Forum serwisu RC AUTO
  * RC AUTO    * e-mail do ADMINA    * FAQ    * Szukaj   * Użytkownicy
* Zaloguj   * Zarejestruj
Teraz jest Pt cze 05, 2026 3:04 pm

Autor
 Tytuł: pomoc w wyborze
PostNapisane: Śr lis 11, 2009 12:01 am 

Witam
Chcialbym zaczac przygode z RC. Nie wiem jednak od jakiego modelu zaczac.
Na poczatku myslalem nad czyms w takim stylu

http://www.allegro.pl/item811212208_xst ... _1_10.html

Czy zakup czegos takiego ma wogole sens? Bo wiem ze chcac pobawic sie tym dluzej trzeba by dokupic jeszcze jakis pakiet co wiaze sie z dodatkowymi kosztami.

Moj znajomy natomiast zastanawia sie nad staretm od modelu E-revo 1/16 VXl
Domyslam sie ze porownaie jak deskorolki z samochodem ale..

czy nie lepiej wsytzymac sie troche i zaczac od E-revo? Auto jest mocniejsze wiec bedzie trudniej je opnaowac.. ale jak juz inwestowac to moze lepiej sie wstrzymac troche i kupic E-revo od razu ?
Zamierzam jezdzic rekreacyjnie raz na jakis czas w celu dobrego spedzenia wolnego czasu... Nie mysle narazie o niczym powazniejszym. Bede wdzieczny za wszelkie porady

pozdrawiam

Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  

PostNapisane: Śr lis 11, 2009 9:58 am 

Cześć.
Jaka skala ma być Twojego autka?
Chcesz mieć Truggy, Buggy czy MT?

PostNapisane: Śr lis 11, 2009 11:02 am 

Jeżeli Truggy to zastanów się nad E-Firestormem. Nie chce mi się już rozpisywać, przeczytaj to to wszystko będziesz wiedział:
viewtopic.php?f=24&t=45395
viewtopic.php?f=24&t=45340
Było tego sporo więcej, chcesz to poszukaj.

Dodam jeszcze, że przyzwoity pakiet i ładowarka to min. 350zł. Więc koszt wcale nie mały:)

PostNapisane: Śr lis 11, 2009 12:43 pm 

Ja tam uważam że na początek model całkiem przyzwoity. Wg. mnie nie ma sensu kupować czegoś drogiego, bo model za 1000zł przy braku umiejętności rozwalisz po tygodniu. Naucz się jeżdzić na czymś tańszym a po czasie bedziesz mógł sobie kupić coś "profesjonalnego". ostatnio polecałem znajomemu na początek coś takiego: http://www.nitrotek.pl/index.php/modele ... roian.html Wg mnie dobre truggy na początek, po stosunkowo niskiej cenie.

PostNapisane: Śr lis 11, 2009 1:19 pm 

no jesli juz to interesowalby mnie tylko buggy

wiem ze do modelu trzeba by dorzucic jeszcze na pakiety i ladowarke i wlasnie dlatego zastanawialem sie czy sie oby nie wstrzymac a potemkupic E-revo.. aczkolwiek wlasnietroche boje sie ze moge nad nim nie zapanowac ten model za 200zloty cenowo jest ok a czy wlasnie lepiej kupic go czy jednak ciut doinwestowac i kupic takiego w okolicach 500 zlotych ? jesli tak to czy macie jakies sprawdzone jeszcze ??

pozdrawiam

PostNapisane: Śr lis 11, 2009 1:35 pm 

mrDED napisał(a):
no jesli juz to interesowalby mnie tylko buggy

A to dziwne, chcesz tylko buggy, a zastanawiasz się nad E-Revo.
Od kiedy revo to buggy? Ja jeszcze takiego nie wiedziałem :roll:

PostNapisane: Śr lis 11, 2009 1:44 pm 

hehe zle sie wyrazilem ;-)

z tych takich w granicach 500 zlotych to wlasnie buggy

natomiast E-revo podoba mi sie samo w sobie :)

wiec jesli mialbym zainwestowac od razu wiecej to E-revo a jesli w cos tanszego to wtedy wolabym buggy w i w skali 1/10 , bo z tego co widzielm to E-revo w skali 1/16 jest wieksze niz inne pojazdy w tej samej skali i to samo tyczy sie modelu 1/10...

