Witam serdecznie

Kupuję M18Pro, aku NiMH, bardzo proszę o pomoc w dobraniu osprzętu jak w temacie, z półki średniej i wyższej:
1.silnik (bezszczotkowy i szczotkowy) – pierwszy do standard (180), drugi do open (370):
2.regulator (jeden - obsługujący obydwa typy silników, drugi reg. do bezszczotkowych))
3. serwo
4. Czy elektryko-elektronika Xray jest tu godna polecenia, czy też jest to seryjny badziew? (serwo XMS-01, Supersize 370 motor, Speed Controller XMC300R)
5.Speed kontroler – który – z hamulcem, czy ze wstecznym – chyba, że źle sobie przetłumaczyłem „speed controller with brake/ with reverse”

(czy jest tu jakaś znacząca różnica) – wiem, że w zawodach nie można używać wstecznego)?
6. zestawy Lipo – tu będą pasowały inne regulatory?
Zrobiłem rozeznanie w okolicy i mam do dyspozycji: Sprzęt Xray + HPI - z osprzętem Hudy'ego, Kyosho z osprzętem HiTech +Team Orion +Futaba +GRP? oraz Tamiya i Traxxas, może jeszcze Novak. Te rzeczy mogę „dotknąć” w sklepie.
Jeśli macie inne propozycje (osprzęt innych firm) – również proszę o info.
Czytałem fora, -mamy rok 2009/lipiec, więc proszę nie wpisywać, że coś jest opisane – większość z informacji znalezionych jest już stara – rok i więcej to szmat czasu – weszły już nowości. Proszę o wypowiedzi ludzi znających temat od podszewki, którzy zjedli na tym zęby i czują temat.
Mam nadzieję, że zaglądnie tu ktoś z forumowiczów/zawodników

Dziękuję za wszystkie wypowiedzi i uwagi