Forum serwisu RC AUTO
  * RC AUTO    * e-mail do ADMINA    * FAQ    * Szukaj   * Użytkownicy
* Zaloguj   * Zarejestruj
Teraz jest Wt cze 09, 2026 12:08 pm

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 54 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4  Następna strona
Autor
PostNapisane: Wt cze 07, 2011 6:28 am 

Maciek Brzozowski napisał(a):
Panie Zaremba caly czas pan ze mnie szydzi... przepelnione ironia, trwoga, brakiem kultury, i wlanie pogarda z pana strony ?
Kolejny raz pisze pan ze ja z czegos szydze i kolejny raz pan usilnie stara sie wmowic wszystkim klamstwo. Zeby to wszyscy mysleli ze ja jestem tym zlym ;]
Ciagle pan pokazuje swoja slabosc.

Pozdrawiam Maciek

Ja nie ironizuję ,piszę wprost.Wyrażam swoje oburzenie na takie zachowanie jakie pokazałeś wypowiadając się o innych.Wyrażam trwogę o postawę sportowca-modelarza ,mając pogardę do takich zachowań.
Opinię wyrabiasz sam o sobie ,a czytelnik sam oceni czy dobrze się czuje z tym,że jest ze "wsi i okolic".
Tak pokazuję Swoją słabość do prawidłowych zachowań i dlatego ostro reaguję.
Jest takie czarodziejskie słowo "przepraszam".Zastosuj je wobec tych ,których uraziłeś Swoim nieodpowiednim postem i sprawa rozejdzie się po kościach...a na przyszłość pomyśl o innych.
ps.Pisz po polsku.Ten brak polskich liter to niechlujstwo czy nonszalancja? Fora mają Swoje regulaminy,ale pewnie nie masz czasu zagłębiać się w nie.

Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  

PostNapisane: Wt cze 07, 2011 7:22 am 

Jeśli chodzi o słowo Przepraszam, z Pana strony Maćkowi i jego Tacie też się należy to, że moga sobie pozwolić na uczestnictwo w więcej niż imprezach krajowych nie jest powodem do ciągłego pisania na temat stanu portfela Państwa Brzozowskich. Mają jeżdzą, kazdy temat który dotyczy Macka kończy się KASĄ. Nadmienie tylko fartem można wygrać biegi eliminacyjne, jedne zawody ale nie sezon i to nie w jednej z klas. Nie twierdze, że w niektórych sytuacjach niema Pan racji. Nie bronie tutaj Maćka, gdyż czasem może nie przemyśli co napisze. Wydaje mi się jednak, że jest to podyktowane impulsem jaki uderza po przeczytaniu postu Pana. Sam Pan dobrze wie, iz pańska osoba jest kontrowersyjna na forum i u różnych forumowiczów wzbudza różne emocje. Dlatego prosił bym jak sam Pan słusznie zobaczył o pisanie na priv bo takim zachowaniem nie tylko Pana bo i Macka i Moim również innych nie powiększamy liczby sympatyków modelarstwa a przeciez kazdemu z nas chodzi o to im więcej tym fajniejsze są nasze wyscigi i bardziej pasjonujące.

Pozdrawiam
Łukasz Jedliński.

PostNapisane: Wt cze 07, 2011 8:02 am 

Łukasz Jedlinski napisał(a):
Jeśli chodzi o słowo Przepraszam...

A, jeżeli o to chodzi to oczekiwałbym raczej takiego słowa od kolegi, który zamiast poświęcić swój czas na zgłębienie przepisów regulujących nazewnictwo zawodów (podpowiem, chociaż nie wiem czy znajdzie na to czas :) - Ustawa o Sporcie - dotyczy modelarstwa do 09.2012). Poza tym oczekiwałbym słowa "przepraszam" od wielu innych, którzy np. mieniąc się sędziami LOK wielokrotnie naginali, badź ignorowali przepisy, które sami napisali, również od tych zawodników, którzy jawnie oszukiwali w rywalizacji sportowej lub mając w pogardzie innych kolegów stosowali styl jazdy typu "przecinak" i.t.p., wiedząc, że w polskich realiach nic im za to nie grozi.

Długo można by pisać ale mam nadzieję, że właśnie Leszek będzie stanowczo piętnował tego typu zachowania,a forum wydaje się tu odpowiednim narzędziem. Zresztą pisanie na forum doprowadziło już do wielu pozytywnych zjawisk w modelarskim światku, czego regionalne i producenckie zawody są doskonałym przykładem. Tu widać wyraźnie różnicę między byciem kontrowersyjnym, a bufonadą połączoną z niskim stanem świadomości i każdy czytający może sobie na ten temat wyrobic własny pogląd.

KYOSHOblog

PostNapisane: Wt cze 07, 2011 10:01 am 

cytat : "A, jeżeli o to chodzi to oczekiwałbym raczej takiego słowa od kolegi, który zamiast poświęcić swój czas na zgłębienie przepisów regulujących nazewnictwo zawodów (podpowiem, chociaż nie wiem czy znajdzie na to czas - Ustawa o Sporcie - dotyczy modelarstwa do 09.2012)."
Pare przykładów do napietnowania zgodnie powyzszym cytatem:
- http://www.centrumhipiki.com/Podstrony/ ... U---wyniki
- "Mistrzostwa Polski Prezenterów Plażowych"
- http://exposweet.pl/assets/formularze/K ... ulamin.pdf
- http://amppz.cs.put.poznan.pl/
- V Mistrzostwa Polski Debat Parlamentarnych
Pozdrawiam
P.S Jaka dyskusja takie rozumowanie :)

PostNapisane: Wt cze 07, 2011 12:33 pm 

Jacek Pietrzak napisał(a):
...
P.S Jaka dyskusja takie rozumowanie :)

Jacek,a może odwrotnie ,jakie rozumowanie taka dyskusja...
Dwa zdania, a w nich pogarda i obraza skierowana do wszystkich,do zawodników i organizatorów.Wynika z nich,że jaśnie panicz jak znajdzie wolną chwilę to wpadnie na HPI, złoi wieśniaków i zostanie Mistrzem.A może to sugestia,żeby " wieśniacy" w ogóle nie przyjeżdżali bo i tak są bez szans.Można by zrobić cykl zawodów tylko dla Mistrza,albo tytuły nadawać korespondencyjnie.
Jeszcze raz przytoczę cytat Mistrza...
Maciek Brzozowski napisał(a):
Na te zawody co organizujecie zjezdzaja sie osoby z pobliskich ,,wiosek i okolic" :wink:
Jezeli sie myle to z checia przyjade do was jak znajde jakis wolny termin, gdyz chcialbym byc Mistrzem Polski HPI challenge.

Zastanawia mnie dlaczego wiele osób "oplutych" wyciąga parasol...Czy to kompleksy czy obojętność ...

ps.Na zawodach HPI nie tacy Mistrzowie bywali.Czy pamiętacie Andy Moora w Łodzi ?

PostNapisane: Wt cze 07, 2011 3:21 pm 

Witam.

panie leslawie prosze nie zwracac uwagi na brak polskich znakow
Gdyz odpisuje na przerwach w szkole na telefonie :)
Mysle ze nie potrzebnie pan caly czas prowokuje.
Ja juz sprostowalem swoja wypowiedz, kilka postow wczesniej.
Co do pana adama to raczej nie bede sie wypowiadal, brak mi slow.
Piszac te posty nie czuje sie ,,Mistrzem" dlatego uznaje pana leslawa slowa za komplement.
Przypominam czemu tak rozwinela sie dyskusja, otoz zapytalem sie o to czy
Zawody ktore organizuje HPI moga miec w nazwie Mistrzostwa Polski.
Szkoda ze wyszlo to jak wyszlo...

Pozdrawiam

setup na sand http://imageshack.us/photo/my-images/641/img0026wx.jpg/

PostNapisane: Wt cze 07, 2011 4:13 pm 

Cytuj:

ps.Na zawodach HPI nie tacy Mistrzowie bywali.Czy pamiętacie Andy Moora w Łodzi ?

