Przyanam ze naprawde Ciekawie Ci to wyszlo - podoba mi sie bardzo to rozwiazani z lipolami:) w srodku chowaj asie super.Jakie to lipole ? 2 x 3 s? wał nie ociera o obudowe lipola? mozna to ladnie zabezpieczyc z blachy aluminiuum 1 mm tak ze w przekroju poprzecznym zrobic- taki koszyk ___I--I___ a pod kreskami przerywanymi wał idzie

aha i powiedz gdzie kupiles te rurki poliamidowe i jak je wygiales ? wrzucfilmik koniecznie .Tez mam zamiar zrobic klatke tylko do mta-4 mialem wycinac z aluminium ale nie bedzie to praktyczne - za twardy material
jak chcesz zrobic konkretna rame - zrob rysunek z wymiarami - moge ciac naprawde grubo - tanio Ci wytne rame:) tak konkret po 6 -8 mm z kazdej strony:powinno wystarczyc - a co do silnika to idealny bedzie leopard 4092 - 1370 kv
jak dla mnie bajka no chyba ze jestes ograniczony dlugoscia silnika
no i do tych silnikow juz ten regiel xerun Ci go raczej nie pociagnie
ja pod mojego leo razem z kolega z tego forum bedziemy robic regle customy ze wzgledu na to ze mam dosc juz upalajacych sie regulatorow ''dobrych firm'':) tzn zrobimy wlasne plytki(pcb) z trnzystorami - najpierw wytrawimy zrobimy sciezki potem wlozymy mosfety nie takie zwykle w dpaku 75a(jak masz w hobbywingu 150a)

tylko takie do 30 v 400a

dzieki czemu beda one wieksze mocniejsze etc

jak chcesz mozesz sie podpiac ale to dopiero w zime - te wszystkie xeruny hk posluza na dawcow czesci a dokladnie sterowania - najwazniejsza jest koncowka mocy najpierw ona pada potem sterowanie stad ten pomysl .no i taki regiel bedzie malo kosztowac taki porzadny mosfet 30 v 300a kosztuje 10 15 zł wiec powinno wyjsc ze wszystkim w granicach 300 zł:) do tego bede robic obudiwy lexanowe z kierunkowym chlodzeniem na bazie malej turbinki:) ale to pokaze jeszcze

czyli beda 600 amperowe regle

nawet nigdzie takiego nie widzialem max 500 ale taki regiel w sklepie kosztuje grubo ponad 300 euro