zastanawiam sie wlasnie czy nie byloby szkoda zaiwestowac te kilkaset zlotych pojezdzic troche a potem znowu zbierac na cos lepszego... czy mozelpeij wlasnie od razu kupic cos lepszego a potem inwestowac jzu tylko w to?

niestety minusem tych modeli za okolo 500 zloty jest sporo i mozna sie pogubic co kupic by zainwestowac najlepiej... a sorzedawawcy jak to sprzedawacy- zachwala wszystko co swoje ;-)

PostNapisane: Śr lis 11, 2009 2:43 pm 

Gensior dał ci już linka do mojego tematu, i ja aktualnie zbieram na firestorma bo warto. To chyba jednak najlepsze auto między ceną a jakością.

Nie rozumiem ile chcesz wydać pieniędzy, bo pokazujesz auto za nie całe 500zł, a za chwile za 2000zł :/ Więc jaka kategoria cenowa Cię interesuje? To chyba oczywiste że e-revo jest lepsze od tej zabawki, bo to przecież 1500zł różnicy. Jak masz tyle pieniędzy to to na pewno dobre auto, ale jak nie chcesz tyle wydawać to firestorm będzie jak najbardziej odpowiedni. Będziesz musiał na niego wydać ok 1200zł z dobrym pakietem i ładowarką (nowe).

Ja bym chętnie zaczął od revo, ale że nie mam tyle pieniędzy to z chęcią kupię firestorma. No i firestorm może nie jest taki ładny jak revo, ale firestorm i tak wygląda wspaniale :)

GG:5569666

PostNapisane: Śr lis 11, 2009 2:50 pm 

auto za 500 zloty jestem w stanie isc teraz i kupic od reki

E-revo 1/16 ( bo tylko o takim mysle czyli okolo 1200 zloty) - no tu musialbym z miesiac , dwa jeszcze poczkeac

PostNapisane: Śr lis 11, 2009 3:19 pm 

Tylko pytanie, czy Tobie odpowiada tak mała skala? E0firestorm jest znacznie większy, i tani.

GG:5569666

PostNapisane: Śr lis 11, 2009 5:59 pm 

E-REVO w skali 1/16 ma szerokość jak on road 1/10.
Ja bym wolał e-revo niż e-firestorma , może e-firestorm jest lepszy w terenie ale jeżeli by pojechać na tor to sądzę że e-revo kręcił by lepsze czasy.
Na pewno początkującemu łatwiej będzie e-revo opanować .
Tylko że on kosztuje 1200zł a za 1300 bodaj masz e-savage.

PostNapisane: Śr lis 11, 2009 6:27 pm 

Sav i Revo to chyba coś innego.
Jeżeli możesz i chcesz dozbierać na E-Revo, to zrób to. Napewno będzie się przyjemnie prowadził, poradzi sobie na torze. Regulatory TRX mają bardzo ograniczony zakres regulacji, ale jest tam taka fajna funkcja, mianowicie Training Mode-50% mocy, więc go opanujesz. Z mocnym LiPolem będzie szybki. Firestorm ma napęd 2WD, może daje więcej zabaw, ale lepszą konstrukcją moim zdaniem jest REVO.

PostNapisane: Śr lis 11, 2009 8:38 pm 

dziekuej za opinie :) czyli jak w zyciu, lepiej poczekac i uzbierac sobie na cos lepszego niz zaczynac na szybko a czym gorszym ;-)

PostNapisane: Pt lis 13, 2009 4:12 pm 

poczekaj i dozbieraj do e-revo. to będzie mądra decyzja. Samej jej żałuje bo wybrałem pół srodek i jest zły sam na siebie. Nie martw sie ze go nie opanujesz bo przeciez prędkosc możesz regulować za pomoca apki lub regla. Możesz stopniowa zwiększac i zmiejszac obroty w stosunku do swoich umiejetności. Takze polecam ci e-revo, wpsaniały model, bardzo wytrzymały i jest sporo frajdy prowadząc go z predkościami dochodzącymi do 80 km/h, a nie jak w przypadku bonzera ledwie 20km/h. A potem mozesz go zabrać na tor w twojej okolicy i świetnie się bawić z przyjaciółmi ;)