Forum serwisu RC AUTO
  * RC AUTO    * e-mail do ADMINA    * FAQ    * Szukaj   * Użytkownicy
* Zaloguj   * Zarejestruj
Teraz jest Wt kwi 21, 2026 6:43 pm

Autor
PostNapisane: Pn paź 06, 2008 8:24 pm 

Witam, na początku chiałbym zaznaczyc że ten temat to temat rzeka i starałem sie przeglądać forum dokladnie, używać opcji szukaj. Ale nie znalazłem odpowiedzi na część nurtujących mnie pytań.

Odłozyłem troche gotowki i chciałbym zakupic pierwszy model elektryczny w skali 1/10. Teraz nie wiem czy wybrać model TC czy jakis buggy. Jesli zakupie model mam w planach starty na zawodach więc chiałbym żeby to był model zawodniczy i swoją budową wystarczył na kilka sezonów.

Moim głownym problemem jest to że nie wiem na jaką klase się zdecydować. W klasie E-10TC boje się że sobie nie poradze z ustawieniami modelu, wiem że wszytkego się nie da wiedzieć odrazu i przyjdzie to z czasem ale sam fakt troche mnie przeraża. Nie wiem jak jest w rzeczywistości ale wydaje mi się ze w kalsie E-10 BUGGY 4WD nie jest aż tyle do ustawiania i ta klasa wydaje mi sie mniej skomplikowana.

Kolejnym problemem jest zakup modelu. Jako początkujący zastanawiam sie nad sensem kupowania modelu nowego. Jakie mam korzysci z modelu nowego nad używanym kóry zakładam ze był serwisowany na bieżąca itd. Może lepiej kupic model używany i dolożycz do lepszego regulatora, silnika, kupic lepsze pakiety (selekcja)

Na sam koniec zostaje wybór modelu. Jeżeli miałby być to model nowy zakładam że będzie on sprowadzony gdyż ceny w PL są bardzo wysokie i jak dlamnie się to mija z celem.
Modele jake rozpatruje również używane:
Modele 1/10 tc to:
- Xray T2 008
- Hot Bodies Cyclone (kilka nazw bylo chyba S ,WCE, Moore Edition)
- Hot Bodies Cyclone TC
- Seprent s400
- Tamiya TRF415

Modele 1/10 buggy:
- Hot Bodies Cyclone D4/ D4WCE <- czy jest sesn dokladac do wce ?
- Team Associated B 44 FT

Na jakie modele jescze powinienem zwrócic uwagę przy wyborze odpowiedniego modelu. Kierowałem się dostępnością części na rynku w polsce
To by było chyba na tyle z góry dziekuję za wszytkie odpowiedzi.

Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  

Tytuł:
PostNapisane: Pn paź 06, 2008 9:01 pm 

Z e10 tc napewno powinienes zwrocic uwage na team associated tc5 (czesci na rojna/wroblik/modele sklep) jedna z tanszych opcji a model tej samej klasy co t2/trf/s400, a jesli chodzi o buggy to x-factory x5 (wiekszosc czesci to team losi czyli scorpio polska) i predator x10 (niestety z czesciami ciezko)

Tytuł:
PostNapisane: Pn paź 06, 2008 9:22 pm 

Odwiedź http://www.virtualrc.com ściągnij demo, można jeździć klawiaturą. Modele ustawia się jak w rzeczywistości, będziesz miał przedsmak klas płaskich wprawdzie w wydaniu spalinowym ale jak nauczysz się jeździć na VRC spaliną to i E10TC Modified dasz radę :) Jak ci się VRC spodoba to kup kontroler aby nie jeździć już klawiaturą. Jak cię wciągnie, kup pełną wersję z i bierz udział w zawodach on-line. Poświęć zimę na jazdę na VRC, w tym czasie się przekonasz czy płaskie modele cię kręcą, nauczysz się ustawiać model aby jechał tak jak chcesz, nabierzesz wprawy w sterowaniu a jeśli okaże się że masz talent to w sezonie letnim masz szansę powalczyć o podium. Kilku już z tej drogi skorzystało i nie żałują :)

Tytuł:
PostNapisane: Pt paź 10, 2008 4:38 pm 

VRC odpalilem juz jakiś czas temu, przed założeniem tego posta. Bardzo przyjemnie się jeździ i rzeczywiście można zmieniać wszystko. Pierwszy model jaki chialem kupić miał być na tor, ale zniechęcił mnie sam fakt ustawiania teraz ta myśl przyszła z powrotem z racji tego, że się rozpoczął sezon halowy i może na początek spróbowac swoich sił w 540 albo w buggy 4wd :]