Forum serwisu RC AUTO
  * RC AUTO    * e-mail do ADMINA    * FAQ    * Szukaj   * Użytkownicy
* Zaloguj   * Zarejestruj
Teraz jest Cz kwi 02, 2026 10:50 pm

Utwórz nowy wątek Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 164 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11  Następna strona
Autor
PostNapisane: So cze 01, 2013 4:23 pm 

Łukasz Potępa napisał(a):
Jest nas za mało żeby sie podzielić tak jak Pan proponuje. A jazda dla wygranych podejdynczych zawodów to bezsens.

Łukasz ty z problemem wygranych pojedynczych zawodów nie masz problemu... ale była by to dla Ciebie jakaś szansa.
Sam piszesz ,że jest Nas mało.I co będzie więcej od jeżdżenia po Kraju,i napędzaniu zbędnych kosztów.
Masz pod nosem przykład ,a nie chcesz tego widzieć. Niestety muszę to powiedzieć ,posypując głowę popiołem ,jakie zasługi ma ATA. To ona nawet na Waszym terenie (Żabno) zrobiła więcej niż postlokowskie organizacje z Bernadym na czele...
Chodzi o cykl. Trenujemy, startujemy gdzie chcemy. Ale w jakimś celu. Czyli spotykaniu sie eliminacjach i zbieraniu punktów do Mistrzostw Polski. I w ten sposób ściga sie praiwe każdy kraj. Owszem niektórzy obszarami jak Niemcy ale oni maja dużo wiecej zawodników.

I od zawodów LOK tych zawodników nie przybędzie. Wielu zrezygnuje z powodu kosztów,niezdrowej rywalizacji podsycanej przez pseudo sędziego.Podstawowy cel startu to wynik sportowy,a nie ten wynikający z układu. Zawody poza LOK dają szansę startów zawodników zagranicznych i konfrontacji. LOK to blokuje. Tak jak w interesie LOK leży to żeby za licencje pobierać od ludzi nie Klubów jak jest zapisane w ustawie.Stara komunistyczna metoda nie dopuszczenia do tworzenia grup i porozumień.Oni wiedzą,że w "kupie"siła...a Kowalskiego można zmanipulować.
A teraz chodzi Panu tylko o to żeby przekonać ludzi ze Ścinawka the best. Ścigajmy sie na zawodach lokalnych. Najlepiej w Ścinawce.

Co Ty czytasz ? A może coś używasz i masz zwidy. Gdzie ja w tym temacie zmuszam kogokolwiek do przyjazdu do Ścinawki. Fakt ,że cieszymy się obecnością zawodników z Polski ,gdyż jest to wyraz uznania naszej pracy i starań. To,że na tej stronie reklamujemy swoje zawody to chyba normalne. LOK też może na swojej "słusznej" stronie,ale tam nawet Michał Karpiński nie chce pisać. Fakt,że Ścinawka jest największym cyklem w Polsce-daj przykład na to ,że to fałsz. To ,że poziom sportowy na hali był najwyższy też nie jest kwestionowalne.
Zauważ jacy zawodnicy stanowią czołówkę w klasie Modi... Albo wychowankowie ATA: Orłowski,Okoński albo ścinawkowicze Niebora,Ogonowski,Różycki. Spotkali się w Nowej Rudzie i walczyli jak równy z równym.
Ścinawka i jej już przygotowywany czwarty sezon może służyć jako przykład,dla tych którzy cenią własne działania. To przykład na to że może się udać. Jesteśmy w stanie pomóc każdemu kto zechce taką pomoc przyjąć.

Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  

PostNapisane: So cze 01, 2013 5:29 pm 

Pan nie ma problemu nawet z tym ze Pan nie jeździ. I szkoda ze nie wie pan co sie dzieje poza Ścinawka, oprócz tego ze jeździmy w pod egidą loku.

Ładnie Pan pisze, niestety potrafi sie Pan tylko powtarzać. Lok zło lok zło. Szkoda ze za dużo dla Pana to pojęcie ze mam gdzieś czy to lok czy nie.