Dla ścisłości to była Eliminacja MP,organizowana przez HPI Polska.
Pozdrawiam

PostNapisane: Wt cze 07, 2011 5:46 pm 

Michał Tronowski napisał(a):

Pozdrawiam

I właśnie po tej eliminacji wiele się działo.... :D :D Na płaszczyźnie LOK -nie mile widziani dystrybutorzy...

Maciej Brzozowski napisał(a):
Przypominam czemu tak rozwinela sie dyskusja, otoz zapytalem sie o to czy
Zawody ktore organizuje HPI moga miec w nazwie Mistrzostwa Polski.

Masz na "podorędziu" Prezesa SMS.Tam kieruj wszystkie pytania i wątpliwości.Unikniesz wtedy jak twierdzisz niechcącego obrażania ludzi.Przerwy w szkole poświęć na nadrabianie zaległości bo i tak z Twojej pisaniny nic nie wynika.
Druga sprawa to to,że od Przewodniczącego możesz się niczego nie dowiedzieć...On też nie ma czasu na zapoznanie z przepisami,a co dopiero z ustawami o sporcie.

PostNapisane: Wt cze 07, 2011 10:03 pm 

Michał Tronowski napisał(a):

Pozdrawiam

Zrobił się trochę offtopic ale za to coś ciekawego dowiedziałem się z historii zawodów off-road. To zdaje się już drugi wątek historyczny w tym temacie bo pierwszy odnalazłem ten:

Maciej Nowak napisał(a):

By zachować spójność historyczną ROAR organizowało mistrzostwa w MT. Gdy ja zaczynałem ze spalinami MT było wiodącą klasą na MP, a nasze przepisy opierały się właśnie na przepisach ROAR. Wielu z tych najbardziej doświadczonych zawodników buggy jakich możesz spotkać na MP właśnie od tej klasy zaczynało. Naturalną drogą ewolucji (jaka miała miejsce też w stanach) wszyscy ci co startowali monsterami przesiedli się w końcu na tragusy bądź bagusy.

Tyle odnośnie historii. ;)

Czy ktoś jeszcze mógłby napisać jak to właściwie było i czy rzeczywiście klasa MT była najliczniejszą na EMP od samego początku istnienia tych imprez rc ? Swoją drogą jeśli kiedyś HPI wspierało Lok-owskie Mistrzostwa Polski to może uda się zorganizować wspólnie choć jedną imprezę w tym roku ?. Z tego co sobie przypominam coś takiego miało juz miejsce na torze Modelcars w Łodzi w 2009 roku (połączone el EMP z HPI Challenge albo Modelcars). Zapewne takie zawody rozwiązałyby wiele wątpliwości wśród czołowych zawodników we wszystkich tych cyklach.

Na koniec coś w temacie który widzimy w nagłówku:
http://rcauto.feen.pl/viewtopic.php?p=4835#4835

HB Lightning 2pro EVO Force21 buster HB Lightning Stadium 2pro

PostNapisane: Wt cze 07, 2011 10:59 pm 
Administrator forum

Następna EMP jest właśnie w Łodzi i podejrzewam, że będzie wliczana do rankingu Modelcars, ale to niech Pan Jacek potwierdzi, bo to tylko moje domysły.

PostNapisane: Śr cze 08, 2011 11:10 am 

Widzę ze temat stał się bardzo popularny. :D
Więc, pomimo że nie mam na to czasu wyjaśnię zainteresowanym kilka oczywistych kwestii wyczerpując w ten sposób zainteresowanie młodych i starszych modelarzy.

Przez kilka lat osobiście próbowałem LOK przekonywać do rzeczywistej współpracy ze środowiskiem, zawodników, dystrybutorów itd. Niestety Panowie nie szukali współpracy tylko ludzi do czarnej roboty i opłacania swoich wynagrodzeń. Po całej wojnie o niezależność LOK i likwidację różnych dziwnych układów od dwóch lat łaskawie Panowie z LOK pozostawiają organizatorowi zawodów wpisowe za jego ciężką pracę a zawodnikom czasami zaoferują puchar.
Jeśli ktoś z Was organizował zawody i zdaje sobie sprawę, jakie to są koszty i ile pracy to z pewnością nie zgodziłby się na takie traktowanie. :wink:

Bez obrazy, ale dziś organizują zawody LOK:
- głównie początkujący organizatorzy licząc, że pomoże im to w rozwoju, po czym po kilku imprezach dochodzą do wniosku, że zostali wykorzystani.
- Robią to również Ci, których:
- nie stać na zakup urządzenia AMB,
- nie umieją sędziować lub boją się odpowiedzialności,
- nie mają odpowiedniego zespołu współpracowników,
- nie chce się im nauczyć oprogramowania do obsługo wyścigów,
- najogólniej mówiąc i nie obrażając nikogo zawody dla LOK organizują Ci, którym z różnych względów tak jest wygodnie lub czegoś im brakuje.
- powyższe punkty nie wróżą nic dobrego a z pewnością nie tworzą warunków do rozwoju

Nam natomiast niczego nie brakuje i jeszcze się nam chce – to chyba nienormalne ?
Dlatego widząc słabości i błędy tej struktury od wielu lat organizujemy sami zawody głównie dla użytkowników naszych modeli.
Stosujemy własne uproszczone przepisy, co powala nam również rozegrać więcej biegów w czasie dnia i nikogo nie eliminujemy po jednym dniu zawodów. Imprezy organizujemy je głównie dla użytkowników modeli HPI, HB nie, dlatego że jesteśmy przeciwnikami innych modeli, ale dla tego, że naszych zawodników jest wielu i po woli dla wszystkich chętnych nie starcza miejsca. Jak sami zauważyliście oferujemy dużo więcej klas a najczęściej mamy tylko jeden dzień do dyspozycji. Nie odmawiamy jednocześnie posiadaczom innych modeli, którym odpowiada nasza oferta.

Jeśli ktoś z naszych zawodników chce jechać na MP LOK nawet go w tym wspieramy i pomagamy.
Zauważam natomiast, że większość z nich nie czuje takiej potrzeby. Prawda jest taka, że z tytułu MP LOK niewiele wynika zarówno w kraju jak i zagranicą. Na zawodach HPI poza satysfakcją z rywalizacji zawodnicy otrzymują wiele wymiernych wartości w postaci nagród, upustów na zakupy itd.

Aby uspokoić zwolenników MP LOK informuję, że nie mamy ochoty zastępować ani, konkurować z LOK.
Nie chcemy tworzyć też organizacji wiodącej ani nawet klubu – nie jest to nam do niczego potrzebne.
„Mistrzostwa Polski HPI Challenge” to po prostu kolejna oferta imprez w naszym środowisku i to wszystko a zawodnicy sami wybierają i oceniają to, co im odpowiada.
Pomimo złych doświadczeń z LOK cały czas uważam, że taka czy inna, prężnie działająca organizacja, wiodąca zarządzana przez ludzi z wyobraźnią jest potrzebna każdemu środowisku.
Przez kilka lat wiele osób próbowało w tym pomóc wskazując właściwe i logiczne kierunki rozwoju, procedury postępowania, pomysły na promocję modelarstwa.
Niestety na próżno a szkoda, bo wszystkim byłoby dużo łatwiej.
Dzisiaj już mi się znudziło i jest mi zupełnie obojętne, co dalej będzie się działo z MP LOK a znając podejście obecnego zarządu i sekcji śmiem twierdzić, że dzień, kiedy ministerstwo zakręci kurek będzie ostatnim dniem zainteresowania Panów organizacją dla Was zawodów.
Polecam, więc abyście nie pluli na niezależnych organizatorów, bo niebawem możecie być w dość głupiej sytuacji. :wink:

PostNapisane: Śr cze 08, 2011 11:48 am 

HPI Polska napisał(a):
...Przez kilka lat wiele osób próbowało w tym pomóc wskazując właściwe i logiczne kierunki rozwoju, procedury postępowania, pomysły na promocję modelarstwa...

