Forum serwisu RC AUTO
  * RC AUTO    * e-mail do ADMINA    * FAQ    * Szukaj   * Użytkownicy
* Zaloguj   * Zarejestruj
Teraz jest Wt maja 05, 2026 2:46 pm

Utwórz nowy wątek Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 49 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4  Następna strona
Autor
 Tytuł:
PostNapisane: Pt lip 04, 2008 8:16 am 

Ja trochę spóźnione podziękowania wysyłam dla ekipy z Murowanej. Zawody bardzo udane. Tor przemyślany i ciekawy, zwłaszcza fajne hopki dla trucków (pomijając, że łatwe nie były) to trochę offroadu juz było czuć;) Dobre jedzonko... wszystko super!

Pozdrawiam i do zobaczenia na I eliminacji Mikro Ligi 2008/2009;)

IC-8 BUGGY: Xray XB808 2010 specs + NOVA PLUS 4 / RB K9
IC-8: Kyosho Evolva + Nova
E12: Xray XII LINK + Nosram 4,5T + GM 95 + KO PDS-951 + NiMH
E18 2WD: Robitronic Scalpel + CS 10000

Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  

Tytuł:
PostNapisane: Pt lip 04, 2008 8:21 am 

tak myślę, że podwójne punkty w finale zrobione były po to żeby właśnie zmobilizować tych "leni" do przyjazdu. Chyba jednak sie nie udało.
A z tego co Lesław cały czas pisze wnioskuje, że chciałby żeby na finał opena do murowanej nie przyjechał nikt skoro nie mógł przyjechać filip i puchary trzeba było rozdać już po eliminacjach. Więc sam ludzi do owego lenistwa namawia. Panie Zaremba może trzeba sie zastanowić nad tym co się pisze, zamiast obrażać zawodników startujących w finale, wyzywać ich od ignorantów i oszustów. To ne jest Fair Play.

Tytuł:
PostNapisane: Pt lip 04, 2008 8:44 am 

Zaremba Lesław napisał(a):
...

Ps.Ja proponowałem rozwiązanie z twarzą,nieklasyfikowania nikogo po całym sezonie i wtedy z całą satysfakcją pogratulowałbym Ci postawy Fair Play jak przystało na sportową rwalizację......

Czt Twój mały rozumek uniemożliwia Ci przeanalizowanie ze zrozumieniem tego co czytasz...Czy podpowiada Ci jedynie to co sam podsunie,a litery to jest drobny maczek rozsypany na powierzchni.
Oszustwem było to ,że startowałeś modelem ze Standarda w Open.Ja na coś takiego nigdy bym się nie zgodził,tym bardziej na finale.
Ale jeśli Pawłowi dało satysfakcje objechania Ciebie to cóż.Czy wypadły Ci kredki z tornistra.
Ps.Filip nie jeżdzi dla pucharów tylko dla rywalizacji...A inicjatywa nieklasyfikowania sezonu była intencją 2 Grześków i Michała...

Tytuł:
PostNapisane: Pt lip 04, 2008 9:09 am 

Darek Mołodecki napisał(a):

dzis
Paweł Michalski
Grzegorz Kopertkowski
Łukasz Barankiewicz

No jeszcze chciałem przeprosić drugiego V-ce Mistrza Klasy Open,jeśli Go uraziłem.Nie dało się w swojej klasie to wazonik wpadł za Opena...Szkoda,że jeśli byłeś tak dobry w Open to nie wiele pokazałeś w Standardzie.Tacy zawodnicy swoimi wynikami podważają zasadność tworzenia podziałów na klasy.Bo lepiej do kupy wszyscy a i tak wynik będzie z układu...

Ps.trzymając się ściśle przepisów to to jest kolejność finałowa opena,wszak jest zapis o punktacji z finału....

GRATULUJE SUKCESU

Tytuł:
PostNapisane: Pt lip 04, 2008 9:36 am 

[quote="Zaremba Lesław"][quote="Zaremba Lesław"]...

Oszustwem było to ,że startowałeś modelem ze Standarda w Open.Ja na coś takiego nigdy bym się nie zgodził,tym bardziej na finale.
...[/quote

na jakie podstawie byś to zrobił podaj podstawę z naszych przepisów

Odwiedź Tani Hosting dla Ciebie z generatorem stron

Tytuł:
PostNapisane: Pt lip 04, 2008 9:43 am 

wszyscy widzimy lesław jakim językiem sie posługujesz i myśle że administrator forum powinien rzucić na to okiem. a zdanie "Czy podpowiada Ci jedynie to co sam podsunie" jest arcymistrzowską konstrukcją językową, której mój mały rozumek nie jest w stanie ogarnąć

Tytuł:
PostNapisane: Pt lip 04, 2008 9:51 am 

a w standardzie nie zrobiłem wyniku bo puszczam bokiem szybsze modele. jak widać po raz kolejny fair play nie popłaca. Mógłbym tak jak inni blokować, wypychać z toru i mówić "sorry" ale jak to mówią człowiek uczy się na błędach (pół biedy jak na cudzych).

