Forum serwisu RC AUTO
  * RC AUTO    * e-mail do ADMINA    * FAQ    * Szukaj   * Użytkownicy
* Zaloguj   * Zarejestruj
Teraz jest So kwi 25, 2026 5:28 pm

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 34 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3  Następna strona
Autor
 Tytuł: Łomianki MP
PostNapisane: Pn mar 27, 2006 1:39 pm 

Widzę,że nikt nie ma odwagi zacząć,to może ja ze swoim subiektywnym zdaniem zacznę.
Obiekt na miarę zawodów międzynarodowych,komfort dla zawodników,widno ,serwis przy torze ,posiłki,możliwość widowni bez "konfliktów"z zawodnikami.
Szok w auli gdzie honorowano zwycięzców.Zastawione stoły pucharami sprawiały wrażenie,ze jakaś hurtownia została bez towaru.
Okazało się że ekipa z Kłodzka była nie przygotowana-brak przyczepki na "zdobycze".
Liczne i wartościowe nagrody sponsorskie,nie jednemu sprawiły radość.
Przebieg zawodów na poziomie ,do którego coraz bardziej się przyzwyczajamy.
Maleńki niedosyt z braku sędziów,którzy skupieni byli by tylko na przebiegu samych wyścigów,kilka kontrowersyjnych decyzji z powodu "rzucenia" okiem na tor i kilku braków reakcji na poczynania zawodników.Przydała by się bardziej "europejska"wykładzina i większa.
Kompletne zaufanie do zawodników,przejawiające się brakiem kontroli technicznej (wzorem sportów walki kontrolowano tylko wagę).
Ogólnie zawody bardzo udane i oby to nie był tylko kąsek na próbę.
Chcemy cały tort(żeby tak było zawsze i tylko najwyżej lepiej)

Ostatnio edytowano Pn mar 27, 2006 6:38 pm przez Zaremba Lesław, łącznie edytowano 1 raz

Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  

Tytuł:
PostNapisane: Pn mar 27, 2006 1:50 pm 

Kilka słów w kwestii "spania na hali". Byłem jednym z tych, którzy spali na hali. Warunki dalekie od spartańskich. W sali było ciepło, aż za ciepło, do dyspozycji łazienka i ubikacja. Zapewne nie zużyłem wody za 6zł/doba :-) ale było w porządku. I nareszcie po powrocie do domu żona nie mówiła, że moje ubrania śmierdzą stęchlizną :-)

Tytuł:
PostNapisane: Pn mar 27, 2006 2:23 pm 
Raflee

Bylo za... tzn...super :D
Kontrole byly - waga, i sprawdzone silniki (przynajmniej u nas w grupie :P)
Tor fajny, chociaz na poaczatku sie sypalo z niego to biale co na spodzie bylo, ale pozniej bylo do zniesienia, a latwy nie byl, czyli dobrze ;)
Serwis byl pilnowany... sedziowie sedziowali, ale nie mam pojecia dlaczego stracilem wynik w standardzie po eliminacjach? Bo na to proste pytanie nikt mi nie odpowiedzial jasno za co... a przynajmniej nie dla mnie jasno :| ale wkoncu spadlem tylko 3 miejsca w dol za nic, ale spoko.

Puchary, nagrody i cala reszta (rozdanie) bylo poprostu swietne - czekamy na wiecej takich zakonczen zawodow ;)

Tytuł:
PostNapisane: Pn mar 27, 2006 6:25 pm 

Musze przyznać, że bardzo miło byłem zaskoczony. Bardzo ładny obiekt, duzy komfort dla zawodników. Co ważne nie było wstępu "cywilom" na strefę gdzie były serwisy (publika miała kupe misjca na górze) tak więc nikt nie musiał sie obawiac, że coś mu zginie. Pojawił się również tzw. klimacik. Mam kilka uwag co do sędziowania (brak reakcji za huligaństwo na torze). Rozdanie nagród z wielką pompą i paradą ale ... troche zbyt długie i trochę naciągane. Ogólnie muszę powiedziec, że impreza była dobrze zorganizowana i udana. Oby więcej imprez na tym poziomie.

