Forum serwisu RC AUTO
  * RC AUTO    * e-mail do ADMINA    * FAQ    * Szukaj   * Użytkownicy
* Zaloguj   * Zarejestruj
Teraz jest Cz kwi 23, 2026 7:49 pm

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 47 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3, 4  Następna strona
Autor
PostNapisane: N lis 30, 2008 10:24 am 

Witam. Mam problem z wybraniem silnika i tlumika do Lightninga Stadium. Modelem startuje w zawodach ale i tak 3/4 jazdy to rekreacja. Cena za silnik jaka mnie interesuje to do 600zl . Myslalem o tym silniku http://www3.towerhobbies.com/cgi-bin/wt ... LXPLZ9&P=0 a co Wy o nim sadzicie. Mialem kiedys silnik HPI 4.6 w savie dobrze dawal sobie rade wiec jest to moja 2 propozycja. Ktory z nich bedzie dawal sobie lepiej rade, a moze wogole cos innego polecicie ?

A tak na marginesie sa na rynku opony do truggy na asfalt ?

- E-Maxx

Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  

Tytuł:
PostNapisane: N lis 30, 2008 11:10 am 

Co do silnika to jak nie przeszkadza Ci spalanie to LRP .28 Truggy będzie ok. Natomiast według mnie lepiej coś .21 z duzymi obrotami i zapasem mocy ale to już większy wydatek( jpx .21, OS .21 ) :]. Co do wydechu to najlepiej JP3 lub JP4 od Jammina, ewentualnie jak nie masz tyle kasy to coś z SH. Opony do truggy na asfalt oczywiście są. Na www.hpi.pl/sklep znajdą się jakieś napewno. np. te - http://www.lrp.pl/sklep/product_info.ph ... ts_id=2797

pozdro!

EDIT: zapomniałem jeszcze dodać że do tego silniczka którego podałeś potrzebny będzie START - BOX :D

JAMMIN X1X CRT
XRAY M18
GG 6022429

Ostatnio edytowano N lis 30, 2008 11:15 am przez Bartek Józwiak, łącznie edytowano 1 raz

Tytuł:
PostNapisane: N lis 30, 2008 11:15 am 

OS .21 V-Spec dozbieraj sary, bardzo dobry na zawody. NA .28 będzie trudno coś wygrać, bo będziesz 2 min wcześniej zjeżdżał na pit stop, w finale, możesz nawet robić 2 tankowania więcej. Bierz coś .21

Tytuł:
PostNapisane: N lis 30, 2008 2:09 pm 

OS vspec to nawet nie jest silnik typu ABC, moze i jest szybki odrazu po wyjeciu z pudelka, ale jego rozrzut jakosciowy (tragedia) i zuzywanie sie bynajmniej nie robia z tego silnika godnego zakupu. No chyba ze ktos kupuje silnik z zalozeniem ze go po 5 litrach zmieni, wtedy mozna go brac pod uwage.

GG:2247936

Tytuł:
PostNapisane: N lis 30, 2008 2:25 pm 

Co nie zmienia faktu, że do zabawy najlepszy będzie silnik .28.

Przy 28 masz większy moment obrotowy, więcej siły.

Tytuł:
PostNapisane: N lis 30, 2008 2:40 pm 

Draxan napisał(a):
OS vspec to nawet nie jest silnik typu ABC, moze i jest szybki odrazu po wyjeciu z pudelka, ale jego rozrzut jakosciowy (tragedia) i zuzywanie sie bynajmniej nie robia z tego silnika godnego zakupu. No chyba ze ktos kupuje silnik z zalozeniem ze go po 5 litrach zmieni, wtedy mozna go brac pod uwage.

Miałeś? używałeś? jeździłeś? Bo jeśli mowisz to co usłyszałes to lepiej takich rzeczy nie pisz.

Czerwony Samuraj

Tytuł:
PostNapisane: N lis 30, 2008 2:44 pm 
Andrzej Trzeciak napisał(a):

tak najwieksza zabawa jest jak musisz lać paliwo do zbiorniczka co 5min

Tytuł:
PostNapisane: N lis 30, 2008 4:38 pm 

Pamiętajcie że Lighting nie wytrzyma mocnych silników, ostatnio był ktoś na forum komu się już sypał... według mnie został on przygotowany do swojego standardowego silnika :)

Mugen MBX7R & Alpha & Futaba- na sprzedaz
MBX7R ECO coming soon...

Tytuł:
PostNapisane: N lis 30, 2008 4:41 pm 

Miałeś? Czyli ty jeteś wróżka że mówisz wg. ciebie ten model jest zrobiony pod std. silniki. Jak nie maiłeś modelu, to nie piernicz takich bzdur, bo tacu ludzie mnie denerwują. Myślą że wszystkie rozumu pozjadali, mylisz się kolego, będę tępić takich jak ty. Bo Jak nie maiłeś do czynienia z modelem to się nie "udzielaj". Też mogę powiedzieć D4 jeden wielki "SZIT", dlaczego, bo tak słyszałem.

Tytuł:
PostNapisane: N lis 30, 2008 4:49 pm 

Co się człowieku bulwersujesz ? WIDZIAŁEM LIGHTINGA JEŹDZIŁEM NIM I WIEM CO SIĘ W NIM SYPIE, jeżeli bym go nie widział to bym nie pisał. Co do D4 sam nie wiem czy to jest "szit" bo jeszcze nim porządnie nie pojeździłem ale powiedz mi co ma D4 do lightinga ? według mnie szukasz pretekstu do zaczepki.

Mugen MBX7R & Alpha & Futaba- na sprzedaz
MBX7R ECO coming soon...

Tytuł:
PostNapisane: N lis 30, 2008 4:57 pm 

Jakub Wroński napisał(a):
Draxan napisał(a):

Miałeś? używałeś? jeździłeś? Bo jeśli mowisz to co usłyszałes to lepiej takich rzeczy nie pisz.

Wystarczy mi ze DUZO czytam na ten temat a wiedza innych jest dla mnie tyle samo warta co i moja. Nie musze czegos kupowac zeby wiedziec ze jest to dziadostwo, wystarczy ze przeczytam gigantyczny watek o tych silnikach na zagranicznym forum, wystarczy ze porozmawiam z gosciem zajmujacym sie modowaniem silnikow ktory mowi ze OSy niebieskie nie sa zbytnio wytrzymale. Wiec mi wystarczaja opinie innych uzytkownikow, ktorzy mowia ze sypie sie gaznik, ze lozyska padaj po 2 litrach i wiele wiele innych rzeczy. Jesli Tobie nie wystarczaja takie informacje to Twoja sprawa, kupuj i testuj, mi szkoda kasy, tym bardziej jesli na rynku jest pincet rodzajow innych silnikow ktore mozna kupic, a wiele jest lepszych od OSa a kosztuje tyle samo.

Tytuł:
PostNapisane: N lis 30, 2008 5:13 pm 

novaksmartray napisał(a):
Andrzej Trzeciak napisał(a):

tak najwieksza zabawa jest jak musisz lać paliwo do zbiorniczka co 5min

Mialeś kiedyś dobrze wyregulowany silnik .28? :wink:

Tytuł:
PostNapisane: N lis 30, 2008 5:15 pm 

Jak się nie umie poprawie użytkowac , regulowac i docierac silników to każdy silnik będzie po 5L do wyrzucenia , taka jest prawda , tez czytałem DUŻO na ten temat i nie tylko na forach amerykańskich czy angielskich ale również na forach niemieckich gdzie te silniki są dośc popularne.
Wszystkie opinie są zgodne ze te silniki padają tylko z niekompetencji użytkowników i nie dziwie się , jak dociera się ciasny silnik na siłę albo pałuje na zimnym to nie ma siły żeby nie padł.
Kupiłem ten silnik już jakiś czas temu , i dośc długo go testuje i nie zauważyłem żadnej rzeczy o której Ty piszesz.
A opinie ze słyszałem ze coś jest takie a nie takie to zostaw dla siebie , ludzie chcą opinii użytkowników.

Czerwony Samuraj

Tytuł:
PostNapisane: N lis 30, 2008 6:46 pm 

a czym sie rozni opinia uzytkownika Jasia Koziej Brodki z powiedzmy USA od mojej opini? Jak strasznie chcesz to powklejam wypowiedzi uzytkownikow tych silnikow co marudza na nie. Oczywiscie jest tez wiele uzytkownikow co mowia ze silnik fajny :) . Mniejsza z tym, moze poprostu zostanmy na tym ze Ty ten silnik polecasz jako uzytkownik a ja nie jako czytajacy opinie innych uzytkownikow ;). To powinno wszystkich zadowolic :P

Tytuł:
PostNapisane: N lis 30, 2008 6:53 pm 

Sory ale jakoś nie widzę żebym gdzieś napisał ze komukolwiek polecam ten silnik.

Zabrałem głos w tym temacie tylko i wyłącznie dla tego że uważam że wypowiedzi typu "czytałem że ten silnik jest hu****" nic nie wnoszą do tematu , ani nie pomagają w wyborze.
Ja na temat silników których nie miałem w rekach ani ich nie użytkowałem nie zabieram zdania.
Tyle ode mnie , nie będę dalej spamował komuś tematu.

Czerwony Samuraj

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 47 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3, 4  Następna strona