrze byloby troche prosta wyrownac :D a tak to wszystko bylo super... 2 skocznie, na tenj na prostej niektorzy potrafili wysoko poleciec :D poczekamy na nastepne zawody we wrzesniu i pojezdzimy... wtedy juz wystartuje i bede mogl cos jeszcze napisac ;)

PS. Tor asfaltowy jest zaje....y :) chwile na nim pojezdizlem i musze powiedziec, ze jest super :)

Tytuł:
PostNapisane: Pn cze 06, 2005 2:02 pm 

ja sie nie bede wypowiadal wiecej na temat silnika kolegi Macieja - chyba mam za male doswiadczenie :)

P.S.
tory ktore naprawde zmecza nasze modele , silniki i nasze umysly to dopiero powstana :)

Tytuł:
PostNapisane: Pn cze 06, 2005 4:07 pm 

Rafał powiedz mi dlaczego uważasz ze te opony co ma Maciek sa do pokazania sie a nie do jazdy na tor ?? Ja mam te opony i uważam ze opony z takim bierznikiem sa najlepsze na własnie taki teren jak był w Tarnowie i w Murowanej . Na tych oponach widać znaczna rużnice w jeździe niż na standardowych oponach . Po pierwsze jest lepsza przyczepnosc , po drugie lepszy w zakretach no i po trzecie przy wyskoku jak trzymasz gaz to nie rabia sie takie tależe jak na standardowych oponach . Wiec nie rozumiem dlaczego uważasz ze te opony sa do pokazania sie a nie na tor :)
Pozdrawiam

Tytuł:
PostNapisane: Pn cze 06, 2005 4:26 pm 
Raflee

Adrian Tuz napisał(a):
Rafał powiedz mi dlaczego uważasz ze te opony co ma Maciek sa do pokazania sie a nie do jazdy na tor ?? Ja mam te opony i uważam ze opony z takim bierznikiem sa najlepsze na własnie taki teren jak był w Tarnowie i w Murowanej . Na tych oponach widać znaczna rużnice w jeździe niż na standardowych oponach . Po pierwsze jest lepsza przyczepnosc , po drugie lepszy w zakretach no i po trzecie przy wyskoku jak trzymasz gaz to nie rabia sie takie tależe jak na standardowych oponach . Wiec nie rozumiem dlaczego uważasz ze te opony sa do pokazania sie a nie na tor :)
Pozdrawiam

Wiesz... te kola to naprawde dobry material do jazdy, ale jest inna sprawa... bardzo mecza one silnik, przynajmenij z mojej storny to tak wyglada... :) widzilem ze Ty tez na takich jezdziles, ale Twoj model to akurat jezdzil na nich dobrze... ale Macka buczal a nie jechal :) chyba ze to byla ta skrzynia 3 biegowa... ;) moze bylo zle przelozenie do takich kol... nie wiem, ale cos bylo nie tak :)

A co do Arka, tak jak Artur napsial napewno to nei bylo jego wina... moze poprostu ten silnik mial juz dosc? nie wiem jaka mial tepmperature, ale wkazdym razie napewno bardzo nie ostygl zanim zostala zmierzona, bo sam z nim bieglem :P Napisz szczerze ile ten silnik juz przepalil? bo jak na moje oko to 10l juz mu napewno stuknelo... nowy silnik inaczej chodzi :)

Tytuł:
PostNapisane: Pn cze 06, 2005 5:04 pm 

Rafał Malczyński napisał(a):
Wiesz... te kola to naprawde dobry material do jazdy, ale jest inna sprawa... bardzo mecza one silnik, przynajmenij z mojej storny to tak wyglada... :) widzilem ze Ty tez na takich jezdziles, ale Twoj model to akurat jezdzil na nich dobrze... ale Macka buczal a nie jechal :) chyba ze to byla ta skrzynia 3 biegowa... ;) moze bylo zle przelozenie do takich kol... nie wiem, ale cos bylo nie tak :)

To że buczał to nie była wina ani kół ani skrzyni, coś było nie tak ale nic z tego co wymieniłeś.
A co do Arka, tak jak Artur napsial napewno to nei bylo jego wina... moze poprostu ten silnik mial juz dosc? nie wiem jaka mial tepmperature, ale wkazdym razie napewno bardzo nie ostygl zanim zostala zmierzona, bo sam z nim bieglem :P Napisz szczerze ile ten silnik juz przepalil? bo jak na moje oko to 10l juz mu napewno stuknelo... nowy silnik inaczej chodzi :)

Jak zgasł, to postał chwile, mi się wydawało że mija wieczność ale tak na podeście czas mija :)
Twoje oko jest w bardzo sporym błędzie silnik wypalił niecałe 3L
Krzysztof Trella napisał(a):
ja sie nie bede wypowiadal wiecej na temat silnika kolegi Macieja - chyba mam za male doswiadczenie :)

Zacytowałem tylko Twoją wypowiedź a Ty już mi tutaj jakieś drwiny wypisujesz.
A co temperatury - heh, ja sie wcale nie dziwie ze sie zagotowal, bo takie kola to sa bardziej dla picu niz do jazdy :) A pozatym - chlodzenie? jak silnik jest zamaskowany pod buda to sorry, ale chyba musialby byc chlodzony ciecza :lol: a to co podaje producent to inna sprawa... to jest ustawienei silnka jak jest nowy, czyli pod docierania... po docieraniu wkreca sie srubeczke i pilnuje sie temperatury. Na tym co podaje producent tosie jezdzic nie da :) (tzn. da sie, ale to jest masakra :) )

