Leszku zajefajnie opisałeś te zawody, może tendencyjnie ale z humorkiem. MF to kwestia gustu, będzie z tego narybek, który pogoni dzisiejszych mistrzów, już co niektórych rozpoznaje w TS i w 540.
Na starcie dziękuję wszystkim, którzy przyczynili się do organizacji tych zawodów i proszę nie traktować poniższego jako krytyki lub niedoceniania Waszego wysiłku w organizację zawodów.
Ale jak zwykle:
+ rzutnik
+ szybki tor i solidny - grzybki z wycięciem na listwy są najlepszym mi znanym patentem by tor się nie rozjeżdżał.
+ nagrody trochę tego było, ale ważne, że były dyplomy i odpowiednia oprawa przy wręczeniu. Wywołanie pierwszej 11tki na środek daje obraz kto jest kto. - mały minus, że trochę trwało rozdanie tych nagród. Pucharów nie doceniają wyjadacze, ale dla niektórych to może pierwszy puchar czy dyplom a to bardzo motywuje nowych w naszym sporcie.
+ organizatorzy w swoich przemówieniach docenili wysiłek zawodników w przyjazd i uczestnictwo oraz obiecali międzynarodowe zawody w Tarnowie.
+ treningi, hala właściwie do naszej dyspozycji w piątek i do nocy w sobotę.
+ możliwość używania własnych pchełek
+ depozyt aparatur
+ poziom zawodników i zaciętość godna miana sportu.
+/- wykładzina się kudli ale nie odklejała (raz może)
+z głową rozstawiona stawka na starcie - nie zawuważyłem większych rozrób na pierwszym zakręcie.
+/- sędziowanie, można by kogoś upomnieć np: stop and go, raz chyba się nawet udało ale "stop and go" nie było.
- ciemnawo w boksach ale wyjadacze byli przygotwani i skutecznie doświetlili.
- prawie brak kibiców.
- warunki na hali może nie z tego wieku, powoli przywyczajamy się do nowszych obiektów, ale nie jest to chyba tak ważne.
- nieprzyjemny zapach, trochę mniejszy niż ostatnio.
- przydałby się kompresor by efektywnie zwalczać zakudlenie w modelach.
- nagłośnienie w boksach nie było słyszalne
- brak zbezpieczenia końca prostej parę modeli się połamało na reklamie ATY, która skutecznie chroniła sędziów.
- podest, mógłby być bardziej stabilny a i szerszy, nie dokońca był bezpieczny, jeden z zawodników spadł z niego całe szczęście, że się nic nie stało.
INNE: W klasie TS przez chwilę wystartował Model Modified, wrażenie było piorunujące. Nie nagrodzono specjalnym pucharem jedynej uczestniczki zawodów. Dobrze, że LOK nie wystawił flag, bo rok temu były w stojaku na wyjeździe na prostą co krzyżowało plany wypchniętym z własnej czy nie woli. Czas seperacji był stanowczo wyżyłowany i było trochę zamieszania, ale chyba sprawa się nie powtórzy a i będziemy przygotowani na taką okoliczność. To że dostałem puchar

za 1sze miejsce w TS w seniorach, gdyż byłem jedynym zawodnikie

w tej grupie wiekowej, jest znamienne. TS powinien być jako klasa dla młodzików i może dla odlboyów (początkujących seniorów takich jak ja) ale nagrody i klasyfikacja MP powinna być tylko dla młodzików. TS powinien rozszerzyć ilość stajni o innych producentów niż Tamiya, ale ci producenci powinni w zamian coś zainwestować w rozwój naszego sportu.
Mój ranking:
Lubawa
BC,Kłodzko
Nowy Targ, Lublin, Tarnów, Poznań