Witam.
Tak sobie myślałem, że skoro mam 1/18 , 1/12 ...może czas pomyśleć o powiększeniu parku
Tym razem na pewno nie kupię RTR - no way!!!

Nie chodzi tez , że musi to być tu i teraz .Mam Savka, który mi jeszcze posłuży i którego nie raz rozwalę pewnie. Ale do rzeczy:
Rozważałem jakiś zestaw do poskładania. Nie musi być dostępny w Polsce. Narazie bawię się w HPI i innych firm nie przerabiałem. Pewnie znów Monter Truck, ale tym razem większy
Powoli bym sobie kompletował i za jakiś czas bym go poskładał. Moze Savek flux...? Ale chyba nie ma wersji KITowej jak do małego XS, co? Choć zawsze mógłbym sam części wg. manuala kopletować - to raczej dałbym radę na moim poziomie małej - bo - małej wiedzy. Wiadomo, że zawsze można by było używkę kupić, ale nie chodzi mi też o jakis zajechany model - ja go później zajadę.
Tak na szybko:
Drożej wyjdzie zamiast np kupić gotowca, kupić części osobno (nowe części)? Czy ta droga jest już nieopłacalna kompletnie?
Może jakaś inna firma? Wiem ,że Traxxas jest popularny w Polsce również. Chodzi mi o dostępność części zamiennych oczywiście również. Elektronikę sobie całą także skompletuję, podpytujac co nie co na forum przy tej okazji w przyszłości. Ale najpierw muszę od czegoś zacząć:
Co proponujecie?
Budżetu nie będę określał narazie. Na pewno elektryk, MT oraz 4x4 i w skali 1/8 .
Czekam na jakieś propozycje. Dzięki