Forum serwisu RC AUTO
  * RC AUTO    * e-mail do ADMINA    * FAQ    * Szukaj   * Użytkownicy
* Zaloguj   * Zarejestruj
Teraz jest Cz kwi 23, 2026 6:15 pm

Autor
PostNapisane: N gru 07, 2008 6:02 pm 

Witam , panowie nadeszła chwila lekkiego tuningu sava :) , po pierwszych, wstępnych oględzinach do wymiany są kielich przed tylnym dyfrem i z przodu , te przy kołach jeszcze są całkiem, całkiem i teraz pytanko , czy wkładać standardowe czy jakieś lepsze ? , czy wymienić tylko kielichy na lepsza a półosie zostawić standardowe , następnie jaki olej radzicie zalać do amorków żeby w miare ''komfortowo'' pośmigać w terenie ( na obecną chwile , standardowy olej , i zamienione po jednej zielonej sprężynie na koło , samochód strasznie skacze i wybija go w góre :( ) wiem że opony są ważne ale nie wszystko na raz , następne pytanko dotyczy sprzęgła , założyć standardowe i standardowe sprężyny czy macie coś lepszego ? , czy gumka która jest zakładana na wylot wydechu ( ta pod kątem , pewnie wiecie o któą chodzi :D ) może powodować że silnik ''muli'' czy nie ma to większego znaczenia ? , to chyba wszystko , jak macie jakieś wskazówki dotyczące ''ulepszenia'' standardowego sava x 4.6 chętnie wysłucham , chyba że mnie odeślecie do szukajki odrazu :) , pozdro maciek

Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  

Tytuł:
PostNapisane: N gru 07, 2008 6:41 pm 

elementy HD od starego sava 4.6 SS
wentyl na tłumiku nie ma wpływu
sprawdź łacznik wydechu z kolankiem, jak dziurawy to zmień na rurkę silikonowa z oplotem (do kupienia w riku)
zmieniaj też regularnie uszczelke gumową pod kolankiem wydechowym na wlocie z silnika

sprężyny zmień wszystkie na czerwone

półośki zienisz jak ukręcisz te co masz, też wstaw HD

PostNapisane: N gru 07, 2008 6:42 pm 

maciejek napisał(a):
Witam , panowie nadeszła chwila lekkiego tuningu sava :) , po pierwszych, wstępnych oględzinach do wymiany są kielich przed tylnym dyfrem i z przodu , te przy kołach jeszcze są całkiem, całkiem i teraz pytanko , czy wkładać standardowe czy jakieś lepsze ? , czy wymienić tylko kielichy na lepsza a półosie zostawić standardowe , następnie jaki olej radzicie zalać do amorków żeby w miare ''komfortowo'' pośmigać w terenie ( na obecną chwile , standardowy olej , i zamienione po jednej zielonej sprężynie na koło , samochód strasznie skacze i wybija go w góre :( ) wiem że opony są ważne ale nie wszystko na raz , następne pytanko dotyczy sprzęgła , założyć standardowe i standardowe sprężyny czy macie coś lepszego ? , czy gumka która jest zakładana na wylot wydechu ( ta pod kątem , pewnie wiecie o któą chodzi :D ) może powodować że silnik ''muli'' czy nie ma to większego znaczenia ? , to chyba wszystko , jak macie jakieś wskazówki dotyczące ''ulepszenia'' standardowego sava x 4.6 chętnie wysłucham , chyba że mnie odeślecie do szukajki odrazu :) , pozdro maciek

To tak kielichy kup sobie od x'ss , półosi nie musisz narazie wymieniać :) Olej 25wt + 8zielonych sprężyn i pięknie chodzi, co do opon bow tie 40, sprzęgło polecam 3 klockowe aluminiowe, gumka na wylot wydechu ? ;x chodzi Ci o gumke która mocuje tłumik z kolankiem ? czy kolanko z blokiem silnika ? To narazie chyba tyle ;] Oj zapomniałem o hamulcach alu ;) Super rzecz!

Tytuł:
PostNapisane: N gru 07, 2008 7:15 pm 

chodziło mi o ten ''wentyl'' jak kolega wyżej napisał :D

Tytuł:
PostNapisane: Wt gru 09, 2008 9:59 pm 

witam ponownie , tak sobie wymyśliłem że narazie wymienie tylko kielichy na te HD , łącznie z tymi w dyfrze i teraz pytanie jakim olejem zalać dyfer ? , koszt wszystkich kielichów to około 200 zetów , biorąc pod uwage firme Hpi , chyba że jest coś tańszego ? , nie wiem czemu ale najbardziej napęd ''wybity'' jest z przodu więc myśle że narazie zrobie przód ,a tył po dziesiątym :) , z tego co widze to są chyba dwa rodzaje półosi i kielichów , te ''normalne'' i jakieś z kulistymi kielichami , wybrałem te normalne , pozdro

Tytuł:
PostNapisane: Wt gru 09, 2008 10:39 pm 

jakie kuliste i normalne?
to teraz hpi sprzedaje dwa rodzaje tych samych części?

jak wgnioty na kubkach będą za duże to pourywają Ci wałki

Tytuł:
PostNapisane: Pt gru 12, 2008 5:32 pm 

Co do oleju w dyfrze to taki opcjonalny to 30k, a do amorków 25wt