Takie osoby są dalej i organizują zawody np. w Ścinawce czy Kłodzku. :D Są to osoby całkowicie pasjonujące się modelarstwem,bez związków z biznesem otwarte na współpracę,bo tak też można.
A dzisiejsza władza ,no cóż można o niej powiedzieć.Działa w podziemiu w wąskim gronie klakierów.Na 11 czerwca zaplanowane jest Walne,a kto o tym wie,przyjaciele "królika".Prywatnymi ścieżkami, po dokonanej weryfikacji tych pokornych zawiadamia się o konieczności organizowania "nowej"na bazie "starej" organizacji.Odbywa się to w iście białoruski sposób,a Przewodniczący SMS jest przykładem totalitarnych zachowań dyktatora.
cytat z meila napisał(a):
Spotkanie ma charakter Walnego Zebrania SMS. Wymienieni panowie, jak i Kluby jakie reprezentują, nie są członkami Sekcji, ani Związku. Nie mam więc obowiązku ich zapraszania.
Jeżeli jednak chcę zaprosić dodatkowe osoby to mam takie prawo sobie ich wybrać.
Pozdrawiam
Andrzej Trella
Przewodniczący Sekcji Modeli Samochodów LOK

Szkoda,że nie z komsomolskim pozdrowieniem...
Powyższy cytat to odpowiedź Przewodniczącego na pytanie zadane przez kogoś, dlaczego na Walne nie zostały zaproszone osoby X,Y,Z.
Dodać należy,że na liście zaproszonych są osoby,które niewiele wniosły do ,choćby ostatniego sezonu modelarskiego.Są za to ci ,którzy starą komunistyczną metodą podpisali lojalki.
Na tym Walnym ma być omawiana sprawa powołania nowej organizacji.Z mojego Klubu w MP LOK startuje 5-6 zawodników.To mało ,żeby oni poprzez Swoich przedstawicieli mieli jakikolwiek wpływ na modelarstwo.
Jak widać Pan Przewodniczący Trella uważa ,że nowe można tworzyć tylko w swoim szambie.Być może Ci niezaproszeni banici mogli by zasugerować zbyt nowatorskie,demokratyczne rozwiązania.
I to jest właśnie grunt na którym wschodzą "gwiazdy"...

Ps.Jeszcze na koniec rodzynek:
Andrzej Trella w meilu napisał(a):

PS Z grona zaproszonych wykluczyłem:
...
- oraz Adama Różyckiego – jak wspomniałem wcześniej Adam wysłał do Ministerstwa donos na nasz Związek, wytykając wszystkie błędy i nieprawidłowości popełnione przez Związek, tym bardziej, że do niego nie należy.

Choć to nie był donos ,a raczej Obywatelskie zapytanie,które jest zagwarantowane Konstytucją w kwestii wydanych pieniędzy,"Nasz" Prezio jest oburzony.Pewnie lista praw obywatelskich i Konstytucja wiszą u niego na gwoździku za drzwiami z serduszkiem, bo on sam nadaje prawa.
Równocześnie jakże piękne przyznanie się do istniejących ,wszystkich błędów i nieprawidłowości w LOK... :D Prezes jest mistrzem strzału w kolano...własne.

PostNapisane: Śr cze 08, 2011 9:37 pm 

HPI Polska napisał(a):

Bez obrazy, ale dziś organizują zawody LOK:
- głównie początkujący organizatorzy licząc, że pomoże im to w rozwoju, po czym po kilku imprezach dochodzą do wniosku, że zostali wykorzystani.
- Robią to również Ci, których:
- nie stać na zakup urządzenia AMB,
- nie umieją sędziować lub boją się odpowiedzialności,
- nie mają odpowiedniego zespołu współpracowników,
- nie chce się im nauczyć oprogramowania do obsługo wyścigów,
- najogólniej mówiąc i nie obrażając nikogo zawody dla LOK organizują Ci, którym z różnych względów tak jest wygodnie lub czegoś im brakuje.
- powyższe punkty nie wróżą nic dobrego a z pewnością nie tworzą warunków do rozwoju
:wink:

:lol:
No teraz to się naśmiałem :lol: :lol: :lol:
Dla Pana wiadomości w off road wygląda to inaczej.
- faktycznie jesteśmy początkujący, skoro zaczęliśmy organizować zawody jakieś 13 lat temu (1998), jak jeszcze Panie nie wiedział co to modelarstwo :lol:
- nie musimy mieć urządzenia AMB na własność aby organizować imprezy, możemy je pożyczyć, jest już kilka urządzeń w Polsce. Poza tym Pana też nie stać, bo przecież nie ma Pan urządzenia AMB ;-)
- Umiemy sędziować bo nasze doświadczenie bez problemu ogarnia przepisy, zresztą sami często je tworzyliśmy.
- Oczywiście że mamy odpowiedni zespół, inaczej nie organizowalibyśmy imprez rangi MP
- Ja osobiście i parę innych osób z klubu umiało obsługiwać oprogramowanie Laps free już w 2004 roku.
Najogólniej mówiąc to co Pan napisał to same bzdury nie poparte żadnymi faktami. Mam nadzieje że ludzie którzy to czytają w porę się zorientują.
Właśnie takie podejście do sprawy i obrażanie pokazuje prawdziwe oblicze osób które uważają się za wszechwiedzących.

PostNapisane: Cz cze 09, 2011 6:17 am 

Michał Karpiński napisał(a):
No teraz to się naśmiałem :lol: :lol: :lol:
...
.

Z tego wynika,że macie wszystko.... :D To dlaczego nie zrobicie z Muro Buggy cyklu,albo nie zrobicie chociaż ze trzech imprez w sezonie.Takim doświadczeniem byście "zabili" kilka imprez w kraju.Położenie Murowanej Gośliny to też atut.

PostNapisane: Cz cze 09, 2011 6:43 am 

Również niezgodze się ze zdaniem Pana Flisiaka. My jako TEAM działający przy sklepie RC WRÓBLIK organizujemy od niedawna zawody mało tego posiadamy własne AMB oraz dwa tory dla modeli spalinowych i elektrycznych 1:10 i 1:8 oraz oddzielny tor dla petroli na obudwu jest przygotowanie pod amb wystarczy tylko przepiąć wtyczke. Nadmienie tylko że są to prawdziwe tory OFFROAD. Organizujemy również swój cykl zawodów. Ma Pan racje co do samego LOK-u delikatnie mówiąc bajzel i już niema pieniędzy na modelarstwo kołowe. Co do sędziowania dajemy sobie świetnie rade oczywiście zdażają się potyczki nie myli się ten co nic nie robi. Nic nam nie brakuje a w naszym cyklu są klasyfikowane wszystkie modele i również są nagrody losowane. Nikt nie wynosi LOKOWATYCH na niebiosa, każdy wie jak tam jest. Jednak Organizacja zawodów to nie tylko marketing pod galeriami handlowymi co niewątpliwoe trzeba robić żeby się utrzymać na tym trudnym rynku. Pozatym organizując zawody w okolicach galerii jest to i dla nich promocja wiec co do kosztów zbudowania toru jest nieporównywalne czesto nawet niechcą za to pieniędzy. Natomiast Panu odchodzi organizacja toalet prądu i innych nizbędnych spraw które są do tego potrzebne i za które trzeba zapłacić. Nie neguje Pana doswiadczenia ale organizacja MP nie jest wcale wygodna dla organizatora przyjeżdzają zawodnicy którzy oczekują czegoś więcej niż toru ustawionego z opon im jak prądu zabraknie to pojawia się afera na forum. My mamy pokore i szacunek do Organizatorów każdej imprezy wiemy jaki to jest nakład finansowy i ludzki. Napewno cały czas się uczymy i wyciagamy wnioski. Chcemy sie rozwijać o czym swieadczyć mogą opinie osób po pierwszej eliminacji MP w zeszłym roku a opinie po tej eliminacji. Jeszcze raz powtarzam, że sam zaczynałem na pańskich zawodach i miło wspominam były również nauką, którą teraz też wykorzystujemy.

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 54 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4  Następna strona