Forum serwisu RC AUTO
  * RC AUTO    * e-mail do ADMINA    * FAQ    * Szukaj   * Użytkownicy
* Zaloguj   * Zarejestruj
Teraz jest Cz maja 07, 2026 11:08 pm

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 32 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3  Następna strona
Autor
 Tytuł: Kłodzko?
PostNapisane: Pn cze 13, 2005 3:26 pm 

"Spaliniarze" przydało by się kilka słów na temat zawodów,podobało wam sie czy nie?Napewno Forumowicze są ciekawi opini o np.torze od Was elity modelarskiej.Nie ma nic gorszego jak obojętność.

Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  

Tytuł:
PostNapisane: Pn cze 13, 2005 5:52 pm 

Skoro nikt nie pisze to przełamię jako pierwszy zmowę milczenia. Ogólnie tor bardzo fajny, momentami mogłaby być większa przyczepność, ale i tak nie można na nią narzekać, gdyż asfalt jest nowy i nieco zakurzony i brudny po procesie jego produkcji. Co do zawodów - impreza bardzo udana. Podest wysoki - wszystko dobrze widac na torze, bardzo dobrze zorganizowany porządek na torze. Bardzo fajnie rozwiązany odwieczny problem ze zjazdem do tankowania. Ponad to - co się żadko zdarza - bardzo fajna atmosfera. Momentami bardzo nieprzychylne okazywały sie grzybki rozstawione po zakrętach. No i oczywiście betonowa ściana kończąca prostą dawała wiele do myślenia. Tor trochę ciasny jak na 9 modeli IC-8 (bo tyle było). Bączki dużo lepiej radziły sobie w szykanach. Ale nie można narzekać - tor najrówniejszy i najbardziej profesjonalny w Polsce. Brawo Marek - dokonałeś czegoś fantastycznego.

Tytuł:
PostNapisane: Wt cze 14, 2005 9:26 am 

A pisze te słowa nie byle kto,zdobywca II miejsca w królewskiej klasie 8.
Niejeden "stary wyjadacz"poznał "plecy" Dawida.

Tytuł:
PostNapisane: Wt cze 14, 2005 9:58 am 
Dowiedziałem się że zostąła uszkodżona pchełka nr.2 na skutek uderzenia modelu w szykane.Mam pytanie kto zapłaci za nową pchełke - uczestnik zawodów a możę organizator (Marek) który przygotował zatrudny tor a może LOK bo to jego urządzenie i jeszcze wyraził zgodę na organizację imprezy.(300zł) Uważam że najwyższy czas na uporządkownie i opracowanie zasad korzystania z LOKowskiego AMB zarówno przez zawodników jak i organiztorów (Puchar Serpenta) Z poważaniem sekretarz CKMLOK Zbigniew Ciećwierz

Tytuł:
PostNapisane: Wt cze 14, 2005 10:19 am 

Wszystko fajnie, urządzenie się rozsypuje, a pretensje najlepiej miec do Marka, bo jest organizatorem. Tymczasem niech nikt nie zapomni, że w eliminacjach ja jeździłem na pchełce numer 2 (mówimy o zawodach w Kłodzku oczywiście) i miałem problemy, gdyż po 3 minutach wyścigu jadąc ciągle za kolegą Marczykiem dowiadywałem się, ze mam 3 kółka w plecy. I co - moze to też wina Marka?? Weźcie w końcu przestańcie pier.... głupoty. Nie można mieć także pretensji do pana Janka (sędziego) że pchła nie liczy - przecież to nie On to wyprodukował ani nie sprawuje władzy nad działaniem pchły. Pchełki nawalają co zawody, a pan Zbigniew C. szuka jeszcze winnego. Winnego czego - ze pchła została zmęczona mechanicznie? I racja - miała prawo. Wszyscy w Polsce stają się dobrymi zawodnikami tymczasem nie można sie pościgać, bo urządzenie się rozsupuje. I niech wypowie sie w tym temacie pan Janek, który na zawodach powiedział ze urządzenie jest sprawne i żeby przestac opowiadać mity i klamstwa na temat działania urządzenia AMB. Bardzo chetnie poznamy pana opinie. A co do naprawy - niech zapłaci ten, kto ma pieniądze - czyli Liga, bo to ona jest właścicielem, a jeszcze nie spotkałem się z takim wątkiem, zeby ktoś, kto korzysta z urządzenia i płaci, płacił także za naprawe.

P.S Andrzej T. (bo jemu wysypała sie pchła) miał ją zamontowaną poprawnie - jak każdy. Fakt, ze przestała liczyć nalezy traktować jako wlanie pasem w tyłek LOK'owi. Może to cos zmieni, w co wątpie.

Zbigniew Ciećwierz napisał(a):
Dowiedziałem się że zostąła uszkodżona pchełka nr.2 na skutek uderzenia modelu w szykane.Mam pytanie kto zapłaci za nową pchełke?

Może by tak ktoś w końcu zapłacił swoją głową?

Tytuł:
PostNapisane: Wt cze 14, 2005 11:56 am 

Skład grupy 2:
C:\AAA\KLO1106\WYNIKI\
KLASA IC-8 SPORT GRUPA 2
ELIMINACJE DO MISTRZOSTW POLSKI 2005
02 3 0: 510S 002 3
1MARCZYK Marcin s NS spektr 0
2GLOWACKI Dawid s JE 40.895 0
3TRELLA Krzysztof s GD 40.665 0
4GROSZKOWSKI Artur j WB 40.925 0
......................
Okrążenia w 1 eliminacji grupy 2 zawodnika nr 2:
2, 0, 0.00
2, 1, 17.78
2, 2, 16.44
2, 3, 17.05
2, 4, 17.93
2, 5, 16.94
2, 6, 17.08
2, 7, 17.11
2, 8, 17.33
2, 9, 18.43
2, 10, 16.45
2, 11, 16.95
2, 12, 16.63
2, 13, 17.22
2, 14, 24.46
2, 15, 17.05
2, 16, 17.29
2, 17, 18.97
Okrążenia w 2 eliminacji grupy 2 zawodnika nr 2:
2, 0, 0.00
2, 1, 17.59
2, 2, 17.35
2, 3, 16.62
2, 4, 16.62
2, 5, 16.60
2, 6, 16.75
2, 7, 16.73
2, 8, 17.22
2, 9, 17.78
2, 10, 17.80
2, 11, 16.24
2, 12, 16.45
2, 13, 16.81
2, 14, 16.66
2, 15, 17.15
2, 16, 16.67
2, 17, 17.85
2, 18, 17.47
Okrążenia w 3 eliminacji grupy 2 zawodnika nr 2:
2, 0, 0.00
2, 1, 18.11
2, 2, 16.76
2, 3, 17.89
2, 4, 18.51
2, 5, 18.30
2, 6, 17.83
2, 7, 18.39
2, 8, 16.83
2, 9, 20.34
2, 10, 17.28
2, 11, 18.48
2, 12, 16.82
2, 13, 17.04
2, 14, 17.75
2, 15, 16.81
2, 16, 17.39
2, 17, 17.13
.............
Z powyższego zestawienia wynika, że pchełka działala prawidłowo - gdyby było inaczej, czas któregoś okrążenia byłby n-krotnie większy o n-krotność niezaliczonych okrążeń. O tym wiedzą wszyscy zawodnicy, jak również to, że taka n-krotność może również wskazywać, iż zawodnik naprawiał model w boksie.
Ilość zaliczonych przez zawodnika okrążeń sędzia podaje co 1 minutę w oparciu o interfejs programu AMB. Jednakże bywa tak, że podaje okrążenia zawodnika prowadzącego, który w chwili czytania zaliczył np. 10 i ma przewagę 2 okrążeń nad drugim, a drugi jechał przed wyczytaniem przed nim, następnie kiedy ten drugi przekroczył pętlę, na ekranie pojawia się informacja, że ma stratę 1 okrążenia. Podobnie ma się sytuacja, kiedy ten pierwszy ma 10 i tak jest wyczytany, za nim w chwili czytania jedzie drugi, który ma 9, ale po wyczytaniu minie petlę i też ma 10 okrążeń.
Nie ma tu więc żadnego przekłamania, bo start jest jest lotny w eliminacjach i każdy zawodnik sam włącza "sobie" czas biegu - o tym też wiedzą wszyscy zawodnicy.
Podobne wątpliwości miał inny zawodnik w klasie IC-10 TC, ale po konsultacji z sędzią i zapoznaniu się z plikami programu AMB, wycofał się z zamiaru zakwestionowania wyniku wyścigu.
Przytoczone fragmenty plików programu AMB, dotyczące zawodnika Dawida Głowackiego, przeczą jego sugestiom, jakoby jego problemy w wyścigach eliminacyjnych wynikały z uszkodzonej pchełki. Przeczy również to, że zawodnicy jeżdżący w innych grupach eliminacyjnych z pchełką nr 2 nie zgłaszali żadnych zastrzeżeń, a ponadto widoczne jest to w plikach programu AMB.
Swoje uwagi o AMB powinien umieścić w innym temacie i przede wszystkim nie używać, nawet wykropkowanych, wyjątkowo obraźliwych słów, bez względu na to do kogo je kieruje i czy ma rację czy jej nie ma - sposób w jaki to uczynił w swoim poście, jest zwykłym chuligaństwem, niegodnym każdego zawodnika, uczestniczącego w sportowej rywalizacji.
Administratorowi forum zwracam uwagę na powyższe zachowania w/w zawodnika, który jednocześnie jest moderatorem tegoż forum.

Ostatnio edytowano Wt cze 14, 2005 10:31 pm przez Jan Matukin, łącznie edytowano 2 razy

Tytuł:
PostNapisane: Wt cze 14, 2005 12:49 pm 

Miało być o zawodach o pięknym Kłodzku a znowu zrobił się "pchli"targrawą Pana Cećwierza bo pomylił forum.Apropos to dwójka w Rydzie z jednego zestawu też szwankowała i był zdaje się zamieniony zestaw.Poza tym starądętkę też można łatać ale po co i tak się daleko nie zajedzie....

Tytuł:
PostNapisane: Wt cze 14, 2005 1:30 pm 

Brawo panie Janie, pana argumenty są nie do podważenia. Pozwoli pan jednak że pozostanę przy swoim zdaniu. Tymczasem czekam na więcej opinii o Kłodzku, przynajmniej w tym temacie zachowajmy spokój.

P.S. na pchle nr 2 jeździłem zaraz po Andrzeju T. Po przedyskutowaniu tej kwestii stwierdziliśmy, ze jeśli coś szwankuje w eliminacjach, to musi paść w finale - bo przeciez 30 minut to dopiero wyzwanie.

Tytuł:
PostNapisane: Wt cze 14, 2005 2:41 pm 

Zgadzam sie z P. Zbyszkiem ale:
1 Skoro zawodnik uszkodził pchełke to dlaczego wyścig został przerwany? :roll: Jeżeli była to wina zawodnika to dlaczego inni zawodnicy musieli ponieść karę? Z decyzji sędziego wynika że nie uznał winy zawodnika któremu pchełka przestała liczyć.
2 Gdzie w przypadku uszkodzenia pchełki zawodnik ma zapłacić , kto zakupi dodatkowy transponder i jaki będzie czas wymiany.
Utwierdza mnie to i wielu moich kolegów w przekonaniu że musi zaistnieć nowe AMB z możliwościa pracy z pchełkami indywidualnymi.

Tytuł:
PostNapisane: Wt cze 14, 2005 3:31 pm 
Moją intencją było podjęcie tematu używania AMB na zawodach w Klodzku i związanych z tym problemów które się pojawiły.Oczywiście tak jak zapłąciliśmy za pchełke nr.3 P.Jackowi O. to i zapłacimy za pchełke nr 2 jeżeli jest nie sprawna - mnie chodzi o to czy to jest słuszna droga. Wydaje mi się że trzeba zwrócić większą uwage na przegląd techniczny przed startem.Może trzeba powołać odpowiednią społeczną komisję w skład której wchodzili by przedstawiciele lub sami zawodnicy ze względu na małą ilość sędziów.Proszę to moję wystąpienie traktować jako głos w dyskusji. Panu Markowi K. gratuluje wspaniałego toru oraz olbrzymiej woli w realizacji tego przedsięwzięcia Tą drogą składam podziękowanie władzom miasta Kłodzka za wykazaną pomoc przy budowie toru mam nadzieje na rozgrywanie dużych imprez modelarskich z udziałem najlepszych zawodników polskich i zagranicznych. Z poważaniem skr. CKMLOK Zbigniew C.

Tytuł:
PostNapisane: Wt cze 14, 2005 6:19 pm 
Administrator forum

Panowie,

Lubie Was wszytskich ale dlaczego poruszacie temat AMB oraz transponderów w OCENIE ZAWODÓW?
Przecież jest osobny temat w którym - właśnie tam - powinny znaleźć się uwagi na temat awarii "pchełki" i sytuacji w jakiej do tego doszło.

Tutaj (na całym forum) nie ma miejsca na wulgaryzmy (chociaż są one wykropkowane-to do Ciebie Dawid).

Chciałbym w tym temacie usłyszeć co się ludziom uczestniczącym w zawodach podobało a co trzeba poprawić. Tutaj interesuje mnie TYLKO I WYŁACZNIE TO co jest związane z rozegranymi zawodami w Kłodzku.
A jestem tym zainteresowany dlatego że chce poprzeczkę w organizaowaniu zawodów w Kłodzku powiesić wyżej po każdych zawodach wykorzystując sugestię zawodników.

Do Pana Zbyszka C.: Dziekuję za miłe słowa :) Skończony tor to dopiero początek zabawy. Teraz czas na ogrodzenie i boksy dla zawodników.
Moim marzeniem związanym z tym torem jest to aby na przynajmniej jedne zawody w roku zjawiało się tu 100 startujących zawodników z Polski i z zagranicy (modele elektryczne) i przynajmniej 50 zawodników na zawody spalinek.

Marek Kusiakiewicz, RC-AUTO

Tytuł:
PostNapisane: Wt cze 14, 2005 10:46 pm 

Marek,
wielkie gratulacje za zorganizowanie tej imprezy na najwyższym poziomie oraz za to, że scigaliśmy się na najlepszym i najbardziej profesjonalnym polskim torze.
Będę stałym bywalcem zawodów w Kłodzku.

Naprawdę wielkie gratulacje!!

Chciałem podziękować również Panu Jankowi Matukinowi, że pomimo tylu słów krytyki padających pod jego imeniem, ciągle ma ochotę przyjeżdzać i sędziować.

P.S. jedyny mankament to ustawienie podestu zbyt blisko toru, ale z tego co wiem zostanie to poprawione.

Pozdrawiam

Tytuł:
PostNapisane: Śr cze 15, 2005 2:34 pm 
P.Marku pisząc o uszkodzonej pchełce na zawodach w Kłodzku miałem na uwadze zaistniałą sytuację i traktuję to jako problem do rozwiązania bez względu czyja by to była własność (LOK,PKMS,KLUB JELCZ) Na Pucharze Serpenta ma być obsługa z Jelcza .W dalszym ciągu gratuluje wspaniałego toru. Z poważaniem Zbigniew C.

Tytuł:
PostNapisane: Śr cze 15, 2005 3:12 pm 
Administrator forum

No to ból bo nikt ze mna nie ustalił ani nie rozmawiał na temat sedziowania pucharu serpenta. Na 99% (a nawet na 100) mam załatwiona sprawe z PKMS-em.

Marek Kusiakiewicz, RC-AUTO

Tytuł:
PostNapisane: Śr cze 15, 2005 3:42 pm 

Widze ze co niektorzy zapomnieli ze eliminacje Pucharu Serpenta sa tez eliminacjami do MP LOK a za tym idzie ze LOK zalicza te imprezy tez jako swoje i sekcja dostaje za nie punkty.

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 32 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3  Następna strona