Forum serwisu RC AUTO
  * RC AUTO    * e-mail do ADMINA    * FAQ    * Szukaj   * Użytkownicy
* Zaloguj   * Zarejestruj
Teraz jest Wt maja 05, 2026 11:57 am

Utwórz nowy wątek Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 49 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4  Następna strona
Autor
 Tytuł:
PostNapisane: Wt lip 01, 2008 7:50 pm 
Administrator forum

Michale, zapis o podwójnym liczeniu punktów (choć teraz wiemy że bzdurny) jest w przepisach i sami go tam włozyliśmy przed rozpoczęciem ligi micro.

Sam dostałem przez to po czterech literach w truckach :( a w 2WD dostał po tyłku Kuba Stolarski bo wyleciał poza podium.

Co do dopuszczeniu zawodnika do startu w OPENIE. Teraz tez widać że to bład że nie zastrzegliśmy że zawodnik musi wyjeździć jakieś minimum eliminacji aby w finale pojechać. Tak naprawdę każdy model z klasy standard - wg. obecnych przepisów - pasuje do opena. Ograniczeniem w openie jest tylko silnik - maksymalny silnik (można smigać na 180, 280, 300 i bezszczotce oraz pakiecie max. 6 ogniw)

Na koniec:

Jestem tego zdania co Michał - jesteśmy po PIERWSZYM sezonie Ligi Micro (mam nadzieje że nie ostatnim) a żeby ostatnim nie był - należy odpowiednio wczesnie ustalić przepisy na nastepne sezony.
Szkoda by przez jedno niedogadanie kopnąc cała Lige Micro w krzaki.

Marek Kusiakiewicz, RC-AUTO

Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  

Tytuł:
PostNapisane: Wt lip 01, 2008 7:53 pm 

Marek czy sprawdzileś fakt posiadania dwóch modeli przez zawodników startujących w Openie gościnnie?...

Zeby wszystko grało wystarczy poniechać klasyfikację generalną...

Tytuł:
PostNapisane: Wt lip 01, 2008 8:00 pm 

nigdzie w w przepisach niema zapisu ze wymagane sa 2 modele

Odwiedź Tani Hosting dla Ciebie z generatorem stron

Tytuł:
PostNapisane: Wt lip 01, 2008 8:07 pm 

faktycznie podwójne liczenie jest w przepisach
9. Starty.
W klasyfikacji łacznej całego sezonu rozgrywek uwzglednia sie najlepsze wyniki
zawodnika z 5 rozegranych zawodów oraz wyniki z ostatnich zawodów finałowych. W
przypadku kiedy ilosc startujacych zawodników w klasie E-18 Micro 2WD jest mniejsza
ni# 5 dopuszcza sie właczenie tej klasy do startów w eliminacjach z klasa E-18 Micro
Open. Jazdy finałowe w ka#dym przypadku prowadzone sa oddzielnie. Finały A je#d#a
zawsze 3 razy. Finał B, C i dalsze je#eli jest >= 3 zawodników równie# jezdzi 3x.
Punkty zdobyte w zawodach finałowych licza sie podwójnie.

Natomiast nie wiem gdzie wyczytałeć cokolwiek na temat że musze posiadać dwa modele. tego z kolei ja nie moge znaleźć widocznie na ten temat również brakuje mi wiedzy. Nie jestem "panem wiem wszystko". Zawsze znajdzie sie jakiś powód żeby ponarzekać. - zróbmy to. Ponarzekajmy. porozmawiajmy o fairplay. W Katowicach powtarzaliśmy finał standardu bo mniej doświadczony zawodnik wypchnąl z toru model prowadzący - wypadek losowy. Na Finale Ligi Micro (w randze "Mistrzostw Polski" tak?). Pchełka w moim modelu w najlepszym moim biegu eliminacyjnym przestała liczyć okrążenia - wypadek losowy. widzicie jakąś różnice? Biegu nie powtórzono. Bo wystartowałbym prawdopodobnie z pierwszego miejsca i zepsółbym wynik kilku osobom. Taki jest fairplay w lidze micro. więc nie mówcie mi że kogoś skrzywdziłem. w przepisach jest też napisaje że musi być 5 osób minimum.
Poza tym cała ta dyskusja jest bezcelowa. zawody są już historią. Ja bawiłem sie świetnie a ci których nie było mogą tylko żałować i sapać do tych co sie dobrze bawili

