Forum serwisu RC AUTO
  * RC AUTO    * e-mail do ADMINA    * FAQ    * Szukaj   * Użytkownicy
* Zaloguj   * Zarejestruj
Teraz jest Cz maja 07, 2026 1:40 am

Autor
PostNapisane: N kwi 27, 2008 5:32 pm 

Lokalizacja: Katowice/Giszowiec Modele: Cyclone Moore Speed DRIFT
No więc trzeba trochę opisać te zawody i powiedzieć kilka przykrych słów...

Zaczną od plusów:
+ dość miła atmosfera
+ grill
+ za dobry humor, który udzielał się pod koniec wielu osobom (Mercedesy na paliwo rakietowe itd)

Reszta to niestety same minusy:
- tor... po prostu masakra... 0 wcześniejszego przygotowania ... przed 10-tą, kiedy powinny się zaczynać eliminacje, Panowie dopiero zabrali się za poprawę i przygotowanie toru do zawodów
- pchełki... to jest po prostu badziew a nie pchełka, raz liczy raz nie... sam miałem liczone jedne eliminacje "ręcznie" bo to małe g... się popsuło
- brak toalet...a przed zawodami proszę:
Festiwal Modelarstwa napisał(a):
Tak – Toi Toi będzie.

- brak serwisu... na torze zdarzało się że był 1-2 serwisant/ów, jeśli nawoływania "serwis na tor" nie skutkują to może jakieś kary za to?? I te dyplomy na końcu za serwisanta zawodów... lekka żenada, biorąc pod uwagę fakt że model sobie leżał... leżał i leżał... zawodnik miał sobie sam podnosić model czy jak??
- przeciąganie zawodów... jak pada to przerywamy zawody a nie czekamy godzinę bez sensu aż niby przestanie padać... ja rozumiem że organizatorzy w ciągu 10 min są z powrotem w domu, ale niektórzy mają przed sobą jeszcze prawie 3h dorgi do domu
- depozyt aparatur, który tak na prawdę nie istniał, bo komu się nie chciało to nie oddawał apek... taka prawda

Mam nadzieję że kolejne zawody będą bardziej udane i jeśli się tam pojawię to będę mógł coś powiedzieć bardziej miłego!!

Pozdrawiam

EDIT: Ja komunikatu o toaletach nie słyszałem... zresztą chyba nie tylko ja bo wycieczek do lasu było wiele:)
Sędziowie mieli cały obraz na tor... było chyba widać że nie ma osób do serwisu...

Ostatnio edytowano N kwi 27, 2008 10:43 pm przez Michał Ankier, łącznie edytowano 2 razy

Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  

Tytuł:
PostNapisane: N kwi 27, 2008 10:17 pm 

Tradycyjnie cieszymy się ze tylu zawodników odwiedziło nasza piaskownicę. 8)
Tym razem nie obeszło się bez potknięć. Nie koniecznie z naszej winy niemniej faktycznie były. :roll:

1. Tor - jest ogólnie odstępny, niestrzeżony i niesyty zdarzają się przypadki jazdy po nim quadami i motocyklami krosowymi. Takie zdarzenie musiało mieć miejsce w przeddzień zawodów, bo osobiście byłem na torze 2 dni przed imprezą i wszystko było w porządku.
Równanie toru tuż przed zawodami to jedynie nasza reakcja na zastane dzieło kolegów motocyklistów. Przyjeżdżając rano 8.00 uznaliśmy, że mniejszym złem będzie strata godziny na prowizoryczne wyrównanie toru niż zostawienie takiego stanu bez reakcji. Ponowne równanie po pierwszej rundzie finałowej też było niezbędne, bo pogoda nie sygnalizowała żadnych problemów i chcieliśmy kontynuować drugą rundę finałową na lepszej nawierzchni. Bagusy Tragusy się załapały. Później deszcz przerwał nam zawody.
2. Pchełki są w porządku natomiast poza zniszczeniem toru ktoś wpadł na pomysł, aby "zakosić" nam oryginalny kabel od anteny, który wkopany był bardzo precyzyjnie 3 lata temu. Antena na tych zawodach była założona na szybko dla tego jestem przekonany, że problemy z urządzeniem liczącym były wyłącznie z tym związane. Niesyty brak oryginalnej anteny również stwierdziliśmy dopiero w dniu imprezy w czasie montażu sprzętu.
3. Toi Toi był zamówiony – nie wiemy, dla czego nie dojechał. W poniedziałek będziemy wyjaśniali tą sprawę. Poza tym ogłaszałem kilkakrotnie przez mikrofon, że toalety są dosłownie 40m od toru. Rozumiem, że w przypadku dużego stresu to może być o parę kroków za daleko. Ale nie przesadzajmy.
4. Brak serwisu na torze to niestety brak kultury zwodników. Karać można zawsze, ale wolałbym, aby zawodnicy sami zapamiętali tą bardzo prostą zasadę ze po zakończonym biegu zostaje się na torze na serwis kolejnego wyścigu. Poza tym z małą przewą byłem cały czas na zawodach i nie przypominam sobie żadnych uwag zgłaszanych do sędziego, że brakuje serwisu. Do mnie też nikt takich uwag nie zgłaszał.
5. Depozyt aparatur – Podobnie jak z serwisem. Najlepiej jak byście sami zwracali uwagę kolegom, którzy nie dostosowują się do zasad. My możemy jedynie przypominać o tym obowiązku a jak ktoś się uprze to i tak nie zostawi aparatury u sędziego - Nistety.
6. Pogoda i niespodziewany deszcz to rzecz, która zaskoczyła wszystkich. Dla tego zwlekaliśmy chwilę licząc, że to tylko przejściowe opady. W ciągu dnia wielu chodziło w podkoszulkach i nic nie zapowiadało ulewy.