Zapytam się tak czy miałeś takiego sirio i wiesz jakie on temperatury osiąga ??
Czy widziałeś jak ten model się zachowywał na dobrze ustawionym silniku ??
Ja widziałem jak się zachowywał i wiem jakie miał temperatury.
Z tego co napisałeś mogę wnioskować, że nie widziałeś instrukcji do tego silnika

Nie chce tutaj wywoływać jakiejś kłutni, poprostu jestem zawiedziony takim obrotem sprawy. Przedstawiłem jak to wyglądało z mojej strony. A tutaj odrazu jakaś akcja obronna. Jesteśmy ludzmi a ludzie się mylą, tylko że zawodnicy z większym starzem odemnie nie przyznają się do błędu.
Pozatym bardzo mi się podoba grono modelarzy, bo tak sobie wszyscy chętnie pomagają ale dlaczego ktoś zabiera się za pomaganie nie proszony ??

Tytuł:
PostNapisane: Pn cze 06, 2005 5:44 pm 
Raflee

Heh, silniki nie osiaga temperatur... chyba ze Twoj byl inny i chcial pobic rekord :lol:

producent podaje 90-110, na 120 chodza bardzo dobrze a od zagrzania sie raz na gora 140st. go nei rozedrze... tymbardziej ze to jest sirio, a to dobre silniki...a co do modelu na torze - stal max 5s, bieglem z nim kolo 3s i Arek kolo 3s zanim go postawil na ziemi przez 10s temperatura niewiele zdarzy spasc... i obwiniane za to ze silnik padl Arka jest porpstu bez sensu...on zrobil wszystko bardzo dobrze, a przyczyna rozsypania sie motorka mogla byc inna... bylem caly czas kolo Arka jak robil dzore i ustawial... pozniej jak mierzyl temp. az wkoncu psozedlem na serwis pod podest... jeszcze moglabybyc to wina paliwa...mozliwosci jest kilka, wkazdym razie niem ma zamiaru wiecej o tym pisac... Arek sam napisze jak to bylo i bedziewszystko wiadomo... jaka byla temp itp.

Tytuł:
PostNapisane: Pn cze 06, 2005 5:51 pm 

Heh, silniki nie osiaga temperatur... chyba ze Twoj byl inny i chcial pobic rekord :lol:

producent podaje 90-110, na 120 chodza bardzo dobrze a od zagrzania sie raz na gora 140st. go nei rozedrze... tymbardziej ze to jest sirio, a to dobre silniki...a co do modelu na torze - stal max 5s, bieglem z nim kolo 3s i Arek kolo 3s zanim go postawil na ziemi przez 10s temperatura niewiele zdarzy spasc... i obwiniane za to ze silnik padl Arka jest porpstu bez sensu...on zrobil wszystko bardzo dobrze, a przyczyna rozsypania sie motorka mogla byc inna... bylem caly czas kolo Arka jak robil dzore i ustawial... pozniej jak mierzyl temp. az wkoncu psozedlem na serwis pod podest... jeszcze moglabybyc to wina paliwa...mozliwosci jest kilka, wkazdym razie niem ma zamiaru wiecej o tym pisac... Arek sam napisze jak to bylo i bedziewszystko wiadomo... jaka byla temp itp.

Nie no ja już nie moge, silnik wyglądał jak węgiel chcesz porobić ci fotki ??
Rozwalony tłok i korbowód, dlaczego tak się stało ?
Paliwo też bylo dupiate RUNNER TIME TOP 25% wszyscy wiedzą że to najgorszy SHIT. Co jeszcze ciekawego znajdziesz ??

Tytuł:
PostNapisane: Pn cze 06, 2005 6:18 pm 
Raflee

To wyglada na to ze Tornado jest lepsze :lol:
a co do fotek - chetnie zobacze - raflee@o2.pl
a chesz, zebym jeszcze poszukal? :lol:

PS. Jak nie mozesz to pusc :mrgreen: a jak zaczoles to skoncz... Za krotko znasz Arka, zeby wiedziec co on potrafi, wiec lepiej go nie osadzaj... Pomagal on roznym osoba... w ty mi bardzo duzo razy w elektrykach i spalinkach i jakos jestes pierwsza osoba, ktora wyjechala z tekstem, ze przez niego zatarl ci sie silnik... zreszta niwazne, bo zaraz sie wojna zacznie :lol:

Tytuł:
PostNapisane: Pn cze 06, 2005 6:34 pm 

Co ty jakaś święta matka teresa czy jak ??

Arek potrafi sam się wypowiedzieć i chyba nie musisz się za niego wypowiadać ??

Tytuł:
PostNapisane: Pn cze 06, 2005 6:38 pm 
Raflee

tak, ale jestem w cywilu... jak cos to mow mi Rafal, bo nie chce, zeby wszyscy sie do mnei zlatywali :lol:

Co taki niecierpliwy jestes? Na wszystko nadejdzie czas... :D

Tytuł:
PostNapisane: Pn cze 06, 2005 6:52 pm 

Zapraszam na fotki Rafała Malczyńskiego

Uwaga! nie tylko Monstery.
www.rcBziom.spec.pl

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 23 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona