Forum serwisu RC AUTO
  * RC AUTO    * e-mail do ADMINA    * FAQ    * Szukaj   * Użytkownicy
* Zaloguj   * Zarejestruj
Teraz jest Cz kwi 02, 2026 9:23 pm

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 23 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona
Autor
PostNapisane: Śr paź 28, 2009 2:59 pm 

Witam
No więc, po pierwszej jeździe moim nowym nabytkiem - E-Firestormem jest super :D .
Kopa ma niezłego, wheelie na dywaniku robi, ale niestety nie nie wiem czemu, nie ma hamulca.
Kiedy podczas jazdy wychylam drążek hamulca, nic się nie dzieje, model jedzie dalej.
Nie wiem czego może to być przyczyną, czy w apce coś trzeba ustawić, czy regiel może źle się programuje, nie mam pojęcia.
Samochód kupiłem używany, ale prawie jak nowy. Nawet rysek na podwoziu prawie nie było.
Apkę jak i samochód mam standardowe, nic nie wymieniane.
Wie ktoś czemu tak się dzieje?

Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  

PostNapisane: Śr paź 28, 2009 6:19 pm 

Wiesz do czego jest trymer w apce :?:

PostNapisane: Śr paź 28, 2009 6:41 pm 

Pokrętłami w apce się już bawiłem, wiem do czego służą, nic nie pomogło.
Zauważyłem że hamulec da się zauważyć jak model trzymam w powietrzu, wtedy koła lekko zwalniają.

PostNapisane: Śr paź 28, 2009 11:23 pm 

Możliwe że w reglu padł hamulec, zwróć się do osoby która ci sprzedała model.

Mugen MBX7R & Alpha & Futaba- na sprzedaz
MBX7R ECO coming soon...

PostNapisane: Cz paź 29, 2009 2:22 pm 

Uważa że wszystko było ok :roll:
Najgorzej że nie mam możliwości podłączenia innego regla, wypróbowania innej apki :/

PostNapisane: Pn lis 02, 2009 5:26 pm 

Dobra, hamulec trochę działa, na dworze da się jeździć.
Mam takie zapytanie, złamałem przedni wahacz, i nie wiem czy kupować taki jak był
http://www.hpieurope.com/piw.php?lang=pl&partNo=100315
Czy grafitowy
http://www.hpieurope.com/piw.php?lang=pl&partNo=100408

Czym oba wahacze się różnią?
Czy wahacz grafitowy poza tym że jest bardziej lekki niż zwykły, ma jeszcze jakieś zalety?
Opłaca się brać grafitowe? Różnica w cenie to 3PLN, więc jeżeli są lepsze od orginalnych to biorę.

PostNapisane: Wt lis 03, 2009 9:13 am 

odradzam grafitowy jako zamiennik na okres zimowy, jak zamierzasz jeździć na dworze przy temperaturach poniżej 10C.

Robert

PostNapisane: Wt lis 03, 2009 2:34 pm 

Ok, dzięki za pomoc, kupię zwykłe wahacze:)

PostNapisane: Cz lis 19, 2009 10:41 pm 

Mimo że to już nie pierwsza jazda, to nie widzę sensu żeby zakładać osobny temat.
Padło mi serwo:) Nie wiem z jakiej przyczyny. Przyznaję się, jeździłem po mokrym asfalcie, czasem w jakąś kałuże się wpadło, ale model w środku nie był jakoś bardzo mokry, jedynie kropelki wody. Mimo że niczego nie uszczelniałem ani nie zabezpieczałem z elektroniką było wszystko w porządku, a wydaje mi się że serwo jest tak zbudowane i umiejscowione w Firestormie, że wodzie raczej ciężko jest się tam dostać.
Poza tym po i w czasie jazdy ze wszystkim było ok, dopiero po 4 dniach od jazdy po mokrym, przygotowałem model żeby wyjść na dwór, przedtem w domu jeszcze pośmigałem, za jakieś 3h biorę Firestorma, włączam a tu serwo szaleje.
Dokładnie wygląda to tak jakby się zacinało po prostu, jeżeli zareaguje, skręcę koła, to nie chce wrócić do pozycji neutralnej.
Serwo rozkręciłem, sprawdziłem zębatki, wszystko było chyba ok. Zobaczyłem czy działa bez obciążenia (w powietrzu, nie podłączone do modelu) też chyba wszystko ok. Po podłączeniu, już wcale nie skręca:/
Serwo to oczywiście orginalne z E-F, SF-1, wątpię czy da się z nim jeszcze coś zrobić. Zresztą zauważyłem już wcześniej, w modelu, że jest trochę lipne, słabe i strasznie wolne.
Teraz pytanie, jakie TANIE serwo kupić? Wiem że serwo kupuje się jedno a dobre, ale teraz całkiem kasy nie mam, dopiero co kupiłem model i wszytko co do niego potrzebne, wymieniłem połamany wahacz i kasy nima :shock: .
Chodzi mi o jakieś tanie serwo, tekie żeby w miarę dawało rady w Firestormie, w przyszłości zmienię na coś lepszego. Jak najbardziej może być używka.
Podpowiecie na jakie serwa mam patrzeć?

PostNapisane: Cz lis 19, 2009 10:52 pm 

jak byś chciał to mam scannera SSV-9766MG (7kg, 0,09s) za 50zł ale to serwo wystarczy na sporo dłużej, metalowe tryby, łożyska. niewiem co dla ciebie oznacza TANIE serwo... więc jakbyś podał jakiś próg cenowy zapewne byłoby łątwiej coś znaleść

PostNapisane: Pt lis 20, 2009 9:27 am 

scannera jednak odradzam awaryjność na poziomie innych firmowych serw HPI, jaka jest to sam już zobaczyłeś.

Jako tanie przejściowe serwo bierz to:
http://modele.sklep.pl/product_info.php?products_id=469
używane powinno kosztować 25zł

Robert

PostNapisane: Pt lis 20, 2009 1:34 pm 

Tomasz Dolata napisał(a):
jak byś chciał to mam scannera SSV-9766MG (7kg, 0,09s) za 50zł ale to serwo wystarczy na sporo dłużej, metalowe tryby, łożyska. niewiem co dla ciebie oznacza TANIE serwo... więc jakbyś podał jakiś próg cenowy zapewne byłoby łątwiej coś znaleść

Dzięki za propozycje ale nia mam nawet 50zł w obecnej chwili:)
KiT napisał(a):
Jako tanie przejściowe serwo bierz to:
http://modele.sklep.pl/product_info.php?products_id=469
używane powinno kosztować 25zł

Bardzo dziękuję:) Pewnie będę szukał używki, słyszałem, że serwo strasznie prądożerne i ogólnie nie za bardzo, ale jak na przejściowe za taką cenę pewnie nie jest złe:)
Dziękuję za pomoc
Pozdrawiam

PostNapisane: N lis 22, 2009 1:53 pm 

kurde jak ty w e-f złamałeś wahacz, bo ja miałem i ydaje mi sie to bardzo trudne, bo ten model jeśli chodzi o takie własnie elemety to pancerny mi sie wydawał, tylko przy bezszczotce juz kielichy padają i łozyska wiec jeśli masz taki zamiar to nie zakładaj bo ten model sie posypie tzn łozyska i kielichy wiem bo miałem i nie zalecam do niego bezszczotki, mozna włożyć kakiś lepszy 15 zwojowy silnik i bedzie super model, ale nie zakładać bezsczotki ja miałem tam ezruna 9t i tragedia bo model widać ze zasłaby do bezszczotki i sie naped sypie, ale do szczotkowego jak najbardziej sie nadaje i jest wrazenie pancerności.

Co do twojego regla z hamulacem tak jest tez tak miałem, nie jest on za super tak wiec uwazaj na mniejszych przestrzeniach, co do serwa to model miałem z pół roku i działało dobrze, moze masz za mocno zakrecony serwo saver i sie przemęczyło??

PostNapisane: N lis 22, 2009 2:16 pm 

IgorCh napisał(a):
kurde jak ty w e-f złamałeś wahacz, bo ja miałem i ydaje mi sie to bardzo trudne, bo ten model jeśli chodzi o takie własnie elemety to pancerny mi sie wydawał

z pełną prędkością przywaliłem jednym kołem w krawężnik:) wszystko jest możliwe
IgorCh napisał(a):
tylko przy bezszczotce juz kielichy padają i łozyska wiec jeśli masz taki zamiar to nie zakładaj bo ten model sie posypie tzn łozyska i kielichy wiem bo miałem i nie zalecam do niego bezszczotki, mozna włożyć kakiś lepszy 15 zwojowy silnik i bedzie super model, ale nie zakładać bezsczotki ja miałem tam ezruna 9t i tragedia bo model widać ze zasłaby do bezszczotki i sie naped sypie, ale do szczotkowego jak najbardziej sie nadaje i jest wrazenie pancerności.

jakoś dużo osób ma Firestorma z bezszczotką i na nic nie narzeka zresztą Firestorm jest też sprzedawany od razu z bezszczotką. w szczotki na pewno inwestować nie zamierzam a zestaw bezszczotkowy mam zamiar kupiż lepszy żeby w przyzłości przełożyć go do jakiegoś lepszego auta.

PostNapisane: N lis 22, 2009 2:22 pm 

wiem ze sprzedaja ale jakoś mam wrazenie ze ten model jest zasłaby zresztą ktoś juz tez to pisał bo widziałem, dokładnie pisał coś ze ten model okazał sie zabardzo chińczykowaty i nie warto wkładć tam bezszczotki

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 23 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona