Forum serwisu RC AUTO
  * RC AUTO    * e-mail do ADMINA    * FAQ    * Szukaj   * Użytkownicy
* Zaloguj   * Zarejestruj
Teraz jest Pn maja 18, 2026 4:57 pm

Teraz jest Pn maja 18, 2026 4:57 pm

Autor
 Tytuł: Tarnów
PostNapisane: N sty 28, 2007 9:45 pm 

Przez pomyłkę i z zamieszaniem ze stronami zgłaszania się ,zgłosiliśmy się na zawody do Tarnowa.Miała to być niby eliminacja Mistrzostw Polski do ,których ma prawo LOK,okazało się ,że przez przypadek trafilismy na Tamjya(czy jak to się pisze)Cup.Na szćzęście po wynikach ,okazało się,że było inaczej.To dla tych ,którym brak luzu wyjaśniam ,że był to żart...(ale uważam,że kompleksy i skromność LOK sięga granic nieprzyzwoitości lub kompleksów wobec ATA,żeby żadnej flagi,żadnego banera,żadnej informacji.Skoro ma być lepiej,będziemy Was bronić, nie ma czego się bać).
Po wynikach mógłbym sypnąć samymi pochwałami,ale nie ma nic bardziej mylnego.Wykładzina już w zeszłym roku była poddana krytyce.W tym roku jeszcze MF-jery gremplowały ją do tego stopnia ,że gdyby organizatot zbierał obowiązkowo uszkodzone łożyska,odprowadził na złom,miałby niezłe zwroty poniesionych "kosztów"..2,5 godziny pomiędzy biegami eliminacyjnymi(spowodowanymi klasami -oszołomami TS i MF)mogły być pretekstem otwarcia barku na Hali (nawet z Go-Go).
Zawody były na wysokim poziomie sportowym,do tego stopnia,że w klasie Modyf..., AMB RC nie nadążyło zliczać (być może ,że Pat i Pataszon coś namieszali :D,a Grzesiu B. nie zmarnował czasu ucząc się do egzaminu w domu).Przydał by się jeszcze jeden sędzia ,który patrzyłby na tor.
Pozytywy też były( w brew pozorom),spotkaliśmy się znowu w przesympatycznym gronie "maniaków".Dla mnie to jest ogromną satysfakcją.Zapach Tarnowskiej Hali też nie da nam zpomnieć, aż do Nowego Targu,że jesteśmy Modelarzami Samochodowymi.Przez miesiąc pozostaje nam tylko Forum Rc Auto.
100% pochwał za formę nagradzania(puchary i dyplomy),ale zdaje się,że pochwała należy się Panu Nikosiowi i w tym momęcie chylę czoło z pełnym szacunkiem .(ta imponująca ilość pucharów ,w MF nawet dla każdego)

Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  

Tytuł:
PostNapisane: Pn sty 29, 2007 6:43 pm 

Witam Wszystkich.

Za zgodą i wiedzą Organizatora w czasie tych zawodów w klasach : E-10 Top Stock, E-10 TC 540, E-10 TC SPEC, E-10 TC Modified , była prowadzona również klasyfikacja KMMT. Jeśli ktoś z Was nie chce, aby umieszczać Go w tej klasyfikacji proszę o informacie w tym temacie. Jednocześnie informuję, iż klasyfikacjię KMMT z tych zawodów zamieszczę w dniu 31.01.2007 r do godziny 12:00 na stronie ATY .

pozdrawiam

Robert Goś

Tytuł:
PostNapisane: Wt sty 30, 2007 8:30 pm 

Leszku zajefajnie opisałeś te zawody, może tendencyjnie ale z humorkiem. MF to kwestia gustu, będzie z tego narybek, który pogoni dzisiejszych mistrzów, już co niektórych rozpoznaje w TS i w 540.

Na starcie dziękuję wszystkim, którzy przyczynili się do organizacji tych zawodów i proszę nie traktować poniższego jako krytyki lub niedoceniania Waszego wysiłku w organizację zawodów.