Tytuł:
PostNapisane: Wt lip 01, 2008 8:15 pm 

łukasz w przepisach nie ma mowy ile najmniej modeli moze jechac tam dopuszcza sie łaczenie 2WD z OPENEM i nawet nie odwrotnie . To byl Pierwszy oficjalny regulamin "spisany" i nie do konca przestrzegany Wyciagnijmy z tego wnioski i stworzmy nowy lepszy

Tytuł:
PostNapisane: Wt lip 01, 2008 8:20 pm 

darek masz racje teraz doczytałem ale to nie dyskusja na ten wątek :d jest też zapis że jeden sędzia obserwuje tor :D wtedy zauważyliby wade pchełki i szybko bym miał ją podmienioną :D
Jest dużo do zrobienia jeśli chodzi o przestrzeganie tego co jest spisane.

Tytuł:
PostNapisane: Wt lip 01, 2008 8:31 pm 

Zawody zorganizowane były super. Tor był extra, katering pierwsza liga. Oby wszystkie imprezy były na takim poziomie. Pozdrawiam.

Tytuł:
PostNapisane: Wt lip 01, 2008 9:26 pm 

Barankiewicz Łukasz napisał(a):
nie rozumiem dlaczego mówisz że pisze bzdury i nie rozumiem o co masz do mnie pretensje?

|Nie o to, to nie twoja wina i nie mam do ciebie pretensji. Bzdurą nazwałem stwierdzenia, że nieobecni nie mają głosu, bo akurat w tym przypadku mają głos i o zaangażowaniu zawodników. Chyba nie zdajesz sobie do końca sprawy ile zaangażowania kosztowało zorganizowanie Ligi, a często organizatorzy są zawodnikami. Więc napisałem, że to bzdury.

Tytuł:
PostNapisane: Wt lip 01, 2008 9:44 pm 

Szkoda bić pianę.... Gratulacje dla zwycięzców.W przyszłym roku będzie łatwiej bo się pewnie wielu wycofa...I pucharów będzie więcej...Ten temat uważam za zamknięty.

Tytuł:
PostNapisane: Śr lip 02, 2008 10:48 am 
Administrator forum

Zawody zorganizowane super, tor zdecydowanie najlepszy w całym sezonie. Gratulacje dla Romana i całej ekipy z Murowanej.

Leszek
W rozmowie telefonicznej (jakiś miesiąc temu) powiedziałeś mi, że nie jedziecie do Murowanej, bo zapisaliście się na zawody do Niemiec i że zapomniałeś o terminie finałów mikro. Namawiałem Cię na wyjazd do Murowanej, Ty stwierdziłeś, że zrobiłeś już opłaty i jedziecie do Niemiec. Pogratulowałeś mi.
A dzisiaj.....

Tytuł:
PostNapisane: Śr lip 02, 2008 1:19 pm 

Paweł gratuluję Ci Mistrzostwa Polski w Lidze Mikro,które zdobyłeś dzięki swoim wynikom,a nie zbiegowi okoliczności spowodowanemu głupim przepisem...i brakiem konkurencji.Dzięki temu również,że nie musiałeś namawiać nikogo na start w Openie...

Ps.Ja proponowałem rozwiązanie z twarzą,nieklasyfikowania nikogo po całym sezonie i wtedy z całą satysfakcją pogratulowałbym Ci postawy Fair Play jak przystało na sportową rwalizację.Fakt jest taki,że w Murowanej byłeś sam bez zawodników z którymi walczyłeś i tytuł dostałeś tylko za odwiedziny w Murowanej.Filip gdyby był,nawet baterii nie musiałby zakładać do modelu ,żeby być przed Tobą.Filip był w Niemczech żeby zdobywać doświadczenie,a nie z lenistwa.
Ale jęśli Twoja świadomość podpowiada Ci,że udowodniłeś coś to ja tego negować nie będę.Ostatecznie pewnie Tych,którym będziesz pokazywał trofeum,nie znam.
Z tego co pamiętam do ostatniej chwili bałeś się,że pojedzie Grzesiek Nóżka i będziesz musiał walczyć,ale udało się...

Tytuł:
PostNapisane: Śr lip 02, 2008 1:58 pm 

gdybysmy trzymali przepisow i zrobili podzial na kategorie wiekowe tak jak jest zapisane w przepisach to Filip bylby i tak pierwszy.Ale zostalo to zmienione ale nikt nie po informowal o tym nawet zawodnikow zadnym aneksem

Tytuł:
PostNapisane: Śr lip 02, 2008 2:09 pm 

Myślę, że ma się co rozwodzić nad i tak rozlanym już mlekiem. Mamy nauczkę, żeby nie powiedzieć "kop w D..." najważniejsze żebyśmy przy tworzeniu nowego sezonu nie powielili błędów.

Dlatego ponawiam prośbę abyśmy się zwarli i do połowy sierpnia mieli ustalone jasne przepisy i potwierdzone terminy imprez. Ja swoją propozycję przedstawiłem w osobnym temacie. Sprawy dyskusyjne proponuję rozwiązać ankietą z zatwierdzeniem większością głosów (uzasadnionych). Tak na prawdę nie będzie rewolucji a jedynie kosmetyczna ewolucja.

Tytuł:
PostNapisane: Śr lip 02, 2008 2:25 pm 

Tu nie chodzi o tytuł Filipa bo miał wszystko wygrane gdzie był,tylko o sportową rywalizację do końca bez układanek"fryzjerskich".
Klasa Open powinna być w takiej sytuacji nieklasyfikowana.

Tytuł:
PostNapisane: Cz lip 03, 2008 10:47 pm 
Administrator forum

Leszku, wiem, że Filip jest zdecydowanie szybszy niż ja, wiem również, że Filip wygrał wszędzie, gdzie był, ale na finałach jego nie było.

Zaremba Lesław napisał(a):
...Ale jęśli Twoja świadomość podpowiada Ci,że udowodniłeś coś to ja tego negować nie będę....

Nic nikomu nie chciałem udowadniać, po prostu pojechałem na zawody i wystartowałem. W Murowanej nikogo nie namawiałem do startów w Openie.
W przepisach (które były konsultowane również z Tobą) nie ma słowa o ilości zawodników w danej klasie aby zostali sklasyfikowani (poza dołączeniem 2WD do Opena), nie ma nic o dwóch podwoziach do startów w dwóch klasach, nie ma nic o potrzebie posiadania punktów z eliminacji, żeby wystartować w finale, nie ma również nic o obowiązku startu w finale.
Piszesz o jakichś układankach "fryzjerskich" - jedyną układanką było to, że pojechałem do Murowanej.
Od zawsze byłem i jestem za tym aby przestrzegać przepisów, nawet jeśli się z nimi nie zgadzam i nie zmieniać ich w trakcie sezonu. Jednocześnie dążyć do zmiany złych zapisów przed następnym sezonem.

Zaremba Lesław napisał(a):
...Szkoda tylko,że te lenie angażowały sie wcześniej w organizację mikro ligi,a w czasie finałów pojechały na zagraniczne zawody zdobywać doświadczenie,którym się dzielą z kolegami.Chyba tym leniom to teraz nic się nie będzie chciało...

Zrozumiałem, nie będę korzystał z waszego doświadczenia, z którego dotychczas korzystałem (za dotychczasową pomoc szczerze dziękuję Tobie i Filipowi - bez żadnej ironii).

Pozdrawiam.

Utwórz nowy wątek Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 49 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4  Następna strona