obecnie jezdze na hk 150 amper

ale mam i hobbywinga juz prawie, sv2.1 150 amper ten niebieski
kupilem go z hobbykinga no i nie narzekam zajezdzil juz jeden silnik

wsumie kilka pakietow lipo no i 2 modele

najlepszy regiel jaki mialem - duzo ich nie bylo ale np modelcraft niby fajny ale upalal sie co chwile przez super procesor 16 pwm...
Ito super rewo to tez tylko model,w nim tez czesci padaja

wszystko zalezy co i do jakiej mocy chce sie przystosowac zobacz nowe e revo z mamba kosztuje 3000 zł tak jak flux , ja jak podsumuje to za podwozie prawie nowe dalem 400zł do tego sprzedalem skrzynie kola etc to 250 zł wychodzi:) do tego regiel 150 - 350 zł z karta silnik 450 zł no i pakiety ale do erevo tez musialbys kupowac;) to sobie podlicz , apke mialem z kilkoma odbiornikami bo do innych modeli uzywam i tak samo baterie bo ich tez troche mam , ale np z super bateriami Energy power umoczylem kase 3 jazy i popuchly - poumieraly cele , niechce tych pakietow za darmo!
Stigg moim zdaniem mta jest naprawde niezle
dlatego wybralem je na konwersje plyte podwozia taka jak ma mta niema żaden inny model.jest praktycznie nie do zniszczenia , niewidzialem zeby ktos ja połamał:Dndyfry w standardzie ma stozkowe i skosne czyli takie jak w wiekszosci modeli te w wersji pro do tego hartowane:) no i komplet atak i odbior 63 zł:D
eksploatacja modelu jest tania:) ( zwrotnice 16 zł)
a co do teego regla 120 a foxy to wiem bo jak bylem w modelarni na bitwy warszawskiej to widzialem foxy w srodku i jest akie samo jak hk

mialem regiel 120 a hk i wiele osob jezdzilo na nim na 6s ale po pewnym czasie padaly te regle przez to ,ze sterowanie jest do 4 s a cala reszta do pradow 150 amper .To wogole taki paradoks jak dla mnie , aha i jeszcze jesdno regiel hk 120a ma kondensatory do 30 v ,a regiel 150 a ma kondensatory do 25 v

co dla mnie jest dość dziwne skoro napiecie na 6 s jest 25,2 wiadomo ze jest jakis zapas... ale nierozumie czemu tak to zrobili

lepiej je wymienic i spac spokojnie