A ile ludzi zrezygnowało bo jedyne zawody na które przyjeżdża dużo osób to Ścinawka. I nie dla wszystkich jest to blisko?

Mammoth Racing Concepts - www.mammothrc.pl

lukasz7-92@tlen.pl
kom 607534977

PostNapisane: So cze 01, 2013 6:19 pm 

...
A ile ludzi zrezygnowało bo jedyne zawody na które przyjeżdża dużo osób to Ścinawka. I nie dla wszystkich jest to blisko?

Ręce opadają,już mi się nie chce brać udziału w tej dziecinnej dyskusji...
To co mamy przestać robić zawody w Ścinawce,żeby nie ubywało zawodników ? A może jeździć po Polsce i np.w Tarnowie coś zrobić,żeby inni mieli bliżej i było ich więcej.
Z drugiej strony to powinniśmy być dumni,że Polska jest coraz większa,bo kiedyś jak dwie ,trzy eliminacje na rzecz LOK były organizowane w Kłodzku to zawodnicy mieli bliżej i przyjeżdżali,a teraz bez LOK mają zdecydowanie dalej i masowo rezygnują. Cudowna siła LOK.
Zacznij Łukasz pisać jak 20-letni facet ,a nie na poziomie 11 letniego chłopca.
PS.Właśnie to jest dowód ,że taka konwencja "zmusza" zawodników do włóczenia się po Kraju.Bo trzeba zaliczyć Eliminację. No i dla LOK to jest gwarancja większych wpływów za licencje,a za licencje powinny płacić kluby.

PostNapisane: So cze 01, 2013 6:25 pm 

Z naszej dwójki to za smarkacza robi Pan pisząc bzdury. Ale widzę ze Pana zasada rozmowy to jak ktoś ma inne zdanie obrazić zmieszac z błotem. W końcu jest Pan "liderem".

Dobrze by było jakby pan w końcu zrozumiał ze ja od początku nie składam hołdu lokowi. Prosze przejrzeć na oczy i pisać z sensem. Nie chce wpływów do loku tylko jazdy. Wszędzie.

lukasz7-92@tlen.pl
kom 607534977

PostNapisane: So cze 01, 2013 6:42 pm 
Administrator forum

Łukasz, jeździj gdzie chcesz, płać za licencję i narzekaj że ludzie rezygnują bo jedyne zawody na które przyjeżdża dużo osób to te w Ścinawce.

Możesz jeszcze napisać petycję do Prezydenta o przeniesienie Ścinawki w okolice Tarnowa :)

Napisz dlaczego cykl w Koszycach nie wypalił. Chociaż to też może być wina Ścinawki :)

Marek Kusiakiewicz, RC-AUTO

PostNapisane: So cze 01, 2013 6:45 pm 

Odpowiedz na pytanie ,a nie rozmydlaj. Czy do Kłodzka za czasów LOK było bliżej? I gdyby była jakaś lokowska impreza to byś przyjechał?
Ciągle nie dałeś odpowiedzi co daje LOK,jakie są korzyści. Czy Twoje ostatnie miejsce na GP Koszyc ma gorsze znaczenie niż ostatnie miejsce na EMP? Jeśli odpowiesz na te pytania "tak" to masz jak w banku ,że ja już nic nie napiszę...w tym temacie.
Ps.Podaj przykład bzdury którą napisałem...konkretnie bez frazesów.
Ps2. Marek już donosy pisali na Ścinawkę i pewnie Łukasz jako podopieczny Bernadego, który już kiedyś zasłynął donosem do EFRA, steruje nim i to nie zdalnie.

PostNapisane: So cze 01, 2013 7:26 pm 

Szkoda że Pan nie odpowiada na wszystkie.

Szkoda że nikt nie czyta, że nie chodzi mi o lok.

I tak wygrana (przegrana, 2 miejsce - nieistotne) jest fajniejsza (bardziej wartościowa, więcej powie o "jakości zawodnika") ścigając się w pełnym cyklu (eliminacje i mistrzostwa) niż o zawodniku, który jest zwycięzcą jednych zawodów.

I tu nie chodzi o LOK. Czy jest problemem rozgrywanie cykli zawodów lokalnych, ale nadrzędnym można powiedzieć "celem" byłyby mistrzostwa Polski? I nie ważne kto to organizuje. Chętnie powalczę w mistrzostwach federacyjnych. Nie mówię o tym żebyśmy się ścigali tylko w Tarnowie, tylko w Warszawie, czy tylko we Wrocławiu. Tylko po całej Polsce, z różnymi zawodnikami.

Każdy szlifuje umiejętności w lokalnym cyklu. Spotykamy się w takich mocnych ośrodkach które taki cykle organizują, jeżdżąc eliminacje. Przyjeżdżamy na finał (organizator finału ma zakaz jazdy powiedzmy miesiąc przed, robimy tylko Warm Up) i wszystko hula idealnie. Jest rywalizacja, zawody można sobie wybrać (liczymy połowę eliminacji plus 1), spotykamy się na wielkim finale i to wyciąga zdecydowanie najlepszego zawodnika, nie tylko mistrza jednych zawodów, ale kogoś kto nie tylko jeździ świetnie, ale powtarzalnie.

Wypraszam sobie wrzucanie mnie do worka z kimkolwiek. I nie jestem nikogo podopiecznym. Jeżeli ma Pan problem z Panem Tadeuszem Bernadym, proszę napisać do niego. Zresztą jest na to specjalny punkt w regulaminie forum:

Cytuj:
Swoim prywatnym animozjom dawaj wyraz wyłącznie w listach prywatnych. Nie ma nic bardziej denerwującego i żenującego niż oglądanie grona publicznie wyzywających się osób.

Ale widzę że Pan, Panie Lesławie, jest ponad regulamin i może wylewać pomyje na każdego.

Ja nie muszę się z nikim zgadzać, ale przynajmniej mam odrobinę szacunku. I mimo tego że pisze Pan często dla mnie głupoty to nie obrażam i nie obrzucam błotem. Przykro mi że nie otrzymuję takiego szacunku z drugiej strony. Rozumiem, że jest Pan za poważny, żeby rozmawiać z połowę młodszym (przepraszam, jeżeli przesadziłem).

lukasz7-92@tlen.pl
kom 607534977

PostNapisane: So cze 01, 2013 7:40 pm 

... Rozumiem, że jest Pan za poważny, żeby rozmawiać z połowę młodszym (przepraszam, jeżeli przesadziłem).

Trzy razy młodszym... Wszystko opisałeś to co w pierwszych postach proponowałem Panu r.podkalickiemu. Może przypomnę Ci ,że razem z Michałem stanąłeś na straży LOK. Teraz sprytnie odwracasz kota ogonem. To o zamykaniu torów może dotyczyć ,torów ,stałych otwartych.Ale jest to bzdura.No chyba że kogoś na to stać.Bo w przypadku hali to nie wiem co zamknąć,może organizatora...
Mieszasz różne sprawy i tematy.
LOK jest zbędny ,a organizatorzy powinni być niezależni ,ale działać wspólnie z innymi. O to mi chodziło. A Tobie?
Ps.dla przypomnienia LOK zorganizował samodzielnie jedyne zawody w Michałowicach...

PostNapisane: So cze 01, 2013 7:51 pm 

Przepraszam że odjąłem lat, nie znam Pana wieku.

Napisałem że lok robi (może i nie idealnie) coś co według mnie jest najlepszym sposobem na rozgrywanie zawodów. A nikt nie daje lepszej alternatywy w tym momencie. A wkurza mnie to, że nawalacie, a nie dajecie alternatywy ogólnopolskiej, tylko zachęcanie do przyjazdu do siebie.

A włączyłem się do rozmowy słysząc o "demokracji" na forum, której nie ma.

lukasz7-92@tlen.pl
kom 607534977

PostNapisane: So cze 01, 2013 8:58 pm 

Napisałem że lok robi (może i nie idealnie) coś co według mnie jest najlepszym sposobem na rozgrywanie zawodów. A nikt nie daje lepszej alternatywy w tym momencie.