Tytuł:
PostNapisane: Pt lip 04, 2008 10:51 am 

Panowie, czy podczas finału w Murowanej doszło do złamania przepisów? Nie doszło. Doszłoby gdyby inicjatywa "dwóch Grześków i Michała" została wprowadzona w życie. Zasady punktacji są jasno opisane w przepisach. Według nich Paweł Michalski zajął pierwsze miejsce i tyle. Koniec tematu. I nie wylewajcie więcej gnojówki w środowisko mikromaniaków bo przeciwnicy niezależnych inicjatyw już pewnie zacierają ręce.

Tytuł:
PostNapisane: Pt lip 04, 2008 4:47 pm 

Darek Mołodecki napisał(a):
...

...[/quote

na jakie podstawie byś to zrobił podaj podstawę z naszych przepisów

Darek oszustwem było to,że zawodnik startujący w klasie Standart jżdził dwa razy więcej niż inni tym samym modelem .Dzięki temu szanse wszystkich standardowców były nierówne.Wszyscy Ci których kol.Barankiewicz objechał w Murowanej w klasie Standard powinni złożyć protes za danie nierównych szans wszystkim.
W klasie Open był tylko Michalski i Kopertowski.Barankiewicz i startujący w 2 eliminacjach Kaczmarczyk jechali modelami ze Standarda.Szkoda ,że wszyscy ze Standarda nie pojechali w OPEN.
Co do przepisów i interpretacji:to kradzież radia samochodowego jest wykroczeniem o małej szkodliwości społecznej,to znaczy,że Wszyscy mają kraść...
Kiedyś mój ojciec pożyczył pieniądze pijakowi,kiedy upomniał się o nie,pijak odpowiedział cyt.Panie Zaremba Pan nie wie ,że pijakowi się nie pożycza...
Logika niby jest ,ale gdzie reszta.

Tytuł:
PostNapisane: Pt lip 04, 2008 4:52 pm 

Barankiewicz Łukasz napisał(a):
a w standardzie nie zrobiłem wyniku bo puszczam bokiem szybsze modele. jak widać po raz kolejny fair play nie popłaca. Mógłbym tak jak inni blokować, wypychać z toru i mówić "sorry" ale jak to mówią człowiek uczy się na błędach (pół biedy jak na cudzych).

A w Openie poszło łatwiej bo jest pucharek....Czyli nie po rywalizacji tyłko po łatwiżnie... :lol: :lol:

Tytuł:
PostNapisane: Pt lip 04, 2008 5:18 pm 

Barankiewicz Łukasz napisał(a):
wszyscy widzimy lesław jakim językiem sie posługujesz i myśle że administrator forum powinien rzucić na to okiem. a zdanie "Czy podpowiada Ci jedynie to co sam podsunie" jest arcymistrzowską konstrukcją językową, której mój mały rozumek nie jest w stanie ogarnąć

Łukaszu kolejny raz dajesz dowód braku zrozumienia,ale pomogę Ci przeanalizować mojego posta.
Przede wszystkim istnieje pojęcie kontekstu,czyli wyrwane zdanie b.często nie odzwierciedla istoty.
Moje zdanie brzmiało:
Lesław Zaremba napisał(a):
Czt Twój mały rozumek uniemożliwia Ci przeanalizowanie ze zrozumieniem tego co czytasz...

To zdanie chyba rozumiesz.Tym się różnimy od zwierząt,że za pomocą mózgu potrafimy analizować pewne znaczki zapisane i w logiczny sposób odczytywać znaczenie danego zestawienia liter.A w konsekwencji "Myślenia"potrafimy zrozumieć co piszący miał na myśli.W tym zdaniu podmiotem był rozumek.
Lesław Zaremba napisał(a):
Czy podpowiada Ci jedynie to co sam podsunie,a litery to jest drobny maczek rozsypany na powierzchni.

Tutaj zastosowałem podmiot domyślny,( w dalszym ciągu jest nim Twój rozumek,).W zdaniu zastanawiam się czy nie zmienił on roli w procesie czytania z funkcji analizy rozkładu liter,czyli treści, na sugestię tego co tam jest pewnie napisane.Taka funkcja ogranicza komunikację,sprowadzając wszystko do instynktu.Bo "ten Twój podmiot domyślny"wprowadza Cię w błąd.I choć to nigdzie nie jest zapisane w przepisach to właśnie myślenie, a nie instynkt daje nam prawo do używania przydomku Sapiens.

Tytuł:
PostNapisane: Pt lip 04, 2008 6:44 pm 

Zasady są po to aby je łamać.
Dlatego coś napiszę.

WITAJCIE W DOMU

TAdeusz Żelazo

Tytuł:
PostNapisane: Pt lip 04, 2008 8:36 pm 

Paweł Żelazo napisał(a):
Zasady są po to aby je łamać.
Dlatego coś napiszę.

WITAJCIE W DOMU

TAdeusz Żelazo

Tadeusz witaj w domu.Masz rację zasady są po to żeby je łamać...Miałeś rację też kiedyś mówiąc ,że blask pucharów przysłania niektórym rozsądek i z takimi ludżmi nic się nie zdziała...
Na zakończenie tej bezsensownej dyskusji i dla wyjaśnienia problemu osobom postronnym jaką jesteś Ty ,między innymi,Tadeusz podsumuję problem do ogólnej oceny.Bo nic jak klarowna sytuacja nie jest swoistym katarzis...
W Murowanej Goślinie zaplanowane były po dwumiesięcznej niemalże przerwie finały Ligi Mikro.Na kilka tygodni przed zawodami wiadomo było ,że czołowi zawodnicy klasy Open nie pojadą.Ostatnią próbą werbowania zawodników na te zawody była moja rozmowa z W.Bukryjem w Jelczu.Niestety odpowiedział,że obowiązki służbowe uniemożliwiają mu udział.
W wyniku tego zaistniała inicjatywa od zawodników (czołowych),żeby poniechać klasyfikację generalną klasy Open.Na tę propozycję osoby zainteresowane nie zareagowały.
W Murowanej Goślinie do klasy Open stawiło się dwóch zawodników;jeden z drugiego miejsca i drugi ,uczestnik tylko dwóch eliminacji.W wyniku działań "promocyjnych" lub zimnej kalkulacji,do klasy tej dokooptowało jeszcze dwóch zawodników z klasy Standard,z modelami ograniczonymi przepisami tejże klasy.Byli to Łukasz Barankiewicz (bez spektakularnych wyników 7 w rankingu Standard i czołowy zawodnik tej klasy Łukasz Kaczmarczyk).Ten ostatni po dwóch eliminacjach na telefoniczne polecenie Swojego instruktora (dobrze że są ludzie dla których sportowa rywalizacja jest ważna)zrezygnował z dalszej jazdy.
Na placu boju po dwóch eliminacjach pozostali Michalski,Kopertowski i Barankiewicz (ze Swoją popierdułką z e Standarda).A więc poziom zawodów nabrał naprawdę kolorów.
Pozostałe klasy były w pełnej obsadzie z wyjątkiem jednego znaczącego zawodnika klasy 2 WD Kuby Stolarskiego.
Powracając do klasy Open przeprowadzenie wyścigów w takich warunkach było ,delikatnie powiedziane nieporozumieniem,a start zawodnika w dwóch klasach jednym modelem ,niegodziwością w stosunku do kolegów ze Standarda.(100% więcej jazdy na zawodach)
Moje zdanie jest takie ,że w związku z zaistniałą sytuacją klasyfikacja generalna nie powinna być dokonana z powodu nieodbycia finału na zdrowych sportowych zasadach.
Nie mam nic przeciwko zdobyciu pucharu przez Ł.Barankiewicza,wszak pewnie jest to jego pierwszy sukces,ale uczestnicząc czynnie w tworzeniu Ligi Mikro myślałem,że mamy doczynnienia z ludżmi kierującymi się rozsądkiem.Niestety Midasowy* punkt widzenia niektórych, zniweczył mój zapał do dalszego działania...Jednocześnie ubolewam,że coś co miało być naszym wychuchanym dzieckiem ,stało się zdegenerowanym karłem.Jest to moje zdanie i nic jego nie zmieni...

*-Łukasz gdybyś miał problem ze zrozumieniem kto to był Król Midas to wal na PM ja Ci wytłumaczę...

Tytuł:
PostNapisane: Pt lip 04, 2008 9:38 pm 

Leszku, jako "leniwi" czas zacząć jeździć na zawody jako tylko zawodnicy i nic po za tym, jeśli przepisy lub atmosfera nie będą odpowiadać zawsze można się spotkać w Jelczu na miłych treningach:D. Parcie na puchary zabija miła atmosferę w tej lidzie, przynajmniej ja ją tak traktowałem, jeżdżę na mikro bardziej dla naprawdę fajnego towarzystwa. Miło się spotkać z ludźmi z całej polski.
Czas zacząć ustalać przepisy w poszczególnych klasach i wyeliminować buble z tego sezonu, których niestety mieliśmy sporo.
Co do finałów w Murowanej, wielki plus dla kolegów organizatorów za przygotowanie tej imprezy. Osoby będące na zawodach bardzo chwalili organizacje zawodów, niestety nie mogłem być ze względów osobistych oraz służbowych.
Pozdrawiam
Grzegorz

Tytuł:
PostNapisane: Pt lip 04, 2008 9:49 pm 

No grzegorz tor był naprawde super. Ekipa z Murowanej Dała rade. Równiutki jak stół. najlepszy w całym sezonie. W standardzie kręciłem najlepsze czasy okrążeń moim HPI :D niestety zabrakło jak zwykle troche szczęścia (najlepszej eliminacji nie policzyła mi pchełka i uniemożliwiła być może start z pierwszego pola) i umiejętności też (nie potrafiłem obronić 3ciej pozycji). Ale i tak było super.

Utwórz nowy wątek Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 49 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4  Następna strona