Forum serwisu RC AUTO
  * RC AUTO    * e-mail do ADMINA    * FAQ    * Szukaj   * Użytkownicy
* Zaloguj   * Zarejestruj
Teraz jest N kwi 19, 2026 12:36 pm

Autor
PostNapisane: Pn lis 30, 2009 4:01 pm 

Witam
Mam pytanie mieszka moze ktos w Olsztynie na warmii ? Bo nurtuje mnie jedna rzecz chcialbym jezdzic on-road ale nie wiem czy jest jakas hala albo trasa do nich. Bo jezeli nie ma to nie ma sensu chyba za bardzo. Jezeli nie ma to kupilbym off-road e-firestorma . Jezeli on-road to E10 touring z buda forda mustanga, ale cos zauwazylem, ze nie ma ich na lrp.pl/sklep o.O wie ktos moze czemu ??

Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  

PostNapisane: Pn lis 30, 2009 4:31 pm 

Zapomnialem i jeszcze mam jedno pytanie czy e10 touring, e10 Gt, e10 drift sie roznia raczej tylko oponami buda i felgami ? Poniewaz chce kupic autko, ktorym i moge po ulicy podriftowac i ktorym moge posmigac normalnie.
Najbardziej tak jak wyzej wspomnialem mysle nad e10 touring z buda forda mustanga. Pomocy, poniewaz moze ktorys z tych jest lepszy od innych ?

PostNapisane: Pn lis 30, 2009 5:36 pm 

Ahh zapomnialem totalnie czy e10 bedzie dobry na poczatek ? moze lepszy jest inny model do 600 zl totalnie rtr ?

PostNapisane: Pn lis 30, 2009 5:59 pm 

Poszukaj sobie na Youtube.pl jakich luzów dostaje E10 po kilku ostrzejszych jazdach, PAMIĘTAJ że zestawowy pakiet oraz ładowarka to jest złom który odrazu trzeba wymienic, inaczej bedziesz ładować 8h i jeżdzić 8 min:D

PostNapisane: Pn lis 30, 2009 7:33 pm 

Nie demonizujmy standardowego pakietu i ładowarki. Cud to nie jest, ale na zapoznanie się z modelem i śmiganiem wystarczy. Później oczywiście warto się zaopatrzyć w dobrą ładowarkę i duży, dobry pakiet.
Alternatywą dla HPI E10 może być też np. Maverick Strada TC, około 390zł na hpi.pl, ładowarka i pakiet podobnej klasy w zestawie. Maverick ma już olejowe amortyzatory i łożyska. Aby driftować, warto zaopatrzyć się np. w opony do driftu bądź "opony" PCV. Jeżeli zjedziesz jakiś komplet kół, możesz np. wykorzystać stare felgi a na nie założyć takowe nakładki z PCV-dobra alternatywa gdy mieszkasz na wsi lub w małej miejscowości/miasteczku, wystarczy pojeździć po sąsiadach i coś się znajdzie. Maverick jest tańszy i ma te "wygody" które wcześniej opisałem, E10 podobno jest lepiej wyważony, może też mieć silnik z przodu-lepsze rozwiązanie dla driftu (nie jestem pewien czemu). Tani model nie będzie idealny, ale nie zrażaj się. ;]
Pozdrawiam i powodzenia.

PostNapisane: Pn lis 30, 2009 8:58 pm 

Wiem ze nie bedzie idealny ale chyba na poczatek nie bede kupowal modelu za 1000zl + bo to bez sensu wole kupic e10 turnigy acucell6 i pakiet 5k mah turnigy 2s i potem tylko model kupic nastepny i mam juz ladowarke i pakiet. Chyba ze jest jakis lepszy model do 700zl.

PostNapisane: Pn lis 30, 2009 9:31 pm 

W tych pieniądzach komplet z jakims lepszym technologicznie modelem rozsądny praktycznie tylko używany. Kupuj nowego Mavericka lub E10 najtańsze i śmigaj, później dodatkowe zasilanie. Przy pierwszym modelu niepatrzałbym na karoserię, kilka strzałów na torze bądź krawenżnik i już uszczerbiona. Maverick ma coś podobnego do bud z zawodów, prosta, mocna, opływowa (w miarę). Jeżeli wolisz E10 to kupuj najtańszą wersjei śmigaj, między sobą różnią sie tylko budami, w wersji drift inny rozstaw osi no i inne opony. Jeżeli kręci cię drift, to wstąp na stronę http://www.pdmrc.pl.
Chyba największe w Polsce forum o drifcie, organizują nawet zawody. ;]

PostNapisane: Pn lis 30, 2009 9:35 pm 

Najlepszym wyborem będzie Strada TC

http://www.hpiracing.co.uk/piw.php?partNo=MV12204

PostNapisane: Pn lis 30, 2009 9:44 pm 

Wlasnie ja mysle nad e10 touring, poniewaz bede jezdzic i normalnie jazda scigal sie i drift a w nim podobno przestawia sie silnik i mozna driftowac. Zastanawiam sie tez nad driftem czy mnie on wciagnie czy to sie nie nudzi jazda bokiem i bokiem.