Forum serwisu RC AUTO
  * RC AUTO    * e-mail do ADMINA    * FAQ    * Szukaj   * Użytkownicy
* Zaloguj   * Zarejestruj
Teraz jest Śr kwi 22, 2026 5:19 pm

Autor
PostNapisane: So kwi 10, 2010 11:54 am 

Witam, chciałbym rozpocząć swoja przygodę z modelarstwem, dokładnie z driftingiem, mam do wydania 400zł, maksymalnie 420 na nowy model RTR, nie mogę dołożyć więcej, gdyż i tak budżet przekroczony o 100zł, czy taki model jest dobry na początek, oczywiście zamierzam w przyszłości zmienić ładowarkę i aku na lepszy.
http://www.allegro.pl/item985186152_hsp_on_road_flying_fish_4wd_1_10_jak_himoto_tamiya.html

Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  

PostNapisane: So kwi 10, 2010 12:01 pm 

Flying Fish ujdzie ale ma kijowo elektronikę ;) Jeśli nie możesz dołożyć teraz to lepiej poczekaj, dozbieraj i kup jakiś porządny model za ok 600zł.
Poszukaj modeli używanych bo IMHO nie opłaca kupować się nowego modelu na początek. Lepiej kupić używkę i sprawdzić czy modelarstwo jest tym co cię kręci ;). Co do FF-jedni nim jeżdżą i nie narzekają a ja miałem od niego regulator i dosłownie się spalił :/

PostNapisane: So kwi 10, 2010 12:11 pm 

Ja dokładać już nie będę mógł po prostu 400zł to granica na "zabawkę" jak mówią rodzice, a szaleć nim nie będę, na używany rodzice nie pozwalają (mam 12 lat, dlatego jestem "uzależniony" od rodziców, mogę tylko nowy, rtr do 420zł) Jeszcze pytanie, czy FF nadaje się tylko do driftingu, czy mogę też normalnie nim pojeździć po asfalcie? A ten model: http://www.strefahobby.pl/product_info. ... ts_id=2159 różni się tylko karoserią (droższą o 40zł) czy ma inne wnętrze?

PostNapisane: So kwi 10, 2010 12:37 pm 

IMHO dobrej nówki za 400zł nie kupisz ;) Co do różnic między tymi dwoma modelami to ten co podałeś jako pierwszy nie ma kół do driftu czyli nim nie podriftujesz a koła to koszt powyżej 50zł ;)

PostNapisane: So kwi 10, 2010 1:09 pm 

Wiem, że 400zł to mało, ale cóż-od czegoś trzeba zacząć :D zastanawiałem się nad samolotem za 150zł, późnioej nad trojenem buggy za 300 a teraz 400zł, to już maks. :)

PostNapisane: So kwi 10, 2010 1:19 pm 

Łukasz Krupka napisał(a):
Flying Fish ujdzie ale ma kijowo elektronikę ;) Jeśli nie możesz dołożyć teraz to lepiej poczekaj, dozbieraj i kup jakiś porządny model za ok 600zł.
Poszukaj modeli używanych bo IMHO nie opłaca kupować się nowego modelu na początek. Lepiej kupić używkę i sprawdzić czy modelarstwo jest tym co cię kręci ;). Co do FF-jedni nim jeżdżą i nie narzekają a ja miałem od niego regulator i dosłownie się spalił :/

No chyba żartujesz nowemu używke wciskasz,jak trafi na awaryjny samochód modelarstwo mu się odwidzi i tak ff-flaying fish to najlepszy wobór na początek elektroniki nie ma za dobrej ale regiel jest ok to że komóś się spalil nie znaczy że jest kijowy.Pozatym można jezdzić nim po asfalcie po zmianie opon chyba że kupisz on-roada,i powiedz rodzicą że to model a nie zabawka :wink:

http://allegro.pl/zawodniczy-model-team ... 76477.html

PostNapisane: So kwi 10, 2010 1:35 pm 

Pewnie, że używkę opłaca się brać na pierwszy model.
Używanego FF kupisz za 200-300zł, zostanie ci kasy na dobrą ładowarkę i jeszcze kulka *****.
Tylko trzeba wiedzieć od kogo kupować:)

PostNapisane: So kwi 10, 2010 2:00 pm 

Ja zaczynałem od TL-01 które kupiłem RTR za 300zł. Na allegro jest Schumacher ATX za 275zł-nie wiem jakiej jakości jest elektronika w tym modelu ale na 100% znajdziesz o nim informacje użytkowników na różnych forach a cena jest zachęcająca :D
Nie żartuję z wyborem używki bo kupi nówkę za 400zł i okaże się, że nie kręci go modelarstwo, że nie ma na to czasu i straci na sprzedaży modelu a jak kupi używkę za ok 250zł(Swoje TL sprzedałem za 200 bez apki ) to pojeździ i jak mu się nie spodoba i przy sprzedaży może nawet nic nie straci