Witajcie!
Od kilku tygodni przeglądam różne strony związane z modelarstwem RC i w końcu zamierzam zacząć swoją przygodę ze zdalnie sterowanymi maszynkami

. Po lekturze wielu wątków tego forum wiem już o wieeele więcej niż wiedziałem 2-3 tygodnie temu, ale i tak jestem jeszcze bardzo "zielony" w tej tematyce.
Nadeszła chwila wyboru pierwszego modelu i po wielu rozważaniach, rozpatrzeniu wszelkich "za i przeciw", padło na model offroad-owy. Początkowo myślałem o jakimś crawlerze, z naciskiem na "biurkowego" HPI Mini Rock Crawlera, ale chyba szybko by mi się znudził. Modelami onroad nie ma za bardzo gdzie jeździć w mojej okolicy więc siłą rzeczy zdecyduję się na model terenowy i tutaj
mam do Was pytanie-
- Który z wymienionych przeze mnie modeli nadaje się najlepiej do weekendowej zabawy offroadowej? Zaznaczam od razu, że ze względu na brak wolnego czasu, branżowe zawody niestety raczej odpadają

.
- Dlaczego zwróciłem uwagę akurat na te 3 modele? Wszystkie dobrze radzą sobie w terenie, mają dosyć realistyczny wygląd, są dobrze wykonane i mają dobre opinie na wielu branżowych forach.
Jeśli ktoś z Was użytkuje, któryś z w/w aut byłbym wdzięczny za Wasze uwagi na ich temat.
- Może są jakieś inne modele godne uwagi? (
Cena do ok 800-900zł, elektryczne, terenowe).
Ps. Muszę jeszcze poczytać o ładowarkach, akumulatorach i jakimś "balansowaniu" bo, póki co, jest to dla mnie czarna magia

.