Forum serwisu RC AUTO
  * RC AUTO    * e-mail do ADMINA    * FAQ    * Szukaj   * Użytkownicy
* Zaloguj   * Zarejestruj
Teraz jest Wt maja 05, 2026 1:15 pm

Utwórz nowy wątek Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 49 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3, 4  Następna strona
Autor
PostNapisane: So cze 28, 2008 8:44 pm 

witam wszystkich
zawody bardzo udane, wykładzina - stół, jedzenie dobre, atmosfera w porządku, gratulacje dla organizatorów naprawdę pokazali że liga micro to zawody na wysokim poziomie
tyle co do zawodów

uważam że ten zapis o podwójnym liczeniu finałów dodany nie potrzebnie na początku sezonu to bezsens - ale do tego już nie wracamy

apropo jeśli osobę której spodobały sie te graupnerki 300 6v ruszy sumienie bardzo bym prosił o odesłanie ich bez podawania nadawcy itd adres Poprzecza 15b/10 62-005 Owińska
silniki były nie moje były wzięte ze sklepu i naprawdę jest mi przykro, że w lidze mikro musiał mnie spotkać tak nieprzyjemny incydent myślałem że jako zawodnik mogę ufać innym ale chyba kupię sobie skrzynkę na zamek

pozdrawiam wszystkich

2 miejsce w klasyfikacji proxima mikromania w e18mikro std oraz 10te w e 18 t sezon 2006/2007
---SZUKAM SPONSORA---

Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  

Tytuł:
PostNapisane: So cze 28, 2008 9:39 pm 

A jakie były wynki w Open,wogole jechala ta klasa?

Tytuł:
PostNapisane: So cze 28, 2008 9:55 pm 

Jakub Kusiewicz napisał(a):

dzis
Paweł Michalski
Grzegorz Kopertkowski
Łukasz Barankiewicz

generalka

Paweł Michalski
Filip Zaremba
Grzegorz Nóżka

Odwiedź Tani Hosting dla Ciebie z generatorem stron

Tytuł:
PostNapisane: So cze 28, 2008 11:48 pm 

Darek Mołodecki napisał(a):
Jakub Kusiewicz napisał(a):

dzis
Paweł Michalski
Grzegorz Kopertkowski
Łukasz Barankiewicz

generalka

Paweł Michalski
Filip Zaremba
Grzegorz Nóżka

bez komentarza...
Czy było jakieś spotkanie po zawodach i czy padły jakieś konkretne propozycje zmian i ustaleń na przyszły sezon?

Tytuł:
PostNapisane: N cze 29, 2008 11:35 am 
Administrator forum

Miałem nie komentować ponieważ OPEN mnie nie dotyczy ale to zrobię:

1. Nikt nikomu nie bronił przyjazdu do Murowanej na finały
2. Jeżeli zawodnicy twierdzą że sezon jest długi i zawodów mnustwo, a co nie którzy nie jada bo im się nie chce - frekwencja jest taka jak widać.
3. Zmiany PROPOZYCJA:

- sezon od października do marca. impreza fianłowa na zasadzie GP z rozdaniem nagród za cała ligę.
- liczenie wszystkich eliminacj z wyjątkiem jedenj najsłabszej.
- popieram punktację jednak z mała zmianą. Od miejsca 1 do 3 róznica co jeden punkt , miejsca dalsze po 2 punkty. Zmusi to do rywalizacji o czołowe lokaty.

Marek Kusiakiewicz, RC-AUTO

Tytuł:
PostNapisane: N cze 29, 2008 12:23 pm 

- sezon od października do kwietnia, grudzień ze względów świąteczno-noworocznych odpuścić
- liczenie połowy eliminacji i finału - w innym przypadku niekoniecznie wygra najlepszy a jedynie ten który będzie mógł pojechać na wszystkie imprezy
- co do punktacji to jednak powinno się premiować pierwszą trójkę więc może na odwrót, pierwsza trójka gradacja 2 punkty pozostałe miejsca co 1pkt.
- i rzecz ważna, która dała się we znaki w tym sezonie, jeśli organizator nie wywiązuje się z organizacji imprezy to eliminacja jest ODWOŁYWANA a nie przenoszona w inne miejsce i inny termin a organizator dostaje bana na organizację imprezy w przyszłym sezonie

Tytuł:
PostNapisane: N cze 29, 2008 5:24 pm 

Bardzo udane zawody, tor całkiem fajny i solidnie wykonany. Do tego kawa, herbata oraz ogóreczki i smalec :D Tylko osób trochę mało...Nie mam za bardzo porównania bo były to dopiero moje 3 zawody w życiu ale były najlepsze na jakich byłem. Gratulacje dla organizatorów i podziękowania dla wszystkich zawodników zwłaszcza dla Pana Pawła Michalskiego.

Tytuł:
PostNapisane: N cze 29, 2008 9:09 pm 

Noooo smaluszek był naprawde dobry :D tor też. Zaryzykuje nawet stwierdzenie, że najlepszy w całym sezonie. Niestety miałem pecha i w najlepszej eliminacji padła pchełka w moim modelu i policzyła mi 40 kółek za mało :D Jasne, że jest to urządzenie i może sie popsuć. Ale finał w randze Mistrzostw Polski powinien mieć podparcie w formie zapasowego kompletu pchełek. I tu również uwaga do sędziego - można było się zaintreresować dlaczego nagle model prowadzący robi 4 kółka - gdyby była zapasowa pchełka to wymiana jej to strata jednego okrążenia :D i miałbym 39 kółek :D

Oczywiście żartuje z ilością kółek ale 30 mogło być :D teraz już nikt tego nie wie ale sprawa jest do przemyślenia. - dlaczego sędzia zawodów (albo ktoś kto siedzi przy magicznym laptopie) nie interesuje sie przebiegiem wyściigu

Tytuł:
PostNapisane: Wt lip 01, 2008 6:35 am 

Ile osób startowało w Openie?

Tytuł:
PostNapisane: Wt lip 01, 2008 6:36 pm 

No niestety odpowiedzi nie otrzymałem,ale ponieważ środowisko nie jest Hermetczne już wiem,że dwóch zawodników było z tz.łapanki.Nawet jeden z klanu Kaczmarczyków został namówiony na start ,tak aby wyścig się odbył...

Darek Mołodecki napisał(a):
generalka

Paweł Michalski
Filip Zaremba
Grzegorz Nóżka

Jako uczestnik i może nie popularny,ale prowadzący zawody uważam,że ta klasyfikacja nie powinna się odbyć.Na zawodach nie było czołówki klasy Open.Przeprowadzenie na "siłę"wyścigu świadczy tylko o tz.parciu na puchar,gdyż bzdurny przepis o podwójnym liczeniu spowodował brak odzwierciedlenia sportowej rywalizacji.
No chyba,że tor w Murowanej Goślinie był tak trudny,a przeciwnicy dobrani na siłę ,stanowili jak się okazało w czasie wyścigu ,taki poziom,że podwójne punkty były jak najbardziej uzasadnione ...
Lenie którym nie chciało się przyjechać i postawić tylko model na wykładzinie też zostały odpowiednio pokarane.
Szkoda tylko,że te lenie angażowały sie wcześniej w organizację mikro ligi,a w czasie finałów pojechały na zagraniczne zawody zdobywać doświadczenie,którym się dzielą z kolegami.Chyba tym leniom to teraz nic się nie będzie chciało...
No cóż gloria dla zwycięzców,ale dlaczego z pod ich chitonu wystają gliniane nogi...

PostNapisane: Wt lip 01, 2008 6:44 pm 

po pierwsze. wyścig odbyłby sie nawet w składzie dwóch osób bo nie jeździliśmy według lokoskich przepisów.
Po drugie nie przypominam sobie, żeby w openie jechał jakiś kaczmarczyk.
Po trzecie ja sobie pojechałem modelem HPI RS4 micro przygotowanym do standardu i bawiłem sie świetnie. Paweł Założył mi tylko 3 duble :D Paweł pozdro :D
Po trzecie nie zgłaszałem sie po to żeby mieć puchar. W momencie kiedy sie zgłaszałem było 4 na liścia a ja piąty.
I po ostatnie - podwójnie liczone punkty były w każdej klasie i czyja to wina że nie było czołówki na finale? to tylko świadczy o zaangarzowaniu polskich zawodników. I po drugie ostatnie :D nieobecni nie mają głosu.
Pozdrawiam

PostNapisane: Wt lip 01, 2008 6:54 pm 

Barankiewicz Łukasz napisał(a):
...I po ostatnie - podwójnie liczone punkty były w każdej klasie i czyja to wina że nie było czołówki na finale? to tylko świadczy o zaangarzowaniu polskich zawodników. I po drugie ostatnie :D nieobecni nie mają głosu.
Pozdrawiam

Nie Tobie decydować czy mam prawo wypowiadać się czy nie.W tworzenie mikroligi zaangażowałem się Swoim czasem i finansami.
Ciekawe czy miałeś dwa modele do startów.W sporcie jest też pojęcie Feir Play.Gratuluję Ci jeśli stanąłeś na pudle,ale na tych zawodach a nie w cyklu...bo ani razu nie startowałeś i ja bym Ciebie nie dopuścił ,właśnie ,żeby nie było jak w LOK.W pozostałych klasach była czołówka.
Ps.Kaczmarczyk startował w dwóch eliminacjach.A gdzie są silniki Wojtka,czy to nie jest związane z szybkim tworzeniem grupy Open?
To podaj te nazwiska startujących...

Ostatnio edytowano Wt lip 01, 2008 7:29 pm przez Zaremba Lesław, łącznie edytowano 1 raz

PostNapisane: Wt lip 01, 2008 7:26 pm 

...napisał bzdury...

Łukaszu,

Nawet jeśli czołówka zawodników nie dojechała z różnych przyczyn, zawody jak słusznie zauważyłeś, powinny i się odbyły. Pytanie tylko czy potraktowanie Murowanej jako finału całorocznych starań Ligi Micro miało sens i podstawę. Skoro prócz Pawła Michalskiego nie było z pierwszej dziesiątki nikogo innego, to właśnie po to, żeby nie powodować konfliktowych i niejasnych sytuacji i żeby cała liga miała nadal status niezależnego i bardzo udanego "tworu" nie powinno być zakończenia w klasie open, tylko rozdane puchary za zawody a jakie zaproponowaliśmy rozwiązanie możesz poczytać i na pewno czytałeś.

Poza tym podwójne punkty za finał w takiej czy nawet innej sytuacji to sprawa dyskusyjna, tym bardziej, że nie ma takiego zapisu w przepisach (albo ja nie mogę znaleźć).

Mamy teraz jeszcze trochę czasu i jeśli chcemy aby na przyszły sezon ułożyć tak jaśnie i klarownie przepisy, ażeby nie dochodziło do incydentów o których tutaj piszę.

Pozdrawiam.

PS. temat odnośnie zmian został kilka dni temu założony, wypowiadajcie się proszę, są też privy. Zróbmy przyszły sezon rzetelnie.

Pozdrawiam

Ostatnio edytowano Śr lip 02, 2008 2:04 pm przez Michał Woszczek, łącznie edytowano 1 raz

Tytuł:
PostNapisane: Wt lip 01, 2008 7:38 pm 

nie rozumiem dlaczego mówisz że pisze bzdury i nie rozumiem o co masz do mnie pretensje? że nie zachowałem sie fair play? Na szczęście nie Ty decydujesz czy mogę wystartować sobie w openie czy nie tylko sędzie na zawodach. A poza tym zapisałem sie bo myślałem że jeździmy według przepisów lokoskich i w momencie kiedy sie zapisywałem były 4 osoby na liście. Nie liczyłem na żaden puchar, było mi obojętne jak są liczone punkty i było mi obojętne, że nie ma czołówki opena. gdyby była wogóle bym sie nie zapisał. Chciałem po prostu raz pojechać w openie i ścignąć się z Pawłem.
Co do pokrzywdzonych to chyba sami siebie skrzywdzili nie będąc na finale.
A co do przyszłego sezonu ligi micro to też jest mi obojętne bo po wprowadzeniu silnika który nie będzie pasował mi do modelu bez przeróbek przenosze sie do klasy 1:10 tam jest więcej niż 1 silnik do wyboru
Lige micro zabiją sami zawodnicy tacy jak ja - nie jeżdzący xrayem i tacy którzy nie przyjeżdżają na zawody. I tu winą trzeba obarczyć wszystkich.

Tytuł:
PostNapisane: Wt lip 01, 2008 7:46 pm 

...
A co do przyszłego sezonu ligi micro to też jest mi obojętne bo po wprowadzeniu silnika który nie będzie pasował mi do modelu bez przeróbek przenosze sie do klasy 1:10 tam jest więcej niż 1 silnik do wyboru
Lige micro zabiją sami zawodnicy tacy jak ja....

Gratuluję wiedzy na temat klas 1:10...
Dowód,że nic innego nie można od Ciebie oczekiwać.Czy miałeś dwa modele?Odpowiedz czy sędzia ten fakt widział,bo jak się okazuje byłeś chyba z jednym modelem nie odosobniony.

Utwórz nowy wątek Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 49 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3, 4  Następna strona