szokman napisał(a):
Witam,
właśnie zostałem posiadaczem Losi XXX-S i w związku z tym chciałbym zapytać o kilka rzeczy:
-co się najszybciej zużywa i w związku z tym co jest koniecznie powinienem kupić do swojego serwisu?
-jakie oponki na asfalt (czysty), asfalt (brudny), do rally, śnieg?
-gdzie mógłbym dostać taka przejrzystą instrukcję co i jak ustawić do xxx-s jaka jest do xray T2. Może ona też jest aktualna do losi?
Amortyzatory chcę zamówić Tamiya TRF nr katalogowy 42102. Czytałem o nich na kilku forach i ludzie dobrze się o nich wypowiadali.
Dzięki z góry za porady.
Pozdrawiam.
1.Wahacze, zwrotnice, c-huby (bo pewnie połamiesz prędzej lub później).Zapasowy pasek miej na miejscu na wszelki wypadek.
2.Czysty asfalt Pit Shimizu D30R, Take OFF CS-27, Team Sorex w twardości zależnej od temperatury zew. Na brudny asfalt HPI Pirelli Rally, HPI Rally (wąsiki). Na szuter itp Rallybloki ARP, Ripmax, GM, Tamiya - kolejność firm odpowiednia do jakości. Na śnieg to samo co na szuter tylko twardsze wkładki, ale może być to samo. Ew zrób sobie jeden kpl z kolcami stalowymi.
3.Na końcu instrukcji obsługi XXX-S jest poradnik jak które ustawienie wpływa na model. Dokładne setupy są do ściągnięcia ze strony GM lub z forum ligi rajdowej TKM w dziale nasze modele możesz podpatrzyć. Tu masz uniwersalny w miarę setup prawie na wszystko poza dywanem:
http://www.rc-setups.com/setups/217/editAmory dobry wybór. ALe nie niedoceniaj oryginalnych, są bardzo wytrzymałe i dobrze działaja.