II Vice mistrz Polski 2005 na asfalcie w klasie Mikro Open
Sprint 2 plus Xray M18MT

Tytuł:
PostNapisane: Pn mar 27, 2006 7:19 pm 

Odnośnie nagród, w klasie Top Stock młodzik i junior dostali modele a senior(ka) Kinga silniczek... To się nazywa sprawiedliwość.

Tytuł:
PostNapisane: Pn mar 27, 2006 7:39 pm 
Administrator forum

Przemek, a ja to widze tak: młodzik i junior nie pracują a senior już ma możliwośći zarobkowe dlatego takie a nie inne podziały nagród :) (chyba)

A wracając do tematu:

Gratulacje za zorganizowanie imprezy. Oby więcej, częściej i jeszcze lepiej :)
Jedna uwaga ale to już chyba jak zwykle: za skąpa ekipa sędziowska. Brak przynajmniej dwóch sędziów obserwujących wyścig. Na przyszłość: biegi finałowe należy obserwowac nie tylko tam gdzie poziom jest najwyższy.

Marek Kusiakiewicz, RC-AUTO

Tytuł:
PostNapisane: Pn mar 27, 2006 8:17 pm 

ja mam taką samą uwagę, jak po poprzednich zawodach:
- trzeba znacznie więcej uwagi zwracać na jakość serwisu.

jeden z zawodników na zwracanie uwagi mi odpowiedział, że w przepisach nie jest napisane, że na serwisie nie można rozmawiać przez komórkę....
:roll:

Dodatkowo zgadzam się z Markiem, że przydało by się więcej sędziów, żeby obserwowali razem cały tor i reagowali na to co się dzieje.

Dziękuję organizatorom i współzawodnikom.

ps. tym razem jeździłem Dodge'm :wink:

Artur

-------------------------------------------------
Rajdy RC - Zapraszam do uczestnictwa!

Tytuł:
PostNapisane: Pn mar 27, 2006 8:24 pm 

Mysle ze mozna podsumowac sezon halowy
Najlepsze zawody :Warszawa (Borzecin)
Najgorsze zawody : Tarnow

To moje podsumowanie jezeli ktos sie nie zgada to ........... " jest wielu ludzi i wiele zdan "

Łomianki - wiele niedociagniec,ale nie bylo zle :D :D

Tytuł:
PostNapisane: Pn mar 27, 2006 8:32 pm 

Artur Powałka napisał(a):
ja mam taką samą uwagę, jak po poprzednich zawodach:
- trzeba znacznie więcej uwagi zwracać na jakość serwisu.

jeden z zawodników na zwracanie uwagi mi odpowiedział, że w przepisach nie jest napisane, że na serwisie nie można rozmawiać przez komórkę....
:roll:

Dodatkowo zgadzam się z Markiem, że przydało by się więcej sędziów, żeby obserwowali razem cały tor i reagowali na to co się dzieje.

Dziękuję organizatorom i współzawodnikom.

ps. tym razem jeździłem Dodge'm :wink:

Jakosc serwisu w czym jest problem ??Jezeli ktos rozmawial przez komorke to znaczy ze musial miec wazna sprawe , serwis jest tylko dodatkiem i nik nie ma prawa karac za to ze ktos jest zamyslony i nie widzial modelu ktory sie przewrocil . Jezeli wypadles z trasy to mozesz miec pretesje tylko do siebie nie do serwisanta ,

Tytuł:
PostNapisane: Pn mar 27, 2006 8:35 pm 

nikt też innym nie każe mnie wypychać z toru. na tym dyskusję zakończę, bo nie ma dla mnie sensu.

na szczęście jednak jest prawo określone w przepisach, które pozwala karać za zaniedbanie serwisu. :!:

życzę Ci jednak Aureliusz, żeby nikt nie miał wyjątkowo ważnej sprawy za każdym serwisem i nie zagapiał się, jak ktoś Cię wypchnie z toru, (bo przecież sam w żadnym wypadku nie możesz wypaść...).

niestety nie każdy jest w czołówce open'a i nie każdy jeździ tak dobrze, jak Ty.

