Forum serwisu RC AUTO
  * RC AUTO    * e-mail do ADMINA    * FAQ    * Szukaj   * Użytkownicy
* Zaloguj   * Zarejestruj
Teraz jest Pn maja 18, 2026 3:09 pm

Autor
PostNapisane: N sty 30, 2011 11:13 am 

VII już eliminacja PMMRC przeszła do historii.
Ryszard Pyrka w innym temacie napisał(a):
...Są ludzie, którzy tak bardzo wychwalają swoje dziecko,
jak gdyby chcieli je sprzedać ?
Rysiek

Ponieważ ten cykl jest dzieckiem wszystkich Nas,dolnośląskich organizatorów,to nieskromnie powiem ;Tak chcemy to dziecko sprzedawać.
Wczorajsza impreza postawiła przed nami nowe wyrwania logistyczne ,a to za sprawą frekwencji.Niestety musieliśmy jeszcze tym razem zrezygnować z AMB RC (zbyt duża liczba osób bez transponderów).
Na pięknej sali w Ścinawce pojawiły się 54 osoby.Bardzo optymistyczny był rozkład zawodników w poszczególnych klasach.
Najbardziej "obsadzoną"klasą była Hobby Junior,a więc Ci najmłodsi,a było ich aż 14 .Drugą najbardziej liczną grupą była klasa Modi.Było 12 zawodników,a za sprawą Czeskich kolegów poziom był dość znacznie podniesiony.
Jednocześnie daje się zauważać stagnacja klas Mikro Standard i 2 WD .W tej pierwszej było trzech,w drugiej jeden zawodnik.Dopisali Mikro Tragusowcy (6).W pozostałych klasach było po około siedmiu zawodników.
Zawody rozpoczęły się tradycyjną odprawą,ale również myślę,że niespodzianką dla jednego z zawodników.Kuba Michalski kończył wczoraj 8 lat.Na tą okoliczność organizatorzy postarali się o stosowne,tekturowe czapeczki dla wszystkich oraz zbiorowe odśpiewanie tradycyjnego "Sto lat....".
Minione zawody dzięki sponsorom odbyły się pod znakiem prezentów .Już tak przykra czynność jak opłata wpisowego przyniosła zaskakującą niespodziankę.Każdy wnoszący opłatę otrzymał funkcjonalny ,mały plecak.
Kulminacją była jak zwykle Teletombola.Tutaj organizatorzy przygotowali zestaw podstawowy dla każdego ,w skład którego wchodził brek cliner lub powietrze do przedmuchiwania oraz drobne gadżety jak kredki ,długopisy i t.p. Do takiego zestawu rozlosowywane były "ekstrasy"(radia ,zegarki,zestawy dżentelmena,szachy z zestawem do wina ,parasole,torby i t.p.).Niespodzianką losowaną był dwudniowy pobyt w pensjonacie ufundowany przez czeskiego zawodnika.
Mogło się to stać za sprawą sponsorów:Marcina Malinowskiego z siostrą,Firm Makma,Gazoprojekt,największego portalu modelarskiego w Polsce RC-auto,Kol.Maksymowa z Czech i skromnego udziału Klubu Sportowego RC Wrocław (nie mylić z Rotary Club).
Niestety Nasz udział w tych zawodach ograniczył się tylko do eliminacji,a to za sprawą studniówki ,którą wczoraj miał Filip.Dlatego trudno jest mi pisać o sportowych wynikach po finałach.
Chciałbym jednak podziękować wszystkim obecnym za przybycie,przeprosić za niedociągnięcia i serdecznie zaprosić na kolejną eliminacje w lutym.
Ps.Bardzo cieszy Nas sprawność i subordynacja zawodników w kwestii startów.Trzy minuty pomiędzy biegami nie przysparzały trudności nawet tym najmłodszym.Pełen respekt wobec "Agaty".
Nie da się tego powiedzieć o pewnym zawodniku,który pomimo licznych próśb organizatorów w czasie loterii jeździł modelem.Swój brak dyscypliny wykazał również w innych sytuacjach jak np.serwis.Jednak trudno się dziwić skoro ten zawodnik Swoje szlify zdobywał na lokowskich zawodach,a tam jak wiemy dyscypliny brak.Myślę,że obecność na kolejnych zawodach da do zrozumienia ,że istotna jest współpraca i szacunek: zawodnik-organizator i odwrotnie.

Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  

PostNapisane: N sty 30, 2011 3:34 pm 

Dzięki! Jak zwykle zawody bardzo fajne, w miłej atmosferze.
Bardzo fajnie się jeździło i pomimo braku jakichś spektakularnych osiagnięć z mojej strony zawody uważam za bardzo udane.
Potestowałem trochę ustawień modelu, dobrowolnie lub mniej wymieniłem parę "zużytych" części 8)
Dopiero w ostatnim finale model zadziałał jak powinien, co zrobić.
Tor był jak dla mnie idealny, szybki (okrążenia ponizej 9s niektórzy robili), wykładzina o w miarę stałej przyczepności.
Nie wiem czy jednak nie byłoby lepiej podestu zorganizować u góry na trybunach tak jak kiedyś było.
Z tego niskiego podestu trudno było wycelować w zakręt po prostej (przynajmniej z początku), a niższym dzieciakom pewnie jeszcze trudniej.
Emocji przy losowaniu nagród co nie miara... każdy liczył po cichu na te różowe felgi, a tu się to radio, to wyjazd na weekend trafił... :lol:
Jeszcze raz dzięki i do następnych zawodów!

GG#10007
HB Cyc TC & Schumacher Mi3 happy user :]

PostNapisane: N sty 30, 2011 7:00 pm 

Są już pierwsze zdjęcia z zawodów: http://www.rc.dzialkowski.pl/index.php? ... d=10:g2011

PostNapisane: N sty 30, 2011 11:53 pm 

Super fotki, dzięki nim przyłapałem szpiega na gorącym uczynku ;-)
http://www.rc.dzialkowski.pl/images/sto ... G_4127.jpg

No i tu mój predator w akcji, czy tam locie, pięknie uchwycony...
http://www.rc.dzialkowski.pl/images/sto ... G_4494.jpg

GG#10007

PostNapisane: Pn sty 31, 2011 9:37 am 

Super fotki, dzięki nim przyłapałem szpiega na gorącym uczynku
=========================================
:-) konwersja LIPO nie dawała mi cały czas spokoju :-)

Wracając do samych zawodów, świetnie wszystko zorganizowane miło się startuje i powraca do Ściniawki.

Ilość młodzierzy w klasie hobby robi naprawdę wrażenie a to przyszłość modelarska w którą trzeba inwestować. Świetnie Marek sobie z tymi młodymi dawał radę, opanował to cale towarzystwo :-). Wielkie uznanie Marek. No ale niestety Marek też jest i zawodnikiem a Lesław jak wczesniej wspomniał urwali się wcześniej na studniówkę Filipa, i zaczęlo się ....

Ja bedę powracał do kultury jazdy bo to uważam w kontekście młodych zawodników jest to element, który jak nie bedzie mocno akcentowany to wielu do tej zabawy zniechęci. Zaczęły się finaly Pro Stock i ciągłe wysadzanie innych zawodników z gry a przede wszystkim zabawy. Nie chodzi o to aby personalizować bo kto był to wie a ci co grali ostro to sami dobrze wiedzą.

Dla propagowania tej zabawy i aby nie stracić tych młodych, którzy się tam pojawili proponuję bardziej ostro karać i to aż do znudzenia aż się taki osobnik złamie. Nie ma innej drogi. Ale to jak wspomnaiłem składam na karb startu sędziego/zawodnika :-) Marka no i usprawiedliwonej nieobecności Lesława.

Do zobaczenia na kolejnych zawodach!

PostNapisane: Pn sty 31, 2011 3:29 pm 

Grzegorz Ogonowski napisał(a):
Super fotki, dzięki nim przyłapałem szpiega na gorącym uczynku
=========================================
:-) konwersja LIPO nie dawała mi cały czas spokoju :-)

No niestety marna to konwersja, brakuje jeszcze jakiegoś mocowania pakietu. Jedyne co daje to to, że większe (wyższe) pakiety się mieszczą.
Na tych zawodach 2x wysunął mi się pakiet. Wprawdzie po dzwonie ale nawet nie jakimś ostrym.

GG#10007

PostNapisane: Wt lut 01, 2011 3:10 pm 

Rzeczywiście, zawody udane, mimo nieukończenia prze zemnie żadnego finału:) W przeciwieństwie do przedmówcy podest zrobił na mnie pozytywne wrażenie. Jeżdżąc modelem mikro jak dla mnie tor trochę za 'szybki' innym słowy ujmując, osobiście wolę te bardziej kręte, ale ze względu na modele 1:10 trudno dziwić się organizatorom o takim ustawieniu. Grunt, żeby nie żałować, że się przyjechało! Ja nie żałuję, choć miałem trochę daleko. Z miłą chęcią przybędę na następną imprezę.

Dumny, były i przyszły modelarz RCCLUBPOZNAN

PostNapisane: Śr lut 02, 2011 10:56 am 

Było na prawdę miło i zabawnie. Jedna nie dogodność to późny powrót do domu, ale to szczegół godzina w tą czy w tą, nie robi różnicy. Najważniejsze że niedziele to dzień wolny można się zregenerować przed tygodniem pracy. Pozdrawiam i do zobaczenie na następnych zawodach.
P.S.
Podziękowania dla "Klanu Działkowskich", Leszka, Jacka i Marka oraz całej reszty która organizuje zawody.

PostNapisane: So lut 05, 2011 4:35 pm 

Jacek Osiewała napisał(a):
Są już pierwsze zdjęcia z zawodów: http://www.rc.dzialkowski.pl/index.php? ... d=10:g2011

Jest też jak zwykle doskonały film produkcji Irka Działkowskiego. Co prawda film jest zaproszeniem na VIII eliminację PMMRC, ale jest sporo ujęć z VII eliminacji: http://www.youtube.com/watch?v=qbQ5ADOrkSY