Forum serwisu RC AUTO
  * RC AUTO    * e-mail do ADMINA    * FAQ    * Szukaj   * Użytkownicy
* Zaloguj   * Zarejestruj
Teraz jest N kwi 05, 2026 10:34 pm

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 341 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20 ... 23  Następna strona
Autor
PostNapisane: Śr lip 18, 2012 8:23 pm 

Marcin.Harczuk napisał(a):
Sorry że niezbyt pomogę w temacie, ale..... Nawiązując do owego słowa na "ch" to nie kropkuje go zapewne dlatego, że piszesz je z błędem ortograficznym :roll:
Tak swoją drogą nie widziałem jeszcze regla 120a obsługującego 6s.

jest cala masa regli 120 amper nawet obslugujacych 12 s ;) wrzuce link

http://mgm-compro.com/index.php?tid=bru ... bit-system
120 amper do 12s:) i wogole moim zdaniem te duze prady plynace przez regle w modelach sa niepotrzebne ja osobiscie wolalbym wyzsze napiecie a mniejszy prad:) taniej by bylo

mysle ze malo osob zna ta firme w polsce , oni robia naprawde niezle regle o mocy do 15 kw ;)

Ostatnio edytowano Śr lip 18, 2012 8:44 pm przez torque3, łącznie edytowano 1 raz

Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  

PostNapisane: Śr lip 18, 2012 8:39 pm 

Za 310 Euro nie mogą robić chłamu...

Marui Big Bear
Tamiya:
-GT-01 BL
-TXT-1
Kyosho:
-959 BL
-The Boss
-Rally Sports
-Gallop MkII

PostNapisane: Śr lip 18, 2012 8:40 pm 

Nawet się nie wkurzyłem tak dla tego że się regiel zjebał, tylko dla tego, że po raz 10 w tym miesiącu coś się zepsuło, a w miesiącu poprzednim zepsuło się 20 rzeczy :/ Nie wspominając o tym że w przeciągu miesiąca dwa auta 1:1 trzeba było naprawiać w rodzinie... na domiar złego chciałem go zbudować, żeby móc pośmigać u rodziny na wsi gdzie mam jechać w tym tygodniu, a w tak krótkim czasie nie oddadzą mi regla z gwarancji, a jeżdżę tam raz w roku :/ Torque3, no nie słuchałem Cie bo nie mogłem uwierzyć, że regiel w którego instrukcji jak byk jest napisane, że jest do 6s, w rzeczywistości jest do 4s :/ To na jakim ty w ogóle reglu jeździsz na tych 6s? Marcin.Harczuk, tak czy tak powinno być gwiazdkowane, skoro reszta przekleństw jest :P Poza tym jak napiszesz przez ch to też nie jest gwiazdkowane, możesz sprawdzić ;)

Po czasie do namysłu wysnułem morał. Jeśli chcesz się bawić w modelarstwo rc, ale wolisz jeździć niż płakać nad niedziałającym modelem, to dozbieraj i kup e-rewo :mrgreen: No i uważaj żeby nie zewrzeć lipoli, to też jest ważne...

PostNapisane: Śr lip 18, 2012 8:50 pm 

Po prostu nie można oszczędzać na elektronice, bo wtedy tracisz dwa razy. Ja też tak miałem i po 2 miesiącach musiałem kupić to co powinienem za pierwszym razem... Trzeba się słuchać tych co już to przerobili na sobie.

Marui Big Bear
Tamiya:
-GT-01 BL
-TXT-1
Kyosho:
-959 BL
-The Boss
-Rally Sports
-Gallop MkII

PostNapisane: Śr lip 18, 2012 8:56 pm 

obecnie jezdze na hk 150 amper :) ale mam i hobbywinga juz prawie, sv2.1 150 amper ten niebieski

kupilem go z hobbykinga no i nie narzekam zajezdzil juz jeden silnik ;) wsumie kilka pakietow lipo no i 2 modele :D
najlepszy regiel jaki mialem - duzo ich nie bylo ale np modelcraft niby fajny ale upalal sie co chwile przez super procesor 16 pwm...
Ito super rewo to tez tylko model,w nim tez czesci padaja ;) wszystko zalezy co i do jakiej mocy chce sie przystosowac zobacz nowe e revo z mamba kosztuje 3000 zł tak jak flux , ja jak podsumuje to za podwozie prawie nowe dalem 400zł do tego sprzedalem skrzynie kola etc to 250 zł wychodzi:) do tego regiel 150 - 350 zł z karta silnik 450 zł no i pakiety ale do erevo tez musialbys kupowac;) to sobie podlicz , apke mialem z kilkoma odbiornikami bo do innych modeli uzywam i tak samo baterie bo ich tez troche mam , ale np z super bateriami Energy power umoczylem kase 3 jazy i popuchly - poumieraly cele , niechce tych pakietow za darmo!
Stigg moim zdaniem mta jest naprawde niezle
dlatego wybralem je na konwersje plyte podwozia taka jak ma mta niema żaden inny model.jest praktycznie nie do zniszczenia , niewidzialem zeby ktos ja połamał:Dndyfry w standardzie ma stozkowe i skosne czyli takie jak w wiekszosci modeli te w wersji pro do tego hartowane:) no i komplet atak i odbior 63 zł:D
eksploatacja modelu jest tania:) ( zwrotnice 16 zł)

a co do teego regla 120 a foxy to wiem bo jak bylem w modelarni na bitwy warszawskiej to widzialem foxy w srodku i jest akie samo jak hk :) mialem regiel 120 a hk i wiele osob jezdzilo na nim na 6s ale po pewnym czasie padaly te regle przez to ,ze sterowanie jest do 4 s a cala reszta do pradow 150 amper .To wogole taki paradoks jak dla mnie , aha i jeszcze jesdno regiel hk 120a ma kondensatory do 30 v ,a regiel 150 a ma kondensatory do 25 v :shock: co dla mnie jest dość dziwne skoro napiecie na 6 s jest 25,2 wiadomo ze jest jakis zapas... ale nierozumie czemu tak to zrobili ;) lepiej je wymienic i spac spokojnie

PostNapisane: Śr lip 18, 2012 9:20 pm 

Ralf2107 napisał(a):
Po prostu nie można oszczędzać na elektronice, bo wtedy tracisz dwa razy.

Teraz już to wiem tylko że... akurat na reglu nie próbowałem oszczędzić :?
A jak pisałem to o e-rewo to nie chodziło mi o to że jest jakieś super świetne, tylko jakoś nigdy nie słyszałem, żeby ktoś nażekał na elektronikę w nim :P A uszkodzenia mechaniczne są tańsze i od razu wiadomo co jest nie chalo, nie trzeba obliczać napięć i innych bzdetów :D No i nie mówię, że MTA4 jest złe, mnie się strasznie podoba, trzeba umieć jeździć, żeby go nie przewrócić :D No i fakt nigdy nie miałem żadnego uszkodzenia w podwoziu, teraz to tylko mogę narzekać na to co przerobiłem, głównie na elektronike właśnie :P Tak właściwie jakby się tak zastanowić, to tylko raz model zepsułem JA wjeżdżając w zaparkowane auto 1;1, a tak to zawsze same mi się psują (palą się regle, siadają łożyska, zcierają zębatki, plastikowe części się łamią podczas jazdy po prostej) :roll: hehe, no trudno, więcej będę tam na wsi na rowerze jeździł :) A tak się cieszyłem, że zbudowałem coś, czym mógłbym się z sąsiadem na quadzie ścigać i wygrać, od trzech lat tam swoje zabawki rc przywożę i nigdy nie mam okazji z nim wygrać, bo zepsuje model, zanim zaczniemy się ścigać :( Trudno, będę ryby łowił :D

PostNapisane: Śr lip 18, 2012 9:39 pm 

sprzedaj ta tamiye i doinwestuj mta-4 i sluchaj sie tu na forum to jak je zrobisz to tego quada nosem wciagniesz ;)

PostNapisane: Śr lip 18, 2012 9:44 pm 

Nawet bym chciał ją sprzedać, ale jakoś tak ciągle mam cichą nadzieję, że ktoś w Krakowie lub okolicach zrobi tor do driftu otwarty dla wszystkich. Bo na wykładzinie bardzo fajnie mi się nią jeździło, ale chyba faktycznie będę ją musiał opchnąć, już się nad tym zastanawiałem wcześniej. Na razie próbuję sprzedać combo lrp i tl-01brtr, z tego powinno się uzbierać na nowy silnik do mta.

PostNapisane: Śr lip 18, 2012 10:00 pm 

znalazlem w biurku stara karte sd 4 gb:)

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

tak jak pisalem wyżej silnik jest montowany na 4 sruby ;) obecnie na 3 bo niemam takiej srubki nigdzie

PostNapisane: Śr lip 18, 2012 10:13 pm 

To do sklepu i po śruby, najlepiej od razu 4 takie same a nie taki misz masz :D

PostNapisane: Śr lip 18, 2012 10:16 pm 

a ta biala podkldka to teflonowa uszczelka od amortyzatora , poprostu sruba bylaza dluga - juz pozamawialem srubki tylko czekam teraz;)

Obrazek
Obrazek
Obrazek

zmnieszone no i juz da sie obejrzec

PostNapisane: Śr lip 18, 2012 10:31 pm 

Sttigg napisał(a):
Po czasie do namysłu wysnułem morał. Jeśli chcesz się bawić w modelarstwo rc, ale wolisz jeździć niż płakać nad niedziałającym modelem, to dozbieraj i kup e-revo :mrgreen: No i uważaj żeby nie zewrzeć lipoli

Dobre słowa kolego ;)
Przez prawe 2,5 roku mam E-Revo i nie miałem w nim żadnej poważnej awarii, po za gównianymi akumulatorami ni-mh formy bodajże RMS, i dwa razy spaliły mi sie silniki seryjne a narazie ganiałem na Titanie 775. Nic w nim nie wymieniałem po za kilkoma łożyskami i śrubami, mam w nim połamany tylny dolny wachacz, ale skleiłem kropelką i jest "git malina" ;)
I nic wiecej mi sie nie przypomina

EDIT: A nie jednak kiedyś jeszcze tata z bratem zabrali mi pilot i ukrecili pół oś i kiedyś jeszcze wymianiałem ośki bo mi sie pokrzywiły :mrgreen:

Jednym słowem, SUPER AUTKO, przynajmniej jak dla mnie ;)

Ładnie wygląda ten silnik, zeby nie powiedzieć silniczek, dobrego użytkowania życzę a Tobie Sttigg współczuje bo wiem jakie to wkurzające kiedy co chwile coś sie psuje

PostNapisane: Śr lip 18, 2012 11:29 pm 

500 gram wazy , bylem wlasnie jezdzic modelem na 4s iii odlutowalo mi sie polaczenie meidzy celami w jednej z baterii :shock: :shock: 2s 5000 zippy 30c - druga jest okej ale na 4s lekko gazu daje i model stoi w pionie .Jutro zrobie filmik z jazdy bo ten co mam teraz to wstyd pokazywac ;) skakalem sobie ze spicych policjantow i model troche sie poturlal przy maksymalnej predkosci = polamalem 2 zwrotnice ;) ale mam duzy zapas;P wachacze okazaly sie przydatne

PostNapisane: Śr lip 18, 2012 11:56 pm 

KuBa 98 napisał(a):
Sttigg napisał(a):
Po czasie do namysłu wysnułem morał. Jeśli chcesz się bawić w modelarstwo rc, ale wolisz jeździć niż płakać nad niedziałającym modelem, to dozbieraj i kup e-revo :mrgreen: No i uważaj żeby nie zewrzeć lipoli

Dobre słowa kolego ;)
Przez prawe 2,5 roku mam E-Revo i nie miałem w nim żadnej poważnej awarii, po za gównianymi akumulatorami ni-mh formy bodajże RMS, i dwa razy spaliły mi sie silniki seryjne a narazie ganiałem na Titanie 775. Nic w nim nie wymieniałem po za kilkoma łożyskami i śrubami, mam w nim połamany tylny dolny wachacz, ale skleiłem kropelką i jest "git malina" ;)
I nic wiecej mi sie nie przypomina

EDIT: A nie jednak kiedyś jeszcze tata z bratem zabrali mi pilot i ukrecili pół oś i kiedyś jeszcze wymianiałem ośki bo mi sie pokrzywiły :mrgreen:

Jednym słowem, SUPER AUTKO, przynajmniej jak dla mnie ;)

Ładnie wygląda ten silnik, zeby nie powiedzieć silniczek, dobrego użytkowania życzę a Tobie Sttigg współczuje bo wiem jakie to wkurzające kiedy co chwile coś sie psuje

chcesz bezawryjny model to kup sobie bagusa jak dla mnie to sa modele ktore rzadza w tej kwestii .. np kyosho mp9e do tego zestaw leoparda albo mambe no albo taki silniczek z ich reglem
http://mgm-compro.com/index.php?cat=lmt ... en-technik
pod spodem filmik co robi z savem ;P
http://www.youtube.com/watch?v=4Z6mLybAV40
12s to juz za dużo niewiem wogole po co ktos to zmontowal

jestem ciekaw czy ktos ma na forum silnik lehnera?

PostNapisane: Cz lip 19, 2012 12:15 am 

W opisie tego savika jest mowa o 116km/h. Tyle to można zrobić na 6s :lol: . Co do łamiących się zwrotnic: polecam je wpakować do wrzątku na jakieś 3 minuty, a potem zostawić do ostygnięcia. Po takim zabiegu stają się magicznie mocniejsze (coś z rozciągliwością plastiku itd.) Po gotowaniu tym sezonie nie padła mi jeszcze żadna. Ale co tam, zamiast nich zdarzyły się połamane wahacze :P

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 341 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20 ... 23  Następna strona