Artur

-------------------------------------------------
Rajdy RC - Zapraszam do uczestnictwa!

Ostatnio edytowano Pn mar 27, 2006 8:44 pm przez Artur Powałka, łącznie edytowano 1 raz

Tytuł:
PostNapisane: Pn mar 27, 2006 8:39 pm 

na szczęście jednak jest prawo określone w przepisach, które pozwala karać za zaniedbanie serwisu. :!:

jest takie prawo
serwisant odpowiada tak samo jak i zawodnik

Tytuł:
PostNapisane: Pn mar 27, 2006 8:40 pm 

Moim zdaniem Aureliusz ma rację, serwis jest dodatkiem.

Ktoś może jest po biegu zmęczony, i musi iść na serwis. Na hali było naprawdę ciepło.

A to że ktoś wypadł z toru to już jego wina.

Ogólnie było fajnie, obiad taki sobie, może dlatego że jestem przyzwyczajony do jedzenia kebabów, pizzy..

Model po biegu cały osyfiony, no ale cóż. Tor dość trudny, ale ok.

Nagrody ciekawe, szkoda że nic nie dostałem :lol:

Ogólnie ok było.

Ps. Co to ma być, czy muszę mieć login imię i nazwisko jak jestem zawodnikiem? Bo chyba mi Pan Rafał zmienił. Ale jak tak ma być to niechce...

Nowy model in soon...

http://www.rcpics.net/member/Kai11

Ostatnio edytowano Pn mar 27, 2006 8:41 pm przez Michał Olech, łącznie edytowano 1 raz

Tytuł:
PostNapisane: Pn mar 27, 2006 8:41 pm 

Przemek Morawski napisał(a):
Odnośnie nagród, w klasie Top Stock młodzik i junior dostali modele a senior(ka) Kinga silniczek... To się nazywa sprawiedliwość.

zapraszam na TAMIYA CUP 2006
postaram sie abygrupa seniorów tez otrzymala odpowiednie nagrody

z tego co mi wiadomo to inni dystrybutorzy nie byli tak hojni jak Tamiya

Jacek

Tytuł:
PostNapisane: Pn mar 27, 2006 8:45 pm 

nikt też innym nie każe mnie wypychać z toru. na tym dyskusję zakończę, bo nie ma dla mnie sensu.

życzę Ci jednak Aureliusz, żeby nikt nie miał wyjątkowo ważnej sprawy za każdym serwisem i nie zagapiał się, jak ktoś Cię wypchnie z toru, (bo przecież sam w żadnym wypadku nie możesz wypaść...)

Jak wypadam to jestem zly na siebie a nie na innych <serwis>

Tytuł:
PostNapisane: Pn mar 27, 2006 9:01 pm 

Jacek Żurek napisał(a):
z tego co mi wiadomo to inni dystrybutorzy nie byli tak hojni jak Tamiya
Jacek

Oczywiście, brawa dla firmy ATA za ufundowanie nagród, suma tych nagród była naprawdę imponująca. Co by jednak nie mówić, żal mi się Kingi zrobiło :-( Bacznie obserwowałem jej jazdę na torze, jeździła bardzo dobrze a przede wszystkim czysto. Jakoś nie zauważyłem aby na kogoś najechała albo wypchnęła z toru, jednym słowem nie szła do celu po trupach :-) i jakoś ten skromny w sumie silniczek nie był moim zdaniem adekwatny do tego co osiągnęła. Oczywiście doceniam to, że w ogóle cokolwiek dostała oprócz koperty z zawartością :-)

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 34 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3  Następna strona