Forum serwisu RC AUTO
  * RC AUTO    * e-mail do ADMINA    * FAQ    * Szukaj   * Użytkownicy
* Zaloguj   * Zarejestruj
Teraz jest N kwi 26, 2026 5:21 am

Autor
 Tytuł: E18 Sudety Cup
PostNapisane: So kwi 08, 2006 9:08 pm 

Jak dla mnie super, oby więcej takich micro zawodów

ps.
pomijając fakt wybuchu aku :x

RC WORLD TEAM KATOWICE

http://www.rcteamkatowice.pl/

Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  

Tytuł:
PostNapisane: So kwi 08, 2006 9:17 pm 

hehe , Mnie sie tez bardzo podobało. :D wsytsko super i sprawnie zorganizowane.. jedyne co mnie wkurzało to serwis :P ale to juz nie wina organizatorów :P wykładzina całkiem fajna.. no i nagrody były !!! :D duzym plusem tez było podział na Juniorów i Seniorów w nagrodach :] poniewaz jak wiemy klasa mikro jest osadzona w wiekszości w osobach dorosłych wiec trzeba jakos zachęcac młodych i robic im osobna klasyfikacje , bo inaczej beda sie zniechęcac :] Pozdrawiam i Dziękuje za wspaniała zabawe :]

gawron89@o2.pl

Tytuł:
PostNapisane: So kwi 08, 2006 9:25 pm 

zawody super. nagrody super. otoczka zawodów super. Fajnie że Czesi dojechali szkoda, że w małym składzie ale i tak fajnie. Podział wiekowy super, mogłem sie ścigać z moim wychowankiem i nie odebrałem mu trofeum choć byłem troszkę szybszy on i tak był pierwszy jako junior.Szkoda, że w micro standard pościgałem sie tylko z T. Rajdusem i Łukaszem Kaczmarczykiem z mojej grupy. Myślę, że na nastepnej imprezie chłopaki z Kłodzka nie zawiodą i wystartują w standard.

GG 8022719

Tytuł:
PostNapisane: So kwi 08, 2006 9:52 pm 

Zawody super, chociaż jaki pierwszy raz zobaczyłem to się złapałem za głowę :D , ale potem było już ok mimo tego że moje autko wogule się nie chciało ustawić to a kiedy w końcu się udało to połamałem półośkę to zabawa itak było przednia. Oby jak najwięcej takich zawodów :D

Tytuł:
PostNapisane: N kwi 09, 2006 9:11 am 

Jak dla mnie impreza super udana. Organizacja pierwszo rzedna, wszystko przebiegało bez problemowo. Pojezdzic mozna bylo do upadłego.
Winiki zaraz po biegach na tablicy informacyjnej, super nagrody, podział na grupy wiekowe, akarut nie bylo w mojej klasie takiej potrzeby , ale milo bylo poogladac młodzików w innych klasach jak odbieraja nagrody. Moze i do klasy Track i MTrack tez na nastepnych tego typu imprezach dołączy kilku młodzików, troszke szkoda ze wystartiowało tylko 5 zawodników w klasie Track, ale i tak było miło. :D . Podziekowania dla wszystkich za miłą atmosfere na zawodach, najbardziej serwisowi któremu przez skocznie zapewnilismy dosc duza ilosc ruchu. :D . Do zobaczenia na nastepnej imprezie.

Tytuł:
PostNapisane: N kwi 09, 2006 9:25 am 

Zawody bardzo udane.Super atmosfera,cisza spokój,bez zgrzytów jak w sanatorium.Pierwsze zawody z których wracaliśmy wypoczęci.Czeski sędzia wyniki wywieszał prawie przed zakończeniem biegu.Super Market Rajdus był na miejscu, otwarty.Jmprezę nawet "zaszczycił" Pan Janek-jednak tym razem jako modelarz-obserwator,analityk.
Tor duży(jak na 18 ),kręty,a więc techniczny.Filip modelem pożyczonym,ale nie najgorzej 4generalnie i 2 jako junior,a więc Grzegorz i Tomas mieli dwa oddechy młodzierzy na plecach.
Super nagrody.Ogromne dzięki dla sponsorów i "koordynatora" Marka :D

Ostatnio edytowano N kwi 09, 2006 11:03 am przez Zaremba Lesław, łącznie edytowano 2 razy

Tytuł:
PostNapisane: N kwi 09, 2006 10:40 am 

świetne zawody. najlepsze na jakich byłem w swojej "karierze".

