Forum serwisu RC AUTO
  * RC AUTO    * e-mail do ADMINA    * FAQ    * Szukaj   * Użytkownicy
* Zaloguj   * Zarejestruj
Teraz jest N lut 15, 2026 11:57 pm

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 25 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2
Autor
PostNapisane: Śr kwi 02, 2014 4:50 pm 

Wybór padl na savage xs z 2s 7.4 lipo natomiast mam jeszcze jedno pytanie :)

jak wypada takie autko w porownaniu do maverica strada mt evo jesli chodzi o wytrzymalosc itp itd? co jest lepsze?

Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  

PostNapisane: Śr kwi 02, 2014 5:38 pm 

Wszystko jest lepsze, bez porównania do strady.

PostNapisane: Śr kwi 02, 2014 9:21 pm 

Do Savka kup od razu komplet śrub i nakrętek, ale nie z HPI, tylko jakieś porządne ze sklepu metalowego. Po 2-3 odkręcaniach danej śrubki może jej już nie wykręcić...

Kup sobie też komplet imbusów na długiej rączce (jak śrubokręty). Cholery można dostać przy rozkręcaniu Savka tradycyjnymi kluczami z zestawu....

Tytuł:
PostNapisane: Śr kwi 02, 2014 11:17 pm 

Nie trać czasu na szukanie żadnych śrubek czy nakrętek. Po prostu kup dobre klucze... Kręcilem wiele razy przy swoim Savku, rozebrany był niemal na czynniki pierwsze i żadnych uszkodzeń śrub. Dobre narzędzia to podstawa serwisu.

PostNapisane: Cz kwi 03, 2014 5:20 am 

Może i tak, ja miałem używanego i śrubki były już trochę zjechane, a dobre (długie) klucze to podstawa

PostNapisane: Cz kwi 03, 2014 6:01 am 

Z kluczami u mnie nie problem wiec jest okej :) dziekuje za porady. Juz się nie moge doczekać aż paczka dojdzie i mam nadzieje ze autko jest warte swojej ceny

PostNapisane: Cz kwi 03, 2014 6:31 am 

IMO Savek ma troszkę za wolne i za słabe serwo, ale może sie nie znam.
Dodatkowo to wywrotny pojazd i dosyć łatwo wpada w poślizg (oczywiscie , wszystko od opon i nawierzchni zależy) . Z drugiej strony, czasem lubie taki pseudo drift.
Pozdro!

PostNapisane: Cz kwi 03, 2014 6:09 pm 

No coż chwilę pośmigam i zobaczymy :) generalnie na początku moim rywalem bedzie strada mt evo :p a serwo zawsze można wymienic.

PostNapisane: Cz kwi 03, 2014 7:45 pm 

[quote="Luki35"]IMO Savek ma troszkę za wolne i za słabe serwo, ale może sie nie znam.
Dodatkowo to wywrotny pojazd i dosyć łatwo wpada w poślizg (oczywiscie , wszystko od opon i nawierzchni zależy) . Z drugiej strony, czasem lubie taki pseudo drift.
Pozdro!

Fajny drift jest autkiem na 2WD.
Zakupiłem FIRKA BL i śmiga aż miło, garaż podziemny w garażu mam opanowany w drifcie do perfekcji ;)

No może prawie do perfekcji bo jak ostatnio przydzwoniłem centralnie w filar do coś pękło i odpadła przednia oś :) Ale część to tylko 28 PLN więc luz :)

PostNapisane: Pt kwi 18, 2014 6:20 pm 

Savage XS Flux moja opinia osoby bardzo sceptycznie podchodzącej do autek i ich wytrzymałości :)

Może sie komuś kiedyś przyda jeśli bedzie się zastanawiał nad kupnem tego autka.

No więc jako że jest to mój 1 model rc nie mam zbyt wielkiego doświadczenia natomiast porównanie mam do modelu strada mt evo z bateria 3s 11.v i silnikiem o podobnej mocy ktory jest seryjnie montowany w savage xs flux.

Minusy savage
Powoli wyrabiają się kubki
Mały seryjny prześwit i czasami się zawiesza na przeszkodach
Słabe serwo (prosze poprawic jeśli się myle bo jestem początkujący ) jest to moje odczucie i nie wiem czy da się to zmienic. Problem polega na tym ze gdy ręcznie skręcam koła mają one duużo większy skręt niż podczas sterowania.
Brak "wolnego biegu" na pilocie sterującym. (może to wina mojego bądz w ogole nie ma takiej opcji)

Plusy savage
Duża moc jak na tak małe autko (2s lipo 7.4v 5200mah)
Można jeżdzic praktycznie wszędzie poprzez jego rozmiary.
Imponująca wytrzymałość która mnie bardzo miło zaskoczyła a autko wg mnie dostaje grube baty od kierowcy który szuka gdzie by tu skoczyc. Jak do tej pory autko zaliczyło skok z 2m skarpy i dalej smiga.(pare dachowań na początku :p ) lub podczas pierwszych jazd opanować moc autka. Nie raz i nie dwa przy pelnej prędości koziołkowało i po za zadrapaniami wszystko gra.
Wodoszczelność (anty ochlapanie jak mi to sprzedawca opisał) natomiast autko bez problemu po wyjęciu z pudełka smiga po kałużach błocie i wszystkim co sie tylko da.
Daje bardzo dużo frajdy :)

W razie pytań pw

edit:
Dodam jeszcze jak sprawa ma się z baterią. Ładuje się ok 2h i wchodzi ok5700mah. Jazda z dużą predkością to ok 15-20 minut zabawy. Powoli od czsu do czasu szybciej (cięzki teren podjazdy wspinanie się na górki itp) ok 45-60 min.

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 25 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2