Forum serwisu RC AUTO
  * RC AUTO    * e-mail do ADMINA    * FAQ    * Szukaj   * Użytkownicy
* Zaloguj   * Zarejestruj
Teraz jest N kwi 05, 2026 10:34 pm

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 341 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19 ... 23  Następna strona
Autor
PostNapisane: Śr lip 18, 2012 7:44 am 

torque3 napisał(a):
model na calej lini dodawania gazu rwie na 2 kola zcegos takiego nie widzialem jeszcze

Tak się dzieje już z leo 4074 u mnie.
Od dawna mówiłem, że ten silnik jest 100 razy mocniejszy od tych co miałeś wcześniej...

Marui Big Bear
Tamiya:
-GT-01 BL
-TXT-1
Kyosho:
-959 BL
-The Boss
-Rally Sports
-Gallop MkII

Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  

PostNapisane: Śr lip 18, 2012 9:29 am 

No przyjrzałem się temu zębowi i jest minimalnie krótszy i szerszy od reszty zębów, chyba został uderzony czymś od góry. Wziąłem tą starą atakującą zębatkę 14t co się już rozsypywała, uderzyłem ją młotkiem i jeden z zębów wygląda bardzo podobnie do tego z zebatki dyfra. Czyli mówicie, żeby zostawić i czekać aż się wyrobi? Może to spróbuje najpierw przypiłować czymś, bo opór jest na prawdę duży i boję się o zębatkę atakującą i o silnik :/
Myślę, że jak już doprowadzę model do stanu używalności, to chyba dozbieram na jakiś silnik lepszy, jeśli ten leopard jest dobry to się nad nim zastanowie :P Chociaż chciałbym coś sensorowego, tylko nie wiem czy w 1:8 ma to sens. Poczytam trochę o silnikach może się na coś zdecyduje, to po wakacjach może bym kupił :)

PostNapisane: Śr lip 18, 2012 11:50 am 

ja wachalem sie miedzy 4282 a 4092 ale jest ok z 4282 bardzo plynnie rusza , wczoraj niemoglem go do maksymalnej predkosci rozpedzic bo balony z kol sie robily ,po 20 minutowej jezdzie na 6s ostrej silnik byl cieply lekko

ale mysle ze leo 4092 na 6 s to ideal pewnie na 6s bylby zimny :D 1390 kv i ata 15 zebow aha i leoparda mozna w moim mocowaniu przykrecic na 4 sruby ;) co uzxmaje za bardzo duzy plus

PostNapisane: Śr lip 18, 2012 1:00 pm 

Nie widziałem leoparda 4092... w tej długości znalazłem tylko 5692

PostNapisane: Śr lip 18, 2012 1:35 pm 

MasterB napisał(a):
Nie widziałem leoparda 4092... w tej długości znalazłem tylko 5692

siedzialem i dlugo sie zastanawialem liczylem etc no i wynilko ze 4092 to ideal dla modelu wazacego 7 kg silnik bylby zimny , 4282 jest ceply przy katach na 6s

tu masz leo moim zdaniem idel do 10 kg modeli
http://www.helipal.com/leopard-lbp4092- ... motor.html

moment bardzo duzy no i nie trzeba sie bawic w zebatki 10 t etc tylko 15 zakladasz i ogien ale pewnie moc na reglu trzeba by bylo skręcić
Poza tym mniejsze Kv --> mniej zużywa się silnik łożyska przede wszystkim (większa puszka głębsze łożyska mam nadzieje)
no i w przyszłości celuje w tego 4292 leo wole skręcić moc na reglu i mieć zimny silnik choć lekko ciepły tak jak teraz mi nie przeszkadza ale juz 4092 siedzi mi w głowie ;).Za chwile wrzucę fotki jak wygląda mój model z leo .Na pakietach nanotech 2 x 3s 6000 mah jeździłem modelem 25 minut ale nie byly na maksa naładowane , próbowałem rozwinąć maksymalna prędkość wiec pobór prądu myślę ze mały nie był .Dużo czytałem o tych silnikach na zagranicznych forach niemieckich , amerykańskich i z tego co się doczytałem, doliczyłem to przy max obciążeniu 140a bo takie ma ten silnik , ciągła praca z takim poborem przez 30 minut zje 7000 mah , wiec w rzeczywistości przekłada się to na godzinę zróżnicowanej jazdy na pakietach 7000 , na torze nikt nie jedzie na pełnym gazie bo niema takiej możliwości .Nie bylem wstanie rozpędzić modelu do max prędkości na trasie 4 pasmowej :) Al dzieci polskich w warszawie przy Czd.Opony w momencie przyspieszania tak balonowaly ze model uciekal trzeba bedzie kupic oponyna asfalt
Na youtubie jest dosc ciekawy filmik z tym silnikiem

http://www.youtube.com/watch?v=c-hkMXUDf9s - model to mugen

a tu macie test poboru pradu dla silnika mniejszego 4074
http://www.youtube.com/watch?v=XIo6LKR0 ... re=related
3000 mah w 20 minun to niezly wynik prad max 137 amper

cena 450 zł z przesylka i clem

zreszta ja zaplacilem tyle za 4282 nowego ale ze mam bagusa to jak mnie cos napadnie to 4282 2000 kv pójdzie do buggy a 4292 1390kv do mta .

Rozbieralem mta patrzylem na dyfry etc i wszystko w jakim stanie bylo w takim jest wiec okej:)

PostNapisane: Śr lip 18, 2012 2:53 pm 

Spiłowałem troche tego zęba na odbiorczej i dwa jego sąsiednie zęby trochę też i już w tym miejscu jest ok. Niby są lekkie opory w innych miejscach ale tak słabe, że szkoda sobie nimi głowe zawracać ;) Elektronike zamontowałem z powrotem i auto puki co jest gotowe do jazdy :) Jedyne co mam w nim jeszcze do zrobienia to podpiąć w jakiś sposób wiatraczek 12V do 4s bo na nich będę jeździł, chociaż może na 6s też? :twisted: I oświetlenie zrobić (tulko nie wiem jak do 6v podpiąć co najmniej 4diody, które by potrzebowały ok 10V :/ ). Ale najważniejsze że działa :)

PostNapisane: Śr lip 18, 2012 3:29 pm 

na 6s z ta zebatka co msz teraz nie powinno byc problemu , ale najlepiej badaj temp silnika termometrem! to wazne zebys go nie przegrzal! i ten regiel jak mowilem na 6 s nieda rady no ale jak chcesz to kombiuj :)

ja jezdzilem wczescniej na silniku ktory był do 4s , na 6s i byl na pograniczu 70 :P ale mial wiecej kv bo 2370

PostNapisane: Śr lip 18, 2012 4:11 pm 

Jeździłem przed chwilą, na razie jeszcze bez chłodzenia i silnik się niestety nagrzał, ale dłuższy czas przynajmniej pojeździłem. Oponki asfaltu niestety nie lubią, więc od dziś staram się jeździć tylko po szutrach i trawie :P Niestety na 4s i tej małej zębatce trochę jest powolny, między 50-60km/h go rozpędziłem na pełnym gazie, na reglu ograniczonym do 80%, małym przyśpieszeniu i bardzo małym kącie wyprzedzenia. Będę mu zmieniał te ustawienia dopiero jak uda mi sie podpiąć wentylatorek, bo dużo to daje. Przyszedłem do domu silnik wciąż gorący, położyłem na nim wentylator podłączony do gniazdka i po dwóch-trzech minutach silnik zimny :D

PostNapisane: Śr lip 18, 2012 4:37 pm 

ile min pojezdziles? i na jakic bateriach? ile zaplaciles za et Twoje 6 s?

PostNapisane: Śr lip 18, 2012 5:20 pm 

Nie patrzyłem na zegarek ale koło 20minut. Jeździłem na 2x 2s 5000mah. Za pakiety 6s ok 100$ + przesyłka (nie najtańsza bo ok 80$) + cło albo wat (nie wiem) ok 230zł bo w paczce było kilka amortyzatorów i serw jeszcze :/ Przy czym jak to kupowałem to dolar był po jakieś 3,46-3,49zł.

PostNapisane: Śr lip 18, 2012 7:12 pm 

Znowu sobie poszedłem na polko, z moim pinknusim modelem, podłączyłem sobie chłodzonko, silniczek nawet się tak nie zagrzał bardzo, jeździłem sobie przy bardzo ładnej pogodzie, naokoło pachniały kwiatuszki, latały motylki i pszczółki bzyczały i "PYK" dymek, ***** dość mam gnoja, jeszcze stał w miejscu nic ***** tak po prostu się postanowił zjebać, jak go jutro zaniose na gwarancje, a jutro albo pojutrze na wieś jade, przez ponad 3 miechy go kurna budowałem na wakacje to siu h** zjebać musiał ja *****!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Torque jak chcesz to Ci odsprzedam te 6s, nie chce ich na oczy widzieć, wszystko mi sie ***** zawsze jak 6s mam podłoczone nigdy jak 4s, mam ich ***** dośc! ***** nie robie
I niec mi ***** nikt nie muwi a nie mowiłem albo cos bo ***** wiem co kto mowił, okazuje sie ze na h** instrukcje jak tam jest ***** napisane ze do 6s a na 6s jest h**nia z grzybnia !!!!!!! :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil:

edit
do adminów słowa na h sie nie gwiazdkują, sam to zrobiłem żeby bana nie dostać.

PostNapisane: Śr lip 18, 2012 7:25 pm 

sluchaj sie czasami starszych ... pisalem nie docieralo i to nieraz to jest hk120 amper on na 6s niema racji bytu oddaj go na gwarancje ciekawe co powiedza wrazie czego wez silnik z ktorym jezdzil zeby nie powiedzieli ze podpiales zaraz niewiadomo jak mocny silnik w tym reglu mosfety sa do 25 v wiec wytrzymuja jedyne co jest inne to sterowanie pod 4s

,Spokojnie jest na gwarancji to naprawia:)

PostNapisane: Śr lip 18, 2012 7:48 pm 

Może pozbądź się tego i kup jakiś inny ESC? Np. HK 150A.
Do torque3:
Są jakieś postępy z prac nad czujnikami? Może jakieś fotki modelu? Bardzo fajny projekt i warto się nim pochwalić na forum. :)

GG: 10157876

PostNapisane: Śr lip 18, 2012 8:16 pm 

Sorry że niezbyt pomogę w temacie, ale..... Nawiązując do owego słowa na "ch" to nie kropkuje go zapewne dlatego, że piszesz je z błędem ortograficznym :roll:
Tak swoją drogą nie widziałem jeszcze regla 120a obsługującego 6s.

PostNapisane: Śr lip 18, 2012 8:18 pm 

zdjecia mam zrobione :/ ale neimoge kabla znalezc wszyscy mi zawsze w biurku grzebia .... postaram sie wrzucic wmiare sprawnie.Stigg bedzie dobrze spokojnie , wrazie czego pomoge Ci po kosztach zorganizowac regulator gdyby nie chcieli naprawic .Ja wlasnie wrocilem z jazd :D policja mnie zatrzymala chcieli mi wlepic mandat ale udalo mi sie ich przekonac i sami sie zaciekawili sprzetem . A wiec tak na 2s jezdzilem 25 minut i model przyspieszenie mial jak na turnigy 2370 8) wlasnie laduje pakiety jak uda mi sie kogos znajomego zlapac to nakrece filmik i zrobie fotki

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 341 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19 ... 23  Następna strona