to co jest na tych aukcjach to jest to samo, czyli przerobiony zwykly zasilacz od kompa
jak masz stary spalony to pogadaj z kumplem (zeby Ci przelutowal kilka elementów ze starego, chodzi mi tu o kable, ewentualny wlacznik, obciazenie i zlacza na zewnatrz zasilacza - on bedze wiedzial co trzeba przelutowac do nowego zasilacza), zalatw nowy zasilacz od kompa (tak jak pisałem poprzednio) i daj go kumplowi ze starym, nic wiecej nie bedziesz musial kupowac, dasz tylko kumplowi na piwo i tyle bedzie Cie to kosztowało jezeli zasilacz dostaniesz od znajomego/rodziny
szkoda wywalac niepotrzebnie kase na te gotowce z allegro (to jest moje zdanie)
jezeli chodzi o te które podałeś do wyboru to musisz sobie odpowiedzieć na dwa pytania:
1. czy wystarczy Ci 8A na 12V (istotny jest tez fragment z aukcji: przy obciążeniu 4A napiecie spada do około 11,3V) - odpowiedz znajdziesz w instrukcji do użądzeń które bedziesz podczepiał do tego zasilacza (pewnie ładowarka), zapisy typu "maksymalny pobierany prad > 8A" lub "napięcie nie może być niższe niż 11,5V przy obciążeniu pradem 4A" wykluczaja ten tańszy
2. czy zależy Ci na estetyce, ten droższy jest zwyczajnie ładniejszy

, ciężko powiedzieć czy jest solidniej wykonany i czy dzwignie obciążenie 4A (mogą być w srodku cieńkie kable i nie da rady), w tym tanszym, moim zdaniem, ktos go obciążył 4A i zmierzył napiecie wiec daje rade przynajmniej z 4A
jezeli musialbym wybierać z tych dwoch wybrałbym tańszy, bo jest tańszy

i mi by wystarczyły jego mozliwości