Nic to
Nie zawsze musi być różowo.
Przysyłajcie swoje fotki do galerii na stronie.
Jutro będzie lepiej :wink: :D

Ostatnio edytowano Pn kwi 28, 2008 6:18 pm przez HPI Polska, łącznie edytowano 1 raz

Tytuł:
PostNapisane: Pn kwi 28, 2008 12:48 pm 

Witam.
Zawody fajne ładna pogoda na początku ale potem chyba wszyscy widzieli.
Nie wiem jak z dyplomami bo nie czekaliśmy do końca.
No to tyle wszystko co było zostało wymienione wyżej.
Aha no i oczywiście atmosfera była fajna chociaż niektórzy zawodnicy dublowani nie puszczali zawodników znacznie szybszych od siebie.

Pozdrawiam

Tytuł:
PostNapisane: Wt kwi 29, 2008 1:56 pm 

Wyniki i ranking są już dostępne na stronie hpi.pl

Tytuł:
PostNapisane: Wt kwi 29, 2008 2:23 pm 

Pierwsze zdjęcia do galerii przesłał Bartek Zawodny

Tytuł:
PostNapisane: Śr kwi 30, 2008 9:27 am 

Chciałbym zwrócić wasza uwagę na klasę Truck.
Stworzyliśmy ją dla użytkowników wszystkich modeli terenowych w skali 1:10
N naszych zawodach w tej klasie mogą ścigać się modele z napędem spalinowym jak tez elektrycznym.
Wiemy, że użytkowników takich modeli jest w naszym kraju bardzo wielu.
Zapraszamy, więc Was na nasze przyszłe zawody.
Ta klasa powstała specjalnie dla Was i mam nadzieję, że po pierwszym starcie przekonacie się, jakie walory niesie za sobą udział w zawodach.
Zapraszamy! :wink:

Tytuł:
PostNapisane: Śr kwi 30, 2008 8:29 pm 

Kolejne fotki do kolekcji przesłał Marek Wojna

Tytuł:
PostNapisane: Pn maja 12, 2008 12:27 am 

Witam!
Po przyjeździe na miejsce wszystko wyglądało dosć optymistycznie poza torem. Dużo zieleni, piękny pachnący las, rześkie poranne powietrze. Jak dla mnie na pierwszy rzut oka tor wydawał się troche mały i stosunkowo prosty, nie było praktycznie żadnych hopek i jakiś specjalnie trudnych miejsc. Technicznie ten tor jest o wiele łatwiejszy niż w Nieradzie pod Częstochową - ale to moje prywatne zdanie ! :roll: Nie mam nic przeciwko szybkim przygotowaniom toru jednak to co zobaczyłem przeszło moje najśmielsze oczekiwania. Nigdy wcześniej nie widziałem samochodu ciągnącego na łańcuchu za sobą pozostałości po żelaznej kratownicy w celu uzyskania odpowiedniej powierzchni :wink: :wink: :wink: W sumie o tym był zapomniał gdyby nie fakt iż pchełka nr 4 którą otrzymałem na eliminacjach liczyła co drugie albo i trzecie okrążenie ! To nieco ostudziło moje dobre samopoczucie i chęć do sportowej rywalizacji - bo jak można z kimkolwiek walczyć na czas czy ilość okrążeń jesli liczydło zawodzi ! :cry: O wymianie tej pchełki na inną mógłbym tu jeszcze długo pisać - najważniejsze że wszystko dobrze się skończyło i na finałach otrzymałem juz inny numer mikronadajnika. Mam nadzieję że następnym razem taka sytuacja sie nie powtórzy ? No i ta pogoda pod koniec - należałem do szczęśliwców którzy przejechali wszystkie biegi ale na ostatnich okrążeniach finału czułem juz duże krople deszczu na mojej głowie.

Na koniec przedstawiam samodzielnie nakręcone filmy z II Eliminacji w Zgierzu - sami oceńcie jak to na prawdę wyglądało !
Mam nadzieję że się spodobają ! Mała prośba do Bartka Zawodnego - jeśli możesz prześlij mi trochę zdjęć tylko takich dużych w dobrej jakości a nie takich malutkich jak w Twojej są galerii na maila - ja też mam trochę zdjęć to się wymienimy ??? :wink:

1. Poranek, zaplecze i serwis : link http://www.vimeo.com/959935
2. Finały grupy PETROL link http://www.vimeo.com/959349
3. Finały grupy MT link http://www.vimeo.com/960660

HB Lightning 2pro EVO Force21 buster HB Lightning Stadium 2pro