Forum serwisu RC AUTO
  * RC AUTO    * e-mail do ADMINA    * FAQ    * Szukaj   * Użytkownicy
* Zaloguj   * Zarejestruj
Teraz jest Pn maja 18, 2026 12:38 pm

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 34 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3  Następna strona
Autor
PostNapisane: Wt lis 24, 2009 6:15 pm 

Ponieważ nikt nie kwapi się z założeniem temetu, pozwalam sobie na pierwszy ruch. Nie będę nic pisał ani komentował (na razie), po prostu jestem ciekaw, jako współorganizator, waszych opinii, tym bardziej, że była to pierwsza impreza takiego kalibru oganizowana przez nasz klub.

Wszystko przyjmuję na wypiętą klatę ;)

Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  

PostNapisane: Wt lis 24, 2009 9:00 pm 

Bardzo fajne i przyjazne władze miasta. Ponieważ nie dosłyszałem nazwiska to nawet nie umiem powiedzieć wprost. Zaskoczył mnie tor asfaltowy,widać że szykuje się kolejna mocna ekipa:)

PostNapisane: Śr lis 25, 2009 3:06 pm 

Pod namowami Michała wyłuskam także minusy:

-źle przygotowany tor,właściwie co wyścig zmieniał swoja geometrie,podwijał się na bokach i był nierówny
-ciasne boksy,które można było inaczej zaplanować(nie wspominając o torbach na śmieci które trzeba było tworzyć z czego popadnie)
-dość niski podest zmuszał do pilnowania by nikt pod nim nie stał i nie zasłaniał zawodnikom toru
-sędzia oglądający wyścigi z podestu był tylko statystą
-brak treningów w piątek zmusił wszystkich do dwunastogodzinnego wysiłku w sobotę

Do plusów zaliczam nocleg na hali-dodało to każdemu godzinę do czasu na sen(niektórzy inaczej spożytkowali;) )

PostNapisane: Śr lis 25, 2009 3:42 pm 

Zdjecia od Pawła Lipca:
http://picasaweb.google.pl/Pawel.ori88/ ... NzI8JPPfg#

Słyszałem, że amb czasem nie liczyło. Z tego co wiem, pętla jak i odbiornik amb nie bardzo lubi BLISKĄ obecność:
- zasilaczy muchmore,
- ładowarek muchmore,
- ładowarek spintec.

To tylko sygestja aby ambrc + sędzia siedział ew dalej od zawodników/ładowarek, kasus imprezy w Wilnie,
znalezienie winowajcy = parę H szukania i testów.

;)

PostNapisane: Śr lis 25, 2009 5:33 pm 

Sędziowie siedzieli w drugim końcu sali...

PostNapisane: Śr lis 25, 2009 8:45 pm 

Michał Abramowicz napisał(a):
Zdjecia od Pawła Lipca:
http://picasaweb.google.pl/Pawel.ori88/ ... NzI8JPPfg#

Słyszałem, że amb czasem nie liczyło. Z tego co wiem, pętla jak i odbiornik amb nie bardzo lubi BLISKĄ obecność:
- zasilaczy muchmore,
- ładowarek muchmore,
- ładowarek spintec.

To tylko sygestja aby ambrc + sędzia siedział ew dalej od zawodników/ładowarek, kasus imprezy w Wilnie,
znalezienie winowajcy = parę H szukania i testów.

;)

Dziękuje za sugestie, fajnie jak ktoś pisze konstruktywnie. Elektronika czasem zawodzi i to nie tylko w Polsce. Sędziowie siedzieli po drugiej stronie hali i drobne kłopoty nie były spowodowane bliskością zawodników. Czasem zdarza się, że są problemy z nagłośnieniem ale i w tym przypadku to nie był ten problem - wzmacniacz stał daleko od sprzętu i żaden kabel od nagłośnienia nie krzyżował się z sygnałowymi od AMB.Na szczęście nie prowadzimy zawodów pierwszy raz i udało nam się rozwiązywać problemy bez wielogodzinnej przerwy.

Sytuacja była inna. Najpierw ułożyłem pętle zbyt wąsko na prostej, co prawda krótkiej ale modele jechały tam szybko. Ten problem udało się rozwiązać jeszcze w trakcie treningów kontrolowanych więc nie wpłynęło to na kwalifikacje. W tym wypadku winę biorę na siebie, bo to ja układałem pętle.
Natomiast w trakcie kwalifikacji podczas interwencji serwisanta, który pośliznął się na grzybku, uszkodził pętlę i to tak niefartownie, że nie przestała działać zupełnie tylko bardzo osłabł sygnał i nie zaliczył w sumie kilku przejazdów. Po wymianie pętli wszystko działało bez problemów już do końca.