tor szerokości 1,5 m z milionem trudnych zakrętów i krótką prostą był na prawdę trudny, ale po takich torach chyba powinny się ścigać modele 1/18.

mimo, że miałem więcej wypadków niż zwykle (ze wzgl. właśnie na trudny technicznie i wąski tor), to model w ogóle nie ucierpiał bo:
1. prędkości były mniejsze niż na torach, na których ścigają się modele 1/10,
2.drewniane bandy są bardziej życzliwe dla węglowych podwozi - to drewno się wyszczypuje, a nie węgiel...

sędziowie czescy i ich organizacja - coś niesamowitego - już po biegu i zdjęciu pchełki można było zobaczyć wyniki z właśnie zakończonego biegu - wyniki każdej grupy z każdego biegu były jeden pod drugim - nie trzeba było ich szukać po dziesiatkach metrów kwadratowych ściany oklejonej wynikami wszystkich klas na chybił-trafił...

starty co kilkadziesiąt minut - prawie już zapomniałem, że tak może być. w tym sezonie halowym w eliminacjach do MP średnio czekaliśmy 3 - 4 godziny, a teraz w Kłodzku było akurat tyle przerwy, żeby wyczyścić model po biegu, nasmarować opony i wymienić akumulatory.

formuła punktowania w zawodach bardzo mi się podobała również - dzięki niej zawodnik z finału B może wyprzedzać zawodników z finału A w końcowej klasyfikacji, jeśli w finałach robi więcej okrążeń od nich - to jest sprawiedliwe!

bardzo podobała mi się również sama atmosfera zawodów i wyścigów. oprócz szansy na doskonalenie umiejętności ścigania się w warunkach prawdziwych zawodów, gdzie trzeba walczyć z czasem, przeciwnikami i samym sobą, było też miejsce na dużo fair play - ustępowanie przy dublowaniu, czy czekanie na zawodnika, który z naszej winy wyleciał z toru - właśnie za to fair play chciałbym podziękować wszystkim, z którymi miałem okazię się ścigać - wielkie dzięki chłopaki!

co do serwisu - ja starałem się podejść do tego na luzie - parę razy sam zeskakiwałem z podestu podczas biegu i sam sobie serwisowałem model ;-) , ale to też nadawało tym zawodom specyficzny charakter, choć swoje obowiązki serwisowe starałem się wykonywać już jak najpoważniej.

o ile czas i finanse mi pozwolą, to z miłą chęcią wybiorę się na pozostałe zawody z cyklu GP 1/18, zapowiedzi których słyszałem w Kłodzku :D

Tytuł:
PostNapisane: N kwi 09, 2006 2:59 pm 

Rafał Piesio napisał(a):
było też miejsce na dużo fair play - ustępowanie przy dublowaniu, czy czekanie na zawodnika, który z naszej winy wyleciał z toru - właśnie za to fair play chciałbym podziękować wszystkim, z którymi miałem okazię się ścigać - wielkie dzięki chłopaki!

Apropo tego fair play to chciałem przeprocisić zawodnika który jechał czarno granatowym ferrari z numerem 2 za to że prawie zawsze kiedy mnie dublował mój brak umiejętności doprowadzał do tego że oboje znajdowaliśmy się na dachu :roll: , mam nadzieje że się nie gniewasz :wink:

Tytuł:
PostNapisane: N kwi 09, 2006 4:27 pm 

Kuba, ten zawodnik to Adam Angerman

RC WORLD TEAM KATOWICE

http://www.rcteamkatowice.pl/

Tytuł:
PostNapisane: N kwi 09, 2006 4:40 pm 

No to sory dla Adama i pozdro dla niego i wszystkich zawodników :D

Tytuł:
PostNapisane: N kwi 09, 2006 6:33 pm 
Administrator forum

W imieniu swoim i klubowiczów UKS Sudety Kłodzko serdecznie dziekuję wszystkim za przybycie na zawody oraz za wszelka pomoć okazaną przy sprzataniu toru po zawodach. Dzieki Wam wszystko poszło szybko i można sie było udac na piwko lub jak ktoś wolał do domu :)

Co do atmosfery na zawodach: pamietajcie że taka atmosferę (tak dobrą) tworzymy my sami - zawodnicy, organizatorzy, sędziowie, opiekunowie :)

Mam tylko nadzieje że na kolejnej imprezie będzie jeszcze wiecej osób z mikrusami :)

Marek Kusiakiewicz, RC-AUTO