Forum serwisu RC AUTO
  * RC AUTO    * e-mail do ADMINA    * FAQ    * Szukaj   * Użytkownicy
* Zaloguj   * Zarejestruj
Teraz jest Pt cze 05, 2026 6:08 pm

Autor
PostNapisane: So cze 04, 2011 4:19 am 

Witam wszystkich, mam nadzieję, że dobrze trafiłem z działem - zamierzam rozpocząć przygodę z modelami i jak na razie mój wybór trafił na autko przedstawione w temacie. I chciałbym się dowiedzieć kilku rzeczy:

1) Czy poza tym serwisem http://www.rcbrum.pl/pl/k/Maverick-ATOM,s-2 (znaleziony na szybko w google), są jeszcze jakieś strony na których można kupić części do tego modelu? W większości stron nawet nie ma wzmianki o nim niestety... Ewentualnie od jakich innych modeli można do niego wkładać części - na forum ktoś wspominał o jakiś konkretnych częściach od rc18 Team Associated, ale czy dotyczyłoby to całego wnętrza?
2) Czy jakiś posiadacz mógłby powiedzieć czy autko jest bardzo awaryjne i często trzeba wymieniać części? Czytałem gdzieś, że łatwo się brudzi i należy często czyścić, ale nie widziałem nigdzie komentarzy odnośnie awaryjności
3) Czym tak naprawdę różni się ten model od innych samochodów HSP Trojan, itp. Nie chodzi mi już o samą skalę, ale innych modeli tej firmy w tym przedziale cenowym nikt za bardzo nie poleca, a z Atomem wręcz przeciwnie

Z góry dzięki za wszelkie odpowiedzi

Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  

PostNapisane: So cze 04, 2011 10:57 am 

jeśli już to brałbym mavericka stradę, bardziej rozwojowy a cena podobna. Atom jest taki 'szybki' że idąc można go wyprzedzic ;)

Były:
HotBodies Lightning Stadium Sport RR
HPI FIRESTORM FLUX+SIDEWINDER SV2 4600KV+2S LiPo 5000mAh
Jest:
GS Storm CL-1 Pro+Xerun150A 2000kV+4S 5000mAh 30C LiPo+Savox SC0251MG+Sanwa M11

Moje galerie: http://picasaweb.google.com/105732534019667433035

PostNapisane: So cze 04, 2011 11:10 am 

Strady nie wezmę, bo nówka trochę przekracza moje możliwości finansowe - mam limit powiedzmy do 350zł, a nie wiem czy w ogóle zabawa w modele mi się spodoba, więc wolałbym włożyć to jak najmniej pieniędzy w tym momencie. A używki raczej nie wchodzą w grę, bo wolę nie kupować kota w worku, żeby naprawiać połowę rzeczy, zwłaszcza, jak jeszcze aż tak dobrze się na tym nie znam. A co do tej prędkości Atoma to nie wiem o co Ci chodzi, na filmikach na yt nie wygląda najgorzej, a ludzie rozpisują prędkość w granicach 20-30 km/h. Także kolega chyba szybki chód musiałby mieć :p. Także jakby można zamiast pisać, żebym dozbierał do czegoś tam, jak ktoś chce rzucić jakąś propozycję, to prosiłbym w podanym przeze mnie przedziale cenowym, albo po prostu odpowiedzi na moje pytania - z góry dziękuję :p

PostNapisane: So cze 04, 2011 3:02 pm 

W tej cenie nic innego nie kupisz. według mnie na początek da rade.
Co do prędkosci powinno wziąć lajtowo stradę.
Części sa na hpi.pl

PostNapisane: So cze 04, 2011 5:52 pm 

piszesz że nie chcesz dużo wydac bo jak się tobie nie spodoba to bedziesz w plecy. prawda jest taka ze jak kupisz słaby model to bardziej sie zniechęcisz nisz nakręcisz. Napisz skąd jestes, moze znajda się osoby które mają koło ciebie modele, pojedziesz na spota i popatrzysz. Jak wydasz wiecej to jak się znudzi to go po prostu sprzedasz pare złotych mniej i w ogólnym rozrachunku wyjdzie ok. Druga sprawa jest taka ze jak się tobie spodoba to bedziesz musiał go sprzedać bo jest to model mało rozwojowy i zainwestowac w lepszy. W ogólnym rozrachunku wyjdzie gorzej więc się poważnie zastanów. Decyzja z zakupem nowego modelu jest dobra,ale pamietaj że jest tez dużo używanych modeli od doświadczonych modelarzy w doskonałym stanie, wiec warto przegladac ogłoszenia, moze natrafisz na coś ciekawego ;)

Były:
HotBodies Lightning Stadium Sport RR
HPI FIRESTORM FLUX+SIDEWINDER SV2 4600KV+2S LiPo 5000mAh
Jest:
GS Storm CL-1 Pro+Xerun150A 2000kV+4S 5000mAh 30C LiPo+Savox SC0251MG+Sanwa M11

Moje galerie: http://picasaweb.google.com/105732534019667433035

PostNapisane: N cze 05, 2011 7:28 pm 

Nie sądzę, żebym był tak bardzo w plecy, bo nowego kupię za 300zł już w niektórych sklepach internetowych, a używki schodzą za jakieś 250zł na allegro :p. Stratę 50 złotych mogę jeszcze jakoś "przeżyć" :p. A co do rozwojowości - nawet jak mi się spodoba, to zamierzam może wpakować kasę co najwyżej w pakiet i ładowarkę lepszą, nie marzy mi się super tuning :p. I wątpię, żeby jakoś to podejście mi się zmieniło :p. Bardziej chcę wiedzieć czy w razie awarii będę miał jakąś bazę cz. zamiennych. Ok, ogólnie dzięki za rady, i rozumiem, że można trafić dobrą używkę, ale tutaj jak coś będzie nie tak na początku to mam chociaż serwis, a nie będę się musiał użerać z osobą prywatną, że coś jest nie tak albo jeszcze gorzej kontakt się urwie po zakupie - jak pisałem, nigdy nie wiesz na kogo trafisz :p. Także obstaję przy nowym aucie :p

@Michaellus - kurcze jakoś właśnie na hpi mogę za bardzo cz. znaleźć, poza ładowarkami oryginalnymi :/. To jakoś po kodach z manuala modelu musiałbym szukać?

Byłbym bardzo wdzięczny, gdyby wypowiedział się też jakiś posiadacz owego modelu ;)