Jakub Franek napisał(a):
Wiem, rozumię całą sytuację, handbook już znam, a nawet mam na kazdych zawodach ze soba wraz z przepisami LOK...
Ale nadal nie wiem, czym jest spowodowana ta różnica, według mnie powinien być 1 przyjęty standard, taki sam dla MS, ME i M Kraju...
Szkoda, że gdy odpisywałem tobie na poprzedniego posta- rcauto się wysypało.
Było długo, teraz już mi się nie chce, więc w skrócie:
7 min było wprowadzone najpierw w klasie 1/8, później po konsultacji Efry z producentami i zawodnikami w 1/10. ME i GP Efry są raz w roku, więc zdecydowali się na taki krok, żeby wyraźnie odróżnić zawody lokalne i krajowe od tych gdzie zbiera się czołówka. Oczywiście w handbooku niczego nie zabronili ale nasze "wieśniaki" musiały być pierwsze pośród równymi i chyba jako jedyni w Europie w zawodach rangi w sumie żadnej, ale LOK to NARAZIE jedyna znana i zatwierdzona organizacja przez Efrę. Nieważne. Jako jedyna organizacja wprowadziła eliminacje 7 min, tradycyjnie nie zważając na zalecenia organizacji nadrzędnej, czyli jak zwykle mając wszystkich w du..
Ciągnąc dalej temat przepisów, na słusznej martwej stronie P. Matukin ostatnio lansując się w boksach jako zawodnik, zaproponował silniki bezszczotkowe do klasy 540! Co dalej? Li-Po 11,1 V w Kadecie?
Przykładów beznadziejności, braku wiedzy i totalnej ignorancji czegokolwiek miałeś ostatnio bardzo wiele.
Czy już teraz wiesz dlaczego wg przepisów LOK jeździsz 7 minut?