Tak jak w temacie. Mam ów modeli. Pisałem w dziale MT, ale tam , albo nie mają czasu, albo maja w............e
W przyszłości chciałbym lekko podrasować autko (Savage XS Flux ). Co proponowalibyście zrobić na wstępie? Kilka rad bym prosił.
Tzn. Pakiety imo mam ok (2x 6000 Redoxa lipo) - jeździ na nich długo, więc narazie inne mi nie potrzebne (ew. Dokupię kolejny pakiet).
Ładowarka Redoxa ładuje mi 1 pakiet w ok 50 minut - szybszej mi nie potrzeba raczej.
Wiem, że można zmienić pakiety na 3s, do tego potrzeba pewnie jakiś przeróbek przy zębatkach, ale póki co, nie planuję tego robić (może w przyszłości, gdy w/w pakiety się wypalą, ew. gdy bedę chciał mieć potwora w chacie
Sprzedawca w sumie nic nie polecał narazie do niego kupować, ale wiem, że pewnie nie miał do końca racji...

Moje spostrzeżenia:
- wymiana zębatki atakującej i odbierającej, na inne (jakie??) , by przyspieszyć autko trochę i w przyszłości (być może ) był kompatybilny z pakietami 3s (choć tak jak pisałem, 3s narazie nie biorę pod uwagę).
- spręzyny w amorkach (są czarne) - wiem że w poradniku dla jazdy amatorskiej proponujecie niebieskie
- same amorki narazie raczej zostawię, bo w wersji alu, bedzie to pewnie spory koszt.
- mam w zapasie olej do amorków, ale dosyć gęsty (50 wt) , Zalewam sobie nim czasem Recona, ale zastanawiam się czy dla Savka , nie będzie zbyt gęsty..? (jeżdżę głównie beton, asfalt, trawa, piach (chyli wszędzie

) . Potrzebowałbym coś uniwersalnego.
- Myślałem o oponach (kołach ) jeszcze nie sprawdziłem jak jest w Savku, czy opony sa klejone z felgami (jak w Reconie np. czy osobno sie je kompletuje. Oryginalna opony w Savku, radzą sobie ok na piachu , plaży trawie, ale czasem jakby się ślizgają na ulicznej trylince( niby szczegół, ale być może są lepsze , choć nadal myślę o uniwersalnych jakiś).
- Koła autko ma duże, ale tak sobie myślałem o jeszcze wiekszych, żeby dodatkowo fajnie wyglądał (choc narazie wielkość nie jest priorytetem).
- Cos zmienić na mocniejsze (trwalsze ) elementy. Głównie te, które się najczęściej i najszybciej uszkodzą (choć moze po prostu poczekać i jak sie uszkodzą dokupić mocniejsze..?
- może jakies najczęściej wystepujące śrubki i bolce w modelu?? W Reconie, podczas rozkręcania, dosyć szybko główki się wyrabiały - jakiś trefny stop. Zgaduję ,że w Savku RTR HPI wrzuciła podobnie słabe pewnie.