Forum serwisu RC AUTO
  * RC AUTO    * e-mail do ADMINA    * FAQ    * Szukaj   * Użytkownicy
* Zaloguj   * Zarejestruj
Teraz jest So kwi 25, 2026 5:30 pm

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 34 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3  Następna strona
Autor
 Tytuł:
PostNapisane: Pn mar 27, 2006 9:19 pm 
Witam .Z niecierpliwością czekałem co napiszecie jako organizator Wasza opinia jest dla mnie bardzo ważna .
Napiszę co mi się udało .Pozyskałem sponsorów firm samochodowch Renault Polska ,Renault Decar ,STEO-LTD motory .Riku-modelsport,FHKN firma zajmująca elektronarzędziami może uda mi się nawiązać trwalsze kontakty.
Zgadzam się z Waszymi spostrzeżeniami.W czasie zawodów dyrekcja ZGLOK odbyła spotkania z Panem Niko przedstawicielem Tamiya oraz z Panem Darkiem Flisiakiem przedstawicielem HPI celem omówienia zasad współpracy.
Promocja modelarstwa zaistniała w TVP-3 może cała widownia nie była zajęta ale nie była pusta.Wspomnne jeszcze o nagrodach w formie kuponu do zrealizowania w Firmie ATA (za pierwsze miejsce w każdej klasie 10 nagród po 200 zł).Oczekuje na dalsze uwagi.
Pozdrawiam

Tytuł:
PostNapisane: Pn mar 27, 2006 9:51 pm 

promocja byla zadna,nie wiele osob mogacych byc zainteresowanych widzialo to w tvp3 , to raz. Dwa to to,ze nawet osoby mieszkajace 3 minuty od hali nie mialy pojecia ze sa zawody modeli zdalnie sterowanych-opinia znajomych. Czas pomyslec o nowych dywanach na ktorych mozna zrobic o tor o wiekszej powierzchni,bo jesli to co obiecal burmistrz bedzie dotrzymane to szkoda marnowac tyle miejsca.

Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  

Tytuł:
PostNapisane: Pn mar 27, 2006 9:55 pm 

Zawody naprawdę udane. Byłem zaskoczony obiektem, jak pewnie inni też. Co do spania na hali tzn. nie na sali toru, tylko w innej sali przy szatni i toaletach z materacami i łóżkami polowymi naprawdę fajny klimat modelarski (jedna wielka rodzina). Trochę było tam za gorąco ale po za tym super. Co do przebiegu zawodów, to tak jak wyżej za mało stop&go spowodowało brak czystej jazdy. Co zaś dotyczy serwisu to jak ktoś idzie serwisować to łaski nie robi. Bo nie zawsze wypadasz ze swojej głupoty, ale również za pomocą innego zawodnika( co sędziowie mało ostatnio zauważają) i wtedy zależy ci na jak najszybszym powrocie na tor a taki serwisant cię zlewa bo gada sobie przez komórkę. Aurel skoro serwis jest dodatkiem to poco twój ojciec rzuca się jak tygrys jak wypadasz z toru żeby ci pomóc, może lepiej pogadałby sobie w tym czasie z kolegami. Myślę że to jest ważne. Nagrody też mnie zaskoczyły i moich podopiecznych było miło. Pozdrawiam wszystkich.

GG 8022719

Tytuł:
PostNapisane: Pn mar 27, 2006 10:09 pm 

Artur Powałka napisał(a):
...jeden z zawodników na zwracanie uwagi mi odpowiedział, że w przepisach nie jest napisane, że na serwisie nie można rozmawiać przez komórkę...

Według przepisów EFRA:
"5.1. GENERAL REQUIREMENTS TRACK
5.3.10. Mobile phones are not allowed to be used on the rostrum, pitlane or on the track."

Jeśli serwisant ma ważniejsze sprawy na torze i telefonuje lub jest "zamyślony", to niech sobie daruje udział w zawodach - swoją postawą jedynie lekceważy pozostałych zawodników. Poza tym musi pamiętać, że część zawodników używa "spectrum" - podharmoniczna GSM może spowodować zadziałanie "hopki" (przeskoku) w systemie i tym samym chwilową przerwę w komunikacji nadajnika z modelem.
Ukarano dwóch zawodników za lekceważenie obowiązków na serwisie - i właśnie sędziowie mają do tego prawo.
Bo jeśli nie - to po co w ogóle serwis na torze?
Poza tym krzesła na serwisie fatalnie zdały egzamin.
Wyjątkowo żałosny był widok "serwisantów" w pozach absolutnie nie pasujących do sportowych zawodów modelarskich.

Tytuł:
PostNapisane: Pn mar 27, 2006 10:16 pm 

Łomianki OK+ = 5z minusem (1-6)

Minus za sędziowanie (ale mały minusik) - minusik chyba więdzą za co (nieoczekiwane zamiany miejsc w TS), nowe kryteria w klasyfikacji MP, znikające rankingi...

Trening w piątek mógł być dłuższy i z sensem - wiem wiem takie warunki, ale niektórzy przyjeżdżają 1dz wcześniej by model przywyczajić do toru, by eliminacje nie były treningiem.

Rozdanie nagród OK, nagrody OK (Kinga sama wybrała silnik, a je też coś fajnego dostałem) - Brak było dyplomów dla uczestników. Jak ktoś jest w finałach to papier mu się należy - choćby pocztą. Wiem jak to jest być wysoko w MP i niedostać nawet kartki papieru... Tak było w Rudzie a teraz w Łomiankach. Paru chłopaków z klubu wróciło z niczym a ich wysiłek mógł być tak łatwo doceniony.

A potem same plusy - które wymieniliście wcześniej, że jasno, że przestronnie i oddzielnie... i syto (obiad i nagrody) i igrzyska (TV3)

Mój ranking

Łomianki - Kłodzko (nieklaustrofobicznie i syto)
Borzęcin (Tor duży, Profesjonalna kontrola techniczna), Poznań (całokształt-cywilizacja, rzutnik), BC (Publika, dyplomy, syto), Oba Tarnowy (dyplomy, sposób rozdawania nagród), MTK (duża publiczność)

Byłem na wszystkich tych imprezach paliłem fajkę i miód piłem

A zapomniałbym, zawodnikom i ich teamom też się należy chyba szóstka.

Życzmy sobie by następna Hala była jeszcze lepsza, więcej publiczności, sponsorów, telewizji, więcej zawodników, a może i więcej międzynarodowego splendoru.

Pozrdrawiam

Mikołaj

Tytuł:
PostNapisane: Wt mar 28, 2006 7:41 am 

czesc
u nas serwis jest bardzo wazny , poniewaz kazdemu zalezy na tym by jak najszybciej pojawic sie znowu na torze , obojetnie czy to z wlasnej winy czy nie , dlatego tez ( co prawda za kiepskie serwisowanie nie ma kary co najwyzej opieprz od innych ) ale za nie stawienie sie na serwisie grozi skreslenie najlepszego biego

pozdrowienia

Robert

Tytuł:
PostNapisane: Wt mar 28, 2006 3:05 pm 

Witam

Sądzę, że zawody były bardzo udane, duży plus za wykładzinę, jeszcze większy plus za wybór hali /na uboczu, widzowie nie mieli wstępu na tor /. Podobało mi się rozdanie nagród i same nagrody, co do sędziowania mam jedna uwagę, ale rozumiem ze i sędziowie mogą się czasem pomylić. W 3 biegu top-stocka /który decydował o wygranej w młodzikach/ zostałem wywrócony :( /można było bieg powtórzyć, bo to było na początku toru.
Ale cóż to za sport bez porażek :)
Oprócz tego niedociągnięcia nie widzę żadnych błędów a wręcz same plusy.

Podsumowując:

Sędziowanie: 4 /jak dla mnie za ten błąd było by 5 świetna obsługa nowego programu do amb.
Organizacja: -5 zdarzało się ze wchodzili niepotrzebni ludzie
Tor: -5 /mógłby być bardziej techniczny, bo mógłbym więcej powalczyć gorszym modelem/

Mammoth Racing Concepts - www.mammothrc.pl

lukasz7-92@tlen.pl
kom 607534977

Tytuł:
PostNapisane: Śr mar 29, 2006 11:35 pm 

Aureliusz Ciechalski napisał(a):
Artur Powałka napisał(a):
ja mam taką samą uwagę, jak po poprzednich zawodach:
- trzeba znacznie więcej uwagi zwracać na jakość serwisu.

jeden z zawodników na zwracanie uwagi mi odpowiedział, że w przepisach nie jest napisane, że na serwisie nie można rozmawiać przez komórkę....
:roll:

Dodatkowo zgadzam się z Markiem, że przydało by się więcej sędziów, żeby obserwowali razem cały tor i reagowali na to co się dzieje.

Dziękuję organizatorom i współzawodnikom.

ps. tym razem jeździłem Dodge'm :wink:

Jakosc serwisu w czym jest problem ??Jezeli ktos rozmawial przez komorke to znaczy ze musial miec wazna sprawe , serwis jest tylko dodatkiem i nik nie ma prawa karac za to ze ktos jest zamyslony i nie widzial modelu ktory sie przewrocil . Jezeli wypadles z trasy to mozesz miec pretesje tylko do siebie nie do serwisanta ,

Nie no Arel,,, ja to na prawde zaluje ze przyjechalem no jaki poziom zawodnikow. gdzie im do nas:P

Co do dywanow. w piatek odkurzalem go 3 godziny. Jego dni sa policzone.

Tor w tarnowie : jezeli nie zmieni sie wykladzina w przyszlym roku nie przyjedzie warszawa na te zawody szkoda mi tych 200zl na 5 lozysk do modelu. ( na jednych zawodach)

Tytuł:
PostNapisane: Śr mar 29, 2006 11:40 pm 

Łukasz Potępa napisał(a):
Witam

Sądzę, że zawody były bardzo udane, duży plus za wykładzinę, jeszcze większy plus za wybór hali /na uboczu, widzowie nie mieli wstępu na tor /. Podobało mi się rozdanie nagród i same nagrody, co do sędziowania mam jedna uwagę, ale rozumiem ze i sędziowie mogą się czasem pomylić. W 3 biegu top-stocka /który decydował o wygranej w młodzikach/ zostałem wywrócony :( /można było bieg powtórzyć, bo to było na początku toru.
Ale cóż to za sport bez porażek :)
Oprócz tego niedociągnięcia nie widzę żadnych błędów a wręcz same plusy.

Podsumowując:

Sędziowanie: 4 /jak dla mnie za ten błąd było by 5 świetna obsługa nowego programu do amb.
Organizacja: -5 zdarzało się ze wchodzili niepotrzebni ludzie
Tor: -5 /mógłby być bardziej techniczny, bo mógłbym więcej powalczyć gorszym modelem/

Bieg mozna powtorzyc ze wzgledow technicznych , przestawienie toru , brak prądu. uszkodzenie transpondera z listy, pies wbiegnie na tor.
A nie dla tego ze nie podniesiono Twojego modelu albo bo ktos Cie wywrocil. Za to mozesz najwyzej pokazac "fige" temu zawodnikowi po biegu , ewentualnie protestowac by odjac mu okrązenie albo go zdyskwalifikowac. bieg nie moze byc powtorzony z takiego powodu.

Tytuł:
PostNapisane: Cz mar 30, 2006 11:59 am 

Piotrze, jak następnym razem będzie słychać okrzyk niezadowolenia z twojego stanowiska startowego od razu będziemy szukać psa na torze :lol:
Ciekawe dlaczego sędzia przerwał trzeci finał 540-stki gdy pobili się na modele zawodnicy z pozycji 9 i 10 a czołóweczka czysto odjechała i zaczęła walkę?
Pozdrowienia i gratulacje dla wszystkich startujących , już szykujemy się na asfalt :D

Tytuł:
PostNapisane: Cz mar 30, 2006 9:05 pm 

o ile dobrze pamiętam, to jeśli w pierwszym zakręcie dojdzie do kolizji, wówczas start powinien być powtórzony (a może to w innej dyscyplinie sportu?)

Tytuł:
PostNapisane: Cz mar 30, 2006 11:07 pm 

Rafał Piesio napisał(a):
o ile dobrze pamiętam, to jeśli w pierwszym zakręcie dojdzie do kolizji, wówczas start powinien być powtórzony (a może to w innej dyscyplinie sportu?)

Kilkakrotnie były powtarzane starty.

Tytuł:
PostNapisane: Pt mar 31, 2006 8:51 am 

Ufundowaliśmy nagrody dla zawodników teamu HPI startujących w HMP.
Prosiłem już wcześniej, ale nikt nie odpowiedział odnośnie generalnej klasyfikacji HMP 2006.
Chciałbym wysłać im obiecane nagrody. Niestety pomimo wcześniejszych próśb nigdzie nie mogę znaleźć generalnej klasyfikacji HMP 2006.
Przecież wręczyliście tytuły w HMP wiec, dla czego nie można opublikować generalnej klasyfikacji ???
Są dostępne jedynie wyniki finałowej eliminacji.

Tytuł:
PostNapisane: Pt mar 31, 2006 11:54 am 

Jan Matukin napisał(a):
Rafał Piesio napisał(a):

Kilkakrotnie były powtarzane starty.

w 540 tak - pamiętam, że bodajże 3 finałowy start był powtarzany 2 razy, ale nie w TS, a mój poprzedni post (cytowany przez Pana) odnosił się do sytuacji w TS, będącej przedmiotem dyskusji między Piotrkiem Błazuckim a Panami Potępa - z postu Łukasza wynikało, że start nie został powtórzony mimo, że doszło do kolizji na samym początku biegu.

Tytuł:
PostNapisane: Pt mar 31, 2006 1:36 pm 

Zbrakło "rzutu"okiem... :D

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 34 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3  Następna strona