Jeszcze raz dziękuję Ci Michał za konstruktywne zainteresowanie.

Piotr Niedźwiecki

Ostatnio edytowano Cz lis 26, 2009 3:15 pm przez Piotr Niedźwiecki, łącznie edytowano 1 raz

PostNapisane: Śr lis 25, 2009 9:26 pm 

Piotr Niedźwiecki napisał(a):
....
Natomiast w trakcie finałów podczas interwencji serwisanta, który pośliznął się na grzybku, uszkodził pętlę i to tak niefartownie, że nie przestała działać zupełnie tylko bardzo osłabł sygnał i nie zaliczył w sumie kilku przejazdów. Po wymianie pętli wszystko działało bez problemów już do końca.

Jeszcze raz dziękuję Ci Michał za konstruktywne zainteresowanie.

Piotr Niedźwiecki

Panie Piotrze merytorycznie to znaczy też dokładnie.Problem z pętlą wystąpił w eliminacjach.Przypomnę Chęć powtórki biegu przez Pana niezgodną z przepisami.Co do awarii to żeby dopełnić merytoryki problemu,należało by przedstawić fakty,a następnie prosić o ewentualne uwagi od fachowców.Problem nieliczenia okrążeń dotyczył tylko klasy 540,a więc najwolniejszej w której propagacja sygnału ma zdecydowanie przyjazdniejsze warunki (prędkość).No może za wyjątkiem faktu ,że dotyczyło to grupy o dość znacznej destrukcji.Drugą okolicznością był fakt stwierdzony osobiście przezemnie,splątania pętli z kablem od internetu.Podobno wyniki też nie zawsze były odbierane w sieci.Może to nie miało wpływu,ale też oglądałem wymieniony kabel antenowy i nie posiadał on śladów uszkodzeń mechanicznych.Kable te rozplątałem i ułożyłem osobno.Tak więc obarczanie winą serwisanta uważam za niezasadne.Tym bardziej,że antena była przyklejona taśmą na całej długości.
Ciekaw jestem opinii osób kompetentnych.

Ps.ceremonia rozdawania trofeów wyglądała jednak tak jakby Pan robił to po raz pierwszy.Panskie zdziwienie w kwestii podziału na grupy wiekowe w dwóch klasach, istniejące od lat wywołało we mnie podobne zdziwienie ...Podobnie było w kwestii powtórki biegu.Widać ,że w czasie aplikacji opuścił Pan kilka zajęć.

PostNapisane: Śr lis 25, 2009 10:04 pm 

usunięty

Ostatnio edytowano Cz lis 26, 2009 1:58 pm przez Piotr Niedźwiecki, łącznie edytowano 1 raz

PostNapisane: Cz lis 26, 2009 7:49 am 

Panie Piotrze obojętnie kto by czytał wyniki Kowalski czy Xksiński ,to powinny one zostać przygotowane na czas przez sędziego prowadzącego zawody.Od momętu zakończenia zawodów do ceremonii zakończenia oficjalnego minęło trochę czasu (zdążyłem 1/4 listewek usunąć z toru).
Skoro Pan nie miał tych wyników przygotowanych zgodnie z przepisami,to nawet Burmistrz by ich nie odczytał.
Teraz wiem,że na następnych zawodach będę musiał po zakończeniu zawodów odstawić Pana i samemu zająć się przygotowaniem wyników,tak aby nie było zaskoczenia z Pańskiej strony.Być może był Pan przygotowany tylko do drylowania przy mikrofonie.
Jeszcze jedna moja uwaga z którą myślę pare osób się zgodzi.Zapis na wszystkich listach i wynikach ;najpierw imie potem nazwisko.Może to kulturalnie ale uciążliwie.Jeszcze żeby choćiaż było równanie do pierwszej litery nazwiska.

PostNapisane: Cz lis 26, 2009 8:16 am 

usunięty

Ostatnio edytowano Cz lis 26, 2009 1:59 pm przez Piotr Niedźwiecki, łącznie edytowano 1 raz

PostNapisane: Cz lis 26, 2009 8:41 am 

Jeżeli koniecznie musi Pan drążyć ten temat to proszę bardzo.
Nie jest obojętne kto czyta wyniki. W normalnych warunkach osoba organizator lub osoba prowadząca ceromnię zgłasza się do sędziów po to aby w pierwszej kolejności otrzymać wyniki potrzebne do wypisania dyplomów, o ile się nie mylę to dyplomy dla tych klas nie był przygotowane w podziale na kategorie wiekowe. W drugiej kolejności taka osoba otrzymuje wszystkie niezbędne informacje do prowadzenia ceremonii np. informacje kto był najmłodszym zawodnikiem, albo najlepszym zawodnikiem z danej miejscowości albo kto uzyskał najlepszy czas jednego okrążenia bo może akurat w tej kategorii organizator przygotował puchary dla zawodników. Sędzia nie jest odpowiedzialny za ceremonię i za jej przebieg odpowiada organizator.

Te wszystkie instrukcje w kwestii podziału na grupy wiekowe są zapisane w przepisach.I obligatoryjnie sędzia powinien przygotować te dane bez względu dla kogo.Dyplomy były przygotowane dla 10 zawodników w klasyfikacji generalnej,a puchary z podziałem na grupy wiekowe.I takie dane powinny być przygotowane.Jeśli nie czuł się Pan na siłach poprowadzić ceremonię to trzeba było powiedzieć to jednoznacznie-nie potrafię bo paru rzeczy nie wiem.

PS. Gdyby był Pan uczciwy w swoich wypowiedziach to napisałby Pan, że czas od zakończenia ostatniego biegu do rozpoczęcia ceremonii jest wypełniony różnymi czynnościami, np. wypisaniem dyplomów z ostatnich klas czy ustawieniem podium itp. a nie próbował obciążyć mnie odpowiedzialnością za rzeczy w których akurat nie zawiniłem (bo błędów które popełniłem, tak jak zresztą każdy człowiek, trochę się znajdzie).

W takim razie w imieniu organizatora przepraszam za to że musiał Pan ustawiać podium,wypisywać dyplomy(choć tego faktu nie pamiętam) i nie starczyło Panu czasu na przygotowanie wyników.
A co do uczciwości to dlaczego nie powie Pan otwarcie to co powiedział Pan do mnie,że pierwszy raz słyszy o podziale na grupy wiekowe.
Ja się nie czepiam takich faktów,że zaczął Pan wywoływać od pierwszych miejsc,to mogła być trema.Ale znajomość przepisów to inna bajka.

Ostatnio edytowano Cz lis 26, 2009 10:32 am przez Zaremba Lesław, łącznie edytowano 1 raz

PostNapisane: Cz lis 26, 2009 9:57 am 

Usunięty

Ostatnio edytowano Cz lis 26, 2009 2:00 pm przez Piotr Niedźwiecki, łącznie edytowano 1 raz

PostNapisane: Cz lis 26, 2009 10:06 am 

Panowie.
Mistrzostwa Polski zobowiązują!

PS. Dajcie Piotrowi szansę.
A może znajdzie się chętny z min. 3 klasą sędziowską do poprowadzenia zawodów?

PostNapisane: Cz lis 26, 2009 10:25 am 

Panie Piotrze ,jak dziecko strzela Pan focha,a wystarczy stwierdzić fakty i powód dlaczego wystąpiły problemu.
Wasz pompowany formularz rejestracyjny zawiera dużo danych,ale z nadmiarem informacji trzeba umieć postępować.Gdyby nazwiska były na pierwszym miejscu,a przy nazwisku w nawiasie literka określająca kategorię wiekowe,było by bardzo proste nawet dla dziecka.Gdyby lista-sort wydrukowana po finałach ,przy nazwiskach zawodników zawierała literkę określająca wiek,to i Pan poradziłby sobie bieglej.Proszę popatrzeć na formularze na tej stronie .
Myślę,że Pańskie przeprosiny dotrą do zawodników i opiekunów ,których kilka razy wprowadził Pan w stan ,delikatnie mówiąc ,zakłopotania.
No i proszę się przyznać,kierując się własną uczciwością,że niewiedział Pan o podziale na grupy wiekowe.Skoro domaga Pan się uczciwości od innych.

Ps.Właśnie sugestie tych nieprawidłowości są szansą poprawy i rozwoju,pod warunkiem podejścia do sprawy sumiennie,a nie medialnie.

PostNapisane: Cz lis 26, 2009 12:42 pm 

Wszystko się może zdarzyć, i zdarza się...

Nie zmienia to faktu że imprezę w Obornikach można zaliczyć do tych udanych,
kieruję podziękowania do:
Pana Lesława Zaremby
Pana Michała Woszczka
Pana Piotra Niedźwieckiego
Pani Anny Niedźwieckiej, brawo za wytrwałe obserwowanie toru i np. uwagi do dublowanych zawodników,
I innym którzy wiedzą żę przyczynili się do sukcesu, a których nie znam z imienia i nazwiska.

delete

I proszę nie sprzeczajcie się już bo to nic dobrego nie da.

Ostatnio edytowano Cz lis 26, 2009 1:31 pm przez Marcin Jeżak, łącznie edytowano 1 raz

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 34 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3  Następna strona