Ale jak zwykle:

+ rzutnik
+ szybki tor i solidny - grzybki z wycięciem na listwy są najlepszym mi znanym patentem by tor się nie rozjeżdżał.
+ nagrody trochę tego było, ale ważne, że były dyplomy i odpowiednia oprawa przy wręczeniu. Wywołanie pierwszej 11tki na środek daje obraz kto jest kto. - mały minus, że trochę trwało rozdanie tych nagród. Pucharów nie doceniają wyjadacze, ale dla niektórych to może pierwszy puchar czy dyplom a to bardzo motywuje nowych w naszym sporcie.
+ organizatorzy w swoich przemówieniach docenili wysiłek zawodników w przyjazd i uczestnictwo oraz obiecali międzynarodowe zawody w Tarnowie.
+ treningi, hala właściwie do naszej dyspozycji w piątek i do nocy w sobotę.
+ możliwość używania własnych pchełek
+ depozyt aparatur
+ poziom zawodników i zaciętość godna miana sportu.
+/- wykładzina się kudli ale nie odklejała (raz może)
+z głową rozstawiona stawka na starcie - nie zawuważyłem większych rozrób na pierwszym zakręcie.
+/- sędziowanie, można by kogoś upomnieć np: stop and go, raz chyba się nawet udało ale "stop and go" nie było.
- ciemnawo w boksach ale wyjadacze byli przygotwani i skutecznie doświetlili.
- prawie brak kibiców.
- warunki na hali może nie z tego wieku, powoli przywyczajamy się do nowszych obiektów, ale nie jest to chyba tak ważne.
- nieprzyjemny zapach, trochę mniejszy niż ostatnio.
- przydałby się kompresor by efektywnie zwalczać zakudlenie w modelach.
- nagłośnienie w boksach nie było słyszalne
- brak zbezpieczenia końca prostej parę modeli się połamało na reklamie ATY, która skutecznie chroniła sędziów.
- podest, mógłby być bardziej stabilny a i szerszy, nie dokońca był bezpieczny, jeden z zawodników spadł z niego całe szczęście, że się nic nie stało.

INNE: W klasie TS przez chwilę wystartował Model Modified, wrażenie było piorunujące. Nie nagrodzono specjalnym pucharem jedynej uczestniczki zawodów. Dobrze, że LOK nie wystawił flag, bo rok temu były w stojaku na wyjeździe na prostą co krzyżowało plany wypchniętym z własnej czy nie woli. Czas seperacji był stanowczo wyżyłowany i było trochę zamieszania, ale chyba sprawa się nie powtórzy a i będziemy przygotowani na taką okoliczność. To że dostałem puchar :-) za 1sze miejsce w TS w seniorach, gdyż byłem jedynym zawodnikie :-( w tej grupie wiekowej, jest znamienne. TS powinien być jako klasa dla młodzików i może dla odlboyów (początkujących seniorów takich jak ja) ale nagrody i klasyfikacja MP powinna być tylko dla młodzików. TS powinien rozszerzyć ilość stajni o innych producentów niż Tamiya, ale ci producenci powinni w zamian coś zainwestować w rozwój naszego sportu.

Mój ranking:

Lubawa
BC,Kłodzko
Nowy Targ, Lublin, Tarnów, Poznań

Tytuł:
PostNapisane: Wt sty 30, 2007 8:52 pm 
Raflee

Mi tam sie podobalo... :D

Jesli chodzi o tor - wg. mnie byl on za prosty :) - ale ma to swoje plusy - nie bylo problemow przy dublach :P

Sa tez inne rzeczy ktore warto zauwazyc jak juz pisano - np. depozyt aparatur, solidne grzyby, dobrze trzymajacy sie dywan... (to ze sie kudli to juz nie problem) Ogolnie... fajnie bylo :) Mi sie osobiscie dobrze jezdzilo... :D

Kyosho robi swoje :)
Do zobaczenia w NT :) a jak ktos jedzie to w Ostravie :D

Tytuł:
PostNapisane: Wt sty 30, 2007 9:21 pm 

Rafale, chyba wygrałeś, więc nie dziwię się, że ci się podobało ;-)

Mam też podobne wrażenie jak ty ;-) ale nie wszyscy wygrywają :-)

Mikołaj

Tytuł:
PostNapisane: Śr sty 31, 2007 5:15 pm 

Czy ma ktoś wyniki i ranking w 540?

Tytuł:
PostNapisane: Śr sty 31, 2007 7:05 pm 

Michał Erazmus napisał(a):
Czy ma ktoś wyniki i ranking w 540?

Witam.

Michał , wyniki i ranking stwożony pod potrzeby KMMT znajdziesz w tym miejscu: