Forum serwisu RC AUTO
  * RC AUTO    * e-mail do ADMINA    * FAQ    * Szukaj   * Użytkownicy
* Zaloguj   * Zarejestruj
Teraz jest Cz maja 07, 2026 5:09 am

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 17 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona
Autor
PostNapisane: N sty 25, 2009 9:10 pm 

fajnie było znów, po ponadrocznej przerwie, wrócić do ścigania się i zobaczyć znowu znajome twarze. przy okazji - dziękuję wszystkim za miłe powitanie! :D

z perspektywy przerwy widzę, jak duży postęp nastąpił w ciągu ostatniego roku w poziomie umiejętności zawodników oraz organizacji :shock: byłem pod szczególnym wrażeniem automatu prowadzącego zawody :shock: :shock: :shock: - wszystko przebiegało sprawnie i bez opóźnień - widać że zawodnicy czują większy respekt dla tej "pani" niż dla sędziego :lol:
ogromny progres widzę też w swojej klasie - czyli mikro-open - dawni rywale uciekli mi daleko do przodu, pojawiły się nowe gwiazdy - pięknie było widzieć, jak się wszystko rozwinęło!

tor bardzo mi się podobał - "bezbolesne" bandy (drewno), równa wykładzina, dobra widoczność, ponadto był to tor z gatunku tych, które lubię - z szybkimi łukami, nieskomplikowany kształt, którego można się w miarę szybko nauczyć.

gratuluję zwycięzcom i dziękuję za świetną zabawę :!:

Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  

Tytuł:
PostNapisane: Wt sty 27, 2009 7:40 pm 

Zawody naprawdę udane! Tor dużo ciekawszy niż na poprzednich imprezach ligi Mikro w tym sezonie, wreszcie było "coś" innego niż tylko wolne zakręty 180 i 90 stopni. Wykładzina równiutka o dużej przyczepności (pod koniec chyba nawet zbyt dużej). Zawody prowadzone z automatu- super ale "ta pani" miała wyraźne problemy z dykcją, już nasz prezydent mówi chyba wyraźniej :D Mały minusik należy się za podest, który podczas ostrożnego wchodzenia/schodzenia był OK ale wystarczy trochę nieuwagi i można było sobie zrobić krzywdę. Zawody oczywiście jak najbardziej na +

PS. W rankingu klasy open znalazłem kilka drobnych błędów. Po pierwsze nie jestem z Łodzi, po drugie Karol Janiak się sklonował, po trzecie Filip Zaremba w Katowicach otrzymał 2 punkty gratis, jeżeli to jakaś promocja to ja też tak chcę :D

Aha- Gdzie można skorzystać z wehikułu czasu? Chciałbym wziąć udział w IV eliminacji we Wrocławiu ale może być z tym problem gdyż zawody według kalendarza są rozgrywane w 1009r :lol:

Tytuł: Re:
PostNapisane: Śr sty 28, 2009 2:26 am 

[quote="Grzegorz Kopertowski"

Aha- Gdzie można skorzystać z wehikułu czasu? Chciałbym wziąć udział w IV eliminacji we Wrocławiu ale może być z tym problem gdyż zawody według kalendarza są rozgrywane w 1009r :lol:[/quote]

Pacz Pan jaki bystry... ;) Kolego Grzegorzu to nie jest błąd. Zawody we Wrocławiu będą dostępne tylko dla osób, które umieją się przenieść do 1009 r.

My umiemy, prawda? a ty???

Pozdro

PS. Jezusie Maryja- Rafał!!! Ty żyjesz?!?!?!

PostNapisane: Cz sty 29, 2009 11:08 am 

Nie wiem, nadal nie mogę zrozumieć pewnego faktu- mianowicie dlaczego żaden z młodszych kolegów od sHARKOW nie dostal w koncu s&g (a jesli dostal to ja przepraszam- ale na nie wiele sie to zdalo). Koledzy wciaz robili "sajgon"

Jeden kolega- po biegu finalowym do mnie podchodzi (akurat jak wykrecilem 'wyscig dnia'- 25 kolek) i mowi że nie wie jak to jest mozliwe ze ja jestem pierwszy bo on na koniec byl caly czas przede mna :lol: tylko ze kolega chyba nie mial swiadomosci ze chcialem go po raz 6 zdublowac, a on mnie nie chcial puscic:D ale to taki "smaczek"

Nie wiem, jak dla mnie sHARK to jakas pomylka, ktos mi powie- ale oni musza nauczyc sie jezdzic- no tak wszystko fajnie- zrobili młuckę i jeszcze za to zgarneli puchary :lol: niech pojezdza w standardzie, tam jest w tej chwili nie zbyt duza rywalizacja.

Tor bardzo mi sie podobal (podziekowania dla Szymona i p. Przemka - main designers :D ) Atmosfera tez! Pozdrawiam wszystkich!

ps. po kolejnych zawodach zdecyduje czy nadal jezdze w trucku :(

IC-8 BUGGY: Xray XB808 2010 specs + NOVA PLUS 4 / RB K9
IC-8: Kyosho Evolva + Nova
E12: Xray XII LINK + Nosram 4,5T + GM 95 + KO PDS-951 + NiMH
E18 2WD: Robitronic Scalpel + CS 10000

Ostatnio edytowano Pt sty 30, 2009 9:02 am przez Mateusz Purgał, łącznie edytowano 1 raz

PostNapisane: Cz sty 29, 2009 11:38 am 
Administrator forum

Mateusz,

Informuję: w jednym z finałów zawodnik został zdjęty z toru za jazdę niezgodnie z przepisamia a inny dostał 2x stop&go.

Co do rywalizacji w TRUCK-ach - zawodnicy sa sami sobie winni dlatego że jest Was raptem jedna grupa a tory sa ciasne jak dla nowicjuszy.

Drugi fakt to taki że chcecie jeździć szybko nie patrząc na innych. (nie biore pod uwagę sytuacji taranowania Was przez niedoświadczonych zawodników - miedzy innymi dlatego nie jeżdżę w klasie TRUCK - chociaż nie powiem że mnie do niej nie ciągnie :P )

Jeszcze jedna uwaga do duetu Mateusz-Szymon. Ja rozumiem że zawodnik może mieć prywatnego mechanika, serwisanta itp - ale serwisant ma serwisować wszystkich równo. A w przypadku Twojego kolegi jest różnie - zawsze Twój model ma pierwszeństwo nawet jak wpadnie na górkę innych modeli.

Chyba wiesz o czym mówię?

Marek Kusiakiewicz, RC-AUTO

Tytuł: Re:
PostNapisane: Cz sty 29, 2009 12:08 pm 
Administrator forum

Grzegorz Kopertowski napisał(a):
PS. W rankingu klasy open znalazłem kilka drobnych błędów. Po pierwsze nie jestem z Łodzi, po drugie Karol Janiak się sklonował, po trzecie Filip Zaremba w Katowicach otrzymał 2 punkty gratis, jeżeli to jakaś promocja to ja też tak chcę :D

Błedy poprawione. Dziękuję za ich wskazanie

PostNapisane: Cz sty 29, 2009 12:47 pm 

Marek Kusiakiewicz napisał(a):
Co do rywalizacji w TRUCK-ach - zawodnicy sa sami sobie winni dlatego że jest Was raptem jedna grupa a tory sa ciasne jak dla nowicjuszy.

Dlatego nie mam zamiaru w tym sezonie skończyć z truckiem. W tamtym sezonie bylo znacznie wiecej zawodnikow- byly dwa finaly w ten sposob ci z wolniejszymi modelami i poczatkujacy jezdzili w 'b'. Jesli dostal karę to bardzo dziekuje sędziemu :D

Marek Kusiakiewicz napisał(a):
Jeszcze jedna uwaga do duetu Mateusz-Szymon. Ja rozumiem że zawodnik może mieć prywatnego mechanika, serwisanta itp - ale serwisant ma serwisować wszystkich równo. A w przypadku Twojego kolegi jest różnie - zawsze Twój model ma pierwszeństwo nawet jak wpadnie na górkę innych modeli.

Wiec tak: Szymon stal w przeciagu trzech finalow przy hopie tej z materacami (konkretnie na pierwszym finale) i nie wiem za badzo w czym problem, poniewaz mozna nawet zobaczyc czasy okrazen i chyba tylko raz sie wywalilem tam na tamtej hopie. Zreszta skoro bylem modelem prowadzacym to chyba najpierw sie mnie ustawia. Tak samo jesli jedzie model prowadzacy a serwisant musi dojsc do innego modelu przez tor- to nawet czeka 5 s i dopiero jak przejedzie prowadzacy idzie. Proponuje zobaczyc final H.M.USA w klasie truck open- tam Zack'a Barrego, ktory wielokrotnie sie wywalal razem z innymi podnoszono najpierw- bo byl modelem prowadzacym. Nie mowie tu ze prowadzacy to swieta krowa ktora moze w innych wiezdzac a samej nie mozna nic zrobic, ale jednak, skoro mlodsi zawodnicy niszcza nam Sharkami modele to chyba w jakis sposob trzeba sie przed tym bronic. No ja przepraszam bardzo, ale to ze model we mnie uderza z naprzeciwka to na prawde ciekawa sytuacja :lol: A co do mojego wielokrotnego wywalania to nie moglem podjechac w drugim finale pod hope bo mi Shark urwal amora- Szymon juz wtedy nie stal tam- wiec nie wiem w czym problem. A i jeszcze jedno- to ze Szymon mnie ustawil raz najpierw to od razu kazdy widzi, ale wielokrotnie bylo tak, że Szymon ustawial mnie duzo po tych wszytskich bo musieli oni przejechac, wiec na prawde nie ma sie co doszukiwac jakiejs dziwnej sytuacji. Mysle, ze w przyszlosci bedzie lepiej. Pozdrawiam