Ale sprecyzuj jakie czynności wykonuje LOK w celu najlepszego sposobu na rozgrywanie zawodów? Nawet organizator musi za nich zbierać kasę za licencje.
A wkurza mnie to, że nawalacie, a nie dajecie alternatywy ogólnopolskiej, tylko zachęcanie do przyjazdu do siebie.

Nawalamy czyli robimy coś źle no ciekawe ,nie byłeś a wiesz.
Jaką mamy dać alternatywę ogólnopolską? Bywają u nas zawodnicy z Poznania ,Szczecina,ze Śląska ,z Tarnowa,z Warszawy,z Czech,Niemiec ,a nawet Łotwy.Serdecznie zapraszamy wszystkich. Czy w Twoim pojęciu powinniśmy organizować zawody np.w Tarnowie dając alternatywę? Czy co.
Tu właśnie jest pole do popisu dla innych. Warszawa organizuje Mazowieckie Mistrzostwa, ludzie z Wielkopolski,Ci bardzie światli niż Michał robią Wielkopolskie Mistrzostwa. I o to chodzi.
Alternatywa to pojęcie z logiki matematycznej ,tłumaczone na język potoczny jako "lub" .Czyli sugerujesz ,że mamy robić zawody w Ścinawce lub w Tarnowie.
Nie i jeszcze raz nie. W naszym przypadku,żeby następował rozwój musimy zastosować koniunkcję czyli "i". I w Ścinawce i w Tarnowie.
A włączyłem się do rozmowy słysząc o "demokracji" na forum, której nie ma.

Jak najbardziej ta strona jest demokratyczna.Gdybyś stał w takiej "opozycji" na słusznej stronie ,dawno byś nie funkcjonował.
A jeśli już to podaj mi przykład idealnej strony na której znalazła się informacja o Ścinawce...
LOK jest organizacją ,która nie funkcjonuje prawidłowo wobec prawa zapisanego w Ustawie.Mieli 2 lata na restrukturyzację.Chcieliśmy im pomóc,ale nie byli zainteresowani.
W związku z tym na tej stronie nie będzie promocji: wódki,papierosów, dopalaczy,faszyzmu,komunizmu i nieprawidłowości jakie reprezentuje LOK.
Ps.Podaj źródło informacji o kadrze ,która została wysłana w roku 2013 ,a nie 2011. Informacji kto dostał 5 darmowych licencji. Ogólnie biorąc informacji. No i gdzie można dostać biuletyn o którym mowa w przepisach sekcji.
My biuletyn wydaliśmy i zawodnicy otrzymali.

PostNapisane: So cze 01, 2013 9:34 pm 

A jak LOK łamie prawo to podam przykład:
Fragment Ustawy o Sporcie:
Art. 9.
1. Kadencja władz polskiego związku sportowego nie może być dłuższa niż 4 lata.
2. Funkcję prezesa zarządu polskiego związku sportowego można pełnić nie dłużej
niż przez 2 następujące po sobie kadencje.
3. Członek zarządu polskiego związku sportowego nie może:
1) łączyć tej funkcji z funkcją w innych władzach tego związku;

A tym czasem P.Bernady jest: Wiceprzewodniczącym CKM : http://www.mazowszelok.pl/ckm
Przewodniczącym SMS : http://rc-sport.pl/?q=node/84
no i w TKMS w Zarządzie : http://www.tkms-rc.pl/?url=62&
Jeśli przepisy mają w d**** to i zawodników.
Łukasz nie dziwię się ,że tak walczysz o LOK.Pewnie mając w zarządzie tak wysoko postawionego funkcjonariusza ,macie z tego powodu profity.I nie zaprzeczaj bo ta kwestia jest nie do sprawdzenia.
I jeszcze jedno pytanie co jest związkiem LOK,CKM czy SMS i kto jest prezesem Związku samochodziarzy ??
Ps.Rodzi się kolejna fajna inicjatywa : http://rcclubpoznan.p2a.pl/viewtopic.php?id=2788 Widać,że można.
Już trzymamy kciuki za chłopaków z RC Clubu Poznań. Być może nostalgia za torem w Murowanej skusi wielu zawodników. Może nawet Michał Karpiński wpadnie,ale kto mu powie bo on już tu nie czyta. :D :D

PostNapisane: So cze 01, 2013 10:33 pm 

Proszę czytać, nie walczę o LOK, jak Pan zrozumie co piszę i przyjmie do wiadomości to można dalej dyskutować.

Lok mnie nie interesuje. Ingteresuje mnie to że zawody pod egidą lok, w sensie cykl zorganizowany jest tak jak powinien. I nie dziwi mnie walka organizatorów z lokiem, bo lok nic nie daje.

O sprawy organizacyjne profity, proszę pytać Pana Bernadego, mojego Tatę, Janusza Potępę, ja jestem zawodnikiem, nie organizatorem.

Nie podoba mi się to co Pan proponuje. Jeździmy lokalnie i spotykamy się raz na wielkim finale.

To jest bezsens i to powtarzając raz kolejny próbuję przekazać.

Przepraszam za brak precyzji - nawalacie = narzekacie.

Demokracja nie wyklucza reklamowania innych zawodów, Nie reklamujemy lok, tylko organizatora który te zawody organizuje. Bo lok mam gdzieś (podejrzewam że jak wszyscy)

lukasz7-92@tlen.pl
kom 607534977

PostNapisane: N cze 02, 2013 6:22 am 

Nie podoba mi się to co Pan proponuje. Jeździmy lokalnie i spotykamy się raz na wielkim finale.

To jest bezsens i to powtarzając raz kolejny próbuję przekazać.

Demokracja nie wyklucza reklamowania innych zawodów, Nie reklamujemy lok, tylko organizatora który te zawody organizuje. Bo lok mam gdzieś (podejrzewam że jak wszyscy)

Łukasz,

Przedstawiłeś swój punkt widzenia, "jazda lokalnie i spotykanie się na wielkim finale to bezsens". Widzisz tak to jest, że w tej całej zabawie to najważniejszy jest zawodnik i to jakie jest jego zdanie i oczekiwanie. Frekfencja na zawodach pod szyldem LOK w zestawieniu z MP organizowanych przez nową federację jasno pokazuje czego zawodnicy oczekują i w jakim kierunku należy zmierzać.

Ze znanych mi zawodów mistrzowskich u naszych sąsiadów Słowacja, Czechy, Niemcy zawody mistrzowskie organizowane są na zasadzie jednej finaowwej imprezy imprezy tak jak Mistrzostwa Świata czy Europy. Oczywiście my możemy zawsze być w awangardzie Europy ;-) tylko wracam do źródłowego pytanie czy tej awangardy chcą sami zawodnicy. Moja obserwacja w on-road podpowiada mi, że nie chcą a siłowe rozwiązania do niczego dobrego nie prowadzą.

Zacznijcie słuchać zawodników a nie działaczy, bo z nimi jak niewiawdomo o co chodzi to chodzi o ...? ;-)

PostNapisane: N cze 02, 2013 7:58 am 

...

No i dlatego organizatorzy i ich zawody są promowani,ale jak się ubiorą w przysłowiowe "brunatne" koszule LOK ,stają się nie demokratyczni i dotyka ich zakaz. Przecież już pisałem nawet w demokracji są pewne zakazy...

PostNapisane: N cze 02, 2013 10:45 am 

Jak można mieć wyniki bez LOK dowodzi to: http://www.myrcm.ch/de/ets/20130531_612 ... index.html
Dzisiejszą eliminację Kuba pojechał szybciej niż Wischniewski. Szkoda ,że te dwie eliminacje mu nie wyszły. Ale walka trwa dalej.
Troszkę zmieniona jest forma kwalifikacji .Do finału wchodzi 10 z eliminacji i 2 po pod finałach. Super rozwiązana sprawa opon.Wszyscy jednakowe,nawet pod względem średnicy i nie smarowane.

Ps.i pomyśleć,że na Kubę lokowcy wysyłali donosy...

Utwórz nowy wątek Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 164 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11  Następna strona