Forum serwisu RC AUTO
  * RC AUTO    * e-mail do ADMINA    * FAQ    * Szukaj   * Użytkownicy
* Zaloguj   * Zarejestruj
Teraz jest So kwi 25, 2026 9:34 pm

Utwórz nowy wątek Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 40 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3
Autor
 Tytuł:
PostNapisane: Pn kwi 03, 2006 5:03 pm 

Mikołaj Barakoński napisał(a):
Spoko,

Do kogo mam wysłać podanie o zaświadczenie o zdobytych osiągnięciach mojega syna w Mistrzostach Polski?

Na przykład Pani Dyrektor Szkoły Podstawowej może być tym zainteresowana i chcieć oficjalnie wyróżnić syna na zakończenie roku, na gębę ma nam wierzyć.

Wiemy co się liczy, smak wygranej w uczciwej walce....

Tylko zanim wysla sam przeczytaj kiedys zwrocilem sie zeby wysłali list gratulacyjny do szkoły .A napisane było ze gratuluja szkole wyszkolenia zawodnika w sportach modelarskich Dyrekcja wywaliła gały skad sie wzieła u nich jakas sekcja modelarska. :D

Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  

Tytuł:
PostNapisane: Pn kwi 03, 2006 6:17 pm 

Festiwal Modelarstwa napisał(a):
...nie dorosłem do Waszego poziomu...

Skoro nie potrafi Pan wykazać, dlaczego klasyfikacja pucharowa jest zła, a jedynie twierdzi, że to ja ją wymyśliłem, co jest wierutną bzdurą i której przeczy post uczestnika ustaleń, to ma Pan rację.
W końcu wygrał Pan.
The End.
==================================================

Tytuł:
PostNapisane: Pn kwi 03, 2006 6:55 pm 

Jan Matukin napisał(a):
Skoro nie potrafi Pan wykazać, dlaczego klasyfikacja pucharowa jest zła, a jedynie twierdzi, że to ja ją wymyśliłem, co jest wierutną bzdurą i której przeczy post uczestnika ustaleń, to ma Pan rację.

Wykazałem to bardzo jasno, ale widzę ze trzeba Panu pogrubić lub zaczerwienić.
Poniżej cytat z mojej wypowiedzi na wcześniejszych stronach tego tematu:

„Krytykowany przez sędziów ranking HMP 2006 (wersja LOK-organizator) jest moim zdaniem bardziej sportowym i uczciwym rozwiązaniem.
Natomiast w rankingu popieranym przez sędziów wygrywa nie najlepszy zawodnik tylko ten, który był na większej ilości eliminacji. Jeśli założymy ze większość imprez halowych organizowana jest na południu Polski to bardzo szybko można wyciągnąć wnioski, kto ma bliżej na imprezy, kto będzie na większej ilości eliminacji i kto wygra w ogólnej klasyfikacji.”

Niewątpliwie zmusza ona do udziału wszystkich zawodników we wszystkich eliminacjach. Zawodnik, który nie wystartuje na jednej imprezie spada w rankingu na samo dno”.

Tytuł:
PostNapisane: Pn kwi 03, 2006 10:12 pm 
Koledzy jeżeli uważacie że wręczony puchar Polski jest ważniejszy od medalu i tytułu mistrza Polski to wasz problem i ja wasze stanowisko szanuje i nad nim nie dyskutuje.Ale chcę mieć jakiś porządek prosiłem o protokół lub jakieś sprawozdanie ze spotkania w Nowym Sączu nie dostałem Prosiłem o powiększenie władz Sekcji o osoby zgłaszane na tym spotkaniu cisza nie ma odzewu.
A co ja zrobiłem uzgodniłem z Komandorem Sekcji że wszystkim się należą medale i puchary a może nie.
Jeżeli macie dobrą pamięć to w Łodzi na Halowych Mistrzostwach Polski był ten sam system i koledzy w klasie E-18 z marszu dostali medale i tytuły HMP.
A jeżeli nie potrawimy wytłumaczyć młodzieży w jaki sposób zdobywa się medle czy tytuły i naczym polega rywalizacja i współzawodnictwo sportowe to wybaczcie ale ja za Was tego nie będe tłumaczył a ja mam pytanie dlaczego tak mało młodych zawodników wzieło udział w Halowych Mistrzostwach Polski a tak dużo startowało w Eliminacjach.

Tytuł:
PostNapisane: Pn kwi 03, 2006 10:57 pm 

Zbyszek nie bardzo rozumię Twojej wypowiedzi.
Mam duzy szcunek dla tego co załatwiłeś w Łomiankach, nie byłoby żadnej sprawy gdybyście policzyli punkty zgodnie z obowiązującymi przepisami sportowymi, bo w końcu po to one są tworzone.

Sądecki Klub Modelarski
Nowy Sącz

Tytuł:
PostNapisane: Wt kwi 04, 2006 8:07 am 
Administrator forum

Panowie:

Rzeczywiście w Nowym Sączu w zeszłym roku doszło do spotkania zawodników, sędziów i organizatorów. Obecny był również p.o. komandora sekcji - Tadeusz Bernady.

Ustalono tam podział klas na pucharowe i mistrzowskie. W klasach pucharowych znalazły się: E-18 Micro open i standard, E-10TC 540, E-12 (klasa stara jak świat ale mająca przerwę w jeździe i raczej dalej pozostanie klasą pucharową)

Fakt że klasyfikacja pucharowa preferuje zawodników którzy jeżdżą na wszystkie eliminacjie i wcale nie muszą ich wygrywać. Ale tak się dzieje nie tylko w naszym światku ale także w dużych wyścigach np. NASCAR - wcale nie musisz byc tam na pudle aby wygrać cały cykl wyścigów.

To że tory są na południu - trudno. Nic nie stoi na przeszkodzie aby tory powstały w całym kraju :) No może stoi - kasa. Np. w Warszawie - notabene stolica - nie ma toru asfaltowego :(

Sezon 2006 trwa, przepisy dobre czy złe obowiązują do jego zakończenia. A dyskusja w ich sprawie - jeżeli uważamy że są nie takie jak trzeba - powinna mieć miejsce tak długo aż wypracuje się stosowne zmiany które i tak nie wszystkich zadowolą, niestety.

Minie sporo czasu zanim doczekamy się zawodów rozgrywanych lokalnie, dla 2-3 klas. powód jest banalny: urządzenia AMB lub podobne. Robiąc zawody lokalnie można by wyłonić z nich zawodników którzy będa WALCZYLI o udział w Mistrzostwach Polski, niekoniecznie wydając sporo kasy na jeżdżenie na wszytskie eliminacje. No ale to jest raczej odległa przyszłość i nie ma co o niej tutaj dyskutować.

Marek Kusiakiewicz, RC-AUTO

Tytuł:
PostNapisane: Wt kwi 04, 2006 8:47 am 

Właśnie ta dyskusja ma na celu zwrócenie sędziom uwagi, że ich kreatywne myślenie nie jest zgodne z interesem zawodników, jeśli system pucharowy zmusza ich do przyjazdu i udziału we wszystkich imprezach.
Fajnie, że mieliście spotkanie, ale szkoda, że temat nie był szerzej dyskutowany. Wówczas wiele osób z pewnością zauważyłoby jak niekorzystny dla zawodników jest zapis o systemie pucharowym.
Mógłbym powiedzieć ze nie moja sprawa - rozdajcie sobie nagrody jak chcecie, ale nie mówicie proszę, że to jest w porządku, bo ślepy widzi, że tak nie jest.
Wkurza mnie jak Pan Matukin nieustannie mąci w przepisach, oskarża mnie o prywatę a sam doprowadza do takich sytuacji jak teraz. Dla tego Marku nie będę siedział cicho jak widzę ewidentne naciąganie sprawy w kierunku niemającym nic wspólnego z prawdziwa rywalizacją i sportem.
Proszę, aby pan Matukin wyjaśnił wszystkim zainteresowanym zawodnikom z centralnej i północnej Polski, kto i dla czego zaproponował system pucharowy. Jakie pozytywne przesłanki przemawiają za tym pomysłem. Ja nie widzę żadnych. Przekonajcie nas na przyszłość ze się mylimy i nie mamy racji.

Tytuł: puchar
PostNapisane: Wt kwi 04, 2006 9:07 am 

moze ja odpowiem na temat dlaczego jest system pucharowy,ano bo tak ustalilismy my zawodnicy startujacy w klasie 540 w Nowym Saczu i tyle.
Prosilbym administratora aby ten temat zamknal.To nie Matukin tylko zawodnicy decydowali,a najwiekszy kociol robia ci co z ta klasa nie maja nic wspolnego i przegrani ktorzy szukaja przyczyn swojej porazki w przepisach.

Tytuł:
PostNapisane: Wt kwi 04, 2006 9:58 am 

Klasy pucharowe miałybyć promowane i tak się stało bo trzeba było brać udział w jak największej ilości startów.I to się przełożyło na ilość startujących zawodników.
Klasa tak się stała popularna (najbardziej obsadzona),że zasługuje już na "pełne prawa" tj.uznanie jej do MP.Ponadto istotne "grzebanie"tj.wprowadzanie zmian w przepisach może skrzywdzić 540-tkę :)

Tytuł:
PostNapisane: Wt kwi 04, 2006 12:06 pm 

Prośba do Administratora Forum RCAUTO.
Uprzejmie proszę Pana o zamknięcie tematu - kwestia zagajona przez Jan Pasiuta dotyczy klasyfikacji końcowej w DTM-540 i otrzymał już On odpowiedź.
Natomiast roztrząsanie w tym temacie przez jednego tylko z dyskutantów zasadności przepisów o systemie pucharowym i kwestionowanie ich jest bezprzedmiotowe - zawodnicy już oznajmili jej, że to ONI tak zadecydowali - to powinno jej wystarczyć zważywszy, że osoba ta nie jest zawodnikiem i jako dealer nie ma żadnego tytułu do decydowania o tym jakie mają być nasze przepisy. Ma swój cykl zawodów i to powinno jej wystarczyć.
Nie ma więc potrzeby wyjaśniania tej osobie już czegokolwiek, tym bardziej, że dalsze kwestionowanie przepisów pomimo wyjaśnień zawodników w tym i Pana, osoba ta usiłuje wykorzystać do personalnego ataku na moją osobę, co sprzeczne jest z regulaminem forum RCAUTO.

Utwórz nowy wątek Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 40 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3