PostNapisane: Cz sty 29, 2009 1:19 pm 

Mateusz Purgał napisał(a):
...

Nie wiem, jak dla mnie sHARK to jakas pomylka, ktos mi powie- ale oni musza nauczyc sie jezdzic- no tak wszystko fajnie- zrobili młuckę i jeszcze za to zgarneli puchary :lol: niech pojezdza w standardzie, tam jest w tej chwili nie zbyt duza rywalizacja...(

Czy kij bejzbolowy to narzędzie bandytów?Chyba ważne kto trzyma w rękach dany sprzet.Co ma Shark do umiejętności jazdy...Gratuluję wrodzonego talentu bez konieczności uczenia się...
Jeśli masz parcie na pucharki to sam wystartuj w klasie Standard,choć z takim talentem to może do Opena... :shock:

PostNapisane: Cz sty 29, 2009 2:23 pm 
Administrator forum

Mateusz,

Nie do końca jest tak jak mówisz.

Sytuacja:

Przed tobą jest model z ogona, wywala się potem ty wywalasz się z własnej winy: kogo serwisant powinien postawić pierwszego? Ciebie czy wcześniejszy model?

Odp. Wcześniejszy model, nawet jak jesteś modelem prowadząceym.

ps. Sytuacja stawiania Ciebie wcześniej niż innych nie miała miejsca TYLKO w Pabianicach - tak jest od początku sezonu.

pss. Aby usprawnic sytuację w przyszłym sezonie nalezy zmodernizować przepis dotyczacy finału TRUCKów. Mianowicie dopuszczając ustawienia finałów po 7 modeli w zależności od długości toru.

PostNapisane: Cz sty 29, 2009 3:13 pm 

Zaremba Lesław napisał(a):
Czy kij bejzbolowy to narzędzie bandytów?Chyba ważne kto trzyma w rękach dany sprzet.Co ma Shark do umiejętności jazdy...Gratuluję wrodzonego talentu bez konieczności uczenia się...
Jeśli masz parcie na pucharki to sam wystartuj w klasie Standard,choć z takim talentem to może do Opena... :shock:

...

Po pierwsze to nie rozumiem, czemu mnie pan tak zaatakował?
A kto tu mowi o braku konieczności uczenia się? Kazdy musi... tyle, że czemu nie mozna zrobic tego przed domem? Zreszta jezeli slyszę na podeście takie monologi kolegów typu: "rozwalę cię", albo jakis tata mowi "no złożyłem mu tego sharka do kupy niech sobie pojezdzi, bo i tak tutaj nie liczą się umiejętnosci tylko prawo dżungli"- chyba jakies dziwne podejscie do klasy truck- proponuje w ogole uzbroic sie w bazuki :D

Po drugie: jezeli idzie o puchary to chodzi mi o to, że takie malce nie dosc, że nie zdają sobie sprawy z tego jak duże szkody narobiły innym to jeszcze dostają za to puchary. No nie wiem czy to jest takie wychowawcze- wiem jakie są przepisy no ale cóż. Nawet Drahomir często krzyczał "jak jedziesz?" - bo to jest irytujące. Panie Lesławie czemu od razu sie czepia mojego poziomu jazdy? Ja zwracam tylko uwagę na to jak jest w truckach a tutaj od razu, że "mam parcie na pucharki" itp.

Trzecia sprawa:
tak jezeli z własnej winy sie wywala prowadzący to zgadzam się, najpierw ustawia sie tamtego.

To ustawienie po siedem modeli w finalach na pewno by się przydało.

NIE ROZUMIEM CZEMU KAZDA MOJA WYPOWIEDZ TRAKTOWANA JEST JAK ATAK? napisalem tylko o tym co mysle a tutaj od razu wycieczki w stronę tego jak ja jezdze itp. Po prostu irytuje mnie fakt, że musialem wydac 90 zł na czesci, ktore zniszczyly mi Sharki (nie wspominając juz o tym, że nie moglem kontynułować jazdy) . Jezeli Panowie jeszcze mają coś do mnie to proponuję o tym porozmawiać na zawodach a nie na forum. Nie zapominajmy o miłym charakterze ligi mikro. Z Szymonem juz rozmawialem i zastosuje się do pana spostrzezen.

PostNapisane: Cz sty 29, 2009 4:10 pm 

W truckach nie powinno być podziału na kategorie wiekowe. Taki podział powinien być tylko w standardzie jako klasie dla początkujących.
Co do wypowiedzi Mateusza, Shark jest cięższy i większy niż Xray czy Asso a do tego dziwnym trafem większość początkujących jeździ właśnie Sharkami. Na skutek kolizji z Sharkiem (nie z mojej winy) straciłem wahacz i amortyzator więc rozumiem o czym Mateusz pisze. Co do pucharów w klasie Truck, no cóż, zgłosiło sie tylko trzech juniorów więc każdy wrócił do domu z garnkiem mimo iż w generalce niektórzy zamykaliby listę.
Lesławie, z całym szacunkiem, nieobecni nie mają głosu, nie możesz oceniać tego co pisze Mateusz nie będąc na zawodach.
Co do wypowiedzi Marka na temat serwisu Szymon-Mateusz, nie wypowiadam się bo byłem w tym czasie na podeście. Faktem jednak jest, że killer jadący sharkiem został w jednym z biegów wykluczony a kary s&g również były.

PostNapisane: Cz sty 29, 2009 7:26 pm 

To nie jest czepianie się...Andrzej Siwy,doświadczony zawodnik był drugi.I jeśli krytykujemy to powinniśmy mówić o osobach,a nie modelach.Bo w takiej sytuacji ktoś kto czyta ,a nie był na zawodach uzna Andrzeja za tego "rozbójnika".
Moja nieobecność i reakcja świadczy jak odczytywany jest przekaz z zawodów...
Traki na torach dla mikro to nieporozumienie.Od początku takie miałem zdanie.Nieosłonięte koła,Brak świętości dla elementów wyznaczających tor jazdy i tak jak kolega pisał,nauka przed blokiem wyklucza czystość jazdy.Chyba założeniem tej klasy jest przetrwanie czasu trwania wyścigu...
ps.jeśli były takie komentarze na podeście to powinien sędzia o tym wiedzieć w trakcie zawodów...Wychowywać "zawodniczo"powinni się wszyscy wzajemnie.

PostNapisane: Cz sty 29, 2009 7:45 pm 

A mogę prosić w rankingu 2WD o wpisanie że jestem z Poznania bo jest puste miejsce.

Dziękuję Serdecznie.

PostNapisane: Cz sty 29, 2009 10:27 pm 

Zaremba Lesław napisał(a):
To nie jest czepianie się...Andrzej Siwy,doświadczony zawodnik był drugi.I jeśli krytykujemy to powinniśmy mówić o osobach,a nie modelach.Bo w takiej sytuacji ktoś kto czyta ,a nie był na zawodach uzna Andrzeja za tego "rozbójnika".
Moja nieobecność i reakcja świadczy jak odczytywany jest przekaz z zawodów...
Traki na torach dla mikro to nieporozumienie.Od początku takie miałem zdanie.Nieosłonięte koła,Brak świętości dla elementów wyznaczających tor jazdy i tak jak kolega pisał,nauka przed blokiem wyklucza czystość jazdy.Chyba założeniem tej klasy jest przetrwanie czasu trwania wyścigu...
ps.jeśli były takie komentarze na podeście to powinien sędzia o tym wiedzieć w trakcie zawodów...Wychowywać "zawodniczo"powinni się wszyscy wzajemnie.

Dobrze przepraszam, zupełnie nie chodziło mi o Andrzeja. A co do miejsca to Andrzej byl pierwszy. Krytykuje tylko i wylacznie osoby nie modele, a przykladem ze mozna normalnie obcowac z Sharkiem na torze jest wlasnie Andrzej i pewnie jeszcze paru.

PostNapisane: Pt sty 30, 2009 8:02 am 

Ale z Twojego posta wynikało ,żę to Schark jest kilerem.. : :D
Ocena zawodów jest właśnie dla Tych ,którzy nie byli na zawodach i dlatego powinna być rzetelna i jednoznaczna...

Ps.sorki dla Andrzeja za degradacje...

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 17 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona