Forum serwisu RC AUTO
  * RC AUTO    * e-mail do ADMINA    * FAQ    * Szukaj   * Użytkownicy
* Zaloguj   * Zarejestruj
Teraz jest N kwi 05, 2026 11:43 pm

Autor
PostNapisane: Pt sie 09, 2013 8:43 am 

jak w temacie czy ktoś z forum posiada takie autko
http://www.hobbyking.com/hobbyking/stor ... aff=560211
lub miał z nim styczność? Warto zakupić? jak sprawuje się stockowe wyposażenie tego modelu. Czy autko radzi cobie na nie równym terenie bez większych szkód? czy można bez problemu wymienić wtyczkę od ESC tą HXT 4mm na XT60 czy XT60 jest za słaba do tego modelu? wszystkie pakiety mam na XT60 i do tego mam kilka wtyczek do pakietów w zapasie. cena 130$ z wysyłką więc nie drogo. tylko czy warto?

Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  

PostNapisane: Cz sie 29, 2013 1:45 pm 

Naprawdę nikt nie miał do czynienia z Quanum E-Guana 1/10?
ewentualnie któryś z tych modeli może jest wart uwagi?:
- Turnigy 1/10 Brushless 2WD Desert Racing Buggy ARR http://www.hobbyking.com/hobbyking/store/uh_viewitem.asp?idproduct=29981&aff=560211
- Turnigy Trooper SCT 4x4 1/10 Brushless Short Course Truck (ARR) http://www.hobbyking.com/hobbyking/store/uh_viewitem.asp?idproduct=32412&aff=560211
- Turnigy 1/10 4WD Brushless SCT4 ARR http://www.hobbyking.com/hobbyking/store/uh_viewitem.asp?idproduct=44136&aff=560211
- 1/10 Quanum Skull Crusher 2WD Brushless Monster Truck (ARR) http://www.hobbyking.com/hobbyking/store/uh_viewitem.asp?idproduct=39020&aff=560211

wg mnie jeżeli zdecydował bym się na napęd 2WD to moim faworytem był by
1/10 Quanum Skull Crusher 2WD Brushless Monster Truck
natomiast jak napęd 4wd to zdecydowanie najlepszy wg mnie jest
Turnigy 1/10 4WD Brushless SCT4 ARR ma osłoniętą zębatkę ataku i odbioru i wygląda na masywny. Czy ktoś z forum posiada któryś z w/w/ modeli i może podać jego zalety i wady oraz opinię cz y warto kupić.

z góry dzięki

PostNapisane: Cz sie 29, 2013 3:41 pm 

Nie tędy droga w modelarstwie, nie ma czegoś takiego jak przyzwoity model rtr za 150$. Chcesz znać wady tego modelu? Będziesz go więcej naprawiał niż jeździł.

PostNapisane: Cz sie 29, 2013 8:34 pm 

po pierwsze nie jest to RTR bo nie ma w zestawie pakietów ani aparatury pakiety i aparaturę oraz ładowarkę posiadam. Uważam że wcale nie trzeba wydawać od razu 1000- 1500zł żeby kupić auto RC do zabawy. nie stać mnie na taki samochód dlatego pytam się czy któryś z tych ktoś posiada i może coś o nim powiedzieć.

PostNapisane: Cz sie 29, 2013 9:06 pm 

Tak naprawdę nie stać Cię na tani model. Policz ile się pobawisz jak na każdą część poczekasz 2-3 tygodnie, policz koszt przesyłek...
Jak nie kupisz serwisu do tych wózków to taniej wyjdzie ten za 1500.

PostNapisane: Cz sie 29, 2013 9:25 pm 

spoko samochód to jest tylko zabawa na wietrzne dni tak dodatkowo na co dzień wolę modele latające głównie samoloty, a czekanie 2-3 tygodnie mi nie przeszkadza, gdyż zazwyczaj często robię zapasy części jak coś zamawiam z HK.

PostNapisane: Pt sie 30, 2013 9:09 pm 

Skoro wiesz, że to są kupiaste modele i nie masz z tym problemu, to kupuj, tylko w takim razie po co cały ten temat? Pytałeś, czy warto więc dostałeś odpowiedź.
Faktycznie nie trzeba mieć od razu modelu za 1500zł, ale jak pokombinujesz dobrze to używane modele(sensowne) w dobrym stanie można kupić za nawet 1000zł, często też ze wszystkim co potrzebne do jazdy.

PS. a tak gwoli ścisłości, 1500zł na model to nie jest dużo ;) tyle kosztuje przeciętny model rtr 1/10.

PostNapisane: Pt sie 30, 2013 9:58 pm 

nie każdy jeździ zawodniczo i nie każdy potrzebuje od razu nie wiadomo jaki samochód. Po za tym nawet biorąc pod uwagę markowe samochody podobne ceny a samochody różnej jakości tak samo chińczyki wszystko kosztuje w granicach 500-600zł, a może jakiś samochód jest lepszy od innego. śmieszy mnie, że wszyscy uważają, że chińskie to śmieć i w ogóle. Popatrzcie na sprzęt w domu i okaże się, że większość rzeczy jest produkcji chińskiej i tylko ładny znaczek znanej firmy. Jako iż nie zarabiam dużo to często robię zakupy w chinach i nie narzekam choć by wi fi kupione w chinach za grosze działa dużo lepiej niż kupione w Polsce w ko*******iku za około 3 razy więcej (mówiąc 3 razy więcej biorę pod uwag produkt chiński razem z kosztami wysyłki :P). Po za tym śmiać mi się chce, że każdy na chiński sprzęt narzeka i kupuje na allegro drożej rzeczy sprowadzone z chin np. siniki pakiety (turnigy, zippy itp.), regulatory itp. gdyby to było moje główne hobby zastanowił bym się nad wydaniem uzbieraniem i wydaniem około 1500 zł na samochód, ale wolę polatać modelami RC i w tym kierunku pchać kasę, a samochodem za 500 -600 zł czasem pojeździć dla frajdy.

PostNapisane: N wrz 01, 2013 2:57 pm 
Administrator forum

http://rc-asko.pl/pl/p/Team-C-Jekyll-2- ... RTR-BL/102
Do tego jest pełne wsparcie częściami przynajmniej, i można coś ponegocjować zawsze- takie mam przynajmniej doświadczenie z tym sklepem a 150$ + wysyłka i możliwe cło nie wyjdzie wcale dużo taniej.

PostNapisane: N wrz 01, 2013 4:27 pm 

Maciej Nowak napisał(a):
http://rc-asko.pl/pl/p/Team-C-Jekyll-2-WD-w-wersji-RTR-BL/102
Do tego jest pełne wsparcie częściami przynajmniej, i można coś ponegocjować zawsze- takie mam przynajmniej doświadczenie z tym sklepem a 150$ + wysyłka i możliwe cło nie wyjdzie wcale dużo taniej.

sprostowanie 150$ wysyłka 10$ więc nie dużo) i autko z unii europejskiej więc żadnego cła i vatu nie będzie bo ta cena już wszystko w sobie zawiera. magazyn EU HK daje możliwość wysyłki za 10$ do 50Kg :D aczkolwiek zdaje sobie sprawę że czasem za niewiele więcej można kupić coś w Polsce używanego w dobrym stanie na razie zostanę przy swojej zabawce Turnigy 1/16 SCT daje fajna zabawę i jak finanse pozwolą kupie później coś lepszego jeżeli nie zainwestuje w FPV do samolotu :P

P.S. twoja propozycja jest naprawdę fajna i podejrzewam, że bez aparatury i odbiornika cenowo było by coś w granicach 650 zł :D

PostNapisane: Wt wrz 03, 2013 12:50 am 

sa na yt filmiki jak ta E-Guana jezdzi i jak dla mnie to nawet nawet :D za taka cene .... czasem model za 300 zł da tyle samo frajdy co ten za 2500 wiec jesli ktos nie jezdzi czest to ja nie widze problemu .... pozatym jak ktos kupuje nowy model zawodniczy to po zakupie traci na nim 70 % po miesiacu uzywania , przykladem sa ceny podane na allegro

PostNapisane: Wt wrz 03, 2013 11:37 am 

Na odpowiednio zrobiony filmiku każdy model zajebi***e wygląda i o niczym to nie świadczy.

PostNapisane: Wt wrz 03, 2013 1:14 pm 

Roni92 napisał(a):
Na odpowiednio zrobiony filmiku każdy model zajebi***e wygląda i o niczym to nie świadczy.

no tak według Ciebie Roni92 każdy powinien jeździć nowiutkim samochodem np. ferrari, BMW, mercedes itp bo np fiat to ładnie tylko na filmach reklamowych wygląda i w ogóle. Zrozum że nie każdego stać na 1200 zł na samochód a i to mało żeby kupić nowy dobry samochód. Ja kupiłem Turnigy 1/16 SCT jeżdżę rekreacyjnie bo dużych nierównościach skarze i dla mnie na razie autko spełnia swoje zadanie i kosztowało mnie 80$ z wysyłką (5 dni czekania). nie żałuje wydanych pieniędzy.

PostNapisane: Śr wrz 04, 2013 9:55 am 

wedlug ''zawodnikow'' forum musisz miec mugena zeby sobie pojezdzic po lace .... bez sensu .
to samo slyszalem o miom casterze e to nie jest sprzet zawodniczy , ze jest slaby itp

a jednak swego czasu zdobyl mistrzostwo polski

http://www.youtube.com/watch?v=qce3lRooxEY

jakos to jezdzi . mialem przyjemnosc testowac chwile mavericka strade i tez dawal rade
do bicia rekordow predkosci raczej te modele sie nie nadaja

Jesli chcesz sie bawic rekreacyjnie to mysle ze nie jest to zly wybor , ale z wysylka wyjdzie Cie on tyle co jakas uzywka modelu z wyzszej polkki na allegro