Forum serwisu RC AUTO
  * RC AUTO    * e-mail do ADMINA    * FAQ    * Szukaj   * Użytkownicy
* Zaloguj   * Zarejestruj
Teraz jest Pn kwi 27, 2026 10:42 pm

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 17 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2
Autor
PostNapisane: Śr wrz 25, 2013 8:08 am 

Wątek już nieco stracił na znaczeniu, ze względu na dokonany zakup. Mogę jednak napisać nieco więcej o moim Summicie VXL, który ma już nowy regulator (pierwszy był fabrycznie uszkodzony). Wczoraj odbyły się testy modelu. Sprzęt jest po prostu rewelacyjny. To co prawda skala 1/16, ale model jest naprawdę duży. Ma spore koła, ogromny prześwit i bardzo duży skok zawieszenia. Dzięki temu pięknie sobie radzi z przeszkodami. Przy tym "nie zamula". Model jeździł "zaledwie" na pakiecie 2s a mimo to chętnie staje na tylnych łapach. Do tego jest naprawdę szybki i świetnie się prowadzi. Na chwilę obecną, w mojej opinii, to najlepszy offroadowy model Traxxasa w skali 1/16.

Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  

PostNapisane: N wrz 29, 2013 7:02 pm 

arturj napisał(a):
...Mogę jeszcze napisać kilka słów o E-Revo VXL 1/16, ... Niestety ten sprzęt również ma kilka wad. Przede wszystkim to mega dzikus. Kusi żeby ciągle latać na zaciętym. Niestety zawieszenie jest nieco za twarde, co powoduje, że model często po prostu się katapultuje i strzela spektakularne piruety w powietrzu, a ląduje na wszelkie możliwe sposoby, nie zawsze tak, jakbyś sobie tego życzył. Nie raz spadniesz na dach, albo zaliczysz wielokrotne dachowanie, czy piękną, ale bolesną gwiazdę. ...

Mój (kupiony używany) MERV też skakał i wywracał się na szybkich zakrętach. Wymieniłem olej w amorach, ustawiłem niżej zawieszenie, wciąż był wściekły i nerwowy. Tłoczyska amorów były porysowane więc wymieniłem je na nowe ("złote" żeby były twalsze). Pierwsza jazda i szok - model spada na ziemię jak kapeć. Żadnego odbijania, skakania, na zakrętach na betonie idzie bokiem, a nie przez bok na dach.

Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 17 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2