Forum serwisu RC AUTO
  * RC AUTO    * e-mail do ADMINA    * FAQ    * Szukaj   * Użytkownicy
* Zaloguj   * Zarejestruj
Teraz jest Śr cze 10, 2026 12:25 am

Autor
PostNapisane: Pn gru 05, 2011 10:15 pm 

Chciałbym serdecznie podziękować wszystkim zawodnikom za wspaniałą dyscyplinę na niedzielnych zawodach.Owocowało to tym,że udało nam się rozegrać przy 9 grupach,po 4 eliminacje i po 3 finały.łącznie rozegrano 63 wyścigi.O godzinie 18,11 było już po zawodach i rozpoczęliśmy składanie toru.
Szczególne podziękowania dla Grzegorza Ogonowskiego za wspaniały "nadzór" nad wyścigami.Nie jeden dyplomowany LOK-owskim świstkiem sędzia mógłby się wiele nauczyć , zwłaszcza w kontakcie z tymi najmłodszymi zawodnikami, przed wyścigiem jak i w trakcie.
Czuje się zobowiązany przeprosić Grzesia za to,że nie zadbaliśmy o rezerwowe baterie do mikroportów i w ostatnich wyścigach nasz sędzia był "przywiązany" kablem... :D :D .
Satysfakcję organizatorom daje coraz to wyższy poziom sportowy przy zachowaniu wspaniałej atmosfery towarzyskiej. Dało się wyczuć w powietrzu aurę zbliżających się Świąt.
W związku z tym nie pozostaje mi nic innego jak życzyć wszystkim ,którzy uczestniczyli w tym roku w naszych zawodach,jak i tym którzy chcieli wystartować ,a się nie udało,Zdrowych Wesołych Świąt i Szczęśliwego Nowego Roku,pełnego sukcesów sportowych.
W imieniu organizatorów już zapraszam na kolejne zawody 14.01.2012 r.

Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  

PostNapisane: Wt gru 06, 2011 7:53 am 
Administrator forum

Jedno jest pewne - podziękowania dla wszystkich zawodników oraz rodziców najmłodszych uczestników zawodów za to, że nie stali pod podestem dzięki czemu ich pociechy miały pełen luz w czasie jazdy :)

Jak widać po przykładzie tych zawodów, można spokojnie w ten sposób robić kolejne eliminacje. Faktem jest, że tempo jest duże, ale w czasie zimy bedzie to miało znaczenie o której zakończymy zawody.

Ale to już temat na inną dyskusję.

Życzę wszystkim bogatego Mikołaja :)

Marek Kusiakiewicz, RC-AUTO

PostNapisane: Wt gru 06, 2011 9:37 am 

Witam serdecznie,

Z eliminacji na eliminację staramy się aby wszystko było dopoięte na max-a, ale jeszcze są rzeczy które musimy poprawić i zrobimy to już po nowym roku :) .
WIELKIE słowa uznania dla Grzegorza Ogonowskiego za wspaniałe prowadzenie biegów jako sędzia torowy i komentator jednocześnie - REWELACJA !!!
Dzieciaki startujące w klasie Hobby Junior słuchały go jak ojca :) co zaowocowało w biegach finałowych praktycznie bezkolizyjną jazdą !
10 zawodników w micro open robi wrażenie i nadzieję, że ta klasa jeszcze "pociągnie", a i micro truck na tej eliminacji nieco "odżył", bawiliśmy się w gronie 5 osób - czyżby trzeba myśleć o zbudowaniu dla tej klasy przeszkód terenowych ???

Serdecznie dziękuję wszystkim zawodnikom przybyłym na nasze zawody i zapraszam na kolejne już w styczniu 2012r.

Do zobaczenia na torze !

PostNapisane: Wt gru 06, 2011 11:04 am 

I jeszcze ja i jeszcze ja! Ja również chciałbym podziękować wszystkim zawodnikom, organizatorom, rodzicom, kibicom itd., itp. za udział w niedzielnych zawodach. Wszystko zagrało w 100%:
- mikołajkowe czapeczki i paczuszki dla zawodników;
- dyscyplina zawodników, która zaowocowała możliwością rozegrania 63 wyścigów;
- bardzo wysoki poziom sportowy rozegranych zawodów;
- w przerwie pomiędzy eliminacjami a finałami tradycyjne losowanie nagród;
- no i chyba najważniejsze: profesjonalne sędziowanie Grześka Ogonowskiego, który uspokoił atmosferę we wszystkich klasach i spowodował, że zawodnicy jeździli płynniej. Grzegorz – liczymy na dalszą współpracę!

PostNapisane: Wt gru 06, 2011 11:06 am 
Administrator forum

Uznanie dla Przemka Wichera, który tylko przez przypadek przegrał w Stock'u. Z tego co widzę będę miał poprzeczkę ustawioną coraz wyżej bo teraz trzeba uważać nie na jednego ale na kilku zawodników.

Marek Kusiakiewicz, RC-AUTO

PostNapisane: Wt gru 06, 2011 11:30 am 

Jacek Osiewała napisał(a):
...
- no i chyba najważniejsze: profesjonalne sędziowanie Grześka Ogonowskiego, który uspokoił atmosferę we wszystkich klasach i spowodował, że zawodnicy jeździli płynniej. Grzegorz – liczymy na dalszą współpracę!

Mam nadzieję,że nie "zaszkodzimy" Grzesiowi ,ale nasunął mi się jeden wniosek.Z autopsji i z obserwacji stwierdzam,że sędziami powinny być osoby młode o "zdrowej " percepcji,a nie "stare dziady" z uprawnieniami pamiętającymi komunę ,które nie są w stanie ogarnąć co się dzieje na torze,bo to wzrok , refleks i sprawność fizyczna nie ta (to właśnie autopsja :lol: ).
Jeśli uda się Markowi skonfigurować odpowiednio sieć ,chcemy jeszcze zakupić tablet dla tego "lotnego" sędziego ,żeby był na bieżąco,chociaż Grzesiu imponował nawet w tej kwestii.
Mistrzostwem było ogarnięcie 10 mikrusów na torze,ja po minucie tylko patrzenia dostaję choroby lokomocyjnej :lol: :lol:

PostNapisane: Wt gru 06, 2011 11:52 am 

Dziękuję za te wszystkie słowa pochwały, które traktuję jako mobilizację i zachętę do jeszcze lepszego sędziowania w przyszłości. Zawody jak zawsze w Scinawce wspominamy jak najlepiej, szczególnie w aspekcie sportowym jak małymi krokami Mateusz zbliża się do Błażeja i Michała Blahovskiego. No ale takie rzeczy to tylko w Ścinawce :-).

Pozdrawiam,

PostNapisane: Wt gru 06, 2011 2:23 pm 

Ja też dziękuję za jak zwykle udane zawody.
Po mojej dłuższej przerwie w jeździe stwierdzam, że organizacja ścinawkowej serii jest na wysokim poziomie tak jak była, a nawet dalej z zawodów na zawody jeszcze sie poprawia :]
Niestety mój poziom trochę podupadł przez tą przerwę ale też model wymaga wymiany albo przynajmniej znacznych inwestycji w jego remont, może wtedy nie będę walczyl z modelem, tylko z torem i przeciwnikami 8)

Troszkę mało czasu było między biegami ale jakos dało się to ogarnąć wszystko.
Tylko czasem nie zdążył mi się do pełna pakiet wyrównać ;)

Sędzia torowy to wg mnie strzał w 10, choć sam zostałem pokarany przez niego karą stop&go, no ale każdemu zdarzają się chwile słabości :lol:
Szkoda, że mikroport zawiódł w ostatnim finale Pro Stocka, bo działo się, oj działo.

Czekam z niecierpliwością na nastepną Ścinawę ;)

GG#10007
HB Cyc TC & Schumacher Mi3 happy user :]

PostNapisane: Wt gru 06, 2011 6:27 pm 
Administrator forum

Ja także chciałem podziękować organizatorom za świetną imprezę, to był naprawdę miło spędzony czas. Upominki dla każdego, świetny obiekt, sędziowanie i miła atmosfera sprawiły, że będę zawsze chętnie wracał do Ścinawki.
Mam nadzieję, że następnym razem uda mi się zmobilizować wszystkich truckowców z Poznania i będzie wtedy dla kogo robić hopki (te z zeszłego sezonu z Ludwikowic były super) by klasa przestała być onroadem i wróciła do swej pierwotnej formy (wtedy ten prześwit 15mm miał by jakiś sens :) ). Jeszcze raz gratuluję tym który poświęcili swój czas na organizację bo widać że kosztuje to dużo pracy i zaangażowania.

Pozostaje tylko napisać- Wesołych świąt i do